Veselý vyhrál bez ztráty setu prostějovský challenger

7. 6. 2014, 12:26
Aktuality 21
Jiří Veselý jako čtvrtý český tenista vyhrál challenger Czech Open v Prostějově. Loňský neúspěšný finalista v dalším souboji o titul už nezaváhal a Slováka Norberta Gombose porazil hladce dvakrát 6-2.
Profily hráčů
Jiří Veselý

Třiadvacetiletý Norbert Gombos, 166. hráč žebříčku ATP, vyřadil ve druhém kole nečekaně turnajovou dvojku Nizozemce Robina Haaseho, v semifinále porazil i českou naději Adama Pavláska. Předností slovenského hráče byla tvrdá a razantní hra, jeho silnou zbraň dnes ale Jiří Veselý dokonale eliminoval.

Domácímu hráči na cestě ke čtvrtému triumfu na challengeru v kariéře vyšly vždy úvodní hry obou setů, ve kterých získal soupeřovo podání. V zápase se nepouštěl do razantních výměn a pestrou hrou postupně dostal protivníka z rytmu. Úvodní set zakončil Veselý dvěma esy. Ve druhé sadě vedl už 4-0, a i když Gombos výsledek zkorigoval, zvrat už soustředěně hrající Veselý nepřipustil. Hned první mečbol při svém podání proměnil ve vítězství.

"Výsledek dopadl nad moje očekávání. Měl jsem před turnajem vysoké ambice obhájit loňské finále, ale v podvědomí jsem věděl, že to bude těžké," řekl Veselý. "Rozhodlo, že jsem Gombose brejknul hned v prvním gamu. A potom jsem obhájil třikrát svůj servis. Tyto tři gamy byly klíčové," podotkl Veselý, který si pochvaloval své výkony v Prostějově. "Od čtvrtfinále se mi podařilo odehrát kvalitní zápasy, které jsem fyzicky i psychicky ustál. Na domácí půdě je to vždy těžší. Na jedné straně je podpora fanoušků, ale tlak a očekávání jsou pak větší."

Gombos byl navzdory finálové prohře se svým výkonem na turnaji spokojen. "Nečekal jsem, že se dostanu až tak daleko. Dosáhl jsem zatím na nejlepší výsledek v kariéře," uvedl slovenský finalista. O ještě lepší výsledek se podle svého názoru připravil zbytečnou zbrklostí.

"Snažil jsem se hrát agresivně, což mi dnes nevycházelo. Zbytečně jsem z forhendu chyboval. Dostal jsem se dolů psychicky. Nešel mi servis, neměl jsem dobrý pocit ze hry, i když jsem se snažil bojovat a získat rytmus," analyzoval Gombos příčiny porážky. Na turnaji jej vedl historicky první vítěz prostějovského challengeru z roku 1994 Karol Kučera, který zaskočil za jeho trenéra, jenž byl na dovolené.

Výsledky - Czech Open (antuka, dotace 106.500 eur):
Dvouhra - finále:
Veselý (6-ČR) - Gombos (SR) 6:2, 6:2

Komentáře

21
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
EllNino
Jinak rozhodně bude zajímavej zápas Vekic Bencic, a ještě zajímavější 2. kolo, kde můžou hrát proti sobě loňské finalistky Daniela s Donnou :D
Reagovat
EllNino
http://www.protennislive.com/lshd/main.html?year=2014&wkno=24&eventid=0600&tour=1&lang=en&ref=http%3A//www.pragueopen.cz/...velice zajímavě rozlosovaný ...Lucka v polovině se Sam a Flipkens,první kolo vono, ve druhém kole si muže zahrát s Barčou, pokud přejde přes domácí Broady, Klárka má taky volno a ve 2. kole si pro změnu muže zahrát s Karolínou, pokud přejde přes Razzano, Petra Cetkovská začíná proti Cadantu, což je na trávě super los, 2. kolo potom Magda Rybáriková, no nevím, jak vy, ale na tenhle turnaj se opravdu hodně těším ;) :D ...tráva voláá :D
Reagovat
Fandina
Popis draw je super, ale klikla jsem na odkaz a byla jsem na Prague Open, ale neva, já se třeba někdy na pavouky dívám i tady.

http://www.livesport.cz/pavouk/tf0s8Tat/n5flEGVu/#draw
Reagovat
Fandina
Ode dneška se v Praze na Spartě hraje kvalda na Prague Open, viz program dne, pavouk kvaldy, livescore a webovky turnaje.

http://www.atpworldtour.com/posting/2014/600/op.pdf
http://www.atpworldtour.com/posting/2014/600/qs.pdf
http://www.protennislive.com/lshd/main.html?year=2014&wkno=24&eventid=0600&tour=1&lang=en&ref=http%3A//www.pragueopen.cz/

http://www.pragueopen.cz/2014/index.php
Reagovat
smazaný uživatel
Jirka získá za Prostejov 50 bodů a jeste by mu meli pricist 45 za druhe kolo RG, pokud dobre pocitam
Reagovat
smazaný uživatel
Podle sport.cz získal Jirka dokonce 125 bodů do žebříčku ATP.
Reagovat
PetaM
Mají to špatně, nemají v týmu tommra, takže kecaj :D ;)
Reagovat
tommr
za vítězství v Prostějově je sice 125 bodů, ale Jirka tam obhajoval 75 bodů z lonskýho finále. Takže jeho výslednej bodovej zisk je 125-75=50 bodů ... :)
Jirka tak bude mít od pondělí celkem 701 bodů a v žebříčku se posune někam k 75.místu ... :)
Reagovat
Fandina
Za loňské RG měl 35 bodů, za 45 letošní, rozdíl 10 bodů. Plus 50 bodů za rozdíl mezi letošní výhrou a loňským finále v Prostějově, viz výše příspěvky. Takže Jirkovi v pondělí bude mít 641 viz dole odkaz na ATP plus 60 bodů, to je celkem 701 bodů, jak se píše výše a viz odkaz na live rannking dole.

http://www.atpworldtour.com/Tennis/Players/Ve/J/Jiri-Vesely.aspx?t=rb

http://live-tennis.eu/
Reagovat
smazaný uživatel
se vítězstvím přiblížil svému maximu, posunul se na 74. pozici. Paradox je, že ve Wimbledonu bude asi muset hrát kvalifikaci. Ale všechno zlé pro něco dobré. Poustoupit by se stávající výkonností měl a do hlavního turnaje bude rozehraný.
Reagovat
tommr
já si myslím, že Jirkovi ta kvalifikace může jenom prospět. On ještě není v pozici kdy by moh ve Wimbledonu pomýšlet na postup do závěrečnejch kol a musel proto šetřit se silama. V kvalifikaci má aspon jistotu, že si zahraje pár zápasů na trávě a získá při tom ještě pár bodíků do žebříčku jako bonus ... :)
Reagovat
Grape
No jen aby Jirka neměl v kvalifikaci podobné "štěstí" jako loni, kdy chytl Dustina Browna, který pak v hlavní soutěži porazil i Hewitta a vypadl až ve třetím kole...
Reagovat
slacker
To snad neni mozne. Vzdyt z te stovky vypadl jen na kratickou chvily.
Reagovat
tommr
jenže letos je už Jirka zase o kousek dál a jako nasazenej určitě nenarazí na někoho silnýho už v prvním kole kvaldy ... :)
Reagovat
Jabadu
dnes moc líbil. Byl jsem překvapen, že hráč s parametry bombarďáka umí hrát tak variabilně. Pochopitelně, že do toho umí i mlátit. Má na to figuru. Tu variabilnost kdysi učili i Borise Beckera a kam to dotáhl!
Reagovat
tommr
čekal jsem od Gombose trochu větší odpor - nestěžuju si ale ... :)
Pro Jirku znamená titul i cennejch 50 bodů do žebříčku ve kterým si tak upevnil pozici v první stovce ... :)
Reagovat
Fandina
Jirko a moc přeji další úspěchy. Držím palce ... pojď pojď pojď
Reagovat
Fredy
Velká gratulace k vítězství na turnaji v Prostějově.Jen tak dál! Jirko pojď !!!
Reagovat
PetaM
Gratulace Jirko! :)
Reagovat
Cico93
A teraz sa nanho vrhne Kvitova!:)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist