Vesninová je pošesté ve finále, o první titul se utká s Erraniovou

5. 5. 2012, 10:35
Aktuality 1
WTA BUDAPEŠŤ - Jelena Vesninová v Budapešti vyřadila už třetí nasazenou soupeřku a pošesté si zahraje o premiérový titul z turnaje WTA. Ve finále však musí najít recept na Italku Saru Erraniovou, jež letos na antuce ještě neprohrála.
Jelena Vesninová

Jelena Vesninová do Budapešti přiletěla až v pondělí a na kontě měla pouze čtyři letošní výhry. Další čtyři však přidala v uplynulých dnech v maďarské metropoli a pošesté v kariéře postoupila do finále turnaje WTA.

Na cestě do něj v Budapešti neztratila ani set, přičemž vyřadila i turnajovou dvojku Pěrvakovou, šestku Martičovou a v semifinále porazila 6-2 6-4 pátou nasazenou Marinu Erakovicovou z Nového Zélandu, se kterou v Maďarsku hrála čtyřhru.

"Marina v našich předchozích zápasech hrála agresivněji. Dnes se snažila více vyčkávat na mé chyby a hrát míčky s větší rotací. Příliš jsem to nečekala, ale naštěstí jsem našla klíč k vítězství," komentovala Vesninová. "Ve druhém setu to bylo mnohem vyrovnanější, odehrály jsme více delších výměn. Několikrát nám míček divně odskočil, zřejmě kvůli větru, a já ztratila koncentraci. Ale včas jsem se vzpamatovala a podařilo se mi vyhrát," dodala.

Pětadvacetiletá Vesninová hrála ve finále již pětkrát, titul z turnaje WTA ale dosud nikdy nezískala.

Šestý pokus na premiérové turnajové vítězství bude mít v sobotu po obědě v souboji se Sarou Erraniovou, která letos na antuce ještě neprohrála a po 14 vítězných zápasech v řadě na oranžové drti útočí na 3. letošní titul. Na přelomu února a března ovládla Acapulco, před třemi týdny neztratila ani set v Barceloně.

A sadu Erraniové ještě žádná soupeřka nesebrala ani v Budapešti. V semifinále pětadvacetiletá Italka smetla za necelou hodinu hry 6-2 6-1 Gruzínku Annu Tatišviliovou, která nastoupila necelých 20 hodin po předchozí vyčerpávající tříhodinové bitvě proti Wozniakové a proti nasazené jedničce nenašla dostatek sil.

"Nebylo to tak snadné, jak by se z výsledku mohlo zdát. Ona (Tatišviliová) odehrála dobrý zápas, ale asi byla trochu unavená po včerejším těžkém zápase. Proto jsem se ji snažila udržet v delších výměnách od základní čáry," komentovala Erraniová., jež má na kontě celkem 4 tituly ze dvouhry.

Ačkoliv jsou Vesninová a Erraniová na profi okruhu už desátým rokem, v Budapešti na sebe narazí vůbec poprvé. "Sara je ve skvělé formě a antuka je její specialitou. Na zápas se moc těším, je to pro mě velká výzva. Ještě nikdy jsme spolu nehrály, budu se snažit hrát co nejlépe a získat titul."

- WTA INTERNATIONAL BUDAPEŠŤ -
(Maďarsko, antuka, 220.000 dolarů)
páteční výsledky (04. 05. 2012)

Dvouhra - semifinále:
Erraniová (1-It.) - Tatišviliová (Gruz.) 6-2 6-1
Vesninová (Rus.) - Erakovicová (5-N. Zél.) 6-2 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
7 stupňů východně: Eutelsat W3A (Eutelsat 7A)
Feed - frekvence 12509 MHz, symbolrate 6111, polarizace H, parabola 80 cm

s HD přijímačem lze sledovat i na

13 stupňů východně: Hot Bird 13A
Supertennis HD - frekvence 11096 MHz, modulace DVB-S2 8PSK, FEC 2/3, symbolrate 29900, polarizace H, parabola 80 cm
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist