VIDEO: Drobná srážka Azarenkové se Šarapovovou

29. 4. 2012, 22:51
Video dne 65
Jako dva tanky. Nejlepší hráčky světa Victoria Azarenková a Maria Šarapovová se v dnešním finále ve Stuttgartu, kde získala titul Šarapovová, během jedné výměny stran příliš nerespektovaly a u sítě do sebe narazily rameny. Vzniká snad mezi bělorusko-ruskou dvojicí nevraživá rivalita? Nebo šlo jen o 'drbnutí' v zápalu boje?
Victoria Azarenková a Maria Šarapovová

Luboš Zabloudil, YouTube

Komentáře

65
Přidat komentář
smazaný uživatel
Rivalita se ještě teprve začne rýsovat, protože ony momentálně jasně vládnou.
Reagovat
Heather_Fedex
pokud vim, tak masa si rozumi s kirilenko ;)
ale mate pravdu, nejspis to nebude ten zovialni typ jako caroline nebo victoria...
Reagovat
smazaný uživatel
Řekl bych, že si rozuměli... Vím že se psalo, že spolu měli asi náky konflikt... Ale pamatuju si na situaci v zápase Masha vs. Vika v Římě, když vyhrála Vika první set, tak jak řikala: Fuck you bitch...
Reagovat
gigin
:-D jj, řekla to. Pak to skrečla .. Tam bude veliká láska :-)))
Reagovat
Heather_Fedex
ale byly take dohady, ze to "osloveni" smerovalo na evu asderaki ;))
tu taky musi mit "hodne" rada...
Reagovat
smazaný uživatel
Ten zápas loni v Římě si dobře pamatuju. Je pravda, že to Vika řekla (nevím, na koho to bylo). Pak se na twitteru omluvila a napsala, že řekla nějaká slova, na která není pyšná... Prostě Vika je na kurtu taková trochu divoká, i když už se hodně zklidnila. Když je mimo kurt, tak je "o dost hezčí holka". Sama to o sobě řekla a já jí to věřím (podle toho, co vidím). :D Co se týče Asderaki, tak včera se s ní Vika taky dohadovala o jednom míčku. Říkal jsem si: "Proč Asderaki neřekne Vice, aby přeběhla na druhou stranu a podívala se?" To by se pak nemusely přít... Ale to asi nejde. :D
Reagovat
Heather_Fedex
vika by si jednou pro vzdy mela zapamatovat pravidlo: rozhodci ma VZDYCKY pravdu! tym, ze se bude rozcilovat, si nijak nepomuze. aha, dalsi vikin pripad:
http://m.youtube.com/watch?v=0o-kX8d4TIg
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jasně. Asi to bylo zbytečné, protože Asderaki by těžko mohla změnit rozhodnutí, když se o tom jednou přesvědčila... Ale víš co, to je prostě v zápalu boje. Protestuje spousta hráček a navíc na antuce, kde si kolikrát ani ten rozhodčí není jistý a musí se pořádně podívat na otisk míčku (s jestřábím okem se tohle neděje). Ten případ z Lucemburku si taky dobře pamatuju, to je poměrně nedávno (loni před TM). A na tom je právě vidět, jak se Vika zklidnila... Letos ve finále AO se jí stalo úplně to samé: Řekla rozhodčí, že viděla dotek pásky a ona jí řekla, že ne. Ale na rozdíl od Lucemburku se Vika jen tak pousmála a hrála dál. :)
Reagovat
Heather_Fedex
ne kazdy by delal takovej randal... masa by se takhle nezvztekala urcite. te by stacilo rict jednou, ze to byl out, nebo co... ale tak samo, jsou to rozdilne povahy. vika je proste dracice no :))))))
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, Vika je dračice z Minsku. :) Tak Mashu jsem snad ještě nikdy neviděl naštvanou, ona to nemá v povaze. Masha je prostě ztělesnění elegance. :) Možná jenom na tiskovce ji naštve nějaký novinář svým přiblblým dotazem... Třeba na letošním AO: "Myslíte si, že letos bude konec světa?" :D
Reagovat
smazaný uživatel
Zrovna tahle rozhodčí si troufla i na Serenu, který pokud vím, zahlásila trestný fiftýn, protože si křikla do výměny..myslím, že to byla ona.
Má u mě za to můj respekt, protože tak by to mělo být, a když se tady často zminují ty prodlevy mezi servisem..od toho je tam rozhodčí, když to oni nebudou tolerovat, tak se i hra zrychlí.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, to byla Asderaki. Taky si myslím, že to vyřešila dobře... Mně Asderaki nevadí, ale nejradši mám stejně tu rozhodčí, která rozhodovala letošní finále AO. V některých momentech mi přišla fakt profesionální (na rozdíl od některých kolegů). Už si nevzpomenu na jméno, ale asi to je Chorvatka. :)
Reagovat
Heather_Fedex
tady si to koukni, jmenovala se kerrilyn cramer a pochazi z australie :) http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_tennis_umpires
Reagovat
smazaný uživatel
Vážně? Já myslel, že to byla Marija Čičak. :)
Reagovat
Heather_Fedex
http://www3.pictures.zimbio.com/gi/Kerrilyn+Cramer+1qjtknLOqgUm.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, když vidím tohle video, tak si vybavím Rafu, jak vždycky čeká u sítě, až projde ten druhý..málokdy projde první, holky se evidentně moc nemusí a ani se nedivím, pokud vím, tak je Masha individualistka a sama říká, že se nepřijela na turnaj kamarádit, ale ten turnaj vyhrát.
S nikým se moc nevybavuje, co jsem četla a stará se sama o sebe..v takhle individuálním sportu s tím naprosto souhlasím.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že to je jeden z Rafových rituálů..
A tady tu srážku podle mě vyvolala jasně Azarenka.
Reagovat
smazaný uživatel
Já nehodnotím v tom mým příspěvku, kdo to zavinil, ale ted s tebou souhlasím..Vika se ještě tvářila kysele a ani se neomluvila..ale pro tenhle sport je taková rivalita lepší, než se "kamarádit" tomu já nevěřím, už jsem to tu psala..
Reagovat
smazaný uživatel
Masha opravdu pak kroutila hlavou - me by to taky nastvalo. A predevsim bych neco takoveho od holky vubec necekala ... K tem vztahum, legrace a kamaradstvi je paradni vec, ale behem turnaje je dobre se separovat, souhlas. Urcite hraje roli povaha, ale profesional se absolutne soustredi na sebe a sve vykony, nerozptyluje se.
Reagovat
smazaný uživatel
No jo a já to pak musím urovnávat. :D Ne, prostě z toho nedělám žádnou vědu. Myslím, že po zápase na to už ani jedna nemyslela... Zkrátka mám je rád obě a hotovo. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vidis a je to tady monty, ja te varoval... milenka uz tezko nese svou pozici, a zavidi Marii, tak ji chce z pozice jasne srdcovky vysoupnout...No budes to mit tezkou praci, to urovnavat...hodne podcenujes situaci:)
Reagovat
smazaný uživatel
Haha. :D Nemyslím si, že by holky měly mezi sebou nějaký problém... Ale když jsem viděl, jak se o sebe trochu otřely, tak jsem si řekl: "A sakra, to se bude rozebírat." To jsem ještě netušil, že to nějaký dobrák nahraje na youtube hned po zápase. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jo v dnesni dobe nekterym vecem neuniknes:)
Viktorie zacina tezce prozivat pozici Marii:) Mel bys jedne z nich dat vic prednost, holky takove veci citi i na 1000km:) Jinak se Ti (tohle jsem si musel vychutnat to velke T) holky rozhadaj, a kdo vi, jestli ne uplne poperou.
Reagovat
smazaný uživatel
je to tak. Podívejte se na záznam.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale ne, já prostě nemůžu jednu z nich ranit. :) Víš co... Pořád je lepší "srážka" dvou krásek, než srážka s volem. :D
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Reagovat
VlS
U holek je srážka s volem vyloučená, srážka s krávou je však možná (a možná i pravděpodobná)
Reagovat
Heather_Fedex
ale zjavne to jsou rivalky k pohledani. jako serena a justine za starych casu ;)
btw: zda se mi to, nebo je vika opravdu v tom videu tlustejsi nez ji znam :00....
Reagovat
tommr
ale řek bych, že Vika mohla trochu zpomalit a nechat Mashu projít. Tak strašný to ale zase nebylo ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ježíšmarjá, já věděl, že se toho někdo chytne. :D Podle mě to vůbec nic nebylo. Není tam příliš místa a holky se asi neviděly. Na poslední chvíli se ještě snažily uhnout a tak se o sebe trochu otřely... Kdybyste radši napsali, co říkaly holky po zápase. Z toho je vidět, jak moc se respektujou. No jo, ale to už by nebyla taková senzace, co? :)
http://www.wtatennis.com/news/20120429/sharapova-conquers-azarenka-stuttgart_2256076_2754109
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslim, že holky se viděli moc dobře :-)).
Reagovat
smazaný uživatel
vidělY samozřejmě...proboha..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak i kdyby. Prostě chtěly projít obě a nevešly se... Já jsem si vzpomněl, jak do sebe jednou trochu vrazily Caro a Sabine. Caro z toho byla trochu vyděšená. :D Nedělal bych z toho vůbec žádnou vědu... Ale co ty víš, třeba holky bojujou o mou přízeň. (sranda) :D
Reagovat
dappe
Řeči po zápasech a do medií jsou u tenistů z dost velký části přetvářka a spíš otřepané fráze. Navíc Azarenka se Sharapovou jsou asi ty poslední, které by se nějak měly rády.:D
Reagovat
smazaný uživatel
Bodejť by to nebyly otřepané fráze, když se jich pořád ptají na to samé. :D Já mám takové soukromé měřítko. Když o sobě tenistky mluví křestním jménem, tak se buď dobře znají anebo hodně respektujou. V případě Viky a Mashy je to podle mě ten druhý případ... Všimni si, že normálně hráčky v rozhovorech po zápase říkají "ona hrála dobře", zatímco Vika a Masha si říkají jménem... A když nevěříš rozhovorům po zápase, tak doporučuju shlédnout dokument o Vice na Tennisography (jestli ho někde najdeš). Tam říká o Mashe: "Maria is a great champion." :)
Reagovat
smazaný uživatel
me uz to nebavi, porad musim souhlasit se psem... :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Zvířata si rozumí, to je normální. :D
Reagovat
spaniel
Mne dojde ze Vika do ni drcla schvalne, Maria pak kroutila hlavou.
Reagovat
tommr
já ty jejich prezentační řeči neslyšel na vlastní uši, protože jsem hned po zápase přepnul na hokej. Podle toho co jsem ale čet na diskusích asi nešlo o moc upřímný komplimenty. Cituju jeden názor za všechny:

I have never heard a more ungracious acceptance speech from a defeated player as I heard from Azerenka. Yes be disappointed but at least attempt to be sincere in the congratulations offered to the winner. At least Sharapova got in her own dig when she referred to Azarenka being extremely injured today.

to je trochu v rozporu s tím co píšeš ty ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
tak to musely byt velmi proteplene dekovacky a zdravice! :-)
Reagovat
dappe
Tak respekt tam být možná může, ale moc bych na to taky nevsázel. Celkově to tak vypadá, podle všech vyjádření atd., že jsou všichni strašně v poho. Ale realita je jiná podle mě. Sharapova je všeobecně jiná než ostatní a nemá zapotřebí jse se soupeřkama bavit a kamarádit. Mně je tím třeba sympatická. Podle mě je přesně tahle dvojice předpisová pro vzájemný konflikty :D

Kamarádská je podle mě Wozniacki třeba. Té věřim, že se s některýma soupeřkama doopravdy kamarádí. Třeba se Serenou, Radwanskýma a Slovenkama ještě, ale celkově to v WTA i ATP nebude tak růžový, jak to vypadá.
Reagovat
smazaný uživatel
sojka, monty: Člověk nemusí být zvíře, aby viděl, že Azarenka se o ní otřela schválně :-).
Reagovat
spaniel
Znas nejaky obor, kde spolu zensky vychazeji? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ženský spolu můžou vycházet úplně v pohodě...jen musí zrovna spát :-).
Reagovat
tommr
podobně kamarádská se zdá být i Petra. Myslím si ale, že je jí to spíš na škodu. Příliš dobrý vztahy se soupeřkama nejsou podle mýho moc dobrý pro výsledky ... :)
Reagovat
dappe
:D
Reagovat
smazaný uživatel
Naprostý souhlas i s dappem.
Reagovat
Heather_Fedex
a psi nesmi stekat ;))
Reagovat
smazaný uživatel
Ema: :-)
Heather: Já jen hlídám! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
dappe: Rozhodně se všichni nekamarádí se všemi, ale že by tam panovala nějaká nevraživost, to si rozhodně nemyslím... Masha je taková samostatná, ale myslím, že ji všechny holky respektujou. Caro má takový dobrý recept na kamarádství, který nedávno prozradila. Mimo kurt se nikdy nebaví o tenise. :)

tommr: Nevím, kdo to psal, ale to je jedno... Z mého pohledu byla Vika prostě jenom smutná a její gratulace mi nepřišla neupřímná. Samozřejmě na Mashu v tomhle asi nikdo nemá, ona má podle mě obrovský charakter. I když třeba v Melbourne prohrála nepěkným výsledkem a bylo vidět, že ji to moc mrzí, tak dokázala mluvit po zápase fakt krásně. Ona je při zápase ledově (nebo možná pekelně :D) soustředěná, ale po zápase a celkově mimo kurt je podle mě moc fajn. Co se týče Petry, tak já ti řeknu vývoj třeba mezi ní a Mashou. :D Po loňském Wimbledonu: Petra-Maria (pro česká média většinou Šarapka :D). Teď ve Stuttgartu: ona-ona. :D Ale ne, to je samozřejmě sranda... Myslím, že se taky hodně respektujou. Dokonce se jednu dobu spekulovalo, že by spolu mohly hrát exhibici ve Varech. To by bylo dobré, aspoň by se líp poznaly. :)
Reagovat
tommr
myslím, že si ty tvoje oblíbenkyně trochu moc idealizuješ. Maria dneska měla na adresu Viky doslova prohlásit:
... it's unfortunate Victoria was so extremely injured today ...
je tudíž evidentní, že to bylo myšleno sarkasticky jako takový jemný rejpnutí do soupeřky ... :)

Jinak ale Maria získala v poslední době můj respekt jak hrou tak vystupováním. A to říkám i přesto, že ted dvakrát porazila Petru ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Něco o tom zranění řekla, to je pravda. Přesně takhle jsem tomu nerozuměl... My se ale bavíme o dvou různých věcech. Ty mluvíš o těch rozhovorech při ceremoniálu a já mluvím o rozhovorech po tom ceremoniálu. Je to napsané na stránkách WTA (dával jsem odkaz). Tak třeba Vika řekla: "I lost today and that's it, I'm moving on. The world doesn't end. There's going to be another big tournament in one week and I just have to look forward. There's no looking back, even for a little bit. In the end, it was still a good week for me... And Maria served really well and her game was really on. All credit to her."
Reagovat
smazaný uživatel
A ještě jeden článek... Masha říká: "It's a shame she was injured and couldn't play her normal game, but I am just happy to have won." Vika tam mluví o tom zápěstí, že už ji trápí celý týden, ale nehledá výmluvy...
http://www.sport24.co.za/Tennis/Sharapova-routs-Azarenka-20120429
Reagovat
tommr
to máš vlastně pravdu - každej jsme mluvili o jiným vyjádření. Já osobně bych ale přikládal větší váhu tomu co bylo řečeno při ceremoniálu před veřejností. Ty vyjádření na tiskovejch konferencích na který nemá veřejnost přístup jsou často zkreslený novinářema a obzvlášt to platí pro oficiální stránky WTA, který se úzkostlivě snaží vyloučit jakoukoli kontroverzi ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Stránky WTA taky nejsou žádné bulvární médium. :) Proto jsem dal ještě další článek... Ale nemyslím si, že by holky při tom ceremionálu řekly něco strašného. Ono je vždycky těžké mluvit hned po zápase, tedy hlavně pro tu poraženou.
Reagovat
smazaný uživatel
že Vika byla včera dost frustrovaná a nedokázala skousnout, že jí po dlouhé době někdo přehrává a že se jí v hlavně v prvním setu vůbec nedařilo. Nejdříve se rozčilovala na Asderakiovou a pak štouchla do Máši. Myslím, že to bylo zbytečné, Vika mohla chvíli počkat, protože Máša byla blíže u sítě, když se míjely. Mně Vika dříve přišla celkem v pohodě, ale teď, co je světová jednička, tak mi někdy přijde jako "rozmazlený spratek", když jí všechno nevychází podle představ.
No a na tom ceremoniálu to bylo opravdu dost chladné od obou, Vika sice zamumlala nějakou gratulaci Marii, ale ani se na ni nepodívala a ta se zrovna ušklíbala ke své lóži. No a Maria pak zmínila to zranění. Jinak souhlasím s tím, že velké kamarádství se v ženském tenise moc nepraktikuje, ale vzájemný respekt ano. Na Marii se mi líbí, že si na nic nehraje, řekne, že se na turnaje nejezdí kamarádit, ale vyhrávat. Přesto dokáže být i po prohře na důležitém turnaji profesionální a soupeřce řádně pogratulovat. Viz. Wimbledon, kdy jak na ceremoniálu, tak i na svém profilu na FB Petře poblahopřála. Tady se má Vika ještě kapánek co učit. Ale prostě jsou to emoce, viz nedávno Kirilenko a její klepání raketou během výměny...., takže z toho není potřeba dělat vědu;)
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu, že Masha je v tomhle mimořádně profesionální. Jak říkám, je to pro mě holka s velkým charakterem. :) Ale nemyslím si, že by Vika neuměla pogratulovat své soupeřce. Stačí si vzpomenout, jak na loňském TM řekla po prohře s Petrou na ceremoniálu: "Je opravdu těžké prohrát, ale prohrála jsem s opravdovou šampionkou." Nevím, jak Viku sleduješ dlouho, ale dříve byla dost divoká (zkus si najít třeba video z TM 2009). :D Teď je právě klidnější, ale zápasy prožívá pořád, to je vidět. Jen už se prostě tolik nezlobí po chybách a novou výměnu jede zase s čistou hlavou... Jinak s tou poslední větou naprostý souhlas. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tenis sleduju dlouho a Viku tím pádem také. Jasně, že si pamatuju, jak na tom dříve byla psychicky, jak se po nějaké chybě nedokázala zkoncetrovat a rozčilovala se. V tom ohromně mákla a to jí také pomohlo k tomu, kde je. Spíš jsem tím myslel, že teď je v jiné roli, zvyklá vyhrávat a také je samozřejmně cílevědomá, dravá a je na ní právě vidět, že chce být hodně úspěšná i do budoucna, což je dobře. Jenom prostě podle mého názoru z toho včerejšího finále byla kapánek rozhozená. A myslím, že to může být jednak tím, kdo byl její soupeřka a že se vážně moc nemusí nebo i něčím jiným. Jinak tu její gratulaci Petře si pamatuji a právě proto jsem psal, že mi dříve taková nepřišla, ale teď někdy ano. Může to být i tím, že se potřebuje srovnat s tou pozicí, ve které teď je a zvykne si, že i když je jednička, tak prohry k tomu také patří.
Každopádně pro mě je důležité vidět kvalitní tenis a nějaké to škorpění "vždyť jsou to koneckonců ženský", mně žíly netrhá, každý máme někdy blbý den a podle jedné nebo dvou událostí se nedá moc soudit, jaký kdo je....;)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Vika chce prostě vyhrávat (jako každý). Na druhou stranu si myslím, že když trochu opadnou emoce, tak se z každé prohry hodně poučí a pracuje na sobě ještě víc. Jinak by nebyla tam, kde je... S posledními třemi větami opět souhlas. :)
Reagovat
smazaný uživatel
A TM v roce 2009 si pamatuji dobře, tam byla Vika ještě celkem slušné "psycho". Říkal jsem si právě v té době, ják je talentovaná a že by mohla být dobrá, ale tohle že jí bude brzdit a neviděl jsem to na nějaký extra úspěch. A vida, už několikrát jsem si říkal, jak jsem se mýlil a klobouk dolů, jak na tom zamakala. Neříkám, že je úplně pokerově klidná, ale posun je obrovský.
Reagovat
smazaný uživatel
Právě tak to myslím. Že se naučí, že i prohry jsou důležité k tomu, aby se z nich člověk a poučil a posunulo ho to dále. Dneska už si myslím, že je v pohodě, zhodnotila to jako vydařený turnaj, z prohry s Mášou se může poučit a v klidu vyhlížet Madrid. Hlavně, aby to zápěstí bylo v pohodě. A nehodlám řešit, jestli to ošetření bylo třeba nebo ne. Mohla mít pocit, že něco není v pořádku a nechat si to raději zkontrolovat. Ono, když se jí v tom 1. setu tak nedařilo, mohla si myslet, že je to i tím a pro jistotu zavolat ošetření. Zase extra zdržení to nebylo, kdyby chtěla, tak to mohla jít ještě zdržovat odchodem na WC. Do toho nikdo nevidí a nemám takové řeči rád, že někdo něco schválně filmuje, když u toho přímo nejsme.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. :) Já už v té době Viku označil jako budoucí číslo jedna, ale když se dneska podívám na Viku z roku 2009, tak se sám sobě divím. :D Mám ovšem velkou radost, že mi to vyšlo. Tedy hlavně, že to vyšlo jí. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tvůj příspěvek ve 14:19 mi mluví z duše. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem si její velký potencionál uvědomil pořádně až na AO v roce 2009, kde hrála se Serenou, tuším, že v osmifinále. Snad dokonce vyhrála první set, ale ve druhém prohrávala, pak právě nastalo nějaké to "divadelní představení" a nakonec zápas skrečovala, že je jí špatně. V tu chvíli jsem si říkal, že měla Serena štěstí, protože jí také mohla klidně nakopat zadek. Takže jsem ji bral tak, že by na to mohla mít, být dobrá, ale hlava, že jí to nedovolí. O to jsem radši, že se jí to povedlo. Protože to chce kus pořádné práce, není to za chvilku. Chtěla s tenisem už i seknout, nakonec se rozhodla bojovat dál a odměna přišla. Samozřejmně, že ze zranění Sereny, Kim a jiných záležitostí dost vytěžila, ale to je právě sport a takové věci k tomu patří. Štěstí přeje připraveným;)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, Vika měla s tím vedrem problémy. Na AO 2009 to ještě nebylo tak hrozné jako na US Open 2010... Ale samozřejmě byla škoda toho dobře rozehraného zápasu proti Sereně.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist