VIDEO: Fanoušek si přišel pro selfie s Federerem až na kurt

24. 5. 2015, 16:31
Aktuality 20
Roger Federer zažil po svém úvodním utkání na French Open s Kolumbijcem Alejandrem Fallou nepříjemné překvapení. Bez povšimnutí ochranky se dokázal až na hrací plochu dostat fanoušek, který se pokusil pořídit si společnou fotografii se sedmnáctinásobným grandslamovým šampionem.
Profily hráčů
Roger Federer a fanoušek

Federer se právě po vítězství 6-3 6-3 6-4 chystal opustit kurt Philippa Chatriera, když ho mladík chytil okolo ramen a žádal o selfie. Překvapený tenista pohledem přivolal ochranku. "Nemám žádný problém se s fanoušky fotit, ale dvorce by měly být bezpečné," uvedl třiatřicetiletý Švýcar. 

Určitě by se však nezlobil, kdyby pro něj nakonec turnaj skončil stejně jako v roce 2009, kdy na Roland Garros zažil podobnou situaci. Během finále proti Söderlingovi se na kurtu dostal do kontaktu se známým narušitelem sportovních akcí 'Jimmym Jumpem', zápas pak vyhrál a slavil svůj jediný pařížský triumf.

Naposledy bezpečnostní opatření v Paříži selhala před dvěma lety. Během španělského finále mezi Rafaelem Nadalem a Davidem Ferrerem pronikl na dvorec muž, který protestoval proti francouzskému zákonu o sňatcích homosexuálů.

Demonstranti narušili také letošní finále na Australian Open mezi Novakem Djokovičem a Andym Murraym.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

20
Přidat komentář
panzer.dragon
sou trapný, by zasloužili z toho udělat 1000 dokud si neudělaj pořádek
Reagovat
Stan_Borowitz
Celkově se podle mne organizátoři RG spoléhají na to, že jsou tradiční GS turnaj, a tudíž se můžou na všechno vys.at. Kdo tam jednou byl, pochopí, o čem mluvím, zejména když RG srovnáme s ostatními GS turnaji.
Reagovat
Mayo
Nemal tam co hladat fagan.
Reagovat
smazaný uživatel
No spíš si myslím že mu měl zapózovat. Co by mu to udělalo? Fanoušek by měl aspoň radost. A těch 5 vteřin by ho nezabilo. Kdyby přišel za Rafou tak by to pro něj udělal. A Djoker by mu ještě něco podepsal...
Reagovat
horska.kraslice
To si nemyslím. Navnadilo by to další fanoušky a pořadatelé by to měli následně těžší.
Reagovat
Stan_Borowitz
Nakopat do prdele ho měl, zmetka. Respektive ochranka. Ten blbeček není nic jiného než typický předbíhač ve frontě, rozmazlenej fracek, co si myslí, že může všechno a že mu všechno projde...
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně ochranka měla automaticky přiběhnout sama. Příště to nemusí být selfie chtivý fanda, ale vyšinutej blázen, který někomu bude chtít dát po čuni..
Reagovat
FulnekUltras
Během zápasů a občerstvovacích pauz ochranky poslední dobou všude celkem fungují, ale po skončení a při odchodu do šaten vznikají často situace pro securitas v počtu dvou, tří lidí ne úplně jednoduché...
Reagovat
smazaný uživatel
To chápu. Ale rozhodně to není omluva pro to, že se po kurtu producíruje někdo, kdo tam nemá co dělat.
Reagovat
FulnekUltras
Ten zákrok měl být asi rozhodnější, ovšem bleskové vyhodnocení rizika je vždycky na jediném nejbližším členovi ochranky...
Reagovat
smazaný uživatel
To je jasný. Ale lépe je nic nepodcenit.
Reagovat
FulnekUltras
V USA a VB by proti "nežádoucí osobě" v chráněné zóně jistě bylo zakročeno razantně...a v holešovické sportovní hale PKOJF blahé paměti ;-) by podobné "narušení pořádku" nikdy nikoho ani nenapadlo... ;-)
Reagovat
Amputace
Skandál!
Mohl by si elegán pustit toto video: https://www.youtube.com/watch?v=-9IXJFw2Gn0
Reagovat
Stan_Borowitz
a tohle video je zaručeně fake:

https://www.youtube.com/watch?v=4F_uotrIEZo
Reagovat
Amputace
Ne, to je snad jediný případ, kdy se něco podobného stalo. Těch případů, kdy se naopak nestalo vůbec nic, jsou desítky (samozřejmě nejen v tenisu). Včetně tohoto.

Neomlouvám ochranku. Zanedbala svoji práci. Jen přijde, že strašně hysterčíte.

Když se něco podobného stalo v roce 2009 Nadalovi na US Open, nijak zvlášť to neřešil ani on ani fanoušci. Naopak u Federera mi připadá, že se z toho okamžitě dělá obrovská kauza.
Reagovat
spaniel
Tak Rafovi se to líbilo. Jak řekl, he was nice :)
Reagovat
Amputace
Jistě, Rafovi se to líbilo, protože je homosexuál, na druhou stranu Rogerovi se to nelíbilo, protože se nerad fotí s fanoušky.
Reagovat
spaniel
Co kdyz mame pravdu? :)
Jinak nedělal jsem si srandu, rekl to a usmíval se pri tom incidentu.
Reagovat
a.magerova
Ano, ano Rogere, máš pravdu, dvorce by měly být bezpečné !!!
Je to jeho pracoviště, a selhaly tu všechny bezpečnostní složky, kecy typu "nejsme v Americe" a "chováme se kultivovaněji k porušovačům pravidel", což vedle u článku diskutující nadnesl, jsou opravdu úplně zcestné :-/
Reagovat
SwissMaestro
:D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist