Federer porazil Fallu i poosmé, vstup do Roland Garros zvládl 12. rok v řadě

24. 5. 2015, 14:35
Aktuality 224
FRENCH OPEN - Roger Federer už podvanácté v řadě zvládl vstup do French Open. Dnes švýcarský šampion z roku 2009 porazil 6-3 6-3 6-4 Kolumbijce Alejandra Fallu, s nímž si poradil i v osmém vzájemném duelu, z toho třetím na pařížské antuce.
Roger Federer

V prvním kole grandslamového turnaje prohrál Roger Federer naposledy v roce 2003 na French Open s Peruáncem Luisem Hornou. Od té doby neprohrál. Dnes na Roland Garros zvládnul už 48. grandslamový start v řadě. 

Třiatřicetiletý Švýcar si poradil bez ztráty podání s Alejadrem Fallou, jenž se do hlavní soutěže dostal až jako lucky loser. O dva roky mladšího Kolumbijce porazil 6-3 6-3 6-4 a vyhrál s ním i osmý vzájemný zápas. V Paříži Fallu vyřadil už potřetí a pokaždé bez prohraného setu.

"První kolo je takové, že ho chcete prostě vyhrát i s ohledem na to, že nechcete vypadnout z turnaje jako jeden z prvních deseti hráčů," komentoval Federer svůj vstup do 62. grandslamu v řadě. "Chcete hlavně odehrát dobrý zápas a až pak se soustředíte na to, co bude," dodal Švýcar, kterého po zápase naštval fanoušek, který se s ním přišel na kurt vyfotit.



Federer na Roland Garros triumfoval v roce 2009, kdy využil zaváhání nyní již devítinásobného šampiona Rafaela Nadala a zkompletoval kariérní grandslam. V posledních letech ale v Paříži končí čím dál dříve: v roce 2011 ve finále, v roce 2012 v semifinále, v sezoně 2013 ve čtvrtfinále a loni vypadl už ve 4. kole. 

V dalším zápase se druhý hráč světa Federer utká s Marcelem Granollersem, s nímž ve třech vzájemných střetnutích ztratil jediný set. Na antuce se utkají poprvé. Španěl si dnes poradil s Němcem Matthiasem Bachingerem.

Během prvního dne v Paříži nedošlo k žádnému většímu překvapení. Pátý hráč světa Kei Nišikori letos narozdíl od minulého roku svůj úvodní zápas na French Open zvládnul. Dva sety vzdorujícího Francouze Paula-Henriho Mathieua porazil 6-3 7-5 6-1 a postoupil do 2. kola, v němž by mohl narazit na čerstvého šampiona z Ženevy Brazilce Bellucciho.

"Myslím, že to byl dobrý zápas. On (Mathieu) začal hrát ve druhém setu mnohem lépe, míčky trefoval čistě, zejména bekhend. Není snadné vyhrát ve třech setech, ale myslím, že jsem předvedl docela dobrý tenis," komentoval finalista loňského US Open Nišikori.

Své loňské zaváhání v prvním kole letos napravil i Stan Wawrinka. Třicetiletý Švýcar, kterému se v posledních měsících nedaří, ve svém úvodním zápase potvrdil roli favorita proti Marselu Ilhanovi, Tureckého protivníka porazil stejně jako v lednu v Melbourne snadno ve třech setech, tentokrát 6-3 6-2 6-3.

Ernests Gulbis poprvé v sezoně postoupil na dvou turnajích po sobě do 2. kola. Na French Open, kde obhajuje loňské semifinále, začal výhrou 6-4 6-4 7-6 nad Nizozemcem Igorem Sijslingem a připsal si teprve třetí vítězství v patnáctém zápase sezony. V dalším kole narazí na domácího Nicolase Mahuta.

"V posledních několika zápase na antuce jsem se zlepšoval. Prohrál jsem vyrovnané zápasy proti Goffinovi a Veselému v Římě a v Madridu. Hrál jsem tam slušně, ale stáli proti mě dobří soupeři. Myslím, že se konečně začínám zvedat," uvedl šestadvacetiletý Lotyš Gulbis, jenž se loni v Paříži postaral o vyřazení Federera,

Nejsuverénnějším vítězstvím dnešního dne do turnaje vstoupil domácí
Jo-Wilfried Tsonga. Francouzský favorit smetl 6-1 6-2 6-2 švédského kvalifikanta Christiana Lindella a čeká ho zápas 2. kola proti Izraelci Dudimu Selovi.


V mužské dvouhře se dnes odehrálo 16 utkání a pouze jedno neskončilo výsledkem 3-0. Američan Steve Johnson trochu překvapivě zdolal 6-3 6-3 6-7 3-6 6-3 šestadvacátého nasazeného Španěla Guillerma Garcíu-Lópeze a stejně jako loni do turnaje vkročil pětisetovým vítězstvím.

• FRENCH OPEN 2015 •
Francie / Paříž, antuka, 26.928.600 eur
nedělní výsledky mužů (24. 05. 2015)
• Dvouhra - 1. kolo •
Rosol (ČR) - Ymer (Švéd.) 6-2 7-6(7) 6-3
Federer (2-Švýc.) - Falla (Kol.) 6-3 6-3 6-4
Nišikori (5-Jap.) - Mathieu (Fr.) 6-3 7-5 6-1
Wawrinka (8-Švýc.) - Ilhan (Tur.) 6-3 6-2 6-3
Tsonga (14-Fr.) - Lindell (Švéd.) 6-1 6-2 6-2
Bautista (19-Šp.) - Mayer (Něm.) 6-3 6-1 6-3
Kohlschreiber (22-Něm.) - Soeda (Jap.) 6-1 6-0 6-2
Gulbis (24-Lot.) - Sijsling (Niz.) 6-4 6-4 7-6(3)
Baghdatis (Kypr) - Karlovič (25-Chorv.) 7-6(5) 6-4 6-4
Johnson (USA) - García-López (26-Šp.) 6-3 6-3 6-7(1) 3-6 6-3
Dzumhur (Bosna) - Južnyj (Rus.) 6-2 6-1 skreč J.

Andújar (Šp.) - Ramos (Šp.) 6-2 6-4 7-6(3)

Granollers (Šp.) - Bachinger (Něm.) 6-4 6-3 7-6(7)
Mahut (Fr.) - Coppejans (Belg.) 6-3 6-4 7-6(4)
Lajovič (Srb.) - González (Arg.) 6-3 6-3 6-1
Sela (Izr.) - Kukuškin (Kaz.) 7-6(5) 6-3 7-6(4)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

224
Přidat komentář
Fandina
Co se týká rozhodčích, tak jsem jednou četla, že se je dá vetovat. Nevím, co je na tom pravdy.
Reagovat
tommr
po Nadalovi, kterýmu se znelíbil rozhodčí a rozhod se ho odstavit se podobně předved i Wawrinka, kterýmu se zase znelíbili o něm píšící novináři:

Stan Wawrinka is complaining about a ''completely stupid article'' that he says appeared on the official www.rolandgarros.com tournament website.
Federer's Davis Cup teammate said he spotted the article Saturday and ''I told the tournament that I wasn't really happy about it.''
The article, which seemingly touched on his private life, has since been taken down.
''It's the official website of a Grand Slam, so I hope the guy who did that article is not a journalist,'' Wawrinka said. ''I also hope the guy who is supposed to check all the articles on the website is not working anymore for the tournament.''
Reagovat
yenda1
Ten Nadalův případ je hodně nebezpečnej predecens. Skandální je, že mu to řekl už v Riu: ?I will make sure that you don?t arbitrate me anymore.?
Reagovat
Pe3k
Že si chce Wawrinka střežit soukromý život zcela chápu, ale vyhodit za to novináře je demence, to by stejným metrem znamenalo, že by měl Wawrinka přestat hrát tenis po nepovedeném turnaji (a že jich bylo).

Co se týče Nadala jedná se o čistou ostudu celé Atp. Dlouhé roky ho nechali porušovat pravidla a nyní když ho konečně nějaký rozhodčí potrestal za neustálé překračování času mezi podáním, tak se Nadal rozhodl, že tento rozhodčí už nebude soudcovat jeho zápasy. Myslím si, že je lepší nevědět co se vlastně v pozadí toho světového tenisu děje, protože mám takový pocit, že tenis je úplně stejně prohnilý jako fotbal. A Atp je mašina na prachy a čistota a pověst tohoto krásného sportu je bohužel až na (doufám) druhém místě.
Reagovat
r.Fever
A ty si čítal ten článok o Wawrinkovi ? Bola to absolútna žumpa, mne sa zhodou okolností podaril zachytiť a nechápal som, čo to robí na oficiálnej stránke RG.
Reagovat
tommr
nečet jsem ho, protože Wawrinka už mezitím zařídil jeho stažení a nejspíš i vyhazov obou novinářů. Nevěřím ale tomu, že by tam bylo něco skandálního o čem bychom už nevěděli. Nejspíš se tam zase psalo o tom, že opustil rodinu což je za prvý pravda a za druhý to před časem do světa vypustil sám Wawrinka, aby tím zdůvodnil svoje mizerný výkony ...
Reagovat
r.Fever
Nečítal si to a vieš čo tam bolo ? To je trošku diagnóza :)

Len námatkovo, robiť si srandu z Wawrinku, skomolovali meno jeho ženy z Ilham na Ilhan a robili si srandu, ako bude Wawrinka reagovať na to, keď napríklad rozhodca povie Advantage Ilham, a podobne ti príde ako seriózna žurnalistika ? A napokon to zabiť že snáď sa Wawrinka stretne s Federerom, ktorý mú jednak dá lekciu z tenisu a zároveň lekciu ako skĺbiť súkromnný život s tenisom...

Mal som ťa za seriózneho diskutéra tommr, ale toto chceš obhajovať? A čo je najdôležitejšie, ani si nevedel čo tam bolo a ideš o tom komentovať.
Reagovat
tommr
já ale přece nekomentoval obsah článku. Mě šlo o to, že arogantní a namyšlenej Wawrinka chce vyhazovat novináře za to, že napsali něco co se mu nelíbí ...
A z toho co píšeš se mi ani nezdá, že by v tom článku bylo něco tak strašnýho co by ospravedlňovalo jeho hysterickou reakci. Wawrinka jako veřejně známá osoba musí počítat s tím, že se jeho (značně neuspořádanej) soukromej život bude propírat a to tím spíš když on sám to používá jako výmluvu pro jeho špatný výkony ...
Reagovat
r.Fever
Bohužiaľ, článok si nečítal a ospravedlňuješ neospravedlniteľné. Keby to písal blesk.cz, alebo dailymail.co.uk, nikto nemôže namietať - to je bulvár. Ale zhostila sa toho oficálna stránka turnaja.

Ty si už videl, že by napríklad na atpworldtour.com prebierali niekoho súkromie ? A takto, celkom hanlivým spôsobom ? Opäť, nemôžeš odpovedať, článok si nečítal - úprimne poviem, keď som si ho prečítal, mal som úplnú pachuť na jazyku, že ako je niečo takéto vôbec môžné na oficiálnych stránkach RG, a som rád že daný článok sa stiahol. Nie kvôli Wawrinkovi, ale kvôli dobrému menu turnaja. A takisto dúfam, že daný novinár nesie konzekvencie, opäť kvôli dobrému menu turnaja.

Takéto typy článkov nech si daný človiečik nechá na svoj osobný blog, keď sa ti tak páčia a nemáš proti nim nič, užiješ si ich.
Reagovat
spaniel
Zítra se mimo jine tesim na Klizan - Tiafoe. Tiafoe je asi nejvetsi mladý talent.
Reagovat
janek_da
dík za tip, mrknu na něj
Reagovat
spaniel
Tak talent nepotvrzuje :) I když má těžkého soupeře a nejspíš bude i nervózní...
Reagovat
smazaný uživatel
Čudujem sa, že sa chcel ten fanúšik odfotiť s Federerom v tak odporne kričiacom outfite.

Nečudujem sa, že mu Roger tú fotku nedoprial.
Reagovat
spaniel
Na to ze fandis hraci, ktery křiklavý barvy zavedl a růžovou odpremieroval, celkem zvlastni rypanec :) Proc radeji neokomentujes Bernadese, to je jiny kalibr nez hození flašky.
Reagovat
a.magerova
Jj souhlas, Forehand potřebuje odvést pozornost od Rafy a dělá to dost průhledně :-/
http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2014/07/07/article-2683065-1F71E2FB00000578-638_634x841.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
No veď to je ten point. Že nie každý si môže kriklavú dovoliť. Je to ako štekle, nie každá žena ich môže a vie nosiť. Roger v tom vyzeral vyslovene smiešne.

Bernardes?...Nečítal som článok, ani diskusiu. V niektorých športoch je právo tímu/hráča vetovať určitého rozhodcu na svoje zápasy.
Reagovat
George_Renel
Ale otázka zní jinak. Udělal chybu rozhodčí nebo Nadál? Odpověď je nasnadě.
Kdyby ATP takhle ustupovala každému kdo se cítí ublížencem a popláče si, byla by z toho pěkná anarchie.
Reagovat
spaniel
Roger je hodne snědý, dle mého si to dovolit muze. Každopádně nic nemůže byt horsi nez kostým teplého piráta, ktery nosil Nadal asi 6 let :D

S rozhodčím očekávaná odpověď a hlava v písku. Jaký to rozdil mezi tebou a amputace.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. :) Podezřelé, že Rogerův incident má Forhend zhlédnutý a příslušně okomentuje. Když se jedná o incident Nadala, který se tu v sobotu a dnes rozebíral hodně, je ticho po pěšině. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Amputace je kritický aj do svojich radov. Rovnako na rozdiel od teba, od ktorého som kritiku na osobu Federera nikdy nepočul. Dokonca ešte aj Mirkine Cry baby cry si bagatelizoval a tých príkladov je mnoho.
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak to jsou trochu smíchané borůvky s melounama, že...

Ale trvám na tom, že hlavní vinu nese ATP, pokud něco takového připustila. Ze strany Nadalova týmu je to celkem pochopitelný krok, když se Rafovi herně nedaří, tak že se pro něj snaží získat výhody, které by mu zápas co nejvíce usnadnily. Celkem to zapadá do mých představ o hodném strýčkovi Tonim, které jsou prosty všech iluzí.
Reagovat
spaniel
Taky jsem se nedával jako vzor :) A nevěděl jsem, ze Roger a Mirka jsou siamské dvojčata se společným mozkem a ze je teda za ni odpovědný. Fakt velice dobry příklad.
Reagovat
r.Fever
S tým právom vetovať rozhodcu má Forehand pravdu. Ak sa stane, že rozhodca poškodí danú stranu, tá strana má právo dožadovať sa, aby si daný rozhodca dal počas ich zápasov pauzu.

Rozdiel je len, že Bernardes Nadala nijako nepoškodil, uplatňoval iba pravidlá, ktoré by mal hráč dodržiavať - a bol to Nadal čo pravidlá porušil. Vidíte ten rozdiel ? Forehand nie. Ale otázka znie inak, čudujeme sa vôbec?
Reagovat
Stan_Borowitz
Já myslím, že to je především strašná ostuda ATP, jestli něco takového připustila.
Reagovat
Pedronegro
u mne tím El Řiťuál ztratil hodně a o ATP si moc iluze nedělám
Reagovat
Stan_Borowitz
Bylo by od ostatních rozhodčích fajn a hezký projev solidarity s Carlosem, kdyby Nadalovi teď všichni začali přísně měřit čas a trvat na dodržování pravidel...
Reagovat
Patri.k
Zítra by měly být všechny kurty pod streamem paráda
Reagovat
Jabadu
Zákonitě jednou musí přijít, ale nepřál bych mu, aby to nechal dojít tak daleko, jako Agassi. Myslím, že ho porazil Benjamin Becker a bylo to nedůstojné. Prostě už na tu úroveň neměl a přesto lezl na kurt. To bylo fakt smutné.
Reagovat
SwissMaestro
Co si pamatuju tak na tom psolednim US Open mu davali injekce do zad proti bolestem...k tomu kdyz se pripocte zapas s Marcosem tak se ani nedivim jestli ten jeho posledni zapas byl nedustojny - nevidel jsem.
Reagovat
SwissMaestro
No z mobilu uz radeji psat nebudu.... :D
Reagovat
panzer.dragon
jednou to bude velmi smutný den až to Roger odpíská, ale je druhej na světě, letos tři tituly, dvě finále masters, porážka Novaka.. by se okrádal kdyby chtěl končit :-), ta jeho sbírka zářezů prostě pořád roste dost uctihodným tempem na to aby se klidil
Reagovat
woody
Ja se těšíte na zápas Djokera s Rafou?Podle mě bude hrát Rafa lépe a lépe a bude to velký zápas,doufám,ake že ho Novak konečně porazí :-)
Reagovat
Amputace
Obávám se, že porazí. Kdyby na sebe mohli narazit až ve finále, možná bych věřil, ovšem vzhledem k tomu, jak pomalu se Rafa na turnajích obyčejně rozehrává, mohlo by být na něj čtvrtfinále příliš brzy.
Reagovat
Cico93
Amputka musíme veriť. Tu 1 vetu už nechcem viacej vidieť;-)
Reagovat
Amputace
:) Jako já věřím, ale rovnalo by se to malému zázraku.
Reagovat
smazaný uživatel
Klidně bych ten zápas oželel :D Obavy jsou, no. Novak je sice v současné formě (spíš teda Rafově formě, než že by ta jeho byla tak úžasná) favorit, ale - je to Nadal a RG. Nevím, jestli je pro Novaka těžší vyhrát RG nebo porazit Rafu na RG a nevím, jestli je schopný zvládnout oba ty úkoly najednou. Z toho pohledu je lepší, že se potkají tak brzy. Ale... nezlobil bych se, kdyby Rafu někdo odklidil cestou, jenže asi není kdo :)
Reagovat
woody
Já doufám,že ho konečně porazí,věřím mu :-) Pokud vše půjde podle papírových předpokladů mohl by Djoker vyhrát RG a porazit všechny své rivaly s BIG4! Těžký úkol a bude to velká výzva!
Reagovat
Stan_Borowitz
To je vlastně pravda - teoreticky může postupně porazit Nadala, Murrayho a Federera. Je to legenda...

Ale vážně - to je dost nepravděpodobné. Třeba na Rogera čeká ve 4. kole pravděpodobně Monfils, se kterým to určitě nebude jednoduché, kór na tom červeném svinstvu.
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.tenisovysvet.sk/clanok/11033/federer-priznal-ze-minuly-rok-zvazoval-koniec-kariery

Tak Fedex pry minulý rok už zvažoval konec kariéry :)
Reagovat
SwissMaestro
Hm takže příští rok je definitivně poslední hádám. Ale je to divné. Myslel jsem, že vždycky chtěl končit na OH v Riu...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale tak.. Hráč/hráčka na to můžou myslet třeba pár let dřív.. Myslím, že Fedexovi to zatím jde hodně dobře.. A jak poráží i hráče top 10, není důvod končit.. Není
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to by byl velký trapas, kdyby to odpískal jen tak. Já myslím, že jeho rozlučka vstoupí do sportovních dějin, ani si to nedokážu představit, jak velkolepý to bude.
Reagovat
smazaný uživatel
Aby to bylo velkolepý, tak bych pozval i třeba hráče, se kterým Roger hrál ve finále GS.. Některé z těch starších, nevím, Sampras třeba :D To by byla pecka:D
Reagovat
smazaný uživatel
Slyšel jsem, že prý Nadal chce odehrát svůj poslední zápas kariéry s Rogerem. Kdyby se oba loučili ve finále nějaké turnaje, to by byla asi nejsledovanější tenisová partie v dějinách a jen málokteré oko tenisového fanouška (nehledě na příslušnost) by zůstalo suché. :)
Reagovat
smazaný uživatel
To by taky bylo super :) Bohužel, tady ta generace už bude pomalu padat... Djokovic-28 let,Nadal-28 let,Federer33 let, Berďa 29, Ferrer přes 30.. Na řadu půjdou mladí :) Každopádně, nevím, kdo z mladých bude ten, co bude GS sbírat.. Nějak tam takového hráče ještě nevidím :)
Reagovat
Amputace
Kyrgios. Za toho bych dal ruku do ohně, že pokud se nezraní a nebude náchylný na zranění, GS sbírat bude.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslíš? Na RG bych se docela bál, tam to není nic moc.
Reagovat
smazaný uživatel
myslím antuku
Reagovat
Jabadu
V tom případě bych měl také jeden tip. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
Cico93
Mňa ti mladi dajak netahaju. Ked skončí táto generácia. Už to nebude ono.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky mě zatím nikdo vyloženě nezaujal, ale to možná přijde časem.
Reagovat
smazaný uživatel
Mě zaujal Veselý, škoda jen, že někdy nedává ty koncovky.
Reagovat
smazaný uživatel
Opet velmi krasny outfit :)
Reagovat
gigin
Lentilka, tvl.
Reagovat
Jabadu
Odposlechnuto:
"Šíš, jsem dneska viděl Rožéééra, hele ten ti byl tak cool a trendy, že jsem si normálně musel dát v hospě na hajzlu kokeša a úplně jsem se otevřel. Pak se tam heteráci začli smát, tak jsem se zase zavřel, no." :-)
Reagovat
smazaný uživatel
ako je to s vysielanim RG na RTVS? ...vdaka za odpoved
Reagovat
smazaný uživatel
Nedávají ti ani neví že se nějaké RG vůbec hraje. RG na ČT a Eurosportu 1 a 2
Reagovat
Cico93
Dávali to asi raz, 2011 tuším.
Reagovat
smazaný uživatel
Budou vysílat jen zápasy Slováků, ale až od semifinále dál.
Reagovat
Cico93
Fakt?
Reagovat
smazaný uživatel
by mě zajímalo jak budou vysílat slováky když ani nehrají na TV kurtech
Reagovat
smazaný uživatel
V semifinále už na TV kurtech budou, to je snad logické.
Reagovat
smazaný uživatel
slováci a v Semifinále xDDDD nic proti nim ale 3.kolo bude zázrak
Reagovat
smazaný uživatel
máš zmysel pre čierny humor
Reagovat
smazaný uživatel
nie sú euráče. ha ha
Reagovat
smazaný uživatel
pytam sa seriozne, lebo ziskali prava na RG pre roky 2015, 2016 a 2017
Reagovat
smazaný uživatel
Rafael Nadal požádal a obdržel, aby rozhodčí Carlos Bernardes neřídil jeho utkání v Paříži.
Bernardes, 22.února dal dvakrát Španělovi ?time violation?, protože překročil 25 sekund. Druhý warning ho stálo první podání. Po výměně hřiště, se Nadal k němu obrátil a řekl:?Udělám všechno, aby jsi mi už neřídil žádné utkání.?
Od slov došlo k činům, a Nadal zažádal a získal pozastavení portugalského rozhodčího na svých utkáních, alespoň na Roland Garros.
Reagovat
kada.tom
to není Portugalec, je to Brazilec :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To je jedno, ale Nadal je ma.gor Bernandes je jediný rozhodčí který má odvahu říct Nadalovi že zdržuje. Kdyby se Nadal každou chvíli nedrápal v pr.deli tak nejsou problémy
Reagovat
Grigor_Murray
Bernardes je bourák, žádný kuletahač by si to neměl dovolovat :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, co se s tím Nadalem stalo, ale aby si takhle vymýšlel, a dělal ještě čachry, teď.... Zbytečné.. Rozhodčí ho napomíná oprávněně, sice pravda, že Nadal měl s tímto rozhodčím spory už dříve, ale to ho pořád nevede k takovým činům,...
Reagovat
Cico93
Tak už viackrát ho Carlos vytočil, spominam hlavne na zapas s Berdychom na TM10, tam to bolo dačo neuveriteľne.
Reagovat
smazaný uživatel
Právě ten okamžik myslím. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tam to ale bylo poněkud prudší. Nadal se hodně rozčiloval, zvedal hlas a myslím, že tam chtěl povolat i ještě jiného rozhodčího. (nad umpirem) Tam to nebylo dobré...
Reagovat
Grigor_Murray
Jenom 69 lidí věří na TP Andymu?
Lidi, vemte rozum do hrsti. Andy a No0e jsou pro mě největší favorité. Semif. by mohlo být už finále.
Reagovat
Mayo
To ťa akože prekvapuje? On by nedostal viac hlasov ani keby je sám na turnaji.
Reagovat
Cico93
;-))
Reagovat
gigin
http://imgup.cz/images/2015/05/24/egs.jpg
Reagovat
kada.tom
Steveee :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal je mago.r v každém zápase zdržuje jako Marfuša, Bernandes byl jediný rozhodčí který měl odvahu říct pravdu, ale Rafa se zachoval jako blázen. Kdyby nezdržoval a nedrápal se každou chvíli v pr.deli tak si rozhodčí nemusí stěžovat
Reagovat
Patri.k
Vysílá ČT4 plnohodnotně, nebo má omezené práva?
Reagovat
PetaM
Ze začátku bude vysílat jen zápasy našich. Později bude vysílat i SF a F, bez ohledu na to, jestli tam naši budou :D
Reagovat
EllNino
zejtra prej i cizí říkali :)
Reagovat
Patri.k
takže omezené :D
Reagovat
Kurka
Bude vysílat všechny hrací dny od začátku do konce, pokud nemá práva na jiné sporty, jako třeba v úterý Zlatá tretra. Takže tak, jako měli kdysi Wimblas.
Reagovat
kada.tom
Jo-W. ve 2. kole, super :-)
Reagovat
Cico93
super
Reagovat
gigin
Nejhorší publikum na FO. Dementi.
Reagovat
PH94
?
Reagovat
SwissMaestro
?
Reagovat
smazaný uživatel
?
Reagovat
r.Fever
Gigin myslí Gulbov mač, absolútny súhlas.
Reagovat
Patri.k
?
Reagovat
slacker
!
Reagovat
SwissMaestro
Co se tam teda kur*a stalo?
Reagovat
Patri.k
Asi jim dělá dobře, že to nevíme :D
Reagovat
slacker
Bych tipoval ze v publiku zahlid Fandinu
Reagovat
gigin
Ano myslím tím zápas Gulbise. A nebylo to poprvé. Absolutní hňupi. Však počkajte.
Reagovat
a.magerova
Tož nám to popiš a nenapínej....
Reagovat
gigin
Co ti mám popisovat? Tleskání po DF, nebo bučení po Ernieho emocích? Ten z tama mazal, ani se nezastavil po mečbolu. Děckám tam v rohu podepsal tenisáky a šel pryč. Francouzi jsou hnusné publikum, to ví každý...
Reagovat
smazaný uživatel
Já četl, že nemají rádi Berdycha :D
Reagovat
smazaný uživatel
to si málem můžeš přečíst před každým turnajem :)
Reagovat
a.magerova
Takže Erni je nasrán na publikum, Roger na organizátory.... hele víš co?
Just ten jejich pohár nechceme..... ať si ho vnutí někomu jinému.
Reagovat
gigin
Přesně tak :))))
Reagovat
Patri.k
No, i to je popis, tak co se hned čertíš :D
Reagovat
SwissMaestro
Někdo se smál tomu jeho letadlu ? :D
Reagovat
pockerface
Ono už stačí to, že je začátek RG, hraje Roger sice po obědě, ale kurt hlediště snad jen z poloviny zaplněné. Co by jinde lidi dali za to, že můžou vidět Rogera, sice v 1.kole, ale prostě vidět na vlastní oči. Ale Francouzi jsou prostě "divný". Abych dal příklad i u žen, tak Halep top3 a skoro prázdné hlediště. Je pravda, že v 11 hod. frantíci asi ještě snídají, ale jednou je to GS, tak by mohlo být víc lidí. Další otázka je na kolik vyjde vstupné. Francie je sama o sobě dost drahá, natož RG.
Reagovat
spaniel
Poloprazdné byly jen sponzorské tribuny, jinak bylo plno. A sponzorské jsou pólo prázdné skoro vzdy.
Reagovat
ipko
presne :)
Reagovat
SwissMaestro
Tak určitě :)
Reagovat
smazaný uživatel
jo, tvl, to bylo! :D
Reagovat
rod_laver
Co čekáš od toho socialistického národa?
Reagovat
kada.tom
Steve vede nad GGL už 2-0 na sety ... že by překvápko na cestě?
Reagovat
ipko
no, Gulbis si ide pre pohár Mušketierov!
Reagovat
a.magerova
No TO by si dovolil !!! :-/
Reagovat
a.magerova
Reagovat
ipko
no, Gulbis si ide pre pohár Mušketierov!
Reagovat
gigin
:-)
Reagovat
Jabadu
Taková hezká neděle. Kulhavý vyhrál, Leopold postoupil na Giru celkově na 5. místo, tak snad to Lucka nezkazí. :-)
Reagovat
a.magerova
Jj cyklistika - suprové výsledky :-))
Reagovat
PH94
Vekic! :D Yes
Reagovat
a.magerova
Wawrinková ?! :-)))
Reagovat
PH94
Ne, ta už je moje :D
Reagovat
a.magerova
Aha, tak to jo :-))
Reagovat
Patri.k
Mahut nedoservíroval, tak si ještě chviličku na Lucku počkáme :D
Reagovat
misa
chvilička se klidně může protáhnout na dvě hodiny :-(
Reagovat
Patri.k
dohráli :D
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.tennis-arena.cz/federera-znejistil-fanousek-chtel-selfie-s-hvezdou-7349cz/

Federera znejistil fanoušek, chtěl selfie s hvězdou. :-)
Reagovat
a.magerova
Hnus velebnosti, vyhodit ochranku !!!
Reagovat
SwissMaestro
Přesně. Takhle to je na pohodu, ale mít ten kluk kudličku tak by chudák Roger ani nestihl zareagovat...
Reagovat
smazaný uživatel
To bohužel soihlasím, ale když už tam byl, tak se s ním mohl Fedex odfotit.. Ale chápu, tohle není příjemný.
Reagovat
SwissMaestro
Federer to udělal nejlépe jak mohl. Kdyby se s ním vyfotil tak by dal signál ostatním lidem, že když poruší pravidlo tak získají co chtějí. Zachoval se skvěle.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, proč klučík nepočkal, až se bude Roger třeba podepisovat tam, kde fanoušci stojí normálně, bezpečně. Tam je snad nějaka šance.. Takhle se Fedex bude ještě víc bát hrát na takových kurtech a kluk bude rád, že viděl hvězdu zblízka:D
Reagovat
a.magerova
Odfotí se ochotně s jedním, a budou tam příště skákat další :-/
Reagovat
Patri.k
moc koukáte na zprávy, ty tenisti nežijí v bublině, však je můžete potkat kdekoliv mimo kurt, nebo v soukromém životě si je vyhlídnout, když někdo někomu bude chtít ublížit, tak se mu to povede tak či onak, ten hráč s tím nic nenadělá
Reagovat
smazaný uživatel
To máš sice pravdu, ale na takových akcích je dobře, že ochranky jsou.. Představ si, že by žádná ochranka nebyla, a kdo by chtěl, tak si normálně šel na kurt za hráčem/hráčkou. Ochranka možná není na nižších turnajích, tudiž, nějaké challengery, třeba v OStravě, by asi nebyl problém, někoho píchnout :-(
Reagovat
Patri.k
Tak já nezpochybňuju význam ochranky, ta je duležitá, to je jasné... jenže jde o to, že každý hned maluje katastrofické scénáře, když se divák přiblíží k hráčovi... však k němu ze zadu může přistoupit kdekoliv mimo kurt nebo v soukromém životě, na tenise jsou aspoň detektory, v reálu ale za pasem může mít člověk cokoliv, tam žádné detektory nejsou
Reagovat
a.magerova
Proste mu nebyla zajištěna bezpečnost na pracovišti.
Reagovat
a.magerova
Pleteš jablka s hruškami. Tady je za bezpečnost plně odpovědný organizátor, a ten jednoznačně selhal, taky když ti spadne v práci na hlavu trám, tak budeš pindat a vyběhávat si pracovní úraz a kecy zaměstnavatele, že trám na Tebe může spadnout i doma, nebudeš chtít slyšet :-/
Nebavíme se o soukromé vycházce kohokoli.
Reagovat
Patri.k
A to ho měl zastřelit nebo po něm skočit? Do kurtu si může člověk skočit odkudkoliv, není v silách pořadtelů ho uhlídat a prostě ochranka k tomu divákovi přišla kultivovaně, protože viděla, že je v pohodě.
Reagovat
a.magerova
Ano měli po něm skočit. Musí být v silách ochranky, toto nedopustit.
Reagovat
SwissMaestro
Mageroš má pravdoš :)
Reagovat
Patri.k
Pleteš si ameriku s evropou... tohle se možná dělá v americe, ale v evropě je trošku jiný přístup, chováme se kultivovaněji k těm, kteří porušují pravidla
Reagovat
a.magerova
A to je ta největší chyba.
Na to právě Evropa dojede :-/
Reagovat
Amputace
Také mi přijde, že tady někteří naprosto zbytečně hysterčí. Třeba ve fotbale se tohle děje úplně běžně a najde se dost fotbalistů, kteří dají takovým lidem dres, nebo se s nimi obejmou a žádný špatný příklad pro ostatní to rozhodně nevytváří. Pro ty lidi je to splněný sen. Případů, kdy za podobných okolností dojde k nějakému napadení tenisty, je naprosté minimum. Samozřejmě všichni známe případ Moniky Selešové, ale to je tak jediný případ svého druhu, který si dokážu teď vybavit. Kdyby někdo po Federerovi vyloženě šel, určitě by neměl problém si ho "odchytnout" někde na ulici, proč se kvůli tomu probíjet přes ochranku přímo na kurtu?
Reagovat
spaniel
Jenže na kurtu s tim nepocita a asi to nebude nejlepsi pocit, kdyz se na tebe nekdo řítí a ty ten zlomek vteřiny premyslis, zda je to fanda nebo magor. Verim, ze z toho muze byt sok a u nekoho treba i vážnější následky. Kdyz k tomu ma nekdo předpoklady, jako treba Mardy Fish, muze to byt spoustec úzkostné poruchy treba a uz pak na kurt nevleze. Jinak venku ma myslim Roger svou ochranku, ktera bude počítám na mnohem lepsi urovni.
Reagovat
Amputace
Toto je ještě horší "bebínko" než Nadalův puchýř na loňském AO, nezlobte se na mě... Šok no, možná spíš infarkt.
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě to může udělat ze své podstaty jen na půl vyšinutý člověk. Normálního slušně vychovaného jedince taková věc snad ani nenapadne, natož aby ji realizoval. Navíc mě se zdá, že na Roland Garros se takové případy dějí nejvíce a chápu, že Rogerovi to není příjemné (už tak to má se svým soukromým opravdu hodně těžké). Plus, přesně jak píše Magerka, vyfotil by se s ním a byl by z toho precedens, který by posléze pár podobně disponovaných jedinců následovalo na trénincích a i v zápasech třeba.
Reagovat
Amputace
Rafovi se zase třeba stalo toto a ještě si chtěl s tím týpkem plácnout. Prostě zbytečně hysterčíte.

https://www.youtube.com/watch?v=qDSUsQbS6BQ
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, ale tam je podstatný rozdíl, v době kdy si s ním plácal už byl v moci ochranky, Roger tuto jistotu neměl. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale uznávám, že to bylo sympatické gesto od Rafy, má malé bezvýznamné plus a upřímně u něj mě to hodně překvapilo.
Reagovat
Amputace
Mě to naopak u něj vůbec nepřekvapilo (nevidím důvod, proč by mělo, k fanouškům byl vždy velmi vstřícný). U Rogera mě to naopak nepřekvapilo vůbec (poté, co tady psal jistý uživatel, který s ním má osobní zkušenost).
Reagovat
Amputace
U Rogera mě to také vůbec nepřekvapilo* Tak to mělo být napsáno.
Reagovat
smazaný uživatel
No, já neříkám, že Roger má nejpříkladnější chování s fanoušky, ale přece to do toho obrazu Rogera, jaký máš nezapadá. Bylo to před kamerami, mohl ze sebe ten falešný Švýcar udělat opět velkého sympaťáka. Ale on ne, on pokynul pro ochranku.
Jinak já měl za to, že Rafa je plný fobií a takový útok ním otřásl. Mě překvapilo, že to ním neotřáslo. Jako představ si, že za tebou přiběhne nějaký šílenec a začne tě líbat na tvář. To rozhodí i méně neurotické osobnosti, něž je Nadal.
Reagovat
Amputace
Tak pokud vím, z lidé Rafa fóbii nemá. To, že se například bojí bouřky, nemusí nutně znamenat, že se bojí lidí. Toto navíc bylo po vyhraném zápasu, kdy už z něj spadlo napjetí. Věřím, že stát se to v průběhu zápasu, jeho reakce by byla zřejmě jiná, protože by to rozbořilo jeho rutinu.

Ano, máš pravdu, do mého obrazu Federera to nezapadá. Přijde mi to, že se zkrátka lekl a pak, když si uvědomil, co se vlastně děje, už to nestačil uhrát na "já jsem cool, bezproblémový Roger, milující všechny své fanoušky, klidně se s tebou vyfotím."

Ještě bych dodal, že ti sportovci jsou na kontakt s lidmi zvyklí možná daleko víc, než my si myslíme. Umím si představit, že když jdou po ulici, někdo je neustále zdraví, chce autogram atd. To je pak přece nemůže nějak brutálním způsobem rozhodit, když se na kurtu objeví kluk s foťákem a chce fotku.
Reagovat
smazaný uživatel
No, neurotici mají podle mě zkrátka sklon více takové věci prožívat, ještě když Rafa je plachý člověk, takže zákonitě nemá k lidem blízko jako třeba šoumen tipu Djokovič. Ale možná máš pravdu v tom, že za ty roky na okruhu už se naučil s lidmi vycházet bez sebemenších problémů.
Já bych tohle Rogerovi nevyčítal jako špatný přístup k fanouškům, tohle zrovna ne. Zkrátka se lekl. Myslím, že spousta tenistů na jeho místě by reagovala stejně.
Jinak, jaký je vlastně tvůj názor na kauzu Bernandes vs Nadal?
Reagovat
Amputace
Sklon mít mohou, ale zase z nich nedělejme pošuky, kterých když se dotkne někdo cizí, mají tendenci skákat metr vysoko. U každého "neurotika" je to dost specifické, mnozí dokonce vůbec nemusí mít s lidmi tento typ problému. Nevím, jak je to konkrétně u Rafy, ale myslím, že otázka jeho psychiky se dost zveličuje - dost veliký podíl na tom mají bezesporu jeho rituály, které i mně přijdou přinejmenším zvláštní, ale na druhou stranu mě zase tolik nepřekvapuje, že je Rafa coby profesionální sportovec má.

Tou kauzou mě Rafa dost zklamal. Už jsem to tu myslím psal dříve. Tohle je prostě neomluvitelné. Lidsky dokážu pochopit, že se Rafa rozčiluje během zápasu, když dostane warning (fotbalista, který udělá faul, se také třeba bude rozčilovat v domnění, že nic neudělal, byť porušil pravidla). Musí to být svým způsobem strašné: má nějaký rytmus, celou kariéru je na něj zvyklý, pak musí přizpůsobit rytmus novým pravidlům, což se přirozeně nedaří snadno a pak přijde warning v momentě, kdy je plně koncentrován na hru. Experti na TP pak samozřejmě píší, co se má co rozčilovat, když porušuje pravidla, jenže v té chvíli to člověk tak nevnímá, pro tyto věci já mám zase pochopení, u Rogera, Novaka, u kohokoli. Mám pochopení, když se někdo v zápalu hry hádá s rozhodčím, a přitom není vůbec v právu. Jenže Rafa tu kauzu dojíždí ještě zpětně, a to už nejde akceptovat. Mimo kurt měl mít jednoznačně dost rozumu na to, aby si uvědomil, že Bernandes neudělal nic špatně a byl v právu. Rafa dostatek rozumu bohužel neukázal.
Reagovat
smazaný uživatel
+1 za názor. Mně na tom nejhorší přijde to, že to rozhodčí staví do absurdní situace. Jestli si chceš rozhodcovat ty nejlepší zápasy, nesmíš popudit hvězdy (protože finále a semifinále zpravidla hrají hvězdy). V konečném důsledku by pak nasazování rozhodčích ovlivňovala velká čtyřka a tenis by, když to hodně přeženu, přišel o to základní, co dělá sport sportem. Samozřejmě je to přehnaný příklad, ale něco podobného ve vlemi zmenšené podobě předvedl Nadal.
Reagovat
Amputace
Je to tak. Především ale nechápu, že mu bylo vyhověno. Hráč by neměl mít absolutně žádný vliv na to, kdo bude jeho zápasy soudcovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. Zajímalo by mě, jak se k tomu rozhodčí, co budou řídit Nadalův zápas, postaví. Jestli v rámci kolegiality budou striktně zachovávat to pravidlo 20 vteřin, nebo jestli na to rezignují.
Reagovat
spaniel
Tak Rafa se ani nemel kdy leknout. Kdyz si ho vsiml, uz ho mel na krku.
Reagovat
Amputace
A tím, že ho měl na krku se zřejmě i lekl, nemyslíš? Dokonce jde vidět, jak ucukne hlavou. Ale po dvou vteřinách, kdy se vzpamatoval, si s ním chtěl podat ruku.

Je pravda, že tam hned byla ochranka, rychleji než v Rogerově případu, to nicméně nic nemění na faktu, že Rogerovi muselo být po dvou vteřinách jasné, že se jedná o naprosto neškodného člověka, který chce akorát fotku.

Jsem si téměř jistý, že před nějakými pěti šesty lety, kdy ještě Roger pracoval na své prestiži a mediální tváři - dnes už je mu to více méně jedno, zdá se mi, že na tuto rovinu už rezignoval, sám dobře ví, že není v popředí zájmu jako kdysi - by se s tím klukem klidně vyfotil, protože by to bylo sympatické gesto, který by na kameře dobře vypadalo. Dnes mi přijde více sám sebou než kdy dřív (častěji se nezdráhá mít relativně kontroverzní názory, nebojí se jít ani do různých sporů - viz třeba Wawrinka). Tím nechci říct, že by neměl rád svě fanoušky či něco takového, ale nikdo mi nevyvrátí dojem, že jeho "sympaťáctví" se v letech jeho největší slávy uměle nahánělo.

Oba se nicméně podle mě zachovali správně, záleží, jak se na to člověk podívá.
Reagovat
spaniel
Videl si tu situaci nebo to popisuješ na základě clanku? Protoze ja ji nevidel (uz jsem prepl na jiny kurt), ale v jiném clanku jsem se dočetl, ze se s nim vyfotit, ale skarede se u toho dival na ochranku a ze to pak jeste zkritizoval na tiskovce. Coz je trosku rozdil.

Roger bezesporu pracuje na sve mediální tvari a bezpochyby úspěšně (podle me je za tim zejmena Mirka a klobouk dole, vysledek je působivý). Roger je nebo aspon byval naopak mily, bezprostřední kluk, ktery byl mezi tenisty hodne oblíbeny. Viz treba tady

https://www.youtube.com/watch?v=qDSUsQbS6BQ
Reagovat
smazaný uživatel
Poslal jsi do placu Býčka. :)
Reagovat
spaniel
https://youtu.be/hfpLBr9kOYQ
Reagovat
Amputace
Viděl, je to třeba tady https://www.youtube.com/watch?v=Sm0wxQ3PJh8

To je právě otázka, co bezprostřední je a co není. Mně teď rovněž přijde velice bezprostřední. Ale jako jeho fanoušek bych to možná viděl jinak. Já osobně těm mediálním obličejům moc nevěřím. Rafa to samé, hodný, skromný, usměvavý kluk a jak se začíná vybarvovat, když je na obzoru kariérní krize. Na druhou stranu u Rafy mi vždycky přišlo, že na to mediální přetvařování se neměl jednoduše talent. Když on se usmál a nemyslel ten úsměv upřímně, bylo to okamžitě poznat, u Rogera ne.
Reagovat
spaniel
Tak pravda je nekde uprostred, ale nebylo to tak hrozne.

S tim Rafou a asi všemi mas nejspis pravdu. Nakonec ma pravdu gigin a jediny s kym bych si rozuměl by byl Ernie.
Reagovat
Amputace
U Gulbi je alespoň jistota, že by se s ním dalo zakalit.
Reagovat
spaniel
Presne tak :)
Reagovat
Roger_Federer
Gulbis by si o nas neoprel ani kolo..Natos aby svama chodil kalit. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
a kdo by si o nás to kolo opřel? :D
Reagovat
Amputace
Jinak souhlasím s tím, že úplně normální člověk to neudělá, respektive člověk v normálním stavu. Ti lidé často bývají pod vlivem nějakých omamných látek, podle mě, a často to bývají v podstatě ještě děti, pro které, když náhle vidí svůj idol naživo, je to událost, se kterou se nedokážou vypořádat s chladnou hlavou.
Reagovat
smazaný uživatel
To si nemyslím, lístky do spodních řad na French Open nejsou levným artiklem a skupiny, které užívají omamné látky většinou do této kategorie nepatří. Navíc, chodím na extraligu na jeden z klubů, který má nejtemperantnější fanoušky, zažil jsem mnohé vyhrocené situace, ale největší "skandál", který jsem zažil byl, když někdo hodil po trenérovi pivo, takže tím alkoholem a omamnýma látkama bych to nezdůvodňoval.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemusím říkat, že po polovině zápasu si už v kotli připadáš jako v lihovaru. :D
Reagovat
Buldozer88
Kam chodíš? Plzeň, Brno? Lepší kotle v lize nejsou :)
Reagovat
smazaný uživatel
Bé je správná varianta. :)
Reagovat
Amputace
U tenisu asi ne no, to se vztahuje spíš k tomu fotbalu, kde také podobných situací nastává nesrovnatelně víc. A ti lidé mi většinou přijdou, že sotva stojí na nohou.
Reagovat
panzer.dragon
beru to jako dobré znamení, při zápasu s soderlingem 2009 taky byl incident s fanouškem a nakonec to skončilo trofejí pro Rogera, takže za mě ok
Reagovat
smazaný uživatel
Takže je to jasný. Roger je pověrčivý a toho fanouška si najal. Jde na to fikaně.
Reagovat
dadaft
Nishikori - Mathieu
dobrý tenis,
ani jednomu netrvá moc dlouho, než se rozhodne řešit to "koulí". ))
Reagovat
smazaný uživatel
mohl by to Mathew okořenit a vyhrát seknd set.
Reagovat
dadaft
mně se na něm líbí ty jeho bekhendy po lajně -- hraje je zas a znova a i když to občas netrefí, tak ode mě palec nahoru.......
Reagovat
Cico93
Noo aké hnusne prasátko na setbal.
Reagovat
Kozoroh
http://en.wikipedia.org/wiki/2015_French_Open_%E2%80%93_Men%27s_Doubles

Z Čechů hrají Veselý s Čermákem a Rosol, který bude po boku Albota z Moldavska.
Reagovat
smazaný uživatel
pánské jsou záchodky, los je mužský
Reagovat
smazaný uživatel
Jarda Kulhavy vyhral 1 zavod SP v NMNM cg.
Reagovat
Patri.k
Tak boužel, tohle je konec Cetkovské, po FO padá na 142 místo a ani na Wimbledoně není psaná do hlavní soutěže
Reagovat
tommr
na tý vrcholný úrovni nejspíš jo. Uvidíme jestli se jí bude chtít hrát na menších ITF turnajích ...
Reagovat
Berny
V čase 6:50 muzeme videt jak rogeruv BH selhal.. i Kim a antibackhandista Roddick mely vice bodu :)

https://youtu.be/tGxPld5EWQU?t=409
Reagovat
PH94
Kei si asi taky přijel pro titul..:D
Reagovat
smazaný uživatel
tak Kei je v užším okruhu favoritů RG. Ale v praxi je bez šance.
Reagovat
PH94
Neřekl bych, že je bez šance na titul :) Pro mě je třetím největším kandidátem. Každopádně od chvíle, kdy jsem to napsal šla jeho hra hodně dolu :D
Reagovat
smazaný uživatel
titul bere Nole, proto si myslím, že je bez šance :) Djokovic, Federer, Nišikori, Murray. To jsou podle mě největší favorité.
Reagovat
PH94
Já doufám, že titul bere Nole :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ja doufam , ze Tom vyhraje asi jsem moc velky optimista .)
Reagovat
smazaný uživatel
tohle je první grandslam, na kterém Tomovi nevěřím :D tak třeba to dá
Reagovat
Cico93
u mňa naj favoriti
Novak, Rafa a David.
Reagovat
smazaný uživatel
David nemá vůbec špatný los... Od té doby, co mám jeho plakát, mu i docela přeju :-)
Reagovat
PH94
David nee
Reagovat
Cico93
na min. semi mu verím
Reagovat
pockerface
Markos Baghdatis mi dnes udělal radost. Karlovič sice na antuce není hrozba jako na tvrdém povrchu, ale přece jen je taky občas nevyzpytatelný. Tak hlavně, aby Markosovi sloužilo zdraví.
Reagovat
a.magerova
Jj taky ho mám ráda a škoda, že už to není to co bývalo...
http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2009/06/16/article-0-03DE0C960000044D-573_468x381.jpg
Reagovat
ipko
v 2. kole Granollers? vyhráva 2:0 na sety a 5:5 v treťom
Reagovat
pockerface
Asi ano, a taky to nebude mít Roger lehký. Granollers je typický antukář a dneska mi ta antuka přišla hodně pomalá nebo spíš míčky jsou pomalý, a to Rogerovi nevyhovuje. Přesto by měl Granollerse Roger porazit.
Reagovat
a.magerova
Zatím asi dobrý :-)
Reagovat
ipko
solídny výkon, na 1.kolo.. ale aj tak by mal využívať brejkboly.. :)
Reagovat
a.magerova
To už mu říkám roky a furt si nedá poradit :-/
Reagovat
pockerface
ano mé zbožné přání, aby je víc využíval. To je jedno z mála co si do téměř "důchodového tenisového" věku nepřenesl z dob svého mládí a kdy mu to šlapalo jako hodinky a to využití téměř každého nabídnutého brejku. Ale co zase by to byla nuda, kdyby hrál jako robot. Hlavně, aby je využil ve finále proti Novakovi nebo Andymu :-)
Reagovat
a.magerova
Davidovi ;-)
Reagovat
pockerface
jj, to by se mi líbilo. David je můj oblíbenec, ale ty ve vrchní části pavouka ho asi přejedou. Ale finále Roger x David by se mi velice líbilo :-)
Reagovat
a.magerova
Tak PŠŠŠT, jakože nic a třeba se nám TO splní ;-)
Reagovat
pockerface
snad ano, ale on už možná Granollers bude těžší oříšek než se může zdát. Granollers je antukář a míčky jsou letos dost pomalý. Ale já Rogerovi věřím a doufám, že bude i kolo od kola lepší a lepší.
Reagovat
a.magerova
Jj já vím....
Reagovat
carolyn
aj mě, ale vítěz David :-P
Reagovat
Pe3k
https://www.youtube.com/watch?v=pjiZyTPkWhc

Jsem rád, že to Roger zvládl.(levák) Falla je na úvod ("lehkého") pavouku dost těžký soupeř...

Roger Federer vs Alejandro Falla 2015 French Open Men's R1 Highlights
https://www.youtube.com/watch?v=eqyMDagxZKk

:D
Reagovat
Vojtiik
Zběžným pohledem to dneska vypadalo strašně měkké a strašně pomalé ten kurt
Reagovat
pockerface
Taky mi to přišlo strašně pomalý. Jestli to takhle bude celý turnaj, tak to není dobrá zpráva pro Rogera. Do QF to snad uhraje, ale pak by mohl mít proti Stanovi, Tomovi/Keovi velký problém.
Reagovat
SwissMaestro
QF by bylo úžasné :)
Reagovat
smazaný uživatel
Falla asi neměl den...
Reagovat
a.magerova
Tak to bylo Tvoje jediné štěstí, jinak víš co viď ?! :-P
Reagovat
Pedronegro
s takovým jménem (mj.chyba,selhání) je vlastně hned o brejk dole :)
Reagovat
spaniel
Jesteze neni Folla :) To by byl dole hned dva brejky.
Reagovat
Pedronegro
:)to už by bylo moc :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist