VIDEO: Robredova (pochopitelná) gratulace vztyčenými prostředníčky

27. 10. 2014, 07:52
Aktuality 33
Místo podání ruky ukázal svému přemožitele dva vztyčené prostředníčky. Ne, o Fabiovi Fogninim tentokrát řeč není. To Tommy Robredo podruhé během měsíce ve finále turnaje ATP neproměnil pět mečbolů proti Andymu Murraymu a na domácí půdě ve Valencii musel při netradičním podání rukou po více než tříhodinové vyčerpávající bitvě s emocemi ven. Jeho britský přemožitel zareagoval sympaticky a Španěla objal.
Profily hráčů
Andy Murray a zklamaný Tommy Robredo

Takové příběhy píše sám život. Když Tommy Robredo koncem září neproměnil ve finále turnaje v Shenzhenu pět mečbolů proti Andymu Murraymu, nikdo nemohl očekávat, že za měsíc bude muset zkušený Španěl překousnout těžkou porážku znovu. Opět ve finále, se stejným soupeřem a opět po zahození pěti mečbolů. Navíc na domácí půdě ve Valencii.

Jeho reakci pár vteřin po skončení zápasu byste v učebnicích o etiketě v kapitole o správném podání ruky rozhodně nenašli, ale v tuto chvíli pro ni musí mít pochopení snad každý. Zklamaný a vyčerpaný Robredo mohl u sítě vyjádřit své pocity slušněji, ale výstižněji to asi nešlo.

Opřený o síť štastnému vítězi Murraymu místo podání ruky ukázal dva vztyčené prostředníčky a jindyby byl skandál na světě. Ale ne tentokrát. I britský šampion měl pro soupeřovu reakci pochopení a za emotivní 3 hodiny a 23 minut dlouhou bitvou udělal tečku přátelským objetím.

Nejprve se podívejte na sestřih finálového maratónu, který Robredově reakci předcházel:



A nyní se podívejte na emotivní a neobvyklé 'podání rukou':

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

33
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jeden z nejkvalitnějších zápasů tohoto roku, ne-li posledních let (vyjma GS). Klobouk dolů před výkony obou, hlavně Tommyho Robreda, protože ten, co zahrál, TOP hráč! Přeji mu to nej!
Reagovat
Padme
je měl pochválit, pořád chtěl nějaký drámo a emoce... :)
Reagovat
George_Renel
ve stejné situaci Radka či Tomáše.... Jsem si jist, že by jim to gesto bylo připomináno a připisováno ke zlu ještě 5 let ne-li do konce kariéry.
Reagovat
a.magerova
No tu šlo i o to, jak se k tomu postaví Andy.... takže pokud on to vzal tak jak to vzal, tak není problém a hrdinové oba..... :-))
Reagovat
George_Renel
Andy se k tomu raději opřel :-).
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím že největší problém by s tím měl Janko Tipsarevič.
Reagovat
gigin
Tak ale tady bylo evidentní, že jde o prcku. Štěpec Jankele k tomu ještě řekl ty pi*o smradlavá. Nevím no, mi ty situace přijdou hodně rozdílné...
Reagovat
George_Renel
Pokud reaguješ na mě, tak jsi vůbec neporozuměl tomu, co jsem napsal.
Reagovat
gigin
Ne. Na Hirschnu.
Reagovat
Davor1
Musíš vnímať kontext, je veľký rozdiel keď to niekto spraví v takej situácií ako Robredo, kde hneď bolo jasné, že je to skôr gesto uznania ako urážky, a hneď potom sa usmeje a obíjmu sa, ako keď to ukáže napr. Fognini po tom, čo odchodí zápas a odchádza do šatne. Myslím, že toto nebude Robredovi nikto vyčítať, skôr naopak, bude to vzbudzovať úsmevné spomienky na fantastický zápas.
Reagovat
Padme
Souhlas ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak, tak :-))
Reagovat
gigin
Hrozný tenis. Hlavně Dredy teda. UE tři zadky.
Reagovat
gigin
Latvia mi spadla :((

http://www.daviscup.com/en/draws-results/tie/details.aspx?tieId=100021338
Reagovat
smazaný uživatel
Elias Ymer - bývalý parťák Katky Siniakové v mixu... :)
http://www.tkspartapraha.cz/res/pic/clanky/original/siniakova_potchefstroom.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Nebo teda ne. To bude spíš společná fotka vítězů dívčí a chlapecké dvouhry. Teď koukám, že oba mají úplně jinou trofej... :D
Reagovat
gigin
Tak večer si třeba zamixovali :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Proč ne, vypadali by spolu zajímavě. :) Švédové teď mají celkem hodně sportovců s africkými kořeny. Je to třeba vidět v ženském basketu (např. Farhiya Abdi, která dřív hrála za Brno)... Jinak koukám, že Katka a Elias toho mají víc společného. Na Orange Bowlu 2012 pro změnu oba prohráli ve finále (vítězi byli Ana Konjuh a Laslo Djere). :D
http://www.nahraj-obrazek.cz/?di=10141440421915
Reagovat
gigin
magu: Zkusím no. Ale abych se nerozdivočil, jako tito fans:

http://www.youtube.com/watch?v=TMv9hrXRla8

monty: Jj, však Lahyani je taky Švéd jak vyšitý :DD A ti dva by k sobě spolu šli. Víš jak TO mají nastavené ti černoušci :))))
Reagovat
smazaný uživatel
Myslíš jejich výbavu? Tak to jo. :D
Reagovat
gigin
Ano to. Jeden můj kámoš hrál v USA hokej, nějakou juniorku. V týmu měli pár tmavších hráčů, šli do sprch a říkal, že šílené :DD Odmotali anakondy... :DDDDDDDDDDDDD
Reagovat
a.magerova
Tak jim kluci nezáviďte.... oni by zas chtěli mít vaši bledou tvář ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky jsem si vzpomněl na jednu podobnou historku. :D Bratr jednoho fotbalisty, který hrál v Řecku (za Škodu Xanthi), mi jednou vyprávěl: "To takhle brácha přišel na trénink a tam Řek, Brazilec, Angolan..." Říkám mu: "No vidíš, tak to brácha poznal celej svět." A on: "To jo, akorát ve sprše se vedle těch Afričanů styděl. Ti měli strašná torpéda." :DDD
Reagovat
a.magerova
Hele kluci hoďte mi své míry do vzkazů, ať vím na CO u vás narazím..... :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslel, že křupavých salátků už máš dostatek... :D
Reagovat
gigin
monty: Jj, tak to je.. ale naštěstí na světě nepobíhají jenom "hloubkařky" :DDDDDD

magu: Narazím je silné slovo :DDDDDDDDDD
Reagovat
a.magerova
I když je Křupáčků hodně, nikdy to není dost..... no a pokud má některý i nějaké zvýhodňující "paremetry".... tak sem s ním :-))))
Reagovat
a.magerova
Nebuď moc smutný..... přemýšlím, jak Tě zaměstnat a rozveselit..... tak třeba mě teď jen tak náhodou napadlo.... hele můžeš fandit s námi Švýcarům ve finále ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Se nediv, když se jim Gulba vysměje hned potom, co dostane nominaci. :DD
Reagovat
gigin
Nehrál akorát proti SK, myslím. Jinak furt. Jo a v Rakousku jen debla a teď ne kvůli zranění.
Reagovat
smazaný uživatel
Boží reakce, skvělá tečka za zápasem. Tommy pobavil, bylo mi ho líto prohrát si nezasloužil ani jeden.
Reagovat
a.magerova
No no.... tentokrát si zasloužil vyhrát Tommy!!! :-)

Ale super zápas i super tečka za ním. Měla jsem nervy jako by hrál Roger.... no tak co už.... Andymu to přeju, ale Tommymu jsem TO přála víc ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkné :D A ta kočka, co stojí za Andyho lavičkou je ještě pěknější :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist