VIDEO: Zmatený sběrač míčků vbíhá do smeče

31. 5. 2011, 22:52
Video dne 14
Závěr dnešního čtvrtfinálového souboje na French Open mezi Andym Murraym a Victorem Troickým zpestřil nevídaný moment. V šestém gamu rozhodující páté sady, který mohl být pro vývoj utkání klíčový, Brit za stavu 2-3 podával a v první výměně se stěží bránil soupeřovu útoku. Srbský tenista si došel k síti pro smeč, kterou bez problémů výměnu ukončil. Ještě předtím ale na kurt vběhl zmatený podavač míčků, jenž zřejmě výměnu považoval za skončenou.
Pomatený sběrač míčků

Rozhodčí Pascal Maria musel nechat výměnu opakovat, což Troicki pochopitelně slyšel velmi nerad. S nastalou situací se ale vyrovnal a dál se rval o nečekaný skalp. 

"Nikdy předtím jsem něco takového neviděl ani v televizi. Jednoduše mi skočil do kurtu a vzal mi bod," řekl Troicki. "Nemůžu mu dávat vinu, ale přesto jsem byl trochu zklamaný," přiznal Srb.

"V pravidlech stojí, že pokud výměnu naruší nějaký předmět na kurtu, musí se opakovat. Ale stále si myslím, že Andy už neměl šanci míček vrátit zpět...," uvedl člen loňského vítěze Davisova poháru.

Kdo však čekal, že Murray soupeři úvodní fiftýn šestého gamu v opakované výměně pustí, spletl se. Čtvrtý hráč světa v druhé nejdelší výměně zápasu - míček přeletěl přes pásku 33krát - sice fiftýn získal, pak ale udělal tři nevynucené chyby a ztratil podání. 

"On neudělal nic špatného," zastával se Troicki Murrayho. "On jen dál pokračoval ve hře. Měl štěstí, že tam ten kluk vběhl. Já bych zřejmě udělal to samé. Byla to prostě pro mě smůla."

Murray se snažil vysvětlit, že ho incident se sběračem míčků nerozhodil.  "Nemyslím si, že by mi to nějak ublížilo. Taková situace se nestává příliš často, ale nebylo to nic, co by mělo ovlivnit mou hru."

Jenže i když Troicki vedl 5-2 a posléze za stavu 5-3 a 30-0 podával, dva míčky od vítězství v postup do čtvrtfinále proměnit nedokázal.

Také Troicki uznal, že nešťastný klučina zápas neovlivnil "Vedl jsem 5-3 a 30-0. S mou porážkou to tak nemělo nic společného."

Luboš Zabloudil, YouTube

Komentáře

14
Přidat komentář
smazaný uživatel
Chudák kluk. Ted už je určitě bez práce.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten je zmatenej jako lopatovy nazory! :-D
Reagovat
smazaný uživatel
no tak byla to zajímavá situace, holt chlapec udělal zkrat a možná ani sám neví, proč to udělal... Troickiho chápu, že byl naštvaný, asi nikdo by tam neskákal po takovéhle incidentu radostí, když máš v kapse jistý bod, ale když tu hru potom stejně vyhrál, mohl tomu klukovi říct, že je to vše ok nebo ho kamarádsky poplácat či mu dát jedno blbý potítko...
Reagovat
smazaný uživatel
No kdyby byl Murray frajer, tak mu ten bod pustí a byl by klid. Myslim, že tim by získal ohlas celýho publika a v klidu by třeba pak vyhrál.Rozhodně se tak nezachoval jako tenisovej gentleman a je smutný, že většina hráčů by se zachovala stejně. Věřim ale, že Federer a Nadal by to pustili. To jsou praví sportovci
Reagovat
VlS
No, moc tomu nevěřím, to bych spíš čekal od Ferrera nebo od Tsongy, ale pravidla to řeší, přerušení hry a opakování výměny a podle nich vše proběhlo. Kolikrát už na kurt vletěl pytlík, pták a jednou jsem tam viděl běhat kočku. Nic novýho ani úplně neobvyklýho se nestalo.
Reagovat
smazaný uživatel
To jo, stává se to, ale málokdy k tomu dojde v situaci, kdy jeden z hráčů má totálně nalitej míč na síti. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No, řekl bych, že "vběhnout do smeče" = vběhnoput tam, kam smeč směřuje a být trefen.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale Troicki tu smeč trefil, ten míček uhrál nebo ne?
Reagovat
Stan_Borowitz
No, akorát "Trojky", jak mu říkají Francouzi, se mohl po...t z toho, že rozhodčí zcela podle pravidel přerušil hru a nařídil opakovat výměnu. Asi si chlapec neuvědomil, že být ve FO umělé ovětlení, už by dávno seděl v letadle a problémy se sběrači neřešil.
Reagovat
smazaný uživatel
Troickeho fifteen, inac toho chlapca som nepochopil naco tam liezol, pokial viem tak sa caka kym lopta padne apotom idu po nu tito ball boys. Nastastie Troicki ten game vyhral cize to neovplyvnilo chod zapasu, ale viem si predstavit, keby toto sa stalo na match balle alebo dakom dolezitom bode zapasu tak by to malo asi dohru.
Reagovat
taffer
Zřejmě myslel, že Andy míček už nevrátil a že ho sebere kolega na druhé straně sítě a protože se sběrači na obou stranách vždy pohybují proti sobě (tzn. nesedí oba dva na jedné straně kurtu), tak vyrazil.
Bylo mi ho líto, zvlášť jak zle se na něj Troicki celý game díval.
Reagovat
Stan_Borowitz
Sběrači jsou malí kluci a navíc na ně vyvíjejí obrovský tlak, aby míčky sbírali co nejrychleji a nezdržovali hru. Jde o to, že při obrovské komercionalizaci vrcholového sportu někteří sportovci zapomínají na to, že nejsou nic jiného než moderní gladiátoři. Akorát jim nejde o život, takže jde vlastně o h....

Troicki se k tomu klukovi nezachoval vůbec hezky. A to prej zaštiťuje nějakou sportovní akademii. No potěš Pánbůh, to tam třeba ty děti bičujou, když zkazej míč?
Reagovat
smazaný uživatel
Ten kluk udelal chybu, proste zazmatkoval, ale v ten moment, kdyz tam zacali bucet divaci a Troicki se rozcilovat, tak bylo videt, ze by tam nejradsi nebyl. Nechtel bych byt v tu chvili v jeho kuzi. :)
Reagovat
skott
Taky jsem si rikal, ze Troicki to mohl po chvilce prekousnout a udelat aspon drobne gesto ¨ze v poradku¨ smerem k tomu klukovi...
Nevim, jak konkretne v Parizi, ale moje grandslamova zkusenost z Wimbledonu, kde sbiraji mali kluci a holky z okolnich skol SW19, tak je opravdu obdivuhodne, jak profesionalne se chovaji.Vsechno zacina uz od nastupu, kdy prichazi na kurt (zadny ¨trouseni¨ jako sberacu na beznych turnajich, ale presne rozestupy, linie), po jednotlive cinnosti (hracum staci defacto se jenom podivat a oni to zaridi) az samotne sbirani nebo az vojenske stani v pozoru behem vymen stran.Neni to takova pohodicka, jak by se na prvni pohled zdalo, ale vzhledem k jejich veku skutecne precizni prace.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist