Vinciová by Šarapovové divokou kartu nedala, ale na zápas se těší

25. 4. 2017, 11:14
Aktuality 23
První soupeřkou Marie Šarapovové po vypršení patnáctiměsíčního trestu za doping bude na halové akci WTA Premier v německém Stuttgartu italská tenistka Roberta Vinciová. Čtyřiatřicetiletá Italka by rozhodně Rusce divokou kartu neudělila, nicméně na zápas se těší a na antuce se pokusí pětinásobnou grandslamovou šampionku poprvé v kariéře porazit.
Profily hráčů
Roberta Vinciová

Italka Roberta Vinciová si jako první tenistka po roce a čtvrt zahraje proti bývalé světové jedničce Marii Šarapovové, jež ve středu prožije ostře sledovaný návrat po trestu za doping.

I když slavnou Rusku uznává, divokou kartu pro turnaj ve Stuttgartu by jí neudělila, podobně jako řada jiných tenistek. Na zápas provázející velká očekávání se ale těší.

"Je skvělou hráčkou a nic proti ní nemám. Zaplatila za své chyby a může se vrátit. Ale bez divoké karty nebo něčí pomoci, takový je můj názor," řekla Vinciová před středečním vzájemným zápasem prvního kola na stuttgartské antuce.

Jen o pár hodin dříve třicetileté Šarapovové vyprší distanc na 15 měsíců za užívání zakázaného meldonia. Právě turnaj WTA ve Stuttgartu třikrát vyhrála, naposledy před třemi lety. Tentokrát ale po dlouhé pauze k favoritkám nepatří.

Vinciová s ní hrála zatím dvakrát a vždy prohrála hladce 0-2, přičemž Šarapovová jí dovolila pouhé čtyři gamy. Utkaly se před pěti a deseti lety na tvrdém povrchu.

Tentokrát Italka cítí, že duel bude výjimečný a na antuce by mohla hra vypadat jinak. "Zápas to bude zajímavý, obtížný a ošemetný. Jsem nadšená, že si proti Marii zahraju," řekla.

"Ona je důležitá pro celý tenis, pro WTA, pro všechno. Je to skvělý člověk i hráč. A taky velká šampionka. Pro mě je to ale normální turnaj, připravuju se stejně jako na všechny ostatní. Uvidíme, co diváci. Určitě budou fandit jí," dodala čtyřiatřicetiletá italská tenistka, 36. ve světovém žebříčku.

Výhodu může mít i v tom, že je na rozdíl od Šarapovové rozehraná a v areálu ve Stuttgartu může trénovat. To vracející se Ruska až do vypršení suspendace nesmí. "Budu se snažit si zápas užít. Tlak bude ale velký na nás obě," dodala Vinciová.

TenisPortal.cz, ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

23
Přidat komentář
kmotr
..silná slova od Vinci, na99,9% by divokou kartu přijala, ta se neodmítá A to, že se některé tenistky s tím nemohou vyrovnat, je jen jejich problém Přeji všem hezkoun podívanou, ať vyhraje kdokoliv ..
Reagovat
janek_da
Bobina si Marušku pěkně nakrájí
Reagovat
VlS
Myslíš přímo načopuje?
Reagovat
janek_da
uslajsuje
https://d17ese100x1uvo.cloudfront.net/attached_images/35368/7a112395232e6e855b8492b8e8b6e60689f9948d/large.jpg
Reagovat
letityfanousek
Teda jestli vůbec nějaký bude. Jsem zvědav. Pro dopující podvodnici už mají připravené nejenom WC, ale též novou červenou káru, budou následovat mohutné aplausy, slzy dojetí a hlavně ukrutné hýkání na kurtu. Petru nejspíš čeká letmý pozdrav v šatně ve stylu "jé, ty jsi zpátky, tak ať se daří" - přeloženo " a sakra ta děsná Češka tu bude zase votravovat a já se tak těšila na wimbledonskej talíř. Mám z toho takový pocit jako z >> https://www.youtube.com/watch?v=bPPqE-MA7Mo
Reagovat
peggy
Doufam,ze Mase to dnes vyjde.Hlavne i kdyby prohrala tak to vezme normalne,jsou takove tenistky,ktere se nekdy na kurtu neumi chovat.Lamou rakety,nadavaji atd.
Reagovat
smazaný uživatel
Kurz na výhru Mashy ve dvou setech 1,90. Tak jsem to tam dal...
Reagovat
Haitik
1. místo
Maria vs. Aga TM 2012
https://www.youtube.com/watch?v=enAAYlnKl18

Tak konečně.. :D Tenhle zápas je nejlepší zápas co jsem kdy viděl a jen tak nic ho asi nepřekoná! Takovýhle zápasy mají na TM být..
Reagovat
dadaft
nechceš to sepsat všechno?
bohužel jsem zaznamenal jen zápasy 10 a 9 a teď č.1,,,,,, zajímalo by mě, jestli si tam zařadil i dva mé osobní nejlepší zápasy kde hrála Marie.
Reagovat
Haitik
Tak, že jsi to ty.. :D
10. místo - Maria vs. Justine TM 2007
9. místo - Maria vs. Razzano AO 2011
8. místo - Maria vs. Sam Řím 2011
7. místo - Maria vs. Sara FO 2012
6. místo - Maria vs. Petra AO 2012
5. místo - Maria vs. Petra FC 2015
4. místo - Maria vs. Serena AO 2015
3. místo - Maria vs. Sam Stuttgart 2012
2. místo - Maria vs. Simona FO 2014
1. místo - Maria vs. Aga TM 2012

Tipnu si, že ten jeden z těch tvých dvou nejlepších zápasů je určitě Maria vs. Sam ve Stuttgartu.. :D Ale ten druhý netuším
Reagovat
dadaft
fenomenální bitva s Flávii Pennettou na USO ,,,,,,,,,,,, nevím přesně rok, snad 2012 nebo 2011, bylo to myslím 4K, ale nemůžu to na těch nových hnusných nepraktických stránkách WTA dohledat.

byla to třísetová řežba od BL v neskutečném vedru, dlouhé výměny tvrdých úderů, Flavia několikrát hodila šavli přímo na kurtu,,,,,,,,,,,,,,,, prostě masakr.
Reagovat
misa
Všechny výsledky hráček naštěstí uchovává ještě ITF:
http://www.itftennis.com/procircuit/players/player/profile.aspx?playerid=100013223

S Pennettou hrála na US Open v roce 2011.
Reagovat
aligo
A je to i tu na tenisportale když dáš vzájemný zápasy tak to tam nejdeš a nemusíš nikde hledat ;)
Reagovat
misa
jo, to je
Reagovat
baggik
Meli byste se s dadaftem poradne stydet.
Reagovat
slacker
to je divna topka, proc je vsude Maria?
Reagovat
EllNino
asi protože je to top 10 nej zápasů Marie :D
Reagovat
janek_da
no, o to je to divnější
Reagovat
dadaft
tak už víme, co pro vítězku připravil hlavní sponzor turnaje, automobilka Porsche -- nádhernou rudou Carreru GTS.
uff uff.
žihadlo, které vám v serpentinách na francouzské riviéře zvedne chlupy do pozoru,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

nádherná kára.

((( akorát že když na to člověk má, 911 si obhlídne a projede se v ní, ale nakonec koupí vymazleného Macana Turbo :-)))

https://auto.porsche.cz/modely/macan/macan-turbo
Reagovat
janek_da
Nekoupil sis ale špatné auto ...
Reagovat
FulnekUltras
typicky konzumní příspěvek
Reagovat
dunphy
Hmm, pozor. Pan Milouš Jakeš opět promluvil.
Reagovat
blixa
Soudruh, pane kolego, soudruh !!! Oni si soudruzi na tituly velmi potrpí ;-) :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist