Vinciová slaví v Budapešti třetí letošní titul

10. 7. 2011, 18:48
Aktuality 0
WTA BUDAPEŠŤ - Roberta Vinciová potvrdila na maďarské antuce roli nejvýše nasazené hráčky a získala už třetí titul v sezoně. Po sobotní výhře nad Klárou Zakopalovou si poradila ve finále i s Rumunkou Irinou-Camelií Beguovou ve třech setech 6:4, 1:6 a 6:4. Na deblovou trofej naopak nedosáhla Vladimíra Uhlířová.
Roberta Vinciová

Osmadvacetiletá Vinciová a o osm let mladší Beguová se spolu utkaly poprvé a 25. hráčka světového žebříčku potvrdila roli mírné favoritky po více než dvouhodinové bitvě. Celkově přidala do sbírky šestý triumf.

Jak už to často mezi ženami bývá, servis obě aktérky dnešního finále často ztrácely. Konkrétně každá celkem šestkrát. V úvodní sadě prohrála Vinciová své podání dvakrát, přesto zvítězila 6-4. Druhá sada byla jasnou záležitostí pro talentovanou Rumunku, která po výhře 6-1 srovnala krok.

V rozhodující sadě zvítězila Italka znovu 6-4, byť vyhrála jen o jednu výměnu více. Navíc v ní jako první ztratila podání, ale za stavu 3-4 dokázala srovnat krok. Byla to pak rodačka z Bukurešti, která podávala na udržení v zápase, a na servisu opět selhala.

Letos před turnajem v Budapešti vyhrála Vinciová už jiný antukový podnik v Barceloně a zvítězila také na trávě v Hertogenboschi. Ve Wimbledonu nestačila v třetím kole na pozdější šampionku Petru Kvitovou.

Beguová si po finále v Marbelle zahrála letos podruhé o titul, ale premiérové prvenství na okruhu WTA si nepřipsala.

Třiatřicetiletá Uhlířová hrála s jihoafrickou spoluhráčkou Natalií Grandinovou na okruhu WTA letos potřetí finále, ale znovu jim poslední krok nevyšel. Na kontě tak rodačce z Českých Budějovic zůstaly čtyři tituly, přičemž každý získala s jinou partnerkou.

Výsledky - Budapešť (antuka, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Vinciová (1-It.) - Beguová (7-Rum.) 6:4, 1:6, 6:4.

Čtyřhra - finále:
Medinaová, Rosolská (1-Šp./Pol.) - Grandinová, Uhlířová (2-JAR/ČR) 6:2, 6:2.

 

TenisPortal.cz, ČTK, Adam Bárta

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist