Vítězkami lednových anket WTA jsou Ósakaová, Jastremská a Su-Wei Hsieh

11. 2. 2019, 10:43
Aktuality 12
Webové stránky WTA zveřejnily výsledky lednových anket. Hráčkou měsíce se stala vítězka Australian Open Naomi Ósakaová, která v anketě i v Melbourne porazila Petru Kvitovou a Karolínu Plíškovou. V kategorii Průlom měsíce se z vítězství raduje šampionka akce v Hua Hinu Dajana Jastremská.. Úder měsíce vyhrála Su-Wei Hsieh.

Finalistky jednotlivých kategorií vždy vybírá samotná WTA. Vítězku jako obvykle zvolí samotní tenisoví příznivci. Hlasovat jste mohli do pátku do 5:59 ráno našeho času, kdy bylo hlasování ukončeno.


Hráčka měsíce: Naomi Ósakaová
© WTA

Naomi Ósakaová ovládla letošní Australian Open a po zisku druhého grandslamového titulu se posunula na post světové jedničky. Jednadvacetiletá Japonka si v Melbourne poradila s Linetteovou a Zidanšekovou, po obratu zdolala Su-Wei Hsieh a Sevastovovou, ve čtvrtfinále nedala šanci Svitolinové, v semifinále ve třech setech přehrála Karolínu Plíškovou a ve finálové třísetové bitvě Kvitovou.

Ósakaová je vůbec první hráčkou od roku 2015 (Serena Williamsová), která vyhrála dva grandslamy v řadě, a první tenistkou od roku 2001 (Jennifer Capriatiová), jež na svůj premiérový grandslamový triumf navázala prvenstvím hned na následujícím grandslamu. Navíc se stala první asijskou světovou jedničkou v historii.

V lednových anketách Ósakaová porazila Kvitovou, která triumfovala na generálce v Sydney, i Karolínu Plíškovou, jež ovládla generálku v Brisbane.

Výsledky kategorie Hráčka měsíce
1. Naomi Ósakaová
2. Petra Kvitová
3. Karolína Plíšková

| NOMINOVANÉ |

Předchozí vítězky:
-


Průlom měsíce: Dajana Jastremská
© WTA

Dajana Jastremská se na Australian Open, kde teprve podruhé startovala v hlavní soutěži grandslamového turnaje, dočkala nejlepšího grandslamového výsledku. Osmnáctiletá talentovaná Ukrajinka vyřadila domácí Stosurovou a nasazenou Suárezovou, nad její síly byla ve třetím kole Serena Williamsová.

Už na generálce v Hobartu hrála ve výborné formě a došla do čtvrtfinále. Na skvělé výkony z Melbourne navázala v thajském Hua Hinu, kde ve finále zdolala Tomljanovičovou a získala druhý kariérní titul.

Jastremská v anketě porazila Danielle Rose Collinsovou, která si v Melbourne poprvé zahrála semifinále grandslamu, další překvapení úvodního grandslamu sezony teprve sedmnáctiletou Amandu Anisimovovou a Ashleigh Bartyovou. Rodačka z Oděsy získala téměř 47% hlasů.

Výsledky kategorie Průlom měsíce
1. Dajana Jastremská
2. Danielle Rose Collinsová
3. Amanda Anisimovová
4. Ashleigh Bartyová

| NOMINOVANÉ |

Předchozí vítězky:
-


Úder měsíce: Su-Wei Hsieh
© WTA

V lednu bylo opět z čeho vybírat. WTA zvolila pět nejlepších úderů měsíce. Z celkového vítězství se raduje tchajwanská tenistka Su-Wei Hsieh.

Výsledky kategorie Úder měsíce
1. Su-Wei Hsieh
2. Amanda Anisimovová
3. Bianca Andreescuová
4. Ashleigh Bartyová
5. Anna Karolina Schmiedlová

| NOMINOVANÉ |

Předchozí vítězky:
-

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zaslouženě.
Reagovat
FulnekUltras
a podle očekávání
Reagovat
bIbec
Řekl bych že u té Dajány asi rozhodlo, že to vítězství na tom internationálu bylo ještě "čerstvé" a měli ho v paměti a už malinko zapomněli na to AO. IMO, Collins, ale i Amanda by si to zasloužily víc.
Reagovat
bIbec
jakože ti hlasující ho měli v paměti
Reagovat
bIbec
samozřejmě někdo může špekulovat, v porovnání s tou Amandou, že čtvrté kolo GS je sice pěkné, ale titul je titul. Jenže Dajána titul téhle kategorie už vyhrála minulý rok, tak moc nevím, čím byl tenhle výsledek průlomový.
Reagovat
bIbec
pak je teda taky pravda, že odehrála víc turnajů a sama se dostala do třetího kola GS. Ale z mého úhlu pohledu je mezi třetím a čtvrtým kolem už prostě veliký rozdíl.

Collins byla naprosto jasná volba u mě. Tam by mě ani nenapadlo o něčem diskutovat. SF GS je ohromný vísledek pro hráčku, která ještě nikdy před tím nevyhrála zápas na GS.
Reagovat
bIbec
výsledek
Reagovat
blixa
Ježíš
Reagovat
slacker
svinstvo, jak muze osakova vyhrat kdyz nevyhrala zadny turnaj WTA (GS je prece ITF).
Reagovat
Fandina
jj, nepořádá, ale body do svého žebříčku počítá
Reagovat
slacker
hlasujici jsou id-ioti a ku-rvy
Reagovat
Kozoroh
GS turnaje se počítají mezi ATP/WTA tituly.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist