Vítěznou šňůru Záhlavové-Strýcové přetrhla Čepelová. Pomstít se může Šafářová

17. 5. 2013, 15:39
Aktuality 13
ITF PRAHA - Barbora Záhlavová-Strýcová osmou výhru v řadě nepřidala. Česká tenistka po triumfu v Trnavě na dalším antukovém turnaji ITF v pražské Stromovce končí ve čtvrtfinále, ve kterém po boji nestačila na Slovenku Janu Čepelovou. Ta se o finále utká s poslední domácí nadějí Lucií Šafářovou.
Barbora Záhlavová-Strýcová

Po sedmi zápasech skončila vítězná série Barbory Záhlavové-Strýcové. Česká hráčka dnes podlehla ve čtvrtfinále turnaje kategorie ITF Sparta Prague Open Slovence Janě Čepelové 7-6 1-6 5-7. 

Sedmadvacetiletá Záhlavová-Strýcová v rozhodující sadě dokázala smazat ztrátu 2:4, ale za stavu 5:5 pošesté v utkání ztratila servis. Při podání Čepelové už neuhrála ani fiftýn a prohrála za dvě a půl hodiny. Štěstí tenistce nepřinesl ani nečekaný fanoušek v hledišti, bývalý nejlepší házenkář světa Filip Jícha.

"Byl to zvláštní zápas. První set jsem vybojovala, ale vzalo mi to dost energie, a druhý mi utekl. Ve třetím jsem věděla, co hrát, ale měla jsem celý zápas těžké nohy, a proto jsem prohrála," řekla Záhlavová-Strýcová, která se po druhém setu nechala ošetřit. "Dostávala jsem křeče do prstů u nohou, ale pak to přestalo."

Záhlavová-Strýcová vyhrála před cestou do Prahy turnaj ITF v Trnavě a spolu s výhrami v prvním a druhém kole měla na kontě sedm vítězných zápasů v řadě. To byla její nejdelší úspěšná šňůra od roku 2009, kdy vyhrála jedenáctkrát po sobě. Chuť si spravila alespoň s Renatou Voráčovou triumfem ve finále čtyřhry. 

Poslední českou zástupkyní ve dvouhře ve Stromovce zůstává obhájkyně titulu Lucie Šafářovákterá dnes porazila ve čtvrtfinále Moniku Puigovou z Portorika 6-7 6-4 6-2 a v sobotním souboji o finále se utká s Čepelovou.

Pětadvacátá hráčka světa Šafářová po prohrané první sadě zpřesnila údery a hrála trpělivěji. "Soupeřka hrála velmi agresivně a ze začátku jsem měla problémy hlavně proti větru. Ale pak jsem dobře servírovala, což byl klíč," řekla. 

V koncovce druhého setu si nechala obvázat levé stehno, ale v pohybu ji to nelimitovalo. "Tahá mě trochu stehno a v prvním setu se to zhoršovalo, tak jsem si to nechala zavázat," řekla Šafářová a třetí sadu už měla pod kontrolou. 

O druhé místo ve finále se utkají Američanka Irina Falconiová s Rumunku Alexandrou Cadantuovou.

- ITF PRAHA -
(Česko, tantuka, 100.000 dolarů)
páteční výsledky (17. 05. 2013)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Šafářová (2-ČR) - Puigová (7-Portor.) 6-7(5) 6-4 6-2
Čepelová (6-SR) - Záhlavová-Strýcová (ČR) 6-7(3) 6-1 7-5
Falconiová - Sanchezová (obě USA) 3-6 6-4 7-5
Cadantuová (Rum.) - Doloncová (Srb.) 6-3 6-4

Semifinálové dvojice: Šafářová - Čepelová, Falconiová - Cadantuová.

Čtyřhra - finále:
Záhlavová-Strýcová/Voráčová (1-ČR) - Hrdinová/Falconiová (2-ČR/USA) 6-4 6-0

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

13
Přidat komentář
Fandina
Bára s Renatou Voráčovou mají titul ze čtyřhry. Velká gratulace holky.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Bára přeci jen vyhrála :) s Renatou Voráčovou vyhrála debla proti Falconi/Hrdinová E. tak gratulace. Bára říkala, že si chce udržet celkem slušnou pozici aspoň v deblu tak držim palce Baru :) smůla jen že nehraje Iveta, ale četl jsem, že už začala trénovat jen to chce pomalu prý ji to furt bolí :( :)
Reagovat
tommr
zítřejší semifinále Lucky s Cepelovou slibuje dobrou podívanou - a snad i s dobrým koncem pro Lucku. Mělo by to už být v televizi ... :)
Reagovat
Frick
Ta Jana je taková panenka roztomilá :-)
Reagovat
tommr
to je možný, ale přesto doufám, že jí zítra Lucka z kurtu smete ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tady máš zítřejší program ČT. Tenis bude od 12 hodin do půl třetí, pak dostane přednost semifinále MS v hokeji...
http://www.ceskatelevize.cz/tv-program/18.05.2013/

Zápas Lucky a Monicy Puig musel být určitě zajímavý (jak jsem předpovídal). Škoda, že se nevysílalo už čtvrtfinále... Monicu jsem na chvilku viděl ve středu a zaujala mě. Když bude někdy na streamu, tak se klidně mrknu. :)
Semifinále Lucky a Jany Čepelové mě bude taky docela zajímat. Ze tří ročníků tohoto turnaje vyhrála dvakrát Češka (Lucka H., Lucka Š.) a jednou Slovenka (Magda). Tak jsem zvědavý, jestli to bude platit i nadále, nebo vyhraje někdo z dvojice Falconi - Cadantu. Falconi jsem ve středu taky na chvilku viděl proti Klárce. Nemůžu úplně hodnotit výkon, ale asi hrála dobře. Je taková malinká... Zajímavostí je, že Cadantu i Falconi nedávno porazila Katka Siniaková. :)
Reagovat
ptpc
Janka Čepelová je čistá obranárka... Taký tenis sa mi nepáči...
Reagovat
tommr
tak do toho vysílacího limitu by se zápas Lucky vejít moh - na programu jsou od 12:00 ... :)
Puigovou neznám, ale asi musela hrát docela dobře když dokázala Lucku tak potrápit. Opravdu nechápu, proč se tak dobře obsazenej turnaj nemoh vysílat už od čtvrtfinále - dneska byly na ČT Sport jen samý blbosti ...
Co se týče vítězky tak myslím, že česko-slovenská tradice zůstane zachovaná. Zápas Cepelová-Šafářová je podle mýho názoru předčasný finále ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Klidně by se to mohlo vysílat už od začátku turnaje, aspoň pár zápasů. Taky si nemyslím, že by na to v programu nebyl prostor...
Reagovat
Fandina
semi je a ještě dva zápasy. Držím palce, přeji vítězství. Lucko pojď!

Báro škoda. Tak jedeme dál! Báro pojď!
Reagovat
Frick
Dělal jsem si naděje, jak to tam naše holky ovldánou a v semi asi jen Šafina, pokud dorazí Puigovou. Nepřála forma (Hradecká), zdraví (Zakopalová nebyla fit, Karol pochroumaná ani nehrála, jestli BZS už asi toho měla dost a co třeba Cetkovská s Frau Melzer? - pořád klempírujou? )
Reagovat
tommr
Karol=Karolína Plíšková? Ona je nějak zraněná?
Jinak Bára toho měla určitě dost - mě spíš překvapilo, že vůbec hrála a že došla tak daleko ... :)
Reagovat
Fandina
Bára dostala WC, psalo se o tom už dávno. Škoda, že to semifinále nevyšlo. Ale alespoň s Renatou Voráčovou titul ve čtyřhře. Držím palce Baruš a přeji další úspěchy. Tvoje chytrá a celokurtová hra se mi moc líbí. Baruš ... pojď pojď pojď
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist