Vondroušová finále neustála, Bartyová vyhrála o třídu, píší francouzská média

9. 6. 2019, 11:58
Aktuality 16
Jako jednoznačné vítězství agresivnější tenistky popisují francouzská média triumf Australanky Ashley Bartyové, která v sobotním finále French Open porazila Markétu Vondroušovou. Devatenáctileté Češce, která byla velkým překvapením turnaje, podle nich svazovala ruce důležitost okamžiku.

Zpravodajský web francetvinfo.fr napsal, že Bartyová zvítězila rozdílem třídy a soupeřce nedala žádnou šanci. Podle sportovního deníku L´Équipe se od zápasu očekával zajímavý tenis, neboť obě tenistky mají v zásobě pestrou škálu úderů a neuchylují se k robotickému vracení míčků. Protože to pro Bartyovou i Vondroušovou bylo první singlové finále na grandslamovém turnaji, klíčové bylo, z které tenistky dříve spadne napětí.

Finále sledovalo v České televizi 320.000 diváků

Sobotní ženské finále Roland Garros sledovalo na ČT sport 320.000 diváků. Bylo to o 130.000 lidí více než v pátek při semifinále proti Johanně Kontaové.

Finále mělo takzvaný share 24,3 procenta, sledovala ho tedy téměř čtvrtina lidí, kteří měli v tu chvíli zapnutou televizi. Podíl pátečního semifinále, které se hrálo v poledne, dosáhl 20,7 procenta.

Sledovanost prvního byla výrazně nižší než například zájem o nedávné MS v hokeji, které ale tradičně patří mezi nejvyhledávanější sportovní události roku. Průměrná sledovanost českých zápasů na letošním šampionátu byla okolo 1,5 milionu diváků.

"Velmi brzy se to podařilo Bartyové," konstatoval list. Češce se sice dařilo první podání, v němž měla 77procentní úspěšnost, dokázala po něm ale uhrát jen 47 procent bodů, všiml si deník zásadní neúspěšné položky ve statistice Vondroušové.

Podle listu Le Figaro byla mladá Češka svázána tím, co bylo v sázce, a brzy se dostala do vleku událostí, jejichž běh určovala Bartyová.

Deník Le Parisien připomněl, že Vondroušová se mohla stát třetí nenasazenou hráčkou v historii, která by získala titul z pařížské antuky. "Australanka ji ale jednoznačně předčila agresivní hrou," konstatoval deník a dodal, že Češka propásla svoji jedinou šanci na obrat ve druhé hře druhého setu, kterou za osm minut po velkém boji a nevyužitém brejkbolu ztratila a prohrávala znovu 0-2.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

16
Přidat komentář
Krisboy
Barty party jaxviň.

Taxnad příště.
Reagovat
majkl005
Markéta teď na tiskovce v Praze docela perlila - odsunula se trošku od mikrofonu a prohlásila "tam je milion kamer ty vole" a poté moderátor tiskovky se ptal, zda má ještě někdo dotazy a prohlásil, že se asi už novináři těší na individuální rozhovory a Markéta zas potichu "no, to já taky, vole" :D že by druhá Bára Strýcová až se otrká? :D
Reagovat
com
tak esi pouziva za kazdou vetou - ty vole uz v 19ti.. No potes koste
Reagovat
blixa
Jak, už ? Já jsem nejvíc "ty vole" používal tak v 15, v každý větě několikrát :D V 19 už moc ne. To je prostě vycpávka, "ty vole, "jakoby" a podobně. "Jakoby" používá i Hřebec, tak možná to má od něj ;-)
Reagovat
com
tak u chlapu je to normal :D ..ale kdyz slysim jak se titulujou ty vole holky, tak to je celkem sila
Reagovat
dunphy
Nač ten double standard?
Reagovat
rybicka
Celé dny je s těmi, kteří to okolo ní běžně používají. "Jakoby" to "ty vole" potom bylo divné :-)
Reagovat
Jon61
Oslovení vole zpopularizovali Jiří Voskovec a Jan Werich, u nich to nebylo myšleno jako nadávka, ale chválili se tím šeptem na jevišti.
Horší je, že mladé slečny vypadající jako princezny (jen do té doby, než promluví) používají i hrubší slova.
Reagovat
EllNino
není někde nějaký záznam ? :)
Reagovat
majkl005
na sport.cz :)
Reagovat
smazaný uživatel
čt sport

https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/12752218227-french-open-2019/219471291353013-marketa-vondrousova-ashleigh-bartyova

Tenis: Roland Garros 2019
23:30 - 02:15, pondělí (10. červen) na čt sport
Reagovat
smazaný uživatel
https://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/1113850-vondrousove-blahopraly-tenisove-kolegyne-jedna-gratulace-ji-ale-prekvapila-kdo-ji-napsal.html
Reagovat
Jon61
Markéta bude mít problémy s agresivními ranařkami, pokud se sama jen bude bránit. Nemůže spoléhat, že soupeřka bude chybovat (jako Konta), musí se snažit sama o koncový úder, její tenis je navíc hodně náročný na fyzičku. Halep porazila hlavně proto, že je to především obranářka.
Markétino podání není účinné, Barty servisem získávala poměrně snadno body.
Reagovat
Fransoas
Média ve Francii to definovala naprosto přesně.Více se k tomu nedá cokoliv říci.Škoda - byla to promarněná šance.Očekávání vyrovnaného zápasu se nepotvrdilo.
Reagovat
Patapuff
Tvůj život bude patrně promarněná šance.
Reagovat
Fandina
Nedá se to číst.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist