Vondroušová má natržené tříslo, letos si už nezahraje

4. 10. 2018, 18:54
Aktuality 10
Devatenáctiletá Markéta Vondroušová ukončila kvůli zdravotním problémům předčasně sezonu. Během úspěšného tažení na US Open si obnovila zranění z dubnového turnaje ve Stuttgartu a vyšetření ukázalo, že má natržené tříslo.
Profily hráčů
Markéta Vondroušová

Rodačka ze Sokolova si na začátku září v New Yorku zahrála poprvé na grandslamu osmifinále. Na poslední chvíli se pak dostala na turnaj ve Wu-chanu, ale po něm už místo do Pekingu odletěla do Prahy na vyšetření. O závažnosti zranění dnes informoval manažer Vondroušové Jan Koukal na facebooku.

"Moc mě to mrzí a štve. V létě jsme s panem Hřebcem dobře potrénovali a na US Open jsem se na kurtu cítila skvěle. Bohužel bolest se každým zápasem stupňovala a už to dál nešlo," uvedla mladá tenistka, aktuálně 72. hráčka světového žebříčku WTA, která už na jaře po zranění ze Stuttgartu měsíc pauzírovala.

Místo přípravy na závěr roku jí nyní zabere nejbližší dobu léčba. "Že končím sezonu už teď, je mi líto, ale nejdůležitější momentálně je, abych tříslo stoprocentně vyléčila a mohla se s trenéry perfektně připravit na příští sezonu," dodala bývalá juniorská světová jednička, jež na okruhu WTA zatím získala jeden titul loni ve švýcarském Bielu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
Jan
Co se dá dělat ? Léčit se a znovu do toho. Přeji štěstí a méně zranění.
Reagovat
tommr
o té taky není od USO slyšet. Doufám, že na tom není tak špatně jako Markéta ...
Reagovat
bIbec
podle instagramu už je konečně v tréninkovém procesu! Otázkou je, jestli ten trénink zužitkuje ještě letos nebo už pinká v rámci příští sezóny.
Reagovat
EllNino
tak třeba si dá ještě nějaký turnaje po sezóně, jsou tam ještě 125k, 100k Dubaji, bylo by fajn si nahrát nějaký body do zásoby :) mohla by se inspirovat Belindou, loni na konci roku zářila, bohužel ji zranění oběd zbrzdilo a teď bude mít problém to obhájit
Reagovat
Frick
Na tu se úplně zapomnělo. :-(
Reagovat
EllNino
Achjo, chodící chorobopis se zlatou rukou, takže v podstatě to samý jako loni, druhá půlka sezóny promaroděná ... aspoň že vyšlo to US Open

Příští rok zase od "nuly"
Reagovat
Jimbo
Doufejme, že nebude pokračovat jako ohromná česká tenisová naděje v minulosti - Petra Cetkovská - samá zranění...
Reagovat
smazaný uživatel
Spíš bude... bohužel, možná ještě rychleji než P.C., není stavěná na tenis a ted se projevuje, jak je křehká škoda, ale snad se mýlím a ještě toho plno (v tenise) dokáže...
Reagovat
EllNino
Petra Cetkovská měla zranění už od útlého mládí no ...stejně jako Markéta
Reagovat
ivecka
Pořádně se Markét uzdrav a příští rok to všem ukážeš!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist