Vondroušová: Nehrála jsem špatně, ale Konjuhová byla v klíčových momentech lepší

3. 5. 2017, 21:19
Aktuality 15
Největší česká naděje současnosti Markéta Vondroušová byla navzdory porážce se sedmou nasazenou Anou Konjuhovou se svým vystoupením na turnaji v Praze poměrně spokojená. Dnes podle ní rozhodla lepší hra Chorvatky v klíčových momentech zápasu.
Markéta Vondroušová (© TK Sparta Praha)

Sedmnáctiletá Vondroušová, která v dubnu nadchla triumfem na turnaji v Bielu i bodem v semifinále Fed Cupu v USA, devatenáctileté Konjuhové podlehla 4-6 6-7. "Myslím, že jsem neodehrála špatný zápas, ale v klíčových momentech byla lepší, zahrála líp. Nebylo to špatné, ale ona toho víc zabila a to rozhodlo," komentovala neúspěšný duel.

K utkání nastupovala po dlouhém čekání, protože se protahoval zápas Dánky Caroline Wozniacké s Lotyškou Jelenou Ostapenkovou. "Rozcvičovala jsem se asi třikrát," poznamenala rodačka ze Sokolova, jež letos odehrála 48 zápasů a 42 z nich vyhrála.

I proto Vondroušová bojuje s únavou z náročného programu. Na rozdíl od duelu s Němkou Carinou Witthöftovou se nepotýkala s křečemi, ale dnešní zápas odehrála nachlazená. "Mám kašel. Když jsme hrály delší výměnu, tak jsem se potom rozkašlala. Ale nijak mě to neomezovalo, hrála jsem normálně. Síly už trochu chybí po tom všem, ale dělala jsem, co jsem mohla," řekla.

Za stavu 4-6 a 2-5 ještě odvrátila rychlý konec zápasu. "Ona udělala pár chyb, které neudělala do té doby. Asi taky trošku znervózněla, říkala si, že to musí dohrát. Trošku mi tam pomohla těmi chybami. Ten tie-break zahrála líp," popisovala Vondroušová závěr druhého setu.

Do konce týdne plánuje odpočívat a doléčit se. Příští týden začne znovu s tréninkem, aby se připravila na turnaj ITF v Trnavě.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

15
Přidat komentář
Fandina
Lenka Kunčíková je neteř Květy Peschke.
https://www.youtube.com/watch?v=qDXLmFa8jKg
Reagovat
marekv
Jej, to sem nevěděl. Ani nevim, co je s Kájou, že už s ní nehraje debla...
Reagovat
EllNino
nic, nedohodly se a přetrhaly veškeré vazby
Reagovat
vendulkabendulka
Najvyšší čas si trošku vorazit, jinak ji ta nálož zápasů sklátí.
Ale ITF v Trnavě? Nic proti Trnavě, ale nemá už Markéta ranking na kvaldu na lepších turnajích?
Reagovat
bIbec
on je trošku problém, že ona prostě nemá jinou možnost. Buď hrát Trnavu před RG.. nebo nic. Sou tam jenom velké turnaje.
Reagovat
Frick
Já myslim, že Trnava je úplně v pohodě.
Reagovat
bIbec
hej, já si myslím to samý. Je to slušný turnaj se slušnou konkurencí.. jako příprava na RG proč ne.
Reagovat
bIbec
a možná bych to nebral ani jako "přípravu". Je to jak slabší international. Každý zápas těžký. Pokud vypadne zkraje tak to nevadí a může v klidu pohodě pošetřit síly na kvaldu RG, když dojde daleko, tak to bude solidní úspěch.
Reagovat
rusedski
Tak hlavně Trnava je poslední možnost, kdy se dají nahnat body na Wimbledon a Markéta je momentálně na hraně, spíš asi lehce pod, takže by byla škoda se o to nepoprat.
Reagovat
tommr
já bych hlavně z Markéty ještě nedělal nějakou hvězdu pro kterou jsou už ITF turnaje podřadný. Zápasy s Vandeweghovou nebo Konjuhovou ukázaly, že se má ještě hodně co učit. Turnaj v Trnavě je jako příprava na kvalifikaci FO ideální a navíc se tam dají nahrát i docela slušný body ...
Reagovat
vendulkabendulka
Asi jo, koukam na rozpis, Strasbourg a Norimberk jsou nad jeji ranking a jinak tam nic neni. Takze nakonec i ta Trnava poslouzi dobre na rozehrani.
Reagovat
Frick
Strasbourg a Norimberk jsou hlavně v termínu kvaldy na RG.
Reagovat
Frick
Pomalu si začínám řikat, zda tam Maky bude hrát. Nicméně je to v termínu "pouze" Nanchangu a Bastadu (myslel jsem si, že se to opět bude krejr s Rogers Cupem), tak to by snad mohla.
Reagovat
horska.kraslice
Markétka u mně dobrý, palec nahoru. Kumulovaná únava se jednou musela projevit. I tak bojovala. Někdy zírám, kde se v tom drobném tělíčku ty síly berou. :-) Odpočinek nutný!!!!
Reagovat
Frick
Určitě.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist