Vondroušová při první výhře nad hráčkou Top 10 málem "umřela"

13. 3. 2019, 12:38
Aktuality 11
Dvě premiéry si připsala na konto tenistka Markéta Vondroušová na turnaji v Indian Wells. Výhrou nad světovou dvojkou Simonou Halepovou z Rumunska slavila první výhru nad hráčkou světové desítky v kariéře a na akci kategorie Premier Mandatory si poprvé zahraje čtvrtfinále.
Profily hráčů
Markéta Vondroušová (© j48tennis.net)

"Byl to ohromně těžký zápas," řekla Vondroušová na sociálních sítích po úterním vyřazení Halepové 6-2 3-6 6-2 po hodině a čtyřiceti minutách. "Bojovala jsem o každý míč a chvílemi jsem měla pocit, že na kurtu umřu. Naběhala jsem toho fakt moc. ale stálo to za to. Mám to tu moc ráda. Loni se mi tu dařilo a letos je to ještě lepší."

Levou rukou hrající Vondroušová zdolala hráčku světové desítky na šestý pokus. Dvojka Halepová přitom byla nejvýše postavenou tenistkou v žebříčku WTA, s kterou se v kariéře střetla. "Maky podala fantastický výkon po všech stránkách. Zvládla to skvěle fyzicky i mentálně. Uhrála si to. Je moc šikovná," ocenil ji kouč Jan Hernych.

Další výhru nad soupeřkou z Top 10 může Vondroušová přidat v boji o semifinále. Na tvrdém povrchu v Kalifornii nastoupí proti šesté nasazené Elině Svitolinové z Ukrajiny, která porazila Australanku Ashleigh Bartyovou až po třech hodinách a dvanácti minutách, což byl nejdelší ženský zápas letošního roku.

"Hrály jsme dlouhé výměny a přišlo mi, že jsme strávily na kurtu delší dobu," řekla loňská vítězka Turnaje mistryň Svitolinová a k duelu s Vondroušovou dodala: "Její rotace jsou trochu jiné, protože je levačka, ale základem bude hrát svoji hru."

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
horska.kraslice
Nejsem odborník, ale možná tento povrch v IW vyhovuje právě Markétčině hře.
Každopádně proti Svitolině to bude mít strašně těžké. Svitolina je letos ještě úpornější a bojuje do roztrhání těla. Na dlouhé téžké zápasy je zvyklá, taky je zvyklá hrát s nejlepšími. Markéta se momentálně nese na obláčku úžasného úspěchu a těžko říci, jestli je už dost vyzrálá na to, aby znovu zopakovala včerejší level. Ale každopádně, má už teď nejen splněno, ale překročeno, takže může k zápasu přistoupit s klidem.
Reagovat
tommr
když dokázala přehrát Halepovou tak může přehrát i Svitolinu. Loni ve Stuttgartu k tomu ostatně měla dobře nakročeno a zastavilo jí jen zranění. Je ale jasný, že bude muset podat výkon na samý hranici jejích možností ...
Reagovat
Mr.Pink
Najednou muze prehrat i Svitolinu. Marketa o takoveho fanousky nestoji
Reagovat
jirkaS
zkoukl jsem hajlajty a vypadalo to zajímavě
často si Simonu rozběhala do véčka, pak
jen krátký úder do strany a je tam fiftýn :-)
Reagovat
FulnekUltras
k vítězství Peti na USO 2009 nad Dinarou. Odteď už si bude Maky věřit o moc víc i proti těm nejlepším soupeřkám - a máme se tudíž na co těšit. A samozřejmě hlavně držící zdraví!
Reagovat
VlS
Ty Fulneku, ai když sepřestěhujedo Monte Carla?
Reagovat
Nola
zapas som videla, Marketa zohrala skvely zapas, neskutocne uhly, kratasy, Simona nedokazala reagovat, nieco na svojej hre zmenit, servis jej nefungoval, nemala ziadny plan B, iba vracala..... Marketa len tak dalej, Svitolina je typovo podobna Simone, ma iba lepsi 1.servis
Reagovat
EllNino
Jsem zvědav, jestli jí zbyly ještě nějaký síly, hrají noční zápasy, škoda, že nemá den volna, ten by se teď hodil ...

Ale bude to pro obě stejně, Elina se včer také nadřela ... šance určitě bude, Markéta ve Stuttgartu ukázala, jak na ni :) Škoda, že se to hraje takhle pozdě, asi nejhorší čas na sledování ...

Good luck
Reagovat
tommr
Markéta se proti Halepce strašně nadřela, ale má štěstí, že i Svitolina musela na kurtu strávit hodně času. Snad tedy bude v jejich zápase rozhodovat tenisový umění a ne fyzická kondice ...
Markéta sice oba dosavadní zápasy se Svitolinou prohrála, ale ten lonskej ve Stuttgartu měla výborně rozehranej a kdyby jí nezradily záda tak mohla klidně vyhrát. Vidím to s ohledem na momentální formu tak na 40:60 pro Svitolinu ...
Reagovat
EllNino
neměla náhodou už to tříslo ve Stuttgartu?
Reagovat
tommr
pokud se pamatuju dobře tak loni měla nejdřív problémy se zádama, po USO se k tomu přidalo tříslo a letos koleno ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist