Vondroušová prohrála s Martičovou i počtvrté a titul v Istanbulu nevybojovala

28. 4. 2019, 15:40
Aktuality 70
WTA ISTANBUL - Markéta Vondroušová ve svém třetím finále na okruhu WTA druhý titul a první z antuky nevybojovala. V tureckém Istanbulu sice ve čtvrtém vzájemném duelu s Chorvatkou Petrou Martičovou poprvé získala set, ale vedení neudržela a prohrála 6-1 4-6 1-6. Chorvatka tak v 28 letech slaví premiérový triumf.
Markéta Vondroušová

Levou rukou hrající devatenáctiletá Vondroušová potvrdila účastí ve finále na antuce v Turecku letošní výtečnou formu. Znovu si vylepší žebříčkové maximum a v novém vydání dvouhry WTA by měla být čtyřicátá.

"Jsme samozřejmě zklamaná. Moc jsem chtěla Martičovou poprvé porazit," uvedla Vondroušová pro média a připomněla, že s Chorvatkou prohrála i čtvrtý vzájemný zápas. "Nezbývá mi než jí pogratulovat k prvnímu titulu a dál makat."

Vondroušová vzala šesté nasazené Martičové hned v první hře servis a rychle vedla 5:0. Sice pak ztratila podání, ale vzápětí ho znovu sebrala soupeřce a uzavřela první set. "Hraješ aktivně, perfektně, kraťásky si pomůžeš. Hraj tímhle tempem, tohle je hra, která bude fungovat," řekl tenistce o pauze kouč Jan Hernych.

Jenže s tejpem přes levou část pravého stehenního svalu hrající Vondroušová postupně ztrácela. Ve druhé sadě prohrávala 1:3, za stavu 4:5 ještě měla šanci, ale ani jeden ze tří brejkbolů nevyužila a od té doby už vládla na kurtu Martičová. V rozhodujícím setu Vondroušová od stavu 1:0 prohrála šest gamů v řadě.

"Užila jsem si to tady, byl to výborný týden," řekla Vondroušová při slavnostním ceremoniálu. "Škoda koncovky druhého setu, pár gamů o kousek uniklo. Ve třetím už byla Martičová rozjetá a nedala Maky šanci. Byl to velice kvalitní zápas se špatným koncem," zhodnotil Hernych a dodal: "Maky odehrála pět velmi kvalitních zápasů. Teď je smutná, ale i přes finálovou prohru je to skvělý start do antukové části sezony!"

Rodačka ze Sokolova, která zatím jedinou trofej získala před dvěma lety na turnaji v Bielu, by měla příští týden plnit roli nasazené osmičky na turnaji v Praze.

• WTA INTERNATIONAL ISTANBUL •
Turecko, antuka, 250.000 dolarů
nedělní výsledky (28. 04. 2019)
• Dvouhra - finále •
Martičová (6-Chorv.) - Vondroušová (ČR) 1-6 6-4 6-1
• Čtyřhra - finále •
Babosová/Mladenovicová (1-Maď./Fr.) - Guarachiová/Santamariaová (Chile/USA) 6-1 6-0
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

70
Přidat komentář
Frick
Ťu ťu, to nic, přijde to určitě vyjde a nebo "Markéto, druhý finále jak přes kopírat, takhle to dál nejde"
Reagovat
FulnekUltras
myslím, že Markéta si to nejlíp zpracuje sama v sobě - a kapacitu už na to má... ;-)
Reagovat
EllNino
takhle ta logika ale nefunguje, neznamemná, že když jednou takhle prohrála, příště už určitě ne ...
Reagovat
Frick
Střetávaly se mi v hlavě myšlenky, že dneska už to bude dobrý X nebejt tak optimistickej X že už se Budapešť PROSTĚ opakovat nebude

Bohužel... zase! Šnůra titulů našeho elitního dua se tedy opět prodloužila.

Věřim, že Maky si na ten turnaj sáhne, ale chce to si dobře vybírat turnaje.

i když na druhou stranu - proč by měla vyhrát "jen" INT, že jo?
Reagovat
Frick
Nicméně opravdu. Jeden INT - FINÁLE, druhej INT - FINÁLE.

To pak ty body naskákaj. Fakt nevim, jestli by třeba ve Stuttgartu si mohla myslet na semi (pokud by se třeba už do nej vešla). Pak na tom bodově vydělala.
Reagovat
tommr
i přes dnešní porážku bude Markéta od pondělí na novém kariérním maximu. Posune se na 40.místo a na Báru Strýcovou, která bude v žebříčku o 1 místo výše ztrácí jen 8 bodů ...

Pokud se Markéta nezraní tak je skoro jistý, že se v dohledný době posune ještě mnohem výš. Loni po Stuttgartu nevyhrála na antuce a na trávě ani jeden zápas a tak si letos bude body jen připisovat. Můj tip je, že pokud jí nezradí zdraví tak se brzy stane českou trojkou a vybojuje si nasazení na GS a do konce roku bude v top-20 ...
Reagovat
horska.kraslice
Hele, nepropůjčil tommr svůj nick někomu jinému? Tolik optimismu v poslední době.......
Reagovat
tommr
to není optimismus, ale realismus. A ještě musím dodat, že na to, že Markétě vydrží zdraví bych určitě nesázel ...
Reagovat
Jon61
Markéta je hodně pohyblivá hráčka, ale pokud bude pasivní, bude se jen bránit, pouze běhat a vracet, ubudou jí fyzické síly, bude pak též více chybovat. Je třeba hrát někdy tvrdší údery, být aktivnější ve výměnách.
Reagovat
Dobry-den
Podle skóre to sice vypadá podobně jako v Budapešti, ale tam si to AVU uhrála sama. Tady mi přišla soupeřka poměrně hratelná.

Markéta jako by po 1. setu čekala, že se to vyhraje samo. Ale jakmile si Petra od 2. setu zvykla na její hru, tak najednou Markéta nevěděla, co hrát. To spolu snad hrály poprvé??? A trenéra rači nekomentuju...

Markétě dneska chyběla bojovnost a trpělivost. Postupně přibývalo chyb a v závěru snad už z kurtu vyloženě pospíchala. Ostatně, když jsem viděl, jak ve třetím setu spíchá na servisu, sotva 10 sekund mezi výměnami, tak bylo jasné, že je v pr...

Prohru beru, soupeřka byla lepší, ale copak takhle se bojuje ve finále??? Jaký rozdíl oproti Petře Kvitové, která i když se jí nedaří bojuje až do konce!
Markéto, styď se, hamba a fuj!

Petře samozřejmě gratulka k prvnímu titulu.
Jinak ale stále trvám na tom, že je to jenom průměrná a absolutně nezajímavá hráčka. Kdyby pořád neporážela Markétu, tak bych ani nevěděl, že je v top 100. A k mému údivu dokonce i v top 50! A vlastně i v top 40 a teď bude ještě výš!
Reagovat
lavamancer
" ...je to jenom průměrná a absolutně nezajímavá hráčka."

absolutně nesouhlasím. za všechny starý kozly veřejně prohlašuju, že je to setsakramentsky zajímavá hráčka! :-D :-D
Reagovat
Dobry-den
když přimhouřím oko a budu se hodně snažit, tak možná vzhledově je lehce nadprůměrná, ale tím to končí
Reagovat
FulnekUltras
Maky toho ještě v kariéře stihne víc než dost. Dneska to byl zas jeden vnitřní krůček výš. Zatím nejlépe odehraný zápas s touto soupeřkou.
Reagovat
Fransoas
Markéta Vondroušová.Po prvním setu jsem si dával naději,že stejný průběh by mohl být i ve druhém setu.Ve třetím setu bohužel prohrála jako první svůj servis a už se jí to nepodařilo otočit.Je to určitě smůla,že to takto dopadlo.Snad se to podaří jinde,pokud všechny indicie budou na její straně.Přeji jí k tomu hodně štěstí.
Reagovat
EllNino
že ve svém věku už toho Markéta dosáhla docela dost, a to ještě byla dost času zraněná :) ... 1 titul, 2 další finále, 2 čtvrtfinále na PM a 4. kolo na USO ;)
Reagovat
dadaft
letos válí
https://www.wtatennis.com/players/player/323027/title/marketa-vondrousova#matches
Reagovat
tommr
Markéta bohužel dopadla úplně stejně jako v Budapešti. V prvním setu zcela dominovala a vypadalo to na jasnou záležitost. Ve druhým setu se ale soupeřka zlepšila a Markéta trochu znervózněla a začala víc kazit. Když pak nezvládla koncovku druhýho setu i když v něm měla velkou šanci na srovnání stavu tak bylo už dopředu jasný co příjde ve třetím setu ... :(

Je zajímavý, že našim hráčkám se tak nedaří zrovna proti Marticový i když je to jen průměrná tenistka, která získala svůj první titul až na sklonku svý kariéry a jsem ochoten se s kýmkoli vsadit, že to bude i její poslední titul ...
Reagovat
Grape
No sázet se s tebou nebudu, ale jako obvykle u tebe dost odvážné jednoznačné tvrzení, že půjde o Petřin poslední titul - když uvážím, že těchto malých turnajů je během roku několik a jsou i snadnější cesty turnajem, než zde Petra měla a vyhrají je sem tam i o dost horší hráčky. (například loňská vítězka z Istanbulu Pauline Parmentier, která pak loni vyhrála ještě Quebec není dlouhodobě lepší hráčkou než Petra).
Jinak prohra Markéty samozřejmě mrzí, zvlášť když je to letos podruhé po takovém průběhu, kde to rozhodně bylo hratelné. Ale forma tam letos je. Hlavně ať drží zdraví.
Reagovat
Dobry-den
Martičová je sice jen průměrná hráčka, ale nesouhlasím s tvrzením, že se proti ní Češkám nedaří. Vždyť Martičová letos prohrála s Karolínou, a dokonce i s trápící se Siniakovou, a to už je co říct. Nebo loni na USO s Luckou Šafářovou.

To jenom Markéta si na ní pravidelně láme zuby. Těžko říct proč...
Reagovat
Dobry-den
patřilo k tommrovi :-)
Reagovat
tommr
Petra má s Marticovou bilanci 1:1, Karolína 1:3, Bára Strýcová taky 1:3, Markéta po dnešku už dokonce 0:4. To svědčí o tom, že s ní naše nejlepší hráčky mají velký problémy. Proč to tak je netuším ...
Reagovat
Dobry-den
Aha, tak ty prehistorický zápasy podle mě nehrají žádnou roli a pochybuju, že si holky ty zápasy ještě pamatujou. Já třeba vůbec. :D

Petra s ní nehrála 6 let, navíc bilance 1:1, to má třeba i s Kumkhum. :D

U Karolíny jsou ty prohry taky aspoň 6 let staré, kde tehdy byla Karolína? Akorát se dostávala do top 100...

Bára, ta už je na ústupu ze špičky, 2 prohry z loňska, tam mě to nepřekvapuje...

Ale tu Markétu fakt nedokážu pochopit. Martič opravdu není žádná hvězda, aby s ní prohrávala 0:4! Markéta se tady navíc prezentovala ve skvělé formě, a stejně to nestačilo. Z toho už může být i určitý psychický blok...
Reagovat
tommr
nejde o to jestli si ty zápasy ještě pamatujou, ale o to, že na hře Marticový je zřejmě něco co jim nesedí. Jinak by přece s hráčkou, která je herně i výsledkově výrazně horší tolikrát neprohrály ...
Reagovat
Dobry-den
Tak Bára není o tolik lepší hráčka než Martičová, v současnosti je tomu spíš naopak...

A jak jsem už psal, ty staré zápasy mají nulovou vypovídající hodnotu, ať chceš, nebo ne. Zvlášť když např. Karolína letos s Martičovou v pohodě vyběhla. Prostě si nemyslím, že by s ní Petra nebo Kája měly problém...
Reagovat
George_Renel
Je třeba se naučit vyhrávat nejen zápasy ale i finále...
A to je třeba podložit lepším zdravím a tím i fyzičkou.
Reagovat
petrulinka
To Markéta tedy těžce nezvládla. Po prvním setu jsem věřila, že to dotáhne
Reagovat
EllNino
to jsem věřil i v Maďarsku ... :/
Reagovat
kada.tom
Hezké, prohra Vondroušové vždy potěší :-)
Reagovat
smazaný uživatel
lol, konkuruješ com-ikovi
Máš celkem smůlu, že Markéta letos má dost pozitivní bilanci.

A radost hlavně z Barty party :-)
https://www.tenisportal.cz/zpravy/bartyova-si-v-18-letech-dava-od-tenisu-odpocinek-15106/
Reagovat
Grape
Markétu hejtuješ proto, že si dovolila vyhrát první WTA turnaj v době, kdy na to dle tvého pokřiveného žebříčkového vidění neměla nárok?
Reagovat
EllNino
přesně proto :D ... ale tak, v 19 3 finálové účasti, 2 čtvrtfninále na PM a 4. kolo na GS, to neměla ani Petra :)
Reagovat
kada.tom
trefa! navíc je mi extrémně nesympatická
Reagovat
Grape
O sympatie se s tebou přít nebudu, to je subjektivní. Tomu žebříčkovému důvodu se směju, ale je to tvoje věc.. :-)
Reagovat
EllNino
28 let a první titul :) ... nejde nepřát ..je to moje srdcovka :)

Ale Markéta to už letos podruhé nezvládla ...bohužel :/
Reagovat
dadaft
,,,,,,,,,,, tak třetí set je od Markéty o tom, jak se levou rukou pod pravým kolenem poškrábat mezi lopatkama.........
Reagovat
EllNino
Trochu postrádám u Markéty bojovného ducha ... jakmile nejde něco podle plánu, celkem se skládá ... není to poprvé, ale je mladá, doufám, že v ní ta prohraná finále nezanechají nějaký blok ... v podstatě identický průběh finále v Budapešti i v Istanbulu
Reagovat
smazaný uživatel
Navíc by měla zapracovat i na gratulaci vítězce. Celkem rozdíl v podání ruky oproti srdečné Anett. Ale je mladá. Do třetice Markétě finále vyjde. Věřím, že to bude ještě letos. Hlavně ať je zdravá...
Reagovat
EllNino
tak finále už hlavně vyšlo, naštěstí :) hned to první :)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím letos.
Reagovat
lvicek
Prave tehdy v Bielu to ale naopak neuveritelne vybojovala, tam mela bojovneho ducha na rozdavani.
Reagovat
kada.tom
Matteo, Dom i Petra už dneska potěšili :-)
Tak ... snad zabere a titul udělá i druhá Petra.
Reagovat
EllNino
Už je rozebraná
Reagovat
Dobry-den
No jo, fakt se rozpadla.
Reagovat
jirkaS
těžký zklamání :-(
Reagovat
Andrew89
achjo:/
Reagovat
marcel19752
já to nechápu proč Markéta rezignuje. martič nic zvláštního nehraje a markét má,už v hlavě ,že to nejde a tak to nejde.
Reagovat
EllNino
ono se opticky zdá, že Petra nic nehraje ... ale ne nadarmo s ní Markéta ještě ani jednou nevyhrála
Reagovat
Dobry-den
Hmm, na konci už to Maky až moc překombinovala. Budapešť hadr.
Reagovat
EllNino
Markéto, to si ze mě děláš ale srandu -_-
Reagovat
com
:) a este by si mohla delat srandu Kvitova
Reagovat
EllNino
už se těším, jak prkená Plíšková dostane od Barthel :D
Reagovat
com
ty si teda nepřejícný, ze ti neni hamba nefandit českam
Reagovat
misa
Nauč se aspoň česky, demente.
Reagovat
EllNino
Začíná to opravdu připomínat Budapešť
Reagovat
lavamancer
fandím Vondroušové. ale jen s velkými obtížemi, protože Martič je dnes boží.
nemůžu se na ní vynadívat, ten černej komplet je luxusní! :-D
Reagovat
tommr
v prvním setu byla Markéta fantastická. Snad jí to vydrží i ve zbytku zápasu ...
Reagovat
Frick
se to se.re

To bude jak v Budíně a Pešti.
Reagovat
EllNino
Ten lob?? 19 let, obdivuhodné tenisové myšlení
Reagovat
FulnekUltras
Věřím, že s Maky už to nějak doklepu až do důchodu... ;-)))
Reagovat
Frick
Je dost svalnatá, koukám.
Reagovat
com
Vondrousova se s tim nesere jak Kvitova :D
Reagovat
jirkaS
zatim válec
Reagovat
tommr
docela mě překvapuje, že je Markéta kurzovou favoritkou i když podle jejich H2H na Marticovou evidentně hrát neumí. Třeba to ale dneska konečně zlomí ...
Reagovat
jirkaS
v Istanbulu jsou i lidi
Reagovat
Frick
Tam jich je. 14 milionů!
Reagovat
jirkaS
hm, myslim v hledišti
Reagovat
Frick
tak se musíš přesně vyjadřovat
Reagovat
smazaný uživatel
Frick by se neměl vyjadřovat vůbec.
Reagovat
FulnekUltras
nad nikoho se nepovyšuj a před nikým neponižuj
Reagovat
Frick
+1
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist