Vondroušová titul z Budapešti nezískala. Ve finále neudržela vedení proti Van Uytvanckové

24. 2. 2019, 19:11
Aktuality 28
WTA BUDAPEŠŤ - Markéta Vondroušová si v Budapešti zahrála podruhé v kariéře finále na okruhu WTA, druhý titul však získat nedokázala. Devatenáctiletá Češka sice začala proti loňské šampionce Alison Van Uytvanckové lépe a vedla 6-1 a 5-4, jenže pak prohrála sedm gamů v řadě a do hry se už vrátit nedokázala.
Markéta Vondroušová

V úvodu utkání Vondroušová od stavu 1-1 vyhrála šest her v řadě, ale Belgičanka ve druhém setu hru vyrovnala. Vondroušová dokázala dvakrát získat zpět ztracený servis, ale potřetí už ne a o vítězce rozhodla třetí sada.

Vondroušová začala třetí set špatně a prohrávala 0-4. Zatímco v prvních dvou setech vzala soupeřce podání šestkrát, v tom posledním ani jednou. V koncovce odvrátila dva mečboly, avšak při třetím poslala míč za základní čáru.

"Prohra ve finále mě hrozně štve. Hrála jsem tu dobře a i se tak na kurtu cítila. Ani finále jsem nehrála špatně," řekla Vondroušová. "Ale finále beru, byl to povedený týden," hodnotila. V žebříčku se posune o devatenáct míst na 62. pozici.


První finále na okruhu WTA si Vondroušová zahrála před dvěma lety ve švýcarském Bielu, kde se v 17 letech radovala z triumfu.

České tenistky si tento týden zahrály finále na obou turnajích WTA, ale obě v něm ve třech setech prohrály. Petra Kvitová už včera v Dubaji podlehla Švýcarce Belindě Bencicové.

• WTA INTERNATIONAL BUDAPEŠŤ •
Maďarsko, tv. povrch / hala, 250.000 dolarů
nedělní výsledky (24. 02. 2019)
• Dvouhra - finále •
Van Uytvancková (1-Belg.) - Vondroušová (8-ČR) 1-6 7-5 6-2
• Čtyřhra - finále •
Alexandrovová/Zvonarevová (Rus.) - Stollarová/Watsonová (3-Maď./Brit.) 6-4 4-6 10-7
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

28
Přidat komentář
sojka1
hra Maky se mi libi, sikovna ruka, skvele nohy, ta jeji "kulata zada" me sice stvou, kdyz "filmuje" - na svem projevu musi rozhodne zapracovat, nevypada to dobre a predevsim zbytecne odkryva karty souperkam - ale kdyz se "hrbi" pri BH, je z toho krasne zabaleny a hlavne do posledni chvile necitelny uder, parada... :-)) Odehrala dobry turnaj, gratulace velika, ze prohrala s Bledulkou, ktera loni vyprovodila ve fi i Dominiku, pch... mela by si odnest misto zklamani jen zkusenosti! Zaujaly me ale vstupy koucu. Nebudu tady hazet patky, ze jsem rozumela Kirsten, ale padaly tenisove terminy a z celkoveho vyzneni bylo jasne, ze Bledulku zene dopredu do uderu a na sako. Herna podle me zklamal, absolutne ve svem prvnim vstupu nic neporadil. Maky je mlada a prijit muze uplne vsechno, "hrajes dobre a pokracuj v tom" proste nestaci. Musel totiz uz videt, ze se obrazek hry meni a ten drtivy nastup mozna nemusel prijit, kdyby to zminil, Maky by tak na to pripravil a mohl ji i rict par konkretnich veci. Treba at ji to 2x hraje pod nohy a dalsi udery mete ven, at je agresivnejsi a zkusi sit.... ja nevim, oni maji nejake herni modely, ze a hlavne jeste jen foukal vitr, ne uragan. Druhy vstup ve tretim setu uz vypadal jinak a spravne radil konecne nejake konkretni veci. Jenze bylo pozde, Bledulka uz byla uzasna. Mimochodem, presto kazda agresivita Maky jeste definitivni konec odvratila.... Jasne, po bitve kazdy general, ale Herna teda nejaky zrovna zvlastni mluvitel rozhodne neni a mel by na sobe take zapracovat.. :-))
Reagovat
fretek
Markéta hrála asi polovinu míčků na střed. Rozdíl v setech byl pak v tom, když Uytvanck tuto "pomoc" začala využívat.
Reagovat
sojka1
tou poznamkou, at to "mete ven" samozrejme myslim uhly. Zas na obranu Maky, ona je hrou na stred charakteristicka. Kdyz to ma delku a spin, nic spatneho - krome stereotypu, ktery se okouka - v tom zas uplne nevidim, z toho ji u vetsiny hracek zas tak moc nehrozi. Jenze Maky tam pipla, ze se ji ty balony zdaji "naky kratky" a v tom byl zakopany pes. A znovu k Hernovi, zapomnel, jak dulezita je prave ta interakce, reakce na to, co rika hrac. Vubec ji nevysvetlil, proc jsou ty balony kratky (zadrzeny), jen nejak broukl, ze se mu to tak nezda nebo jak. Tady bych chtela vyzdvihnout treba Vankovo "svihej, svihej".. :-) Pripomene, ze uder nemuze byt hrany komplet stejnym tempem, ruka musi byt nejrychlejsi v bodu brani mice a na "svihani" se bud unavou, znechucenim nebo i uspokojenim zapomina. Nebo vekem, jako ja.. :-))))
Reagovat
tommr
Hernych působil už jako hráč na kurtu jako leklá ryba a pokračuje v tom i jako trenér. Těžko od něho čekat, že bude skvělej motivátor jako třeba Vaněk ...
Reagovat
George_Renel
Taky se myslím, že může být třeba dobrý sparing, ale ne kouč. Psal jsem to hned po 1. kole když sem viděl, že vlastně neumí mluvit.
Reagovat
Nancy_z
Díky Sojko za pěkný a poučený rozbor.
Reagovat
Frick
Ach jo, to je marnost. 2x nedopodávala, v TB vedení 5:3... a nic. A to se dvě dvojice kvalifikantek utkaj mezi sebou. Tohle byla šance, jak urvat těch 48 punktů, což je zisk nutnej k tomu, aby si aspoň třeba na chvíli splnila ten svuj sen o TOP 100.

V opačnym případě upravdu se pokoušet urvat to přes vyhraný 25k
Reagovat
Frick
Ukázala v Budapešti Markéta, že měla ve FC nastoupit proti Buzarnescu?
Reagovat
Vaslab
Podle mě ano :)
Reagovat
Patik
Reagovat
tommr
škoda dobře rozehranýho zápasu. Po prvním setu to vypadalo velice nadějně, ale pak se AVU chytla, přestala chybovat a začala Markétu přehrávat ...
I účast ve finále je ale pro Markétu úspěch a snad jí to dodá potřebnou sebedůvěru do dalších turnajů. Už na příštím turnaji v Indian Wells jí čeká těžká obhajoba ...
Reagovat
EllNino
obhajoby bych neřešil, jasně, třeba se to nepovede, jelikož nebude nasazená, a klidně může dostat do 2. kola Naomi, Petru, Karolínu, Simonu, ale hlavní je, aby byla zdravá, pokud bude, výsledky přijdou, tím jsem si jist ..Indian Wells a Miami jsou zrovna turnaje, kde je štěstí na los obzvlášť důležité, protože nasazenou ve 2. kole potkáš určitě, pokud nejsi nasazenej sám
Reagovat
tommr
loni si dokázala poradit i když na los měla docela smůlu. Ve druhým kole porazila Kontaovou (loni ještě světová 11) a ve třetím dokonce Sabalenku (i když ta tou dobou ještě nebyla tak dobrá jako ted) ...
Reagovat
EllNino
zrovna JoKo a Aryna v té době byly docela štěstí, nebo takhle, nebyly to top 10 hráčky, což by byla smůla, do 2. kola prostě minimálně 32. nasazenou dostaneš, když mají všechny bye v 1. kole :)

Bude to chtít prostě i trochu toho štěstíčka na snazší 2. kolo než Serena a spol. :)
Reagovat
tommr
no zrovna s nerozehranou Serenou by to mohlo bejt hodně zajímavý a Markéta by nemusela bejt úplně bez šance ...
Já si hlavně přeju aby ve druhým kole nedostala Petru nebo Karolínu ...
Reagovat
EllNino
uvidíme ... hlavně musí první kolo vyhrát ... a to není jisté :)
Reagovat
Frick
110 bodů není zase tak moc.

A celkově až do půlky července (což prakticky půlka sezony) obhajuje jen 233 bodů (bez "zdarmabodů" z prvních na GS a PM).

Ale je třeba bejt zdravá, to určitě.
Reagovat
horska.kraslice
Markéta se sice hrdinkou týdne nestala, ale potěšila vzestupným trendem své hry. Finále taky dobrý a celkový dojem optimistický :-)
Reagovat
FulnekUltras
Maky na sobě ještě bude muset popracovat - o což strach rozhodně nemám.
Reagovat
Fandina
Škoda Maky, ale AVU hrála moc dobře. Včera jsem koukala v TV, jak přehrála Alexandrovou, přitom ta mi připadala celý zápas lepší, nicméně AVU odvrátila pět MB a nakonec vyhrála v TB 9:7.
Ve středu jsem viděla v Budapešti AVU hrát proti Zvonarevě, hrála důrazné rány. Těžko se proti ní hrálo. A to samé dva sety proti Maky. I když jsem si v prvním setu myslela, že Maky jí porazí, protože proti holkám co jsem viděla předtím, hraje chytřeji a dala pár zkrácených her a tím zabodovala. Ale AVU zase nasadila douraznou hru, dobře podávala a šla si za svým. Co se dá dělat, ale jinak se mi Maky v Pešti moc líbila.
Reagovat
Fransoas
Rozhodující moment přišel za stavu 5 : 6,kdy Markéta neudržela servis a pustila rezavou " ježibabu " do hry.Ve třetím setu bohužel Markét ztratila dva servisy a blížila se Belgičanka k titulu.je to nesmírně velká škoda.Po prvním setu to vypadalo nadějně.
Reagovat
Frick
No, bych skoro řekl, že reálnějším rozuzlením by v tomto případě byla výhra AVU v TB :-(
Reagovat
com
po prvnim setu zkvitovatela
Reagovat
EllNino
No vzhledem k tomuto týdnu spíš zplíškovatěla :D
Reagovat
tommr
ani jedno ani druhý. Markéta hrála pořád stejně, ale AVU se od druhýho setu neskutečně zvedla ...
Reagovat
EllNino
Do stavu 6:1 5:4 to vypadalo dobře, pak přišla tak pul hodinka, kdy hrála Alison naprosto neskutečně a zastavilo se to až za stavu 6:1 5:7 0:4, pak už to taková jízda nebyla, ale na nějaké obraty bylo příliš pozdě ...

Zamrzí to, hodně, protože kdyby ta mizérie Alison trvala ještě o gem déle, bylo by to 6:1 6:4 a čau :) ... Markétě ani nevím, co bych vytknul, ona hrála dobře i v tom třetím setu, ale Alison hrála prostě lépe a nezkazila skoro nic, krom samotného závěru ... ale to je holt tak :)

Tento týden tedy berou titul holky, co několikrát během turnaje utekly hrobníkovi z lopaty a odvracely mečboly, jedna 6, druhá 5 :D ... ale i to se někdy povede ...

Snad Markéta tuhle porážku rychle vytěsní z hlavy, zahrála dobrý turnaj, tenhle týden má nakonec hořké zakončení, i když jsou pro Petru a Markétu tyto finálové účasti velkým úspěchem ...hlavně pro Markétu :)

Ale co, jede se dál ... gratulace Alison, třetí halový titul :) specialistka jak se patří
Reagovat
tommr
AVU byla bohužel lepší už od začátku druhýho setu a Markéta s ní držela krok jen s vypětím všech sil. Za stavu 5:4 pak definitivně odpadla ...
Reagovat
lavamancer
po ztraceném druhém setu už to byla jednoznačná záležitost.
nicméně celkově je vystoupení Vondroušové v Budapešti jasným úspěchem!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist