Vondroušová v Budapešti začala kanárem a je ve druhém kole. Smitková v něm skončila

20. 2. 2019, 14:58
Aktuality 15
WTA BUDAPEŠŤ - Markéta Vondroušová vstoupila do halového turnaje v Budapešti výhrou 6-0 7-6 nad Španělkou Georginou Garcíaovou-Pérezovou. O čtvrtfinále si devatenáctiletá Češka zahraje s Ruskou Annou Blinkovovou. Ve druhém kole už skončila Tereza Smitková.
Markéta Vondroušová

Vondroušová odehrála teprve třetí zápas v sezoně. Po vyřazení ve 2. kole Australian Open byla v nominaci na Fed Cup s Rumunskem, ale na kurt se nedostala. "Během Fed Cupu jsem s holkama v Ostravě skvěle potrénovala a mám radost, že jsem první zápas po delší pauze vyhrála," radovala se osmá nasazená hráčka.

Do zápasu s Garcíaovou vstoupila devatenáctiletá tenistka výtečně a vyhrála sedm her v řadě. Pak si ale vybrala slabší chvilku a i kvůli třem dvojchybám ztratila servis. Ze stavu 1:4 dokázala sadu dostat do tie-breaku, který vyhrála 8:6.

Ve 2. kole se s turnajem rozloučila Tereza Smitková. V souboji o postup čtvrtfinále, které si na okruhu WTA zahrála naposledy v lednu roku 2015 v čínském Shenzhenu, podlehla třetí nasazené Pauline Parmentierové z Francie 1-6 5-7. Alespoň jedno kolo ale v hlavní soutěži turnaje WTA uhrála poprvé od října 2016.

• WTA INTERNATIONAL BUDAPEŠŤ •
Maďarsko, tv. povrch / hala, 250.000 dolarů
středeční výsledky (20. 02. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
Vondroušová (8-ČR) - Garcíaová Pérezová (Šp.) 6:0, 7:6 (8:6)
Van Uytvancková (1-Belg.) - Zvonarevová (Rus.) 7:5, 7:5
Alexandrovová (5-Rus.) - Arnová (Maď.) 4:6, 6:1, 6:4
Beguová (Rum.) - Barthelová (Něm.) 3:6, 6:4, 6:2
Brengleová (USA) - Stollarová (Maď.) 6:3, 6:3
• Dvouhra - 2. kolo •
Parmentierová (3-Fr.) - Smitková (ČR) 6:1, 7:5
Cirsteaová (Rum.) - Kruničová (4-Srb.) 6:3, 6:3
Potapovová (Rus.) - Petkovicová (6-Něm.) 6:2, 7:5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
Fandina
Terka na Permantier bohužel neměla, ta byla celkově lepší, hrála razantněji, zaujalo mě, že v Pesti byla s trenérkou, jen škoda, že se Terce nepodařilo vyhrát.
Reagovat
Fandina
Markétce, ve druhém setu Garcia-Perez začala hrát razantněji a méně chybovala, ale Maky to zvládla. Na kurtu ji poradil Jan Hernych, když začala ztrácet a bylo to. Mámy se mi líbila chytrou hrou, zaútočila různě a ve vhodnou dobu. Byla jsem v hledišti a líbila se mi.
Reagovat
Fandina
Maky
Reagovat
skott
Laura se bohužel musela odhlásit hned ze svého druhého turnaje po návratu na kurty:/
Reagovat
EllNino
hruza děs ...
Reagovat
skott
není to dobré znamení:(
Reagovat
Enterprise
Omlouvám se za svoji neznalost, ale o kom se bavíte ?
Reagovat
Dobry-den
Reagovat
skott
Trochu smolná prohra i los pro Věrku dostat zrovna obhájkyni titulu a tradičně v hale silnou Van Uytvanck, když jinak v Budapešti bylo tolik schůdnějších variant. Věrka oba sety ztratila v koncovkách, ve druhém vedla 5-2, měla i setboly při 5-4, ale Van Uytvanck při nich zahrála výborně. Bohužel pak Věrka zas jednou nezvládla své emoce a po nevyužitích šancích dokončovala zápas se slzami na krajíčku:(
Reagovat
ivecka
Máte nějaký bližší vztah s Věrkou? To je samá Věrka proti stále Van Uytvanck...
Reagovat
skott
23.10.2018 12:59Od: ivecka
Doufám, že Karolína bude dobře podávat jako v neděli a to by mohlo na Svitolinu stačit. Kájo pojď, máš na to!
A doufám,že se probere i Petra a pošle Caroline domů... Peťo, pojď!
Držím vám holky palce!

máte nějaký bližší vztah s Kájou a Péťou? to je samé Kája a Péťa proti stále Svitolině...
Reagovat
misa
:-)
Reagovat
tommr
v prvním setu jasně dominovala a vypadalo to na rychlej konec. Ve druhým setu jí ale za stavu 1:0 30:0 nějak přeplo v hlavě a začala vyvádět neuvěřitelný psí kusy. Za stavu 1:4 se naštěstí aspoň částečně vzpamatovala a ještě stihla po velkým boji druhej set zachránit ...

Celkovej dojem z dnešního zápasu ovšem moc povzbudivej není. Kdyby soupeřka nebyla tak slabá tak měla Markéta velký problémy. Vypadá to taky, že ještě pořád není úplně fit, protože to koleno má stále ještě oblepený ...
Reagovat
EllNino
to má jako prevenci, s kolenem stejně nic moc dělat nemůže, pokud jí omezuje, to není sval ... když se to bude zhoršovat, tak operace
Reagovat
Fransoas
Markéta Vondroušová.Po prvním setu to vypadalo vcelku jednoznačně.Druhý set se vyvíjelzvláštně až skoro sedá říci,že to byl boj o postup.S Ruskou v dalším kole to může být daleko složitější.Prozatím gratulace.Markéto pojď.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist