Vondroušová v Eastbourne podlehla Mertensové, Strýcová vzdala

25. 6. 2019, 16:28
Aktuality 36
WTA EASTBOURNE - Českým tenistkám se dnes v Eastbourne nedařilo. Markéta Vondroušová nenavázala na svou premiérovou výhru v hlavní soutěži turnaje na trávě a podlehla Belgičance Elise Mertensové, která ve 3. kole vyzve Karolínu Plíškovou. Svůj úvodní zápas nedohrála Barbora Strýcová, která vzdala kvůli zranění levé achillovky.
Markéta Vondroušová (© AFP)

Markéta Vondroušová na prvním turnaji od postupu do finále French Open skončila ve 2. kola. V Eastbourne, kde včera porazila Saisai Zheng a zaznamenala premiérovou výhru v hlavní soutěži turnaje na travnatém povrchu, dnes podlehla 1-6 7-5 2-6 Belgičance Elise Mertensové.

Ve druhém setu sice dvacetiletá Vondroušová odvrátila dva mečboly a vynutila si třetí set, ale v něm už měla znovu navrch soupeřka. Ta duel ukončila po 2 hodinách a 18 minutách boje, Vondroušové oplatila březnovou porážku z Miami a letošní bilanci s českými soupeřkami vylepšila na 4-1.

Také ve třetím kole bude třiadvacetiletá Mertensová čelit Češce. Poprvé se utká se světovou trojkou a předloňskou šampionkou Karolínou Plíškovou, která si postup do osmifinále zajistila jako jediná už v pondělí.

Barbora Strýcová minulý týden odehrála celkem osm zápasů v Birminghamu, kde v sobotu prohrála semifinále s nyní již světovou jedničkou Ashleigh Bartyovou a v neděli slavila deblový triumf po boku Su-Wei Hsieh z Tchaj-wanu.

Do Eastbourne přesto dorazila a už v pondělí rozehrála utkání prvního kola proti slovinské kvalifikantce Poloně Hercogové. V úvodním setu česká hráčka nepotvrdila brejk na 3-1 a za stavu 4-3 tenistky vyhnal z kurtu déšť. Z šaten se už nevrátily. 

Duel pokračoval až dnes a Strýcová musela neustále bojovat o svůj servis. Přestože se jí za stavu 5-6 povedl rebrejk, set stejně v tie-breaku ztratila. Po něm si na kurt zavolala fyzioterapeutky a konzultovala s nimi stav levé nohy.

Nakonec ještě jeden game odehrála, a přestože ho i díky dvěma dvojchybám Hercogové získala, duel po něm skrečovala a nenaváže tak na loňské osmifinále a předloňské čtvrtfinále.

"Bohužel jsem dnes musela potřetí v kariéře skrečovat zápas, protože už nějakou dobu cítím silnou bolest v natržené achillovce. Normálně mi tohle zranění dovoluje podat stoprocentní výkon, hraju s tím dlouhodobě. Nicméně dnes byla (bolest) větší než obvykle, takže jsem nechtěla riskovat vážnější zranění," napsala Strýcová na sociálních sítích.

"Na Wimbledon se pořád těším a věřím, že budu stoprocentně připravená do singla i debla," dodala wimbledonská čtvrtfinalistka z roku 2014, kterou letos na trávě v All England Clubu čeká obhajoba třetího kola.

Simona Halepová dnes ve svém prvním letošním zápase na trávě smetla 6-2 6-0 Su-Wei Hsieh z Tchaj-wanu a oplatila jí nečekané vyřazení z loňského Wimbledonu. V osmifinále se střetne se Slovinkou Polonou Hercogovou (h2h 1-1).



Výhrou vstoupila do generálky před obhajobou wimbledonského titulu Němka Angelique Kerberová, když přehrála dvakrát 6-4 Australanku Samanthu Stosurovou, s níž neztratila už osm setů v řadě. O čtvrtfinále si dvojnásobná finalistka zahraje se Švédkou Rebeccou Petersonovou (h2h 1-0).

Šampionka z let 2009 a 2018 Caroline Wozniacká porazila dvakrát 6-4 Němku Andreu Petkovicovou a postoupila do osmifinále, v němž ji čeká repríza loňského finále proti Bělorusce Aryně Sabalenkové (h2h 1-1).

Američanka Sloane Stephensová v Eastbourne podlehla v souboji grandslamových šampionek 6-1 0-6 6-3 Lotyšce Jeleně Ostapenkové a na trávě tak prohrála už čtvrtý zápas v řadě. Výhru na zeleném pažitu slavila naposledy ve Wimbledonu 2016.

Ukrajinka Elina Svitolinová na trávě prohrála i druhý zápas ve wimbledonské přípravě. V Eastbourne světová osmička podlehla 3-6 6-7 Francouzce Alizé Cornetové a z posledních osmi zápasů tak utrpěla už sedmou porážku.

• WTA PREMIER EASTBOURNE •
Velká Británie, tráva, 998.712 dolarů
úterní výsledky (25. 06. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
Hercogová (Slovin.) - Strýcová (ČR) 7-6(3) 0-1 skreč S.
Bencicová (10-Švýc.) - Kuděrmětovová (Rus.) 6-3 6-4
Stosurová (Austr.) - Keninová (USA) 6-2 6-3
Curenková (Ukr.) - Dijasová (Kaz.) 6-2 6-2
• Dvouhra - 2. kolo •
Mertensová (Belg.) - Vondroušová (13-ČR) 6-1 5-7 6-2
Bertensová (3-Niz.) - Putincevová (Kaz.) 6-4 6-1
Kerberová (4-Něm.) - Stosurová (Austr.) 6-4 6-4
Cornetová (Fr.) - Svitolinová (5-Ukr.) 6-3 7-6(3)
Halepová (6-Rum.) - Su-Wei Hsieh (Tchaj-wan) 6-2 6-0
Ostapenková (Lot.) - Stephensová (7-USA) 1-6 6-0 6-3
Sabalenková (8-Běl.) - Zidanšeková (Slovin.) 6-2 6-3
Alexandrovová (Rus.) - Bencicová (10-Švýc.) 6-7(6) 6-2 6-3
Wozniacká (11-Dán.) - Petkovicová (Něm.) 6-4 6-4
Kontaová (14-Brit.) - Sakkariová (Řec.) 6-4 7-6(4)
Friedsamová (Něm.) - Kontaveitová (16-Est.) 6-3 6-4
Džabúrová (Tun.) - Minellaová (Luc.) 2-6 6-2 6-1
Shuai Zhang (Čína) - Gavrilovová (Austr.) 6-3 6-1
Petersonová (Švéd.) - Curenková (Ukr.) 7-6(6) 6-4
Hercogová (Slovin.) - Parmentierová (Fr.) 2-6 6-2 7-6(4)
• Čtyřhra - 1. kolo •
Peschkeová/Melicharová (3-ČR/USA) - Dartová/Watsonová (Brit.) 4-6 7-6(1) 10-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

36
Přidat komentář
Fandina
Jinak chválím SuperTennis. Tuším, že je to letos prvně, ale dávají kvaldu z Wimbledonu, takže včera tam byl Veselka a teď koukám, že dávají záznam Lisicki Babos. Fakt je chválím, nikdy na SuperTennisu GS nebyly. Jestli se pletu, tak mě opravte, pokud někdo SuperTennis má.
Reagovat
Fandina
Moje Alexandrova porazila BeBe. Dívala jsem se na třetí set a docela mě překvapila, zahrála pár pěkných winerů nízko nad sítí. Sice jsem si myslela, že to BeBe nakonoc vyhraje, ale bylo to Káti. V příštím kole Penko, tak na to se budu muset podívat. Penko jí asi rozstřílí.

A ještě mám radost z mojí Caro. Když už dneska Maky i Barča prohrály, tak alespoň něco. Porazila Petko ve dvou setech. A vyhrála dva zápasy za sebou a také dva poté, co je z ní paní. :). Ale v příštím kole Sabalenka, takže ranařka a nevidím to pro Caro moc dobře.

A radost mi udělala i Terka Smitka a Maruška Bouzková, že postoupily v kvaldě.
Reagovat
sojka1
me prijemne prekvapila "moje" Penko, fandim dal.. :-) Kvaldu jsem ted take projela, Maruska ma velmi realnou sanci projit, parada, vlastne i Smitko, ale Yaninu uz leta odmitam nejak odhadovat.. ;-)
Reagovat
FulnekUltras
do královské trávy - a je to jen dobře. Po RG už její všeobecné mediální přeceňování přestalo odpovídat reálnému stavu. Takže teď zase pěkně do práce, která jediná může vést tam, kde řada "expertů" tuto naši velkou naději předčasně viděla.
Reagovat
Torn
Co ti Markéta provedla?:D
Reagovat
Zemanka
První chyba : je uspěšnější než on , to se neodpouští...
Reagovat
FulnekUltras
Odnes si spacák na Letnou. Frustráti to prý do Mikuláše nevydrží. ;-)))
Reagovat
Fandina
Zajímavá reakce. Zjevně ti kape na maják, když takhle reaguješ.
Reagovat
FulnekUltras
Tyhle maloburžoazní sebeprojektanty znám jako své boty. Závist a nenávist lze obvykle najít přesně tam, odkud tyto termíny pateticky zaznívají. ;-)
Reagovat
Fandina
Musíš to znát, chováš se tak. Pořád do něčeho ryješ, věčně nespokojený, typický Čecháček.
Reagovat
FulnekUltras
Například do současného vedení tohoto státu neryju vůbec. ;-) Dá se dokonce říci, že jsem s ním po 30 letech téměř ;-) spokojen. A Maky půjde taky ještě nahoru. S Muškou nový skvělý tandem pro FC i GSlamy. Jen teď holky musejí ustát mediální tlaky, což už generaci 50+ dávno nečiní žádný problém. ;-)
Reagovat
Fandina
Zajímavé, že do bývalých komunistů a StB nereješ. Je vidět, na jaké jsi straně. Jinak jsem to myslela obecně, jak na mě působíš. Věčně se ti něco nelíbí, věčeně něco zpochybňuješ. Takový ten typický Čecháček, věčně nespokojený a brblající.
Reagovat
FulnekUltras
A tak nemůže být všechno pořád jen havloidně růžové, že... Dokonce ani na Malé Straně po úporné kalvodovsko-mackovské privatizaci domů a bytů. ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=R2ZtfQIpALs
Reagovat
Fandina
Privatizace je odkoupení od státu, na tom nevidím nic špatného. Špatné byly komunistické zákony, které naopak sebrali majetky lidem a nic jim za ně nedali.
Reagovat
Fandina
zákony sebraly s y nebo komunisté sebrali s i, to samé nedaly a nedali
Reagovat
FulnekUltras
Kalvoda s Mackem a ods-oda-top verbeží vůbec nakradli zcela bez skrupulí - a dnes už se v chatrném úkrytu za Čapím hnízdem jen klepou, aby si na ně po reformě justice konečně někdo nevzpomněl.
Reagovat
Fandina
Jsi naiva. Máš to v hlavě pomotané. Jestli se někdo bojí, tak to není Kalvoda a Macek. Ti určitě nejsou v ohrožení. Ale ten, kdo porušoval zákony a teď se klepe.
Reagovat
FulnekUltras
Připadáš mi jak zarytá Sudeťačka, která vyvolala druhou světovou a teď bude chtít ještě odškodnění, že jí po válce na cestu zpátky do Německa nedali dost kvalitní proviant. ;-)))
Reagovat
Fandina
Já nic nechci a nikdy jsem nechtěla, ani za komoušů. Já jsem spokojený člověk, teď samozřejmě víc, ale jinak jsem nenáročná skromná, co si vydělám, s tím si poradím. Ale někteří lidé mi připadají hodně naivní se svým výkladem politiky.
Reagovat
sojka1
Maky dnes, co jsem videla, krome DF strasne kiksu, mela velke problemy s odskoky, opatrny pohyb, daleko od balonu, nesvihala, trochu na te trave jako koza na lede.. :-) Navic je tu eliminovany ten jeji osvedceny roztoceny FH kros do BH souperky, kdyz to neskoci. Pritom holky uz na nej v rohu cekaji...
Reagovat
EllNino
Hřebec to říkal, že Markéta na trávě moc hrát neumí ... a na trávě, co si budem, umí hrát fakt jenom pá holek :)

Nemá na ní odehrané skoro nic, buď to přijde s věkem, nebo prostě travička nikdy nebude úplně to pravé ... :) k jejímu stylu tenisu by to i sedělo
Reagovat
sojka1
samozrejme, ja ji to taky vubec nevycitam.. navic od vsech opatrna klasika pred Wimblem. A do depky neupadam ani pro budoucnost, Maky je trochu sachistka, ale ma vyborne nohy, az ziska jistotu, taaaak... :-))
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak ten pohár z RG bude na beton:)
Reagovat
Torn
Travnatá sezóna je navíc krátka po GS, je to takové...že kdyby se US Open o měsíc posunul a tráva se protáhla, bylo by to lepší. :D
Reagovat
George_Renel
to bylo mrtvé, bez emocí, bez zápalu, jakob se jí ani nechtělo hrát, natož vyhrát. :-/
Reagovat
Torn
Nakonec tam zůstala jen Kája, tak snad toho využije a dostane se daleko.
Reagovat
tommr
vypadá to, že s ní naše ostatní holky nechtějí hrát ... :)
Reagovat
Jan
Třeba jim za to Kája koupí dárek :)
Reagovat
Torn
Kája měla dávat prize money ne? :D
Reagovat
Jan
Karolíně, českých hráček je ví, musí to udělat jinak :)
Reagovat
tommr
Markéta sice ve druhým setu vstala z mrtvých když odvrátila dva mečboly, ale nakonec stejně prohrála když se jí nepoved vstup do třetího setu. Je to škoda, protože Mertensová byla rozhodně hratelná ...

Příjde mi, že Markéta pořád hraje jako kdyby byla ještě na antuce, ale na trávě ten její tenis moc nefunguje. Ale aspoň Mertensku dneska trochu utahala a zítra jí doufejme Karolína dorazí ...
Reagovat
Fandina
Jj. Je to škoda, že Maky hrála dost výměny a zdálo se mi, že i málo zkracuje. Tak snad to bude ve Wimblu lepší, ona umí hrát agresivněji.
Reagovat
Torn
Ale na ranařky je to dost často i tak málo, navíc na trávě. Tak snad nedostane holky jako Sabalenka, Petra atd., které do toho buší a na trávě jim to jede.
Reagovat
dadaft
dnes bída
Reagovat
Fransoas
Bohužel Mertens byla na Markétu těžký oříšek.Markéta má málo odehraných zápasů na trávě.Pokud jěště u ní bylo více chyb - dopadlo to jak to dopadlo.Generálka na Wimbledon není tak precizní.
Reagovat
Torn
Bára asi trochu takticky, ať už odpočinek před GS, tak i fakt, že by v osmifinále narazila na deblovou parťačku nebo na Simonu. V Obou případech docela vražedné pro ní, leč Su-Wei porazila. Na druhou stranu horní část pavouka se docela otevřela. Elina venku, Ash odstoupila...jako body navíc by se hodily..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist