Vondroušová v Indian Wells končí ve čtvrtfinále, ve třech setech podlehla Svitolinové

14. 3. 2019, 09:07
Aktuality 21
WTA INDIAN WELLS - Markéta Vondroušová, která si v Indian Wells v osmifinále připsala premiérový skalp nad hráčkou Top 10 a postoupila do svého největšího čtvrtfinále, další výhru nepřidala. Devatenáctiletá Češka po více než dvouhodinovém boji ve třech setech prohrála se světovou šestkou Elinou Svitolinovou. Ukrajinku v semifinále čeká v životní formě hrající Bianca Andreescuová, jež deklasovala Španělku Muguruzaovou.
Markéta Vondroušová (© AFP)

Markéta Vondroušová zahájila letošní sezonu až na Australian Open, kde vypadla ve druhém kole. V budapešťské hale se ovšem rozehrála do skvělé formy a podruhé v kariéře postoupila do finále na okruhu WTA, druhou trofej však nevybojovala.

Ve výborných výkonech pokračovala v Indian Wells. Na podniku WTA Premier Mandatory začala vítězstvím nad Němkou Siegemundovou, poté vyřadila nasazené Rusku Kasatkinovou a Lotyšku Ostapenkovou a v osmifinále zaskočila bývalou šampionku a světovou dvojku Rumunku Halepovou, proti níž si připsala premiérový skalp hráčky Top 10.

Ve svém největším čtvrtfinále ale devatenáctiletá Češka už neuspěla. Proti Elině Svitolinové sice začala skvěle, nicméně nakonec se světovou šestkou prohrála 6-4 4-6 4-6 a ani potřetí na ni recept nenašla.

Vondroušová brejk z úvodního gamu nepotvrdila, v páté hře ovšem ukrajinské favoritce znovu sebrala podání a tentokrát náskok udržela, set doservírovala čistou hrou. Ve druhé sadě nedovolila Svitolinové dvakrát potvrdit brejk, jenže v desáté hře o podání opět přišla a světová šestka stav utkání srovnala.

V rozhodujícím dějství šla jako první do brejku rodačka ze Sokolova. Brejk však nepotvrdila a znovu se jí stal osudným desátý game, v němž se Svitolinová na returnu dostala ke dvěma mečbolům a druhou šanci proměnila.

Svitolinová si tak na třetím turnaji v řadě zahraje semifinále. Na první letošní finále bude úřadující vítězka Turnaje mistryň útočit proti Biance Andreescuové, se kterou se utká poprvé.

Teprve osmnáctiletá Kanaďanka startující v Indian Wells na divokou kartu prožívá životní sezonu. Při svém debutu na turnaji WTA Premier Mandatory ve čtvrtfinále za pouhých 52 minut deklasovala 6-0 6-1 dvojnásobnou grandslamovou šampionku a bývalou světovou jedničku Garbiñe Muguruzaovou.

Andreescuová na sebe poprvé upozornila hned zkraje roku v Aucklandu, kde porazila mimo jiné Venus Williamsovou a Dánku Wozniackou a zahrála si své premiérové finále na WTA. Na konci ledna vyhrála akci WTA 125k v Newport Beach a nedávno byla v semifinále v Acapulku.

Letos má vynikající bilanci 26-3. Díky postupu do životního semifinále si zajistila posun do Top 40 žebříčku WTA, loňský rok přitom zakončila až hluboko ve druhé stovce.

O semifinále dnes v kalifornské poušti zabojuje poslední česká naděje ve dvouhře Karolína Plíšková. Světovou pětku čeká souboj s 11 zápasů neporaženou Švýcarkou Belindou Bencicovou. Vítězka si zahraje s Venus Williamsovou, nebo Angelique Kerberovou.

• WTA PREMIER MANDATORY INDIAN WELLS •
USA, tv. povrch, 9,035.428 dolarů
středeční výsledky (13. 3. 2019)
• Dvouhra ženy - čtvrtfinále •
Svitolinová (6-Ukr.) - Vondroušová (ČR) 4-6 6-4 6-4
Andreescuová (Kan.) - Muguruzaová (20-Šp.) 6-0 6-1
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Krejčíková/Siniaková (1-ČR) - Bertensová/Vekičová (Niz./Chorv.) 6-1 7-6(2)
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

21
Přidat komentář
dadaft
Markéta stejně jako Ashleigh -- měla na to, aby Elinu řízla, ale nevyhrála...

celkově ovšem fantastický turnaj, budu držet palce v Miami.
Reagovat
bIbec
jj, zaslouží pochvalu. Jinak snad Kája bude mít trošku štěstíčko na los v kvalifikaci a po nějaké době ji uvidíme zase hrát. To by bylo super.
Reagovat
bIbec
ale třeba ani to "štěstíčko" potřebovat nebude. Je dobrá. Tak se s tím netentovat a drtit!
Reagovat
George_Renel
Po takovém rozpačitém úvodu to pak byl opravdu jedlý tenis. Z obou stran. A Tak co mě jedině mrzí je, že když už jsem obětoval kus noci, že to nebylo se sladkou tečkou.
Jinak ovšem je Markéta neuvěřitelně komplexní tenistka s opravdu kompletním úderovým rejstříkem. Pokud vydrží zdraví a ještě trochu fyzicky zesílí, nevidím důvod proč by nemohla být v úplné špičce a během 2-3 let plynule nahradit Petru s Karolínou.
No a doufejme, že na Markétu pak opět plynule naváží Linda s Brendou F., i když toho už se pravděpodobně nedožiju.
Reagovat
tommr
škoda tý porážky, protože Markéta nebyla tenisově horší než Svitolina a měla ve druhým a ve třetím setu hodně šancí. Svitolinový to vyhrály větší zkušenosti a lepší kondice. Markéta si ale i přes porážku zaslouží uznání. Troufám si říct, že její výkon by stačil na 99% hráček na okruhu. Pokud bude zdravá tak se o její budoucnost nebojím. Doufám, že dobrou formu potvrdí i v Miami ...
Reagovat
janek_da
Tak snad ji to povzbudi zapracovat na fyzicce a to i ve smyslu odolnosti.
Reagovat
smazaný uživatel
byla na ní vidět únava
Reagovat
Fandina
Zápas mám nahraný, takže se na něj teprve podívám, ale celkově musím říci, že skalpy Kasatkiny, Penko a Halep jsou hodně velké, takže gratulka Markétce, jak tu hrála a doufám, že v tom bude pokračovat i v další sezoně. Na ní se mi moc líbí, jak hezky hraje švihem a jak umí při hře myslet. Dneska škoda, ale jinak super Maky.
Reagovat
Patapuff
V další sezóně? V týhle už ne?
Reagovat
slacker
V tehle sezone uz si v Indian Wells nezahraje. Myslim ze tenhle turnaj ji bude asi nejvice vyhovat v cele kariere a bude tu mit pravdepodobne nejvetsi uspechy
Reagovat
Fandina
Ne, to mi nějak ulítlo, mělo tam být dál v sezoně nebo v dalších turnajích v sezoně, ale jinak samozřejmě, pokud je pravda, že se jí v IW mimořádně daří, tak to třeba v dalších sezonách bude pokračovat a potvrzovat. Nicméně, mě šlo o to, aby hrála dál tak dobře jako tady i dál.
Reagovat
Fandina
mně
Reagovat
Pavol
Svitolina odohrala zápas so šťastným koncom. Páčilo sa mi že sa mentálne neposkladala. Markéta je nebezpečná dobrá hráčka.

Zajtra Svitolina končí lebo Bianca Vanesa Andreescu si s Mugu v pohode zatrénovala a nenechá si postup újsť.

Čo sa týka Petry Kvitovej je to hráčka s kryšyáľovo čistým charakterom a je moja obľúbená ale kvitovec nie som.
Reagovat
d@ve
Pěknej koment.. Souhlasím.
Reagovat
slacker
at se na Marketu prestanou lepit ti odporni kvitovci co hejtujou Karolinu
Reagovat
d@ve
Slackere, Slackere.. :/ Děláš Karolíně medvědí službu..
Zatím tady pod článkem hejtuješ jen ty. ;)
Reagovat
slacker
proc se omezujes na jeden clanek?
Reagovat
d@ve
Měl bys asi specifikovat konkrétněji. ;)
Já třeba osobně fandím oběma, i když Pétě asi víc než Káje, je mi totiž svými charakterovými vlastnostmi sympatičtější.
Ale rozhodně nemám zájem na tom nějak hejtovat Káju. K tomu nemám důvod se nějak snižovat.. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Slacker ale nefandí nikomu, on jen nadává :-)
Reagovat
FulnekUltras
Budoucnost máš před sebou, holčičko... se zdravím Tě už nezastaví ani přesluhující Kong.
Reagovat
d@ve
Velká škoda Maki. Mohlo to být možná i ve dvou.. Ale i tak moc pěkná vizitka. :)
Doufám, že Bianca Elinu smázne podobně jako Garbi..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist