Vondroušová v Indian Wells zdolala i Ostapenkovou, o čtvrtfinále si zahraje s Halepovou

11. 3. 2019, 00:03
Aktuality 37
WTA INDIAN WELLS - Markéta Vondroušová v Indian Wells postoupila znovu po roce mezi šestnáctku nejlepších. Ve třetím kole devatenáctiletá Češka otočila utkání s Lotyškou Jelenou Ostapenkovou a zajistila si souboj se světovou dvojkou Simonou Halepovou, s níž si zahraje o čtvrtfinále.
Markéta Vondroušová

Markéta Vondroušová v Indian Wells hraje na teprve třetím letošním turnaji a na tvrdém povrchu v Kalifornii se jí znovu po roce daří. Po Němce Lauře Siegemundové a světové čtrnáctce Rusce Darje Kasatkinové si poradila i s 22. hráčkou světa Lotyškou Jelenou Ostapenkovou, kterou porazila 4-6 6-3 6-4 a postupem do osmifinále obhájila svůj loňský výsledek.

Finalistka únorového turnaje v Budapešti Vondroušová začala špatně a rychle prohrávala 0-4. Poté se jí podařilo hru vyrovnat, oba brejky získala zpět, ale za stavu 4-5 ztratila podání potřetí.

Devatenáctiletá Češka pak ovládla koncovku druhé sady, v které předloňská vítězka Roland Garros ještě vedla 3-2, ale pak už neuhrála ani game. Závěrečný set potom rozhodla desátá hra a celkově osmé ztracené podání jednadvacetileté lotyšské tenistky. Ta při mečbolu poslala forhend do autu a po více než dvou hodinách s českou soupeřkou prohrála.

"Hrála skvěle, ale já jsem bojovala o každý míč. Snažila jsem se toho co nejvíc vrátit a věřila, že její chyby přijdou. A nakonec přišly," uvedla na facebooku Vondroušová, jež svou letošní bilanci vylepšila na 8 výher a 2 porážky.



Kouč Jan Hernych ocenil u Vondroušové také pevné nervy. "Maky svou bojovností a umem otočila zápas proti skvěle hrající soupeřce. Byl to mentálně nesmírně náročný zápas, Jelena trefovala neskutečné údery, ale Maky nepanikařila a dál hrála svoji hru," pochválil Hernych svoji svěřenkyni.

O postup do svého největšího čtvrtfinále si Vondroušová zahraje proti světové dvojce a další bývalé vítězce Roland Garros Simoně Halepové. S hráčkou Top 10 se utká potřetí v kariéře, loni uhrála set proti Elině Svitolinové a Julii Görgesové, na první výhru ale čeká.

"Nikdy jsme spolu nehrály, ale vím, že je to výborná hráčka. Budu zase bojovat," řekla česká tenistka před soubojem s o osm let starší Rumunkou, která ve třetím kole zdolala 7-6 7-5 Ukrajinku Katerynu Kozlovovou.

Druhá zbývající Češka v soutěži Karolína Plíšková bude o postup do osmifinále bojovat v pondělí proti Belgičance Ysaline Bonaventureové.



Již ve třetím kole překvapivě skončila Serena Williamsová. Dvojnásobná šampionka kvůli nemoci nedohrála souboj bývalých světových jedniček s Garbiñe Muguruzaovou, když od stavu 3-0 prohrála sedm her v řadě a Španělce vzdala.

"Podle skóre to možná vypadá, že jsem hrála dobře, ale od prvních výměn mi bylo špatně. A každou vteřinou to bylo horší a horší, motala se mi hlava a cítila jsem se strašně unavená," uvedla majitelka 23 grandslamových trofejí Williamsová.

V Indian Wells odehrála teprve druhý letošní turnaj, první od vyřazení ve čtvrtfinále na Australian Open. Nadcházející podnik stejné kategorie v Miami by ráda stihla. "Zkusím se dát co nejrychleji dohromady a začít s přípravou."

• WTA PREMIER MANDATORY INDIAN WELLS •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 8.359.455 dolarů
nedělní výsledky (10. 03. 2019)
• Dvouhra - 3. kolo •
Vondroušová (ČR) - Ostapenková (22-Lot.) 4-6 6-3 6-4
Halepová (2-Rum.) - Kozlovová (Ukr.) 7-6(3) 7-5
Svitolinová (6-Ukr.) - Gavrilovová (Austr.) 7-5 6-4
Bertensová (7-Niz.) - Kontaová (Brit.) 7-6(10) 6-4
Muguruzaová (20-Šp.) - S. Williamsová (10-USA) 6-3 1-0 skreč W.
Bartyová (12-Austr.) - Bradyová (USA) 6-3 6-2
Qiang Wang (18-Čína) - Mertensová (16-Belg.) 7-6(4) 6-7(4) 6-3
Andreescuová (Kan.) - Vögeleová (Švýc.) 6-1 6-2
• Čtyřhra - 2. kolo •
Su-Wei Hsieh/Strýcová (3-Tchaj-wan/ČR) - Jakupovičová/Chromačevová (Slovin./Rus.) 6-2 6-0
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

37
Přidat komentář
Torn
Musím se podívat na záznam ještě, viděl jsem část druhého a kousek třetího, ale čím dál víc se ukazuje, že Ostapenko kromě bum, bum bum nic moc neumí. V poronání s tenisem Markét, která je variabilní a pohyblivá, snad jí to zůstane a dojde daleko, aby si tam upevnila pozici v TOP100, nejlepší v TOP50 a mohla zbytek sezóny hrát v klidu. :)
Reagovat
dadaft
musím říct, že ve mně zanechala silný dojem - ani ne tak jasnou výhrou nad Voegele, s tím se počítalo i když Stefanie nehrála vůbec zle, jako spíš JAK dobře hrála -- zdá se, že skvěle cítí odskoky míčů na kurtech v IW a dokáže se k nim dostávat v ideální čas, opravdu luxusní timing, který umožňuje rozstřílet soupeřku a vypadat při tom lehce a usměvavě....

souhlas se skottem níž - pro mě Bianca černá kobylka turnaje.
Reagovat
EllNino
Je skvělá...
Reagovat
smazaný uživatel
Těším se, až bude hrát se "ségrou" :-)
Reagovat
horska.kraslice
Viděla jsem jen dva sety, pak mne dostihl spánkový dluh.... Moc gratuluji! A chtěla bych s potěšením dodat, že proti Ostapenko Markéta působila velmi dospěle, aspoň ve zmíněném prvním a druhém setu, žádné klackovani, dokonce se mi zdálo, že se tentokrát snad ani tolik nehrbila ?:-) Taky se mi líbily některé výměny, kdy Markéta vydržela ve výměně a liftovanými údery donutila mlátičku k chybě. Dál bylo příjemné, že Markéta měla v publiku skupinku, která ji povzbuzovala, bylo vidět, že to Markéta slyší, usmívala se.
Reagovat
sojka1
taky gratulace, bojovna a pripadne i usmevava Maky se mi libi mnohem vic.. zapas to byl vyvojem krkolomny a tezky, dobre, ze si nase "stredopolarka" nasla i uhly. Mela by mozna vic pri kratsich krosech vyuzivat inside out FH, v IW to docela skace a obehla by to... jeden (ted nevim zda return nebo az druhy mic) tam svihla tak paradne, ze me to napadlo.. :-)) Pravakovi jde sice taky do FH, ale je pro nej prekvapivy a ma ho daleko. (Kerberka je umi.) Chvalim i servis na tecko, podvedome se kazdy boji levacke zatacky a vykryva BH. Ze uplne nefungovaly kratasy - jasne, to nejde, Penko do toho silene pere, ale svoji chvilku si Marketka taky nasla. Kolikrat jsem si take myslela, ze uz by bylo radno narusit oblibene krosy Penko uderem po lajne, ale pri tech bombach je i tohle hodne tezky... navic bylo pravdepodobnejsi, ze se plasan vyhazi... jo, pekne, Maky je sikula. Trochu utopie, ale moc bych si ted prala, aby zvladla i Halepku, zatracene, copak je prava - leva, prava - leva, prava - leva takovy problem? :-)))

Pro gigina - Penko je mesuge, stale vsak fandim. ;-)
Reagovat
horska.kraslice
Já jenom ještě malý příspěvek. Měla jsem pocit, že na Ostapenko víc platí údery na střed než do stran. Údery do stran ona je zvyklá dobihat a zatlouct nechytatelnou perdou po lajně, kdežto ze středu se snaží hrát úhel k lajně a velmi často to přepálí.
Reagovat
sojka1
to je pravda, hra na stred a vlastne i podani na telo je takova klasika, kdyz nevis, vyzkousena univerzalka, nenadchne ani neurazi.. Uhlem si odkryju kurt a sama muzu aktivne zakoncit, je to rychlejsi a usetri to sily. Maky se jinak cekanim na chybu hrozne nabeha, je to prilis vysilujici. Vubec se mi zdalo, ze tentokrat az ustasene "behala za Montrealem" a nechodila si do kurtu... asi zamerna eliminace bomb, ale bere to stavu.
Reagovat
dadaft
souhlas
Reagovat
EllNino
mně se moc líbila ta zkroucenka, kterou vyhnala Penko i z deblovýho koridoru a ta potom už musela jenom plesknout do míče pánvičkou, nechápala, jak je možný, že se to ještě dostalo od Markéty na druhou stranu ...

Jinak Markéta včera ty kraťasy opravdu hrát nemohla, z toho rychlýho míče se to moc nedá, narozdíl od plachtiček od Dashy Kasatkiny, kde ji totálně rozložila na součástky a bylo mi Dashy až líto ...

Se Simonou nevím, obecně prostě podobné typy soupeřek Simona prostě porazí, protože je ve všem lepší o kousek než ony, takže jedině prostě zahodit zábrany a trochu to tam valit, aby neměla čas na vyťukávačku ... protože jinak si ji Simona namaže na chleba
Reagovat
sojka1
jo, tu vrtuli si take pamatuju.. :-))
Reagovat
Patapuff
Když jí s Halep neuteče začátek a bude mít dobrej pocit ze hry, tak jí třeba může i potrápit. A o nic jiného, myslím si, ani nejde. Výsledkově i herně má na turnaji splněno, a tohle bude zkušenost, která by jí měla posunout dál. Bez ohledu na výsledek.
Reagovat
horska.kraslice
Halep nejen rozdává levá pravá, ale ty její údery jsou taky hodně silné. Má dlouhé a svalnaté ruce, takže když se do toho opře....Marky bude zřejmě ještě více lítat zleva do prava. No, já bych to vzala jako naprosto unikátní trénink. A protože Maky je zdá se na tom mentálně dobře, tak by se občas mohla taky blýsknout nějakou parádičkou. :-)
Reagovat
sojka1
presne.. ja ji sice rikam Prava-leva (a Kerberce Leva-prava), ale dobre vidim, jak skvele mixuje delku... navic to nekdy poplete a da i leva-leva, prava-prava.. :-))
Reagovat
horska.kraslice
Poplete :-))))
Reagovat
blixa
Je to taková popleta, pořád si opakuje pravá levá, pravá levá, jenže pak tam přihodí přední zadní a už je v háji ... :D
Reagovat
Patapuff
Nemá ani 170 cm a má dlouhé ruce?
Reagovat
blixa
Na těch 170 docela má, taková trochu opička :D
Reagovat
George_Renel
Hlavně aby jí vydrželo zdraví! Ten tejp mě pořád znervózňuje, i když to je snad jen prevence.
Reagovat
tommr
v pohybu jí to zatím nijak neomezuje ...
Reagovat
gigin
Já vím. A děkuju.
Reagovat
Frick
S tím tempem jeden střední ITF turnaj za měsíc se dostane brzo zpátky :-(
Reagovat
Frick
A Bára Štefková taky měsíc nikde nebyla :-(((
Reagovat
EllNino
vždyť ani nebylo moc, kde hrát
Reagovat
bIbec
Ještě aspoň jedno kolo Maky.
Reagovat
skott
Bianca nadále pokračuje ve výborných výkonech. S nebohou Voegele zatočila jako zkušená rutinérka, naprosto kompletní tenis v jejím podání. Sebevědomí by teď mohla rozdávat. Líbila se mi podpora publika, kde byl mix kanadských vlajek i rumunských ''fanatických'' fanoušků Simony:)
Reagovat
Kytka
Paráda. Velká gratulace. Tohle je snad z těch mladých největší talent co teď máme. Jak pokud jde o ženy, tak i o muže. jenom kdyby zdraví drželo.
Reagovat
FulnekUltras
tak tak - o morálně volní vlastnosti tady strach mít nemusíme
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace, matka vzdala-šlo to s ní z kopce
Reagovat
FulnekUltras
Zasloužilá matka už naštěstí pomalu vyklízí pole.
Reagovat
blixa
No konečně taky nějakej postup. V poslední době se fakt nedaří ...
Reagovat
tommr
Markéta měla špatnej vstup do zápasu a první 4 hry si ani neškrtla. Pak naštěstí začala soupeřka vyrábět svoje pověstný minely a hra se vyrovnala. První set Markéta ztratila trochu neštastně když přišla o podání ze stavu 40:0. Vynahradila si to ale ve druhým a ve třetím setu kdy pro změnu nezvládla závěry soupeřka ...
V příštím kole čeká Markétu opačnej extrém: po hyperagresivní ranařce, která hodně chybuje jí čeká defenzivně laděná hráčka, která naopak skoro nechybuje. Moc velkou šanci Markétě nedávám, ale v ženským tenise je možný skoro všechno ...
Reagovat
FulnekUltras
Jestli chce Simča No.1 zpátky, MUSÍ... a to MŮŽE Maky pomoci.
Reagovat
Patapuff
V čem spočíval Markéty špatnej vstup do zápasu? V tom, že soupeřka do toho mlátila jak hluchej do vrat, a všechno jí tam spadlo?
Reagovat
FulnekUltras
No vidíte, že se Naducánek nakonec umlátil sám, jak tenisový zákon ultraslowhardu káže !!!

Jen teď nevím, jak se mi bude fandit proti Simonce... ;-)
Reagovat
Dobry-den
'PidrPodrobn doplníme v ranních hodinách.'

Tak s tímhle si neporadil ani Google překladač.

Markétě ještě jednou gratulka. ;-)
Reagovat
Dobry-den
Pro méně nadané (nejmenuju) radši dodám, že nerejpu. Jenom žertuju. ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist