Vondroušová v Istanbulu neztratila set ani s Kuzněcovovou a je ve čtvrtfinále

25. 4. 2019, 13:00
Aktuality 77
WTA ISTANBUL - Markéta Vondroušová na své první letošní antukové akci v tureckém Istanbulu pokračuje bez ztráty setu. Devatenáctiletá Češka po nasazené Australance Tomljanovičové přehrála chybující dvojnásobnou grandslamovou šampionku Světlanu Kuzněcovovou, oplatila jí předloňskou porážku z US Open a na čtvrtém turnaji v řadě postoupila do čtvrtfinále. O druhé semifinále v sezoně si zahraje s Larou Arruabarrenaovou.
Markéta Vondroušová

Markéta Vondroušová sice na prvním letošním turnaji (Australian Open) skončila již ve druhém kole, nicméně od té doby má naprosto skvělou formu. V hale v Budapešti podruhé v kariéře došla do finále na WTA a v Indian Wells a Miami si zahrála svá největší čtvrtfinále.

O víkendu navíc českým tenistkám pomohla dvěma body vrátit se mezi fedcupovou elitu a výbornou formu si přivezla i do Istanbulu, kde zahajuje antukovou sezonu.

Devatenáctiletá Češka na úvod přehrála nasazenou Australanku Tomljanovičovou, dnes porazila 6-4 6-3 dvojnásobnou grandslamovou šampionku Světlanu Kuzněcovovou a Rusce, která odehrála teprve druhý turnaj od loňského září, oplatila porážku z předloňského US Open, kde nevyužila tři mečboly.

Napínavý předloňský souboj z New Yorku se neopakoval. Vondroušová měla jasnou taktiku - držet míč co nejvíce ve hře a nechat Kuzněcovovou chybovat. Tenhle plán rodačce ze Sokolova v utkání plném chyb z obou stran fungoval skvěle.

Česká tenistka sice čtyřikrát přišla o servis, nicméně ve třech případech měla náskok dvou brejků. Zápas mohla ukončit o pár minut dříve, na vlastním podání však mečbol nevyužila.

"Moc dobře si ten zápas pamatuji a chtěla jsem jí to vrátit. To se mi povedlo, tak super. V koncovkách setů jsem se trošku trápila na servisu, ale jinak jsem hrála slušně," zhodnotila Vondroušová na sociálních sítích zápas, v němž mohla obě sady ukončit při svém servisu dříve.

Vondroušová, jež ve čtvrtfinále doplnila svou deblovou parťačku v Istanbulu Barboru Strýcovou, postoupila mezi nejlepší osmičku na čtvrtém turnaji v řadě. O své druhé letošní semifinále si zahraje s Larou Arruabarrenaovou. Španělku, která neztratila set s nasazenou jedničkou Carlou Suárezovou ani Rebeccou Petersonovou, loni porazila na antuce ve Gstaadu.

Poslední nasazená hráčka letošního ročníku turnaje WTA v Istanbulu Petra Martičová po obratu zdolala 4-6 7-5 6-3 Anu Bogdanovou a postoupila do čtvrtfinále. O vyrovnání svého letošního maxima bude usilovat proti Kristině Mladenovicové.

Čtvrtfinálové obsazení zkompletovala Ruska Veronika Kuděrmětovovou, na níž ve čtvrtfinále čeká krajanka Margarita Gasparjanová.

• WTA INTERNATIONAL ISTANBUL •
Turecko, antuka, 250.000 dolarů
čtvrteční výsledky (25. 4. 2019)
• Dvouhra - 2. kolo •
Vondroušová (ČR) - Kuzněcovová (Rus.) 6-4 6-3
Martičová (6-Chorv.) - A. Bogdanová (Rum.) 4-6 7-5 6-3
Mladenovicová (Fr.) - Kozlovová (Ukr.) 6-1 6-2
Kuděrmětovová (Rus.) - Babosová (Maď.) 6-0 7-6(4)
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Listerová/Voráčová (Švéd./ČR) - Gasparjanová/Sakkariová (Rus./Řec.) 6-1 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

77
Přidat komentář
jirkaS
na O2TVtenis pěkný rozhovor s L.Hradeckou
Reagovat
Jon61
Lucka s Nasťou (hrály spolu několik turnajů, proto je pěkné být takto spolu při zakončení kariéry Lucky) porazily specialistky na čtyřhru docela jednoznačně.
Reagovat
misa
Dokonce spolu vyhrály Charleston 2012 a Madrid 2013.
Reagovat
misa
si jdou pro titul.
Reagovat
jirkaS
kéžby ;-)
Reagovat
misa
Mně se zdá konec Lucky ve světle jejích výkonů po dlouhé přestávce poněkud předčasný. Ještě by to měla zvážit :)
Reagovat
jirkaS
osobně si myslím, že je lepší se rozloučit
s dobrými výkony, tím pádem též vzpomínky
budou veselejší
Reagovat
com
vzdyt furt pinda, ze uz bude koncit.. nejdriv mela hrat jen v Praze, pak hrala fed cup, ted Stuttgart a ted zase zvazuje jeste i grandslam a nakonec bude hrat jeste i na trave
Reagovat
misa
:-)))
Reagovat
tmora
Podle me je to totalni kravina skoncit s tenisem, Nekde byl rozhovor se Sukovou a Navratilovou a obe to komentovaly jako predcasne, ze si mysli ze se casem vrati. Myslim, ze by v optimale kondici hors nez Bara Strycova nebyla, ale jestli uz chce rodinu tak ok..
Reagovat
horska.kraslice
U Lucky je problém zdraví. Velkou část sezóny promarodí, tak se člověk nediví, že to vzdává.
Reagovat
misa
Po odstranění mandlí na tom bude zdravotně třeba líp.
Reagovat
horska.kraslice
No to je pravda. To by mohla.
Reagovat
turista
Zcela jednoznačně. Záněty krčních mandlí jsou takřka výhradní příčinou revmatické horečky, která jí tak zásadně narušila tenisovou kariéru. Ale už si zlepšení zdraví užije jen na banketech a ne na kurtech. To by mě nebavilo ty nekonečné bankety a rauty.
Reagovat
blixa
Musíš si vybírat jen ty nejlepší !!! ;-)
Reagovat
tommr
vypadá to tak. Konkurenci tam prakticky nemají ...
Reagovat
Hector21
jestli jsi to zakrikl, mimochodem už podruhé, tak tě prerazim...

Uz jsem dneska zažil dvě tenisové katastrofy, a další už nesnesu...
Reagovat
tommr
nemá někdo funkční stream?
Reagovat
ludolf
https://live-stream365.com/onlineplayer.php?stream_id=755575
Reagovat
tommr
díky, ale mě to nechodí. Hlásí mi to, že tam probíhá nějakej update ...
Reagovat
misa
Hrajou skvěle.
Reagovat
smazaný uživatel
Otec: "Belinda, máš velkú šancu. Hraješ tretí set proti veľkej hráčke."
Hezká poklona :-)
Reagovat
dadaft
hm, Nasťa dostala od Anett celkem nařezáno..... to jsem nečekal.
Reagovat
tommr
po včerejší výhře Kontaveitový nad dobře hrající Garciaovou se to dalo čekat. Aspon se Pavlyuchenkova bude víc snažit v deblu ... :)
Reagovat
dadaft
Belinda překvapuje......
Reagovat
bIbec
Jestli se z pražského turnaje neodhlásí ještě aspoň jedna hráčka, budu naštvaný.
Reagovat
tommr
a koho tam chceš místo ní mít?
Reagovat
bIbec
myslím to tak, že pokud se jedna hráčka odhlásí, tak se tam dostane Karolína Muchová. V tento moment je první náhradnice.
Reagovat
tommr
kvalifikace by pro ní mohla být lepší. Při tý obrovský konkurenci, která letos v Praze bude by se taky mohlo stát, že v prvním kole narazí na nějakou silnou nasazenou hráčku a vypadne. V kvalifikaci je pravděpodobnost, že něco vyhraje a zaboduje mnohem větší ...
Reagovat
bIbec
mmm, myslím, že od léta loňského roku celkem prokazuje, že by ta hlavní soutěž nemusela být úplně na škodu. Může porazit kohokoliv.
Reagovat
tommr
to může, ale zrovna tak může s kteroukoli nasazenou hráčkou prohrát. Karolína Plíšková, Sevastova, Bencic nebo Wang Qiang jsou skutečný těžký váhy ...
Reagovat
Vaslab
Odkud je tato informace? Na tennisforum.com je poslední zpráva, že se do hlavní soutěže dostaly 1. a 2. náhradnice Pegula a Kristýna P. Další náhradnice jsou S. Vögele 97, L. Arruabarrena 99, Mandy Minella 102, S. Cirstea 103, N. Vichljanceva 104, až pak 109. Karolína Muchová.
Muselo by se tedy celkově odhlásit dalších 5 hráček z hlavní soutěže nebo z výše zmíněných náhradnic. Je ale taky možné, že se některé z těchto zmíněných hráček, které byly taky náhradnicemi pro Rabat, nakonec rozhodly pro něj.
Karolína si bezesporu účast v hlavní soutěži zaslouží a pokud je ještě k dispozici nějaká WC, tak ji snad pořadatelé dají právě Karolíně. Pokud se samozřejmě nedostane přímo hl. soutěže...
Reagovat
bIbec
já sem to popletl. Takže zbytečná diskuze =)
Reagovat
Vaslab
Seznam náhradnic by měl mít přednost před seznamem pro kvaldu, čili před Karolínou jsou momentálně určitě Voegele, Cirstea, Minella a Vikhlyantseva, které jsou přihlášeny i do kvaldy...
Reagovat
bIbec
jj, koukl sem na špatnou tabulku, omlouvám se.
Reagovat
Vaslab
A je ještě vůbec možnost divoké karty pro Karolínu? Momentálně ji má Lucka Šafářová a S. Kuznětsova, pro Kristýnu P. nakonec není potřeba. Obávám se, aby ji zase spíš nedaly nějaké Slovence, když i v kvaldě dostaly Slovenky 2 WC...
Reagovat
Vaslab
Loni i předloni byly 3 WC a vždy měla jednu Slovenka...
Reagovat
tommr
ještě zbývají 2 WC, protože celkem jsou 4. Myslím, že aspoň jednu z nich dostane ještě nějaká Češka ...
Reagovat
bIbec
podle mě se nikdy v historii turnaje 4 WC neudělily. Vždycky jenom tři.
Reagovat
bIbec
ale možná se zase pletu..
Reagovat
tommr
tohle je citace z ofiko webu PO:
...
Hlavní soutěž dvouhry bude hrát celkem 32 hráček. Kromě 23 přihlášených tenistek (výše) bude hrát hlavní soutěž i Lucie Šafářová (dostala divokou kartu). Z kvalifikace postoupí 4 hráčky, další 3 tenistky dostanou divokou kartu a jedna další hráčka dostane volný vstup do soutěže těsně před turnajem.
Reagovat
bIbec
zajímavé. Tak se necháme překvapit :-) Třeba to letos bude jinak, uvidíme :-)
Reagovat
bIbec
tak sem se raději mrknul na wiki, na všechny ročníky od doby, co je to WTA turnaj. Vždy byly rozdané opravdu 3 WC, vždy byla jedna Slovenka. Takže to pro Karolínu nevypadá nadějně.
Reagovat
dadaft
divácky nic moc zápas, ne že by nebyly pěkné momenty, ale chyb bylo opravdu hodně......... no, postup ve dvou se počítá, berme to tak.

nyní ovšem parádní řežba Bogdan - Martič
Reagovat
dadaft
tak Petra Martič nakonec bere druhý set, i když ho napoprvé nedopodávala a je možné, že se Ana Bogdan začne trošku rozpadat.....

ale jinak zatím povedený zápas plný pohybu a razance.
Reagovat
dadaft
nakonec to Martič zvládla 6:3 ve třetím,,,,,,,,,,, v Turecku se hraje před liduprázdnými tribunami (za týden v Praze to bude jiné kafe), požitku z tenisu to nesvědčí........... navíc ani neumí počítat statistiky, do UE dávají úplně všechny chyby, i ty vynucené......... zkrátka tenis v netenisové zemi, který většina hráček bere jako ostré tréninky :-((
Reagovat
tommr
škoda, že takovej krásnej tenisovej stadion nemáme v Praze. Vsadím se, že by v něm příští týden bylo narváno až po střechu. A ta střecha by se vzhledem k avízovanýmu počasí taky hodila ...
Reagovat
bIbec
nevypadá to tak hrozivě to počasí zatím. Ochladí se, ale snad to nebude tak hrozné.
Reagovat
tommr
co jsem viděl předpovědi tak se má od soboty prudce ochladit a pršet. Ta zima by se dala přežít, ale jestli bude opravdu celej týden pršet tak se turnaj ani nemusí dohrát ...
Reagovat
bIbec
Koukám na předpověď a ta říká, že by mohlo v sobotu zapršet a pak teda v pondělí. Pak už tam déšť nevidím.. ale může se to ještě změnit, to je jasný. Ty dlouhodobější předpovědi nejsou přesný.
Reagovat
bIbec
teda možná ještě v úterý ráno.
Reagovat
tommr
no je pravda, že proti včerejšku se ta předpověd trochu zlepšila. Ještě včera večer tam bylo, že bude pršet od soboty každej den a dneska je tam na sobotu dokonce polojasno. Třeba se počasí smiluje a ty deště začnou až tu příští sobotu ...
Reagovat
dadaft
moc pršet asi nebude, i když by to příroda nesmírně potřebovala
Reagovat
turista
Stačilo by dát do pořádku centrkurt na Štvanici.
Reagovat
blixa
To bys tam musel dát antuku a to by Kaderka neměl kde hrát (od antuky má špinavé ponožky). Nemožné.
Reagovat
turista
Ano. Je to o něm. I když to tam komáři kdysi postavili za Lendlovy peníze.
Reagovat
George_Renel
Mně se to líbilo. Dvě slabší chvilky, ale jinak si soupeřku vodila jak chtěla a pár prohozů fakt luxusních.
Favoritkou určitě bude i proti Španělce.
Reagovat
tommr
jj Arruabarrena sice ve Stuttgartu chytla formu, ale Markéta by jí přesto měla porazit. Loni v Gstaadu jí jasně přehrála ...
Reagovat
EllNino
Pokud vim, tak v Istanbulu :)
Reagovat
Patapuff
Zřejmě první dva zápasy odehrála ve Stuttgartu a teď se přesune do Istanbulu.
Reagovat
tommr
chybička se vloudila. Tobě se to asi nikdy v životě nepřihodilo ...
Reagovat
Ela-fon-isi
Pánové, letecky to není daleko. Proč by si nezahrála na dvou turnajích zároveň. :-D
A k zápasu? Ještě, že Světa není ve formě. Na druhé straně Markéta umí podat skvělý výkon, když je třeba a určitě chce turnaj vyhrát.
Reagovat
sojka1
prima, gratulace, to zbytecene "nahazovani" mi vsak prislo, jak kdyz drazdi hada bosou nohou a trnula jsem... nastesti to dneska stacilo, Kuzna hodne spatna. Ale Maky musi byt duraznejsi, svihat to i po care... a tak podobne... :-)
Reagovat
tommr
jj přesně tak. Markéta si hodně koledovala a měla velký štěstí, že toho soupeřka nedokázala využít. Nechápu proč hrála tak pasívně, protože pokaždý když trochu přitvrdila tak měla Kuzna okamžitě velký problémy ...
Reagovat
Patapuff
Pošlete jí nějaké instruktážní video, nejlépe svých úderů. Jak hrát aktivně a důrazně, jak to švihat po čáře, jak nedělat nevynucené chyby.
Reagovat
tommr
to není třeba. Úplně bude stačit když se Markéta rozvpomene jak hrála v Americe ...
Reagovat
Patapuff
Nevím, jestli si to zaregistroval, v Americe se hrálo na betonu, tady se hraje na antuce. Z gauče ten rozdíl ale zřejmě není vidět. Je fakt, že Markéta ve vícero výměnách přenechávala aktivu soupeřce, ale ve většině těchto výměn získala fiftýn ona. Tedy proč takto nehrát, když to funguje, proč se hnát do nějakého bezhlavého zakončování, když to není potřeba. Mě se Markéty výkon líbil, bylo to takticky odehráno velmi dobře.
Reagovat
tommr
nikdo nepsal, že by to Markéta měla zabíjet z první. Stačilo by kdyby hrála dlouhý míče k čárám a ne nadýchaný balóny do prostředka jako dneska. A Markéta to umí. Pokud se ti nezdá příklad z Ameriky tak si stačí vzpomenout třeba na tu úžasnou hru co předváděla loni ve Stuttgartu než se tam neštastně zranila ...
Reagovat
Patapuff
Dlouhý míče k čárám jsou určitě dobrý, ale zkus je tam sázet jeden za druhým. Loňský Stuttgart v podání Markéty byl nepochybně vydařený, ale ne každý další loňský turnaj se jí takto vydařil. V kontextu tohoto považuji její dnešní výkon za nadstandardní.
Reagovat
sojka1
:-))) moc ses netrefil, moje video by nebylo zas tak spatne, jak si myslis a gauc by se v nem ani nemihnul... jen pro Maky trochu pase, tenis pravaka, jedorucaka z minuleho stoleti.. ;-)
Nechapu vsak nejak, proc bych nemohla mit svuj nazor na zapas, treba i odlisny od tveho. Samozrejme, ze to Marketce stacilo a co je doma, to se pocita, ale dnesni Kuzna byla proste polovicni... a protoze (mozna na rozdil od tebe) vim, co umi (umela), byla jsem ve strehu. A protoze Maky fandim, mam na ni urcite naroky... :-))
Reagovat
Patapuff
Není nad to mít sebevědomí. Něco takového bych o své hře nenapsal, ani kdybych si to opravdu myslel. Věta "a protoze (mozna na rozdil od tebe) vim, co umi" mě pobavila. Viděl jsem Markétu poprvé hrát, když jí byly čtyři roky, a potom ještě asi tisíckrát. A ty?
Reagovat
smazaný uživatel
Lol! Hejtovat tady zrovna Sojku, no tvl...
Reagovat
dadaft
:-)) ......... a odpusť jim Pane, neboť nevědí, co činí...
Reagovat
blixa
Tak tak :D
Reagovat
sojka1
kdysi jsem si myslela, ze jedine, co opravdu trochu umim, je tenis... ale postupne se muj zivotni zaber zacal nepatrne rozsirovat... :-))) Marketku jsem jako dite vubec neznala, samozrejme. Mela jsem na mysli Svetlanu.
Reagovat
Fransoas
Markétě Vondroušové se nakonec podařilo tento těžký zápas vyhrát,idkyž to byl souboj prohraných podání.Dosavadní formu tímto potvrdila,vrátila Rusce porážku.Gratulace k postupu do dalšího kola.
Reagovat
tommr
Markétě se povedla odveta za smolnou porážku z USO 2017 i když tentokrát nešlo o žádnou velkolepou bitvu ale spíš o festival nevynucených chyb. Zápasový statistiky W/UE mluví jasně: Markéta 14/27 a Kuzna 13/39 ...

V dalším kole čeká Markétu opět hratelná soupeřka. Šance na český derby v semifinále je veliká ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist