Vondroušová v Istanbulu zvládla první kolo, Strýcová vybojovala postup do čtvrtfinále

24. 4. 2019, 11:34
Aktuality 75
WTA ISTANBUL - Markéta Vondroušová pokračuje ve skvělé letošní formě. Hrdinka víkendové fedcupové baráže začala v Istanbulu hladkým vítězstvím nad nasazenou Australankou Ajlou Tomljanovičovou a vstup do antukové sezony zvládla. Barbora Strýcová na turecké antuce zvládla další třísetový zápas a po výhře nad Rumunkou Soranou Cirsteaovou postoupila do čtvrtfinále.
Markéta Vondroušová (© j48tennis.net)

Markéta Vondroušová sice na prvním letošním turnaji (Australian Open) skončila již ve druhém kole, nicméně od té doby má naprosto skvělou formu. V hale v Budapešti podruhé v kariéře došla do finále na WTA a v Indian Wells a Miami si zahrála svá největší čtvrtfinále.

O víkendu navíc českým tenistkám pomohla dvěma body vrátit se mezi fedcupovou elitu a výbornou formu si přivezla i do Istanbulu, kde zahajuje antukovou sezonu. Devatenáctiletá Češka na úvod přehrála hladce 6-3 6-3 nasazenou Australanku Ajlu Tomljanovičovou.

V úvodu utkání si obě hráčky vyměnily ztracená podání, ovšem Vondroušová poté byla na servisu suverénní a soupeřku ještě dvakrát brejkla. Ve druhé sadě si nechala utéct začátek a prohrávala o dva brejky 0-3. Povedl se jí však nevídaný obrat, když získala následujících šest her.

Vondroušová v souboji o čtvrtfinále změří síly se Světlanou Kuzněcovovou. Dvojnásobné grandslamové šampionce, která hraje teprve druhý turnaj od loňského září, má co vracet. Předloni na grandslamovém US Open proti 33leté Rusce nevyužila tři mečboly.

V Istanbulu vstoupila do antukové sezony rovněž Barbora Strýcová. Po obratu proti nasazené Slovence Kužmové zvládla třísetový zápas i se Soranou Cirsteaovou, kterou v premiérovém souboji zdolala 6-2 1-6 6-3.

Zatímco úvodní sada byla v jasné režii české hráčky a tu druhou s přehledem ovládla Rumunka, rozhodující dějství nabídlo pořádné drama. Strýcová v něm nakonec byla o chlup lepší. Aktérky si na začátku vyměnily ztracená podání, Strýcová v páté hře odvrátila tři brejkboly, což se o game později povedlo i Cirsteaové, ale závěr utkání už patřil Češce.

Strýcová postupem do čtvrtfinále vyrovnala své letošní maximum (Dauhá). O první semifinále od loňského června si zahraje s kvalifikantkou Jelenou Rybakinovou, která v prvním kole vyřadila Kateřinu Siniakovou a dnes porazila 6-0 6-4 obhájkyni titulu Pauline Parmentierovou z Francie.

Strýcová s Vondroušovou po dnešních výhrách ve dvouhře slavily také v deblu. Český pár na úvod přehrál 6-3 6-1 nasazené čtyřky Veroniku Kuděrmětovovou a Galinu Voskobojevovou.

Kristina Mladenovicová v prvním kole po setech 6-3 6-4 vyřadila nasazenou čtyřku Dajanu Jastremskou. O postup do svého druhého čtvrtfinále v řadě se bývalá světová desítka utká s kvalifikantkou Katerynou Kozlovovou.

Margarita Gasparjanová ve druhém kole přehrála 1-6 6-4 7-5 trápící se nasazenou dvojku Mihaelu Buzarnescuovou, přestože Rumunka v rozhodujícím dějství podávala na vítězství. Gasparjanová ve svém prvním letošním čtvrtfinále narazí na krajanku Veroniku Kuděrmětovovou, nebo Timeu Babosovou.

Nasazeným hráčkám se v Istanbulu absolutně nedařilo. Ve hře už je pouze turnajová šestka Petra Martičová.

• WTA INTERNATIONAL ISTANBUL •
Turecko, antuka, 250.000 dolarů
středeční výsledky (24. 4. 2019)
• Dvouhra - 2. kolo •
Strýcová (ČR) - Cirsteaová (Rum.) 6-2 1-6 6-3
Gasparjanová (Rus.) - Buzarnescuová (2-Rum.) 1-6 6-4 7-5
Rybakinová (Kaz.) - Parmentierová (Fr.) 6-0 6-4
Arruabarrenaová (Šp.) - Petersonová (Švéd.) 6-3 6-2
• Dvouhra - 1. kolo •
Vondroušová (ČR) - Tomljanovičová (5-Austr.) 6-3 6-3
Mladenovicová (Fr.) - Jastremská (4-Ukr.) 6-3 6-4
A. Bogdanová (Rum.) - Flipkensová (Belg.) 6-1 1-0 / skreč
Kozlovová (Ukr.) - Potapovová (Rus.) 6-3 1-0 / skreč
• Čtyřhra - 1. kolo •
Strýcová/Vondroušová (ČR) - Kuděrmětovová/Voskobojevová (4-Rus./Kaz.) 6-3 6-1
Voráčová/Listerová (ČR/Švéd.) - Baraová/Buzarnescuová (3-Rum.) 3-6 6-4 10-7
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

75
Přidat komentář
Alien
Prosím vás, nevíte někdo, proč mi už několik týdnů nefunguje stream Živé přenosy? Několik let jsem je pravidelně sledoval a teď tam je místo nabídky zápasů nějaký tiket! Poradíte?
Reagovat
Blondie
Dejte si do záložek, pane :-)
http://live.harleyquinnwidget.com/
Reagovat
Alien
Děkuji.
Reagovat
Blondie
a velmi často jsou zápasy na YT - stačí dát jméno hráčky (té více známé) a zvolit, že chcete sledovat ŽIVÝ přenos :)
Reagovat
Alien
Děkuji. Ale proč ty Živé přenosy nejdou stejně nechápu!
Reagovat
EllNino
Jule se trápí, zdravotně i herně, po titulu z Aucklandu velka bída ..

Nasti, vyhraj to tam celé, hala je tvoje misto
Reagovat
Hector21
jupijajej....Nastík jde dál :)))
Reagovat
com
Karolina uz se na ni tesi :D
Reagovat
Hector21
aby tam Karo byla...

do pytle, nalil jsem si bechera na klávesnici a teď to lepí a nejde psát....:(
Reagovat
misa
Nasťa zítra po singlu hraje i debl, takže ten její druhý zápas si určitě nenechám ujít :)
Reagovat
tromas12
Bára i Markéta super! Pomalu se nám začíná rýsovat české semifinále, což by bylo fajn.
Reagovat
Kozoroh
http://www.tenisovysvet.cz/article/detail/9148--foto-tenisove-hvezdy-pred-objektivem-pliskova-s-kvitovou-zazarily-na-hracske-party
Reagovat
blixa
Petra má nějakou divnou délku sukně. Kasatkina za husťačku :D
Reagovat
lvicek
Ahoj lidi, tak jsem si na zkousku zaplatila o2 tv sport a ted jsem koukala na nejaky tenis. Ovsem nejak nechapu ty jejich stranky - muzete mi nekdo poradit, jak funguje ta multidimenze a jak si lze pustit zpetne nejaky zapas, ktery treba byl jen v te multidimenzi? A maji tam i ctyrhry? Konkretne jsem se ted chtela podivat na Barcu s Maki a jen se vztekam nad tema jejich strankama... Diky za radu!
Reagovat
travar
Já to sleduju jenom z počítače na https://www.o2tv.cz/tv/program/ (je třeba se přihlásit). Tenis bývá na všech programech, které jsou označené jako O2TV Sport, nebo O2TV Tenis. Je možné se dívat až týden zpětně.
Reagovat
tommr
debly občas dávají taky, ale většinou jen závěrečný kola velkejch turnajů. Dnešní zápas Báry s Markétou bohužel nedávali což mě hodně mrzí, protože jsem se na něj taky chtěl podívat. Holky musely hrát dobře když soupeřky tak přejely ...
Reagovat
travar
Musím tě opravit. Báru s Markétou dávali, já se na to koukal :) Nejlepší hráčkou na kurtu byla v tomto zápase Markéta, ale Bára hrála taky dobře.
Reagovat
tommr
tak to nechápu jak je to možný? Mě v televizi na MD naběhly jen dva zápasy - jeden singl ze Stuttgartu a jeden z Istanbulu ...
Reagovat
George_Renel
Debl Báry byl na pr.555. Komentátor to i anoncoval.
Jinak ke Lvíčkovi.
Je to docela dobře propracované. Ovšem MD pracuje na každém přístroji trošku jinak. Nejjednodušší je to na počítači a mobilu, kde si najdeš O2TV Tenis, kde je obdélník přehrát hlavní zápas a dole obdélníky MD, kde jsou jednotlivé vysílané zápasy - až 6 narz. Něketré bez komentáře, některé v angličtině.
V Tv je to pak dvojím způsobem. Jednak na program Tenis je mřížka, kde si vybareš přes RC (Dálkové ovládání) a dále mohou být některé zápasy od programu 555 výše.
Na záznamy je pak třeba najít rubriku aplikace asjet dolů na O2TV Sport a tam jsou záznamy k vybránítuším minimálně týden zpět.
Chce si to s tím prostě pohrát, není to na den dva vše objevit.
Reagovat
travar
Při zápase Azarenkové proti Zvonarevové říkali, že se na to dá dívat v multidimenzi (program 554 nebo 555, teď nevím). Nicméně já na to koukal z počítače (televizi nemám) po přihlášení na O2TV.
Reagovat
tommr
tak tahle informace mi unikla, protože jsem zápas Azarenky nesledoval. Nechápu proč to nemůžou nějakým způsobem napsat na základní obrazovku MD, aby se moh divák na příslušnej kanál přepnout ...
Reagovat
jirkaS
já koukam přes HbbTV, Bařena s Maky nebyl přenos,
dnes jsou jen 2 dimenze (Stuttgart, Istanbul)
Reagovat
sojka1
na Maky se take chystam, je na O2 Tenis, v programu od 9:00 porad: WTA Tennis Porche Grand Prix, v tom case ale jedou reklamy atd, je treba dole na posuvniku najet na cas 1:07:07, kdy zapas (rozehravka) zacina, divam se ale tez na PC, jak zminil travar. Po prihlaseni.
Reagovat
sojka1
ted se vsimam, ze je rec o ctyrhre, pardon, na ty se nedivam... :-))
Reagovat
Ela-fon-isi
Na ovladači tlačítko MENU ( na našem oranžové ) na obrazovce pak vidíte programovou nabídku, když odkliknete, zobrazí se jednotlivé programy a buď se dostane na požadovaný šipkami, nebo zeleným tlačítkem, které zobrazí datum.
Pokud jsou zápasy v multidimenzionzi, tak https://www.o2.cz/osobni/televize/430683-navod_mulitdimenze.html

Naučila mě technicky zdatná dcera 12.let.:-D
Reagovat
jirkaS
mně zpětné přehrávání nefunguje,(platil jsem v 15:30, tak
nevim jestli záleží na čase zakoupení)
skočí hláška Něco se pokazilo :-(
Reagovat
George_Renel
Jestli to máš na PC a nejde to, zkus to mobilu.
Reagovat
jirkaS
HbbTV
Reagovat
travar
Čtyřhru Báry s Maky najdeš tady: https://www.o2tv.cz/tv/kanaly/O2%20Sport5%20HD/ Je třeba vrátit čas na 15:00, kdy zápas začíná :)
Reagovat
lvicek
Ty jo, dekuju vsem za rady! Koukam taky pres PC - koupila jsem jen internetove predplatne, televizi kvuli tomu predelavat nechci. A ty stranky se mi zdaji nejake zmatene (mozna ze nevidim vsechno hned na obrazovce, mam celkem maly displej, casto stranky nebyvaji optimalizovane). Ale pripada mi jako desnej vopruz ty zapasy hledat a jeste zpetne. Jak mam napr. vedet, kde najdu zapas Bary s Maky, kdyz nevim presne, v kolik hodin hraly? Ja bych cekala, ze nekde bude seznam zapasu a na to se klikne :/. Takze kdyz bych teoreticky vedela, ze treba predevcirem byl zapas oblibene hracky, na ktery se chci podivat, ale nevim zadne detaily (jako v kolik hodin se hral) - jak to tam najdu? Dikec
Reagovat
travar
Je to přesně tak jak píšeš. Je dobré si předem zjistit orientační začátek zápasu. Když víš, v kolik hodin ten zápas asi tak začal, tak se to většinou do pěti minut najít dá.
Reagovat
lvicek
Hmmm, jak uzivatelsky prijemne... No ale asi se tu budu prezentovat jako analfabet, i kdyz bych rekla, ze jsem pocitacove celkem zdatna ;), ale tu ctyrhru jsem nenasla :D. Postupuju takto - jdu na o2tv, zvolim TV program, jdu zpet na 15:00. Vidim program na o2 TV tenis a pak sport 6 a sport 8. Na tom prvnim je Garcia Kontaveit, sport 6 je Arruabarrena Peterson a na sport 8 Zvonareva Azarenka. Tak nevim, co delam spatne...
Reagovat
travar
Bylo to na O2TV Sport 5. Vypadá to ale, že už to nejde přehrát.
Reagovat
Fandina
Já to dělám tak, že se třeba tady na TP v LIVE VYSLEDKY podívám v kolik začala hrát a podle toho času hledám v Progamu O2 TV na kanálech O2 TV Tenis nebo O2 TV Sport příslušný turnaj. To jsou česky komentované zápasy a někdy je česky komentovaný i zápas v MD a tu najdu na konci programů pod názvem O2 TV Sport, je jich osm a po kliknutí na ně zjistíš, že mají název O2 TV Sport1-8. Na 8 je to, co je na O2 TV Tenis a další zápasy jsou v MD často na kanálech O2 TV Sport4-6.

Já si často zápasy nahrávám, takže je mohu přehrát ještě měsíc zpětně.
Reagovat
lvicek
A prosím tě, vidíš tímto svým postupem dnešní čtyřhru Bary s Maky? Zajímalo by mě, jestli jen já jsem tak nemožná nebo to tam fakt není.
Reagovat
Fandina
Nevidím.
Reagovat
lvicek
Diky!
Reagovat
Andrew89
hraje fakt dobře. Aza se celkem trápí mi přijde. Myslim, že ale Karolínu nečeká nic lehkýho. Myslim si, že Věrka je pro Káju nebezpečnější ale to je vše relativní
Reagovat
Andrew89
ted se to otočilo :D to bude ještě zajímavý
Reagovat
tommr
nakonec se žádný překvapení nekonalo a Karolínu čeká na úvod Azarenka. Nemám z toho moc dobrej pocit ...
Reagovat
gigin
Parádní mač nás čeká! Ser na pocity.
Reagovat
tommr
no to fakt nevím. Dneska jsem se dočet, že Karolína brala 2 týdny po Miami antibiotika. To na tom asi fyzicky nebude moc dobře ...
Reagovat
George_Renel
Třeba to byla jen vaginální mykóza. .-)
Reagovat
jirkaS
na to stačí Termolka :-D
Reagovat
Blondie
Ale no tak... :/
Reagovat
George_Renel
S Viktorkou poslední dobou stačí udržet míček ve hře. Spolehlivě se vyhází.
A Karolína zrovna tohle docela umí.
Reagovat
tommr
dnešní zápas jsem neviděl, ale při FC prej hrála Azarenka docela dobře. A Karolínu čeká první zápas na antuce takže nebude nejspíš ještě v optimální formě na to, aby mohla Azarenku přehrávat ve výměnách ...
Reagovat
EllNino
Super, že to obě zvládly :)

Bára sice nehraje nic moc, ale bojuje statečně ... ona hlavně potřebuje hrát zápasy, letos toho uhrála pramálo, naštěstí se z t hoho nestává nějaká hlubší krize jako u Katky, která je v totálním srabu ...

Naopak Markéta letos září, jsem zvědavý na konfrontaci s velice dobrou antukářkou Světlanou :)
Reagovat
tommr
dneska by si měly společně zahrát i debla ...
Reagovat
dadaft
počítám, že na trávě to půjde zase o něco líp
Reagovat
George_Renel
Bára k tomu přišla jak slepý k houslím, ale dvě výhry a QF se počítají.
Ovšem její výkonnost je na silně sestupné křivce.
Reagovat
tommr
Bára dneska není ve svý kůži. Ted promarnila jedinečnou šanci jít ve třetím setu do brejku 4:2 když na síti zazdila lehkou smeč ... :(
Reagovat
sojka1
mne se predevsim zda nejak oplacanejsi... a bez odvahy, Sorana ji casto jen vraci kratke balony a nic s nimi neudela...
Reagovat
sojka1
uz se trochu probrala, ma stesti.. :-))
Reagovat
tommr
jj nakonec to nějak uhaluzila, ale herně dneska moc nepřesvědčila. Hrála hodně pasívně a dělala často zbytečný chyby na síti ...
Reagovat
mahycek
Proč tady není m ofic. web z Barcelony vlevo ???? Pořád je
MC a už je středa.
Reagovat
George_Renel
To jsem tedy ještě neviděl, aby hráčka casnovala sudím a ten nic....
Reagovat
EllNino
no, Sorana podle mě zcela po právu
Reagovat
George_Renel
I kdyby byla desetkrát v právu, toto je ne přes čáru ale na ukončení zápasu.
Reagovat
EllNino
dostala varování
Reagovat
Andrew89
co se tam děje?
Reagovat
tommr
jj to zavánělo inzultací ... :)
Reagovat
blixa
Dyk ho ani neprofackovala ... :D
Reagovat
tommr
no moc k tomu nechybělo ... :)
Reagovat
dadaft
tak zvaná povinná výhra Belindy, ale pořád to není úplně ono, antuka ji nesvědčí jako beton...... - obzvlášť doražení dobře rozehraných situací ji dnes moc nevycházelo...
Reagovat
dadaft
tak Serena nám vybojovala hraní v kombinézách a jakkoliv pohled na ni s jejím pozadím věstonické Venuše nebyl nic moc, na Soraně upnuté černé elasťáky vypadají vskutku bombasticky...
Reagovat
sojka1
zrovna jsem si rikala, jak je to mozne, ze nema Sorana sukynku. Myslela jsem si, ze dole bez muze hrat jen Serenka, protoze ma ty elastaky zdravotni.. :-)
Jinak Baruna je pomala... a vubec nesviha.... :-(
Reagovat
tommr
to už platí delší dobu. V Charlestonu hrála ve stejným outfitu Goergesová a tý to seklo ještě víc ... :)
Reagovat
dadaft
Ve hře Markéty je skutečně jistý nadhled, jakési nenucené povědomí o tom, jak to hrát, co dělat v různých situacích, jak řešit herní zápletky....... tento cit pro hru jí dost pomáhá.
(protipól hráčky jako Giorgi, Kristýna Pl. a pod.)
Plus samozřejmě musí mít i natrénováno a nadřeno, bez toho to dneska nejde, talenti bez vůle makat končívají zapomenutí.

Dnes solidní výkon jen s malým zádrhelem na začátku 2. setu.

A jak kolegové zmínili, hlavní obavy u Maky vždy budou o její zdraví.
Reagovat
tommr
parádní vstup do turnaje! Druhej set sice Markéta nezačala dobře, ale pak předvedla málokdy vídanou otočku z 0:3 na 6:3. S nebezpečnou Tomljanovicovou jsem popravdě čekal větší potíže ...

V dalším kole čeká Markétu Kuzna, který má co vracet. Na USO 2017 s ní smolně prohrála velkou bitvu když ve třetím setu neproměnila 3 mečboly ...
Reagovat
Andrew89
Maky mi dělá v poslední době jen a jen radost...pokud bude zdravá, dokáže ještě velký věci:)
Reagovat
tommr
dneska měla ale oblepenou pravou nohu. Doufám, že je to je jen prevence a že se jí zase neozvalo tříslo ...
Reagovat
George_Renel
Důležitý vstup do turnaje se vydařil.Pokud by se podařilo i příští kolo, je již možné cokoliv :-).
Reagovat
Ela-fon-isi
Přesně tak. Pak už by se dal vetřít titul. :-)
Reagovat
Ela-fon-isi
Větřit! :-D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist