Vondroušová v Luganu přežila tři mečboly a zvládla dnešní dohrávku, Kr. Plíšková končí

11. 4. 2018, 11:38
Aktuality 22
WTA LUGANO - Markéta Vondroušová měla v prvním kole turnaje WTA International v Luganu, kde obhajuje loňský triumf z bielské haly, namále. Osmnáctiletá Češka v pondělí přežila tři mečboly proti Julii Putincevové a Kazašku v dnešní dohrávce nakonec udolala. Kristýna Plíšková naopak končí. Méně úspěšná z tenisových dvojčat uhrála jen pět gamů s Camilou Giorgiovou.
(© WomensTennisBlog.com)

Markéta Vondroušová coby kvalifikantka loni šokovala ziskem svého premiérového titulu na okruhu WTA na halové akci ve švýcarském Bielu. Premiérový ročník švýcarského turnaje WTA byl však v bielské hale zároveň posledním. Letos hráčky bojují o něco dále v Luganu, kde se hraje venku na antuce.

Loňská šampionka Vondroušová v prvním kole narazila na Julii Putincevovou. S Kazaškou rozehrála zápas už v pondělí, kdy ve druhém setu odvrátila tři mečboly soupeřky. K dohrávce se nakonec kvůli dešti dostala až dnes, nakonec po boji zvítězila 4-6 7-6(2) 6-3 a Putincevovou porazila letos i podruhé.

První vzájemné měření sil z Dauhá ovšem dnešní zápas nepřipomínal ani trochu. Vondroušová se hodně trápila s podáním, o které v utkání i vinou 16 dvojchyb šestkrát přišla. Putincevová měla v úvodním dějství jasně navrch. První brejk sice neudržela, nicméně další náskok si vypracovala po skončení páté hry a tentokrát jej udržela.

Ve druhém setu osmnáctiletá Češka prohrávala už 2-5 a Putincevová měla dva brejky v zádech. V devátém gamu však neproměnila dva mečboly, v následující hře v pořadí třetí mečbol a nestačila jí ani třetí šance zápas ukončit na servisu. Vondroušová nakonec udržela svou naději po vítězství 7-2 v tie-breaku. Poté byl duel až do dnešního dopoledne přerušen.

Vondroušová nezahájila dnešní dohrávku vůbec dobře, když ztratila úvodní tři hry. Poté se ovšem nadechla k obratu a soupeřce, jež v žebříčku WTA figuruje o 30 míst za ní, nepovolila žádný další game.

O postup do čtvrtfinále si loňská vítězka zahraje s Elise Mertensovou, které bude čelit poprvé. Nasazená dvojka přehrála 6-4 6-1 Mandy Minellaovou z Lucemburska.

V prvním kole naopak neuspěla Kristýna Plíšková. Šestadvacetiletá Češka nenavázala na úspěch z minulého týdne, kdy se probojovala do čtvrtfinále v americkém Charlestonu, a jasně nestačila 3-6 2-6 na Camilu Giorgiovou.

S Italkou v premiérovém vzájemném duelu šestkrát přišla o podání a jen dvakrát dokázala sebrat soupeřce servis. V úvodní sadě nejprve ve čtvrté hře neproměnila tři brejkboly a poté už na 59. hráčku světa jasně nestačila. Ve druhém setu se marně snažila zlikvidovat čtyřgamový náskok Italky.

Giorgiovou ve druhém kole čeká Alison van Uytvancková. Nasazená devítka si poradila 6-4 6-2 s Océane Dodinovou z Francie. Belgičanku v jediném dosavadním souboji hladce porazila.

Kvůli dešti je po třech dnech ve dvouhře dohráno pouze devět zápasů. Dva z nich se dnes večer hrály v hale v 8 km vzdálené Cureglie, kde se z výhry radovaly Chorvatka Donna Vekičová a Běloruska Aliaksandra Sasnovičová.

Navíc s deštěm musí pořadatelé kalkulovat i ve čtvrtek a v pátek a je tak možné, že se i další zápasy budou přesouvat do haly. Zatím však věří v příznivější počasí a zápasy dál plánují na venkovní kurty.

• WTA INTERNATIONAL LUGANO •
Švýcarsko, antuka, 250.000 dolarů
středeční výsledky (11. 4. 2018)
• Dvouhra - 1. kolo •
Vondroušová (ČR) - Putincevová (Kaz.) 4-6 7-6(2) 6-3
Giorgiová (It.) - Kr. Plíšková (ČR) 6-3 6-2
Mertensová (2-Belg.) - Minellaová (Luc.) 6-4 6-1
Cornetová (6-Fr.) - Teichmannová (Švýc.) 7-6(2) 6-0
Sabalenková (Běl.) - Buzarnescuová (7-Rum.) 5-7 6-3 6-2
Sasnovičová (8-Běl.) - Hogenkampová (Niz.) 7-6(4) 6-0
van Uytvancková (9-Belg.) - Dodinová (Fr.) 6-4 6-2
Hercogová (Slovin.) - Su-Wei Hsieh (Tchaj-wan) 7-5 6-0
Vekičová (Chorv.) - Cadantuová (Rum.) 6-0 7-5
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

22
Přidat komentář
freeteepek
Tak dnes dopoledne bude v Luganu zase dost pršet, odpoledne se to sice uklidní, ale situaci to moc nepomůže, protože antuka nestihne vyschnout ani trochu. No a v pátek se to bude celé opakovat. Relativní klid nastane až v sobotu...
Reagovat
Hector21
turnaj na kopr to Lugano...

v dubnu v Evropě na antuce venku, to vymyslel fakt mozek
Reagovat
blixa
Hrát se to v Praze, tak pohoda :D
Reagovat
tommr
tak to nám ta pohoda moc dlouho nevydržela ... :(
Reagovat
bella
Kliiidek, to se prece cekalo, tak je zbytecny se tim trapit ;).
Reagovat
Hector21
ha, první set je doma, tak ještě jeden Světlooooo
Reagovat
Hector21
ech tak jsme zase došli, nazdar babi....:(
Reagovat
Dobry-den
Neviděl jsem z toho zápasu ani míček (kromě mečbolu), tudíž výkon nehodnotím, ale mám z Markéty velkou radost. Po neuvěřitelně dlouhé době vyhrála tříseťák, navíc dvakrát otočila set, když byla dva brejky dole + odvrátila 3 mečboly. To jí musí dodat obrovskou porci sebevědomí, tak snad ji podrží zdraví a bude se jí konečně trochu dařit.

Celkem mě zaujal ten dloooooooooooouhý úsměv na konci, nevíte, co ji rozesmálo? Samotná výhra snad ne? Smála se dlouho před podáním ruky i po něm. ;-)
Reagovat
Dobry-den
Tak sorry, ve třetím setu to byl jenom jeden brejk, ale i tak, skvělý obrat.
Reagovat
bella
Ty jo netusim, ale mozna se usmivala nad putinou :).
Reagovat
tommr
Určitě se smála Putintsevový, která chtěla po zápase rozmlátit raketu, ale na poslední chvíli si to rozmyslela ... :)
Reagovat
EllNino
Proti Mertens šance určitě je, teď nehraje nijak jistě, ale uvidíme .... kdy vlastně ten zápas bude , možná v pátek
Reagovat
Enterprise
Jinak trochu mimo téma, dneska mám volno a skoro celé dopoledne jsem koukal na naše mladé naděje a musím říct, že jsem byl příjemně překvapený. Nejvíce se mi líbila starší ze sester Fruhvirtových a Nikola Bartuňková. Nikola je hodně zvláštní hráčka. Nemá třeba takovou razanci úderů jako obě sestry Fruhvirtovy, ale je hodně běhavá, má hodně kreativní hru, dokáže zahrát kraťasy, nebojí se chodit na síť (dokonce jsem u ní viděl několik her servis - síť, což je u juniorů celkem rarita). Jinak má takový zvláštní styl podání i přípravu na return, připadá mi jak kdybych místo ní viděl nějakého jihoamerického (španělského) antukáře.
Reagovat
Enterprise
Jinak zahrát prasátko při podání na vítězství v turnaji v tiebreaku třetího setu je pěkná prasárna :-) :-) Nějak jsem zapomněl, že u mladých platí už ty inovativní pravidla :-)
Reagovat
tommr
žádnej zázrak se nekonal a Mertensová podle očekávání hladce přejela Minellaovou. Mertensová měla v tomto zápase bilanci W/UFE 20:6 což je dost výmluvný a pro Markétu je to velký varování. Proti Mertensový si další ospalej začátek rozhodně nebude moct dovolit ...
Reagovat
George_Renel
Markéta se lepšila hru od hry.
Ale co jsem dnes nepochopil, bylo uvažování režie O2 Tenis.
Proč dávali s českým komentářem Kristýnu, mimochodem nepěkný zápas, a proč to po prvním setu nesvičli na Markétu???
Byl přece předpoklad, že pokud by se náhodou Kristýna zvedla, můžou se vrátit s českým komentářem do 3. setu.
Reagovat
tommr
na O2 je to tedka po tom "jarním úklidu" celý nějaký rozhašený ... :(
Reagovat
George_Renel
Ale mě nové řazení kanálů vyhovuje.
Reagovat
tommr
dohrávku nezačala nejlíp a prohrávala už 0:3, ale pak to otočila ve velkým stylu a soupeřce nadělila virtuálního kanára ... :)
V dalším kole bych ale doporučoval začít hrát naplno už od prvního míčku a nenechat to dojít až k mečbolům pro soupeřku. To otáčení je dost riskantní a stojí spoustu sil ...
Reagovat
Astarin
Jak myslíš toho virtuálního kanára? :-)
Reagovat
tommr
od stavu 0:3 vyhrála Markéta 6 her v řadě ... :)
Reagovat
mkubis17
tomu se říká "vobloženej" :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist