Vondroušová ve Gstaadu po třech měsících vyhrála zápas na WTA

16. 7. 2018, 15:36
Aktuality 12
WTA GSTAAD - Markéta Vondroušová se po třech měsících dočkala vítězství na okruhu WTA. Devatenáctiletá Češka v prvním kole akce WTA International ve švýcarském Gstaadu přehrála nasazenou šestku Laru Arruabarrenaovou. O své první letošní čtvrtfinále bude bojovat proti Kostovové, nebo Kalinské.
Markéta Vondroušová

Markéta Vondroušová po návratu ze zranění třísla prohrála čtyři zápasy v řadě. Sérii porážek přerušila až na akci ITF v Budapešti, kde chtěla nabrat sebevědomí, ale vypadla už ve druhém kole.

Výhra ovšem rodačce ze Sokolova možná opravdu pomohla. Devatenáctiletá Češka totiž dnes úspěšně vstoupila do turnaje WTA International ve švýcarském Gstaadu, když si v prvním kole po setech 6-3 6-3 poradila s nasazenou šestkou Larou Arruabarrenaovou a po třech měsících vyhrála zápas na okruhu WTA.

Vondroušová měla v obou sadách jasně navrch. V úvodním dějství sice mírně zaváhala, když za stavu 5-2 nedokázala set úspěšně dopodávat, nicméně i další průběh utkání měla pod kontrolou. Ve druhé sadě si vypracovala vedení 4-0 a o vlastní servis znovu přišla jen jednou.

Jméno další soupeřky se Vondroušová dozví zítra. O první letošní čtvrtfinále bude bojovat proti Bulharce Elice Kostovové, nebo Rusce Anně Kalinské.

Na švýcarské antuce bude zítra o postup do druhého kola bojovat ještě druhá česká zástupkyně Tereza Martincová. Třiadvacetiletá Češka bude na první letošní výhru v hlavní soutěži turnaje WTA útočit proti Mandy Minellaové z Lucemburska.

• WTA INTERNATIONAL GSTAAD •
Švýcarsko, antuka, 250.000 dolarů
pondělní výsledky (16. 7. 2018)
• Dvouhra - 1. kolo •
Vondroušová (ČR) - Arruabarrenaová (6-Šp.) 6-3 6-3
Barthelová (Něm.) - Vichljancevová (Rus.) 6-4 3-6 6-2
Kudermetovová (Rus.) - Teichmannová (Švýc.) 6-4 1-6 6-2
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

12
Přidat komentář
Frick
První hráčka narozená po 1.1.2000 v TOP 100.

Před 10 lety bylo v TOP 100 pět hráček narozených po 1.1.1990 - Pavljučenková, Kvitová, Cornetová, Cirsteová a Wozniacká.

Dále i dost hráček narozených r. 1989.
Reagovat
Frick
U této příležitosti je třeba poděkovat skvělému novému webu WTAtennis.com. Na tom starém bych si našel bez problémů 10 let starý WTA ranking a hráčky seřadil podle data narození. TO BY ALE NEBYL ŽÁDNÝ SPORT!

Takže jsem musel zde na TP to proklikávat a zjišťovat, která hráčka se kdy narodila.

Jako samozřejmě +/- to vim, ale ne všechny.
Reagovat
janek_da
to je 1. fáze antifrikovskeho designu, další na řadě jsou turnaje. Tedy 250 turnaje, hlavně se jedná o jihoamerické t.
Reagovat
Frick
????
Reagovat
smazaný uživatel
haHAA
Reagovat
Carter
Pred 20timi rokmi tam bolo tiež 5 hráčok narodených po 1.1.1980 ale z toho 4 boli rovno v top 20 - Serena, Venus, Kournikova a na čele rebríčka bola Martina Hingis. Päticu dopĺňala na 50tom mieste Mirjana.
Reagovat
Dobry-den
Bojuješ o US Open, holka. Tak se koukej snažit!

Dneska jsem zápas samozřejmě neviděl, jinak by prohrála.
Reagovat
ivecka
:O)
Reagovat
George_Renel
Markétě dnes dobře fungoval return, zejména bekhendový na kraťasy soupeřka prakticky nereagovala. Výborné proměňování BB trošku maže těch 5 DF.
Reagovat
ivecka
Kde se dá prosím na tento turnaj koukat?
Reagovat
George_Renel
Jen na streamech. Já poslední rok vše sleduju na aplikaci Sport zone.
Reagovat
tommr
dneska příjemně překvapila. Proti nebezpečný soupeřce předvedla solidní výkon a jasně jí přehrála. Utkání hodně ovlivnil silnej vítr se kterým si Markéta poradila líp než soupeřka ...

Hratelný je i druhý kolo (bud Kalinskaya nebo Kostova) a pokud se Markétě zadaří mohla by se zase vrátit do první stovky ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist