Vondroušová zastavila rozjetou krajanku Palicovou a bude útočit na první finále od loňské olympiády

4. 11. 2022, 13:36
Aktuality 4
ITF SHREWSBURY - Markéta Vondroušová na podniku ITF W100 v britském Shrewsbury porazila 4-6 6-4 6-1 osmnáctiletou krajanku Barboru Palicovou a postoupila do semifinále. V něm vyzve nejvýše nasazenou Ukrajinku Kalininovou, nebo domácí Maloneyovou a zaútočí na své první finále od loňských olympijských her.
Markéta Vondroušová

Markéta Vondroušová od dubna do října kvůli zranění a následné operaci zápěstí na turnajích chyběla a návrat podnikla před týdnem ve Francii. V singlu sice skončila hned v prvním kole, ale s krajankou Miriam Kolodziejovou ovládla čtyřhru. Vypadá to, že díky deblovému tažení se rozehrála dostatečně a bude oporou v blížícím se Billie Jean King Cupu.

Třiadvacetiletá Češka totiž na probíhající akci s dotací 100 tisíc dolarů v britském Shrewsbury dosáhla na své druhé letošní semifinále. Po Mirjam Björklundové a Maie Lumsdenové si poradila i s 18letou krajankou Barborou Palicovou, která před pár dny slavila svůj premiérový skalp Top 100 a včera si vyšlápla na Karolínu Muchovou.

Bývalá světová čtrnáctka musela poprvé do rozhodující sady, mladší krajance dokonce dovolila jít do vedení setu a brejku. Od stavu 1-3 ve druhém dějství však začala dominovat a Palicové už povolila jen dva gamy.

O své první finále od zisku stříbra na loňských olympijských hrách v Tokiu a na klasických turnajích od French Open 2019 zabojuje proti nejvýše nasazené Anhelině Kalininové z Ukrajiny, nebo domácí Eliz Maloneyové.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
Alien
Přál jsem samozřejmě Báře Paličkové!
Reagovat
tommr
doufám, že teď už to tam Markéta dotáhne k titulu. Mj. by to znamenalo návrat do první stovky a jistotu účasti v MD na AO 2023 ...
Reagovat
Matej4732
Myslím že může na AO použít chráněný žebříček, takže i kdyby se do 100 před AO nedostala, tak by to nemělo vadit
Reagovat
A211
Chráněná
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist