Vondroušová změnila kouče a chce poprvé dokončit sezonu zdravá

7. 1. 2021, 13:19
Aktuality 34
Markéta Vondroušová má letos jasný cíl - vydržet až do konce sezony. V uplynulých čtyřech letech se to předloňské finalistce Roland Garros ani jednou nepovedlo, třikrát kvůli zdravotním problémům a loni vzhledem ke koronavirem zkrácené sezoně.
Profily hráčů
Markéta Vondroušová (© j48tennis.net)

Na okruhu WTA dnes Vondroušová hrála po více než třech měsících a v prvním kole turnaje v Abú Zabí prohrála se Su-Wei Hsieh z Tchaj-wanu. "Rvaly jsme se až do konce. Ona je nevyzpytatelná a hrála docela dobře. Hodně foukalo, ale je super, že jsem si mohla před Austrálií zahrát," řekla Vondroušová v on-line rozhovoru.

V rozhodující sadě levou rukou hrající tenistka upadla. Lekla se, že si udělala výron v kotníku. "Ale mám jen sedřený loket a koleno, což je dobrý," usmála se.

Minulý rok hrála turnaj naposledy koncem září na pařížské antuce, kde prohrála v prvním kole s pozdější šampionkou Polkou Igou Šwiatekovou. Poté měla ještě nastoupit v Ostravě, ale z halového turnaje ji vyřadil pozitivní test na covid-19.

Kvůli koronaviru odletěla se zpožděním do Spojených arabských emirátů. První testy jí totiž vyšly pozitivní. "Šli jsme na další a byli jsme negativní a tady znovu," řekla. Odlišným výsledkům se divila. "Že musíme jít někam, aby to vyšlo správně. Já to prodělala, ale nic mi není a jeden test je pozitivní a další tři negativní."

Nová sezona zná zatím program do poloviny července. Sokolovská rodačka plánuje hrát co nejvíce a především celý rok. "Chtěla bych konečně dohrát zdravá celou sezonu. To se mi ještě nepovedlo," konstatovala. Rok 2017 ukončila dříve kvůli bolavým zádům, o rok později ji zastavilo natržené tříslo a předloni zápěstí.

Po více než dvou letech ukončila v listopadu spolupráci s trenérem Janem Hernychem. "Byly nějaké problémy celkově. Nechtěl tolik cestovat, protože se mu narodilo další dítě a už to bylo nemastný neslaný," řekla tenistka.

Nově spolupracuje s Liborem Salabou, který s ní bude jezdit i na turnaje. Dále využívá služeb Jiřího Hřebce. "Je domluva, že je přítel na telefonu," uvedla světová jednadvacítka. Na sezonu se v Praze připravovala především s Hřebcem. "Hráli jsme spolu pořád. Libor byl na operaci s rukou a chodil se na tréninky jen dívat," dodala.

V Abú Zabí ještě čeká Vondroušovou čtyřhra v páru s Karolínou Muchovou. Následně se všechny hráčky přesunou speciály do Austrálie, kde je čeká čtrnáctidenní karanténa. "To mi přijde strašný. Budeme mít pět hodin, co můžeme ven, to bude docela těžký a asi divný, ale asi to musí být."

Australian Open začne až v únoru a po úvodním grandslamu se uskuteční v Austrálii další turnaj. Na něj navazují prestižní akce v Dauhá a Dubaji. Domů se tak Vondroušová může vrátit až v polovině března. "Tak dlouho jsem nikde nebyla. Balila jsem, co mě napadlo. Měla jsem asi padesát kilo, ale jsem ráda, že turnaje jsou," uvedla Vondroušová.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

34
Přidat komentář
Fransoas
Možná,že jí to zranění ve třetím setu trochu nahlodalo herní jistotu.Je to rozhodně smůla,že se jí to nepodařilo dopodávat.Nový trenér - tak to je ? Těžko říci,zda ji dokáže dostatečně nabudit k lepším závěrům zápasů.Nicméně je to začátek sezóny.Ať hlavně vydrží zdraví a nechme se překvapit,jak se s tím vyrovná.
Reagovat
Alien
Jaký zranění? Co se jí stalo?
Reagovat
Dobry-den
Blbá prohra. Stačilo za stavu 5:3 jeden dva míčky zahrát jinak, a bylo by to.
Tam prostě chybí sebevědomí, ty tříseťáky jí nejdou a tahle prohra jí rozhodně nepomůže. smile
Takhle tady zas bude exhibovat Fulnek ty svoje cancy, že Markéta už má to nejlepší za sebou. smile
Reagovat
George_Renel
Možná stačilo, aby tam byl jestřáb.........smile
Reagovat
smazaný uživatel
Jestřáb je tady v tipech ne?
Reagovat
FulnekUltras
což je bohužel naprostá pravda smilesmile
Reagovat
EllNino
I kdyby, finále GS v singlu je obrovský úspěch, na který většina tenistek nikdy nedosáhne :)
Reagovat
FulnekUltras
tak určitě ;-) rozhodně jsem rád, že tím je např. před Vaidišovou smile
Reagovat
EllNino
Tak Nicole k tomu byla několikrát hodně blizoučko, na RG 2006 měla fazónu, tam to měla dotáhnout k titulu, i když Justine by ve finále asi nedala, na tu neměla pak ani Světlana ...

Osobně se mi nejvíc líbila její hra na Wimbledonu 2007, ale nezvládla zápas s Anou ... myslím, že Venus a Marion by pak byly hratelné, určitě hratelnější než Henin v Paříži :)

Už je to 13 let a já to furt vnímám jako nedávno :)
Reagovat
FulnekUltras
to mi ještě tak deset let povídej ;-)))
Reagovat
rybicka
Neříkej hop... Plánování na deset let dopředu, jo? "Bůh" se směje.
Reagovat
GaelM
Vzhledem k tomu finále RG na kontě je víc než pravděpodobné, že to nejlepší za sebou opravdu má. Zatím to od ní nevypadá na nějaký comeback, jakmile se jí konečně odečtou body za RG 2019, zmizí z top 50...
Reagovat
misa
se už letos bodovému odpočtu za finále French Open asi nevyhne. Jak se vyrovná s pravděpodobným propadem žebříčkem bude zásadní pro její další kariéru. Od toho slavného finále 2019 nehraje skoro nic, loňský Řím byl ojedinělý výsledek.
Reagovat
EllNino
nutno říct, že od RG nehrála a loni se taky moc nehrálo ... ale ani na těch pár turnajích nic moc neuhrála, to je pravda ... prostě to není ono
Reagovat
smazaný uživatel
hele byl, i nebyl...
ona ani tam nehrála nic převratnýho
Reagovat
EllNino
dostala se do finále bez ztráty setu, rozebrala na součástky Yafan Wang, Potapovu, Carličku, Sevastovu, Martic i JoKo, mezi nimi i dost slušné antukářky :)
Reagovat
smazaný uživatel
já reagoval na ten Řím...
Reagovat
EllNino
jo tak :) nooo tam to bylo spíš dost se štěstím, ale tak uhrála si to tam, třeba zápas s Hercog byl skvělý :)
Reagovat
EllNino
Zména je dobrá, ale nevím, jestli Libor Salaba je to pravé ořechové ... to koneckonců uvidíme ... ale moc se mi to nelíbí, Hřebec "na dálku" už mi taky přijde trochu neprofesionální a jeho některé názory, že se "nemusí křesat, ale poradí si hlavně sama" jsou zvláštní, Libor bude spíš takovej hodnej kámoš a sparing ...

Nemám z toho přístupu dobrý pocit, přijde mi to takové pořád napůl "amatérské", je jí 21 a půl, už to není úplná juniorka, kdy jindy do sebe začít více investovat než teď, když má ještě čas se zlepšovat ...

Nevím, Muška to, zdá se, pochopila, a jde dobrým směrem a zlepšuje se, u Markéty je to přešlapování na místě a jasná stagnace ...

Ona hlavně musí trochu odstranic to, jak říkal vždycky Vlček, klackování a negativní výraz těla ... ale těžko říct, jestli se ta "kulatá záda" a "všichni jsou proti mně" dají ještě odstranit ...

Budu držet palce, s jejím tenisem by měla rozhodně na víc
Reagovat
smazaný uživatel
Já ti nevím, právě že její tenis pro mě nemá nic převratnýho, žádnou velkou zbraň. Když jmenuješ Muchovou, tak tam naopak prostor pro to, aby byla úspěšná je obrovský. Její hra je pestrá, má talent, šikovnou ruku, cit.
Reagovat
EllNino
ale to má Markéta přeci taky, skvělý pohyb, šikovnou ruku, umí to, rozdávat úhly, kraťas, slušná hra na síti ...

U ní prostě zdraví zastavilo rozlet a možná také přišel ten úspěch moc brzy ... a teď se v tom tak plácá... no není první ani poslední ... snad najde cestu ...
Reagovat
smazaný uživatel
víš co, u mě to přijde takový neohrabaný, není tam ta lehkost jako u Karolíny... ale asi to je holt tím, že já Karolínu rád smile a to nejen tenisově
Reagovat
EllNino
neohrabaný styl mi evokuje Johannu Kontu, rozhodně ne Markétu :)
Reagovat
sojka1
tak, myslel neatraktivni mozna... :-)
Reagovat
EllNino
no ... záleží, jak to vnímáme ... Markéta má na to hrát daleko atraktivnější a kreativnější tenis, bohužel pasivitu má asi vrozenou, což je škoda
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jj, škoda. Přesně jak říkáš s tím trenérem - kdy, když ne teď...?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Souhlas, naprostosmile
Reagovat
Mr.Pink
kulata zada uz neodstrani. ale rekl bych, ze prave jeji spatne drzeni tela muze za spoustu jejich zraneni
Reagovat
EllNino
rozhodně ... podobně jako třeba u Nicka Kyrgiose
Reagovat
Mr.Pink
ano, ten ma stejny problem
Reagovat
Nancy_z
Souhlas se vším. Je mi to líto, že tak talentovaná hráčka mrhá časem a mezitím se ostatní zlepšují a ujíždí jí vlak.
Reagovat
EllNino
Mám pocit, že Markétě jako by chyběla úplně ta chtíč toho být nejlepší ... že je ráda, že je prostě momentálně kolem 20. místa a jezdí po světě a není zase tolik na očích... jako by nechtěla patřit mezi ty profíky, nedělá jí dobře pozornost atd. ... ale těžko říct, jak to vlastně je, je to zajímavá osůbka :)
Reagovat
Mr.Pink
tak ono to s ni celkove bude slozitejsi, kdyz si nikdo nesmi dovolit ji zakazat pouzivat mobil na treninku. a druha vec je zdravi. nevydrzi delsi dobu trenovat a hrat bez zraneni. to se pak tezko muze hrac zlepsovat
Reagovat
blixa
http://www.dobryslovnik.cz/cestina?cht%C3%AD%C4%8D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist