Vondroušové v cestě do finále v Paříži stojí ranařka Kontaová

5. 6. 2019, 14:44
Aktuality 5
Pestrou hru Markéty Vondroušové po pěti vítězných zápasech na Roland Garros otestuje ranařka Johanna Kontaová. Osmadvacetiletá Britka je poslední překážkou, která devatenáctiletou českou tenistku dělí od grandslamového finále. Zatímco Vondroušová je mezi posledními čtyřmi na grandslamu poprvé, Kontaová už má dvě grandslamová semifinále za sebou, obě prohrála.
Markéta Vondroušová

Na French Open Kontaová do letoška vypadla při všech čtyřech startech v prvním kole, ale letos má výbornou formu. Ve čtvrtfinále smetla loňskou finalistku Sloane Stephensovou z USA. Ale i Vondroušová prochází turnajem v Paříži bez zaváhání. V pěti zápasech neztratila ani set a zvládla i vyrovnanou čtvrtfinálovou bitvu s Chorvatkou Petrou Martičovou, která ji před tím čtyřikrát porazila.

Turnajová šestadvacítka Kontaová a nenasazená Vondroušová mají ve vzájemných zápasech vyrovnanou bilanci 1-1. Naposledy se utkaly před necelými třemi týdny na antuce v Římě, kde ve čtvrtfinále vyhrála Britka 6-3 3-6 6-1.

Tehdy Vondroušová o den dříve vyhrála dva třísetové zápasy proti Simoně Halepové z Rumunska a Rusce Darje Kasatkinové. "Tím to asi bylo trošku ovlivněné. Ale ona zahrála neskutečný zápas. Třetí set mi to tam pozabíjela, že jsem si skoro nesáhla na balon. Tam jsem se nemohla moc vymlouvat na únavu," vzpomínala Vondroušová.

Její trenér Jan Hernych si před semifinále zápas v Římě znovu pustí na videu. "Kontaová hodně diktuje tempo hry. Velice dobře servíruje a tlačí hned z returnu. Hráčky, které hrají proti ní, tak jsou pod velkým tlakem," uvedl k příští soupeřce své svěřenkyně.

Vondroušová při čekání na duel s Martičovou viděla, jak Kontaová naložila ve čtvrtfinále se Stephensovou. V utkání zahrála 25 vítězných úderů. "Bylo to docela maso. Tam jí urážela každý míč, který jí přišel pod ruku. Takže na to musím být připravená, že se tohle může taky stát. Zkusím jí to mixovat a uvidíme," plánovala.

Tenisová legenda Chris Evertová byla z výkonu britské tenistky nadšená a prohlásila, že pokud bude takhle hrát dál, nemůže ji nikdo porazit. Kontaová si věří na každou soupeřku. "Ale také uznávám, že to všechno není jen na mojí raketě. Akceptuji, že soupeřka do toho taky může zasáhnout. Ale hlavně si to teď na kurtu užívám," řekla novinářům.

Semifinále ženské dvouhry se měla hrát ve čtvrtek, ale nakonec přijdou na řadu až v pátek. Dnes totiž museli pořadatelé kvůli dešti kompletně zrušit program a ve čtvrtek se budou teprve dohrávat zbývající čtvrtfinálové zápasy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
tommr
den volna navíc by Markétě moh pomoct. Včera ke konci zápasu s Marticovou už sotva pletla nohama ...
Reagovat
horska.kraslice
Je to tak. Sotva se držela na nohou a z posledních sil přehazovala míček přes síť. Naštěstí se ke konci projevila únava i na Petře M. a nad Markétou tentokrát asi stál anděl strážný. :-)
Reagovat
Fransoas
Bude to trochu jiný zápas než v Římě.Protože však Britka smetla Američanku ve velkém stylu bude jasnou favoritkou.Doufejme,že to tažení Johany Markéta trochu znepřijemní.Držim palce.Markéto pojď.
Reagovat
horska.kraslice
No nevím, nevím, Markéta si je sice razance Johaniných úderů vědoma, ale jestli bude schopna je vracet, kdo ví. Budu ráda, když se jí aspoň občas podaří vystřihnout nějakou tu svoji parádičku.
Reagovat
Jon61
Obávám se, že ji Britka utluče svými ranami, které stěží Markéta bude vracet, na parádičky jí nedá čas. Pokud se nebude Konta vyhazovat, tak Markéta může dopadnout jako Katka, která dostala výprask po vítězství nad Naomi.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist