Vrbenský ani Gengel na challengeru neprošli prvním kolem

10. 3. 2020, 12:08
Aktuality 0
ATP CHALLENGER TOUR - Čeští zástupci na challengerech v tomto týdnu ve dvouhře dohráli. Dvacetiletý Michael Vrbenský v prvním kole v kazašském Nur-Sultanu nestačil na favorizovaného Němce Matse Morainga, o čtyři roky starší Marek Gengel v jihoafrickém Potchefstroomu nenašel recept na Francouze Sadia Doumbiu.
Profily hráčů
Michael Vrbenský (© LTK Liberec)

Michael Vrbenský coby 402. hráč žebříčku prokládá své hlavní působení na okruhu ITF občasným vystoupením na challengerech. Dnes zahájil své působení v Nur-Sultanu a skončil hned v prvním kole, když nestačil 3-6 3-6 na Matse Morainga.

Dvacetiletý Čech favoritovi sice třikrát sebral podání, ale sám si svým servisem vůbec nepomáhal a v obou setech o něj třikrát přišel. S Němcem prohrál za 62 minut hry.

V hlavním městě Kazachstánu startoval také Tomáš Macháč, který se představil poprvé od senzačního triumfu na challengeru v Koblenzu. I rok mladší český talent skončil v prvním kole.

Přes úvodního soupeře nepřešel ani Marek Gengel. Čtyřiadvacetiletý Čech, jenž si v únoru dvakrát zahrál finále na turnajích ITF, v jihoafrickém Potchefstroomu nenašel recept na Sadia Doumbiu a zaznamenal již pátou porážku v řadě.

Zatímco úvodní sadu rozhodl jediný brejk a k vidění byl jediný brejkbol, ve druhém setu došlo hned na pět brejků, jen jeden však slavil český tenista a za hodinu a čtvrt s Francouzem prohrál 4-6 2-6.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist