Macháč v Nur-Sultanu nenavázal na nedávný triumf a skončil hned v prvním kole

9. 3. 2020, 10:04
Aktuality 4
ATP CHALLENGER NUR-SULTAN - Tomáš Macháč před dvěma týdny ovládl challenger v německém Koblenzu a získal svůj nejcennější titul, v kazašském Nur-Sultanu ale na úspěch nenavázal a skončil hned v prvním kole. Devatenáctiletý Čech proti Rusovi Aslanovi Karacevovi neudržel náskok setu a brejku.
Profily hráčů
© tomasmachac.com

Tomáš Macháč je označován za jeden z největších mladých talentů českého tenisu. Tuto roli 19letý rodák z Berouna před dvěma týdny potvrdil, když senzačně vyhrál halový challenger v německém Koblenzu a v žebříčku se dostal do třetí stovky.

Na svůj nejcennější triumf však navázat nedokázal. V kazašském Nur-Sultanu skončil hned v prvním kole po porážce 7-6(2) 4-6 3-6 s Aslanem Karacevem.

Český favorit přitom vedl o set a brejk a vypadalo to, že si připíše sedmé vítězství v řadě. Od stavu 4-2 ve druhé sadě však s ruským soupeřem uhrál už jen tři gamy. Utkání mohl ještě zdramatizovat, v závěrečném gamu ale nevyužil ani jeden ze dvou brejkbolů.

V Kazachstánu se představí ještě Michael Vrbenský, 20letého českého zástupce čeká zápas prvního kola zítra.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
George_Renel
tak přidám ještě jedno premium iDNES o vztazích Veselý Rosol:
5
2020
Podle jednoho z aktérů stála na stole dvě malá piva, podle druhého z nich byly sklenice o něco větší. ?Ale zůstalo jen u jednoho!? halasí Jiří Veselý, jednička tenisového daviscupového týmu před zápasem na Slovensku. Od pátku do soboty v něm na bratislavské antuce půjde o postup do finálové skupiny v Madridu.
Pro vyhlídky českého týmu je klíčové, že neshoda na velikosti vypitého piva je úplnou prkotinou oproti tomu, v čem se Jiří Veselý a Lukáš Rosol ? druhý z aktérů této příhody ? škorpili ještě v průběhu ledna. Tehdy po sobě na internetu štěkali tak, že se zdálo skoro nemožné, aby spolu stáli na jedné straně kurtu a bojovali v Davis Cupu za Česko. A přece tomu tak bude.
Aby však stín nedávného konfliktu nad týmem v přípravě na kvalifikaci o postup do Madridu nevisel, zahájili Rosol s Veselým týden v Bratislavě v rámci programu netradičně, zato v rámci řešení sportovních hádek klasicky.
Zašli si ?na jedno? spor urovnat.
?V klidu jsme si promluvili. Jsme tady za jeden tým, za Česko. Abychom řešili nějaké malichernosti, na to jsme oba dost dospělí. Během deseti minut byl konec. Dali jsme si malé pivo a vyřešeno,? řekl Rosol jednoznačně.
Reagovat
George_Renel
Museli jsme si to vyříkat
Když se v týdnu v Bratislavě oba na kurtu míjeli mezi tréninky, Rosol po Veselém cosi zvesela volal a Veselý mu repliku, kterou nebylo na dálku slyšet, s úsměvem vrátil.
Už jen to je posun, vždyť ještě nedávno tihle dva nejzkušenější čeští tenisté současnosti měli problém na turnaji se pozdravit.
Konflikt se rozhořel poté, co Rosol na Instagramu komentoval daviscupové nominace (v minulém utkání v Bosně a Hercegovině nehrál) a Veselý se nedokázal zdržet ostré reakce. Mimo jiné Rosolovi vyčetl, že hraje hlavně pro peníze.
Půtky na sociálních sítích jsou jedna věc, případné rozpory v šatně, či dokonce na hřišti něco jiného. ?Nějak jsme si ty věci museli jako chlapi vyříkat. Tým momentálně stojí na nás dvou. Předpokládá se, že bychom mohli nastoupit i do čtyřhry. A nebylo by dobré do ní jít ve válečném stavu,? souhlasí Veselý, že na začátek týdne svolaná schůzka byla dobrým řešením situace.
?Nebylo to extra nepříjemné. Díky tomu, že čas uplynul, jsme oba měli čas vychladnout, povznést se nad některé problémy a v klidu si vše vyříkat. Ať člověk chce, nebo ne, je nás v českém tenise tak málo, že není dobré, aby byli dva hráči na nože. Osobní věci musí jít stranou,? uznal 64. hráč světa Veselý.
Reagovat
George_Renel
Kapitán: Kluci to pochopili sami
Pro šéfa mužstva je nastolené příměří zásadní. Nehrající kapitán Jaroslav Navrátil už si v Bratislavě s oběma promluvil jen krátce ? a následně s úlevou seznal, že debl Rosol, Veselý možný je.
?Určitě bych je dal dohromady, pokud to bude to nejlepší řešení vzhledem k vývoji zápasu. Zase tolik variant nemáme,? řekl Navrátil.
V Davis Cupu by to bylo podruhé, co by spolu Rosol s Veselým nastoupili do čtyřhry. Ve své premiéře loni podlehli Nizozemskému páru Robin Haase, Jean-Julien Rojer 1:2 na sety. ?Ale špatně nehráli,? vybavuje si Navrátil.
Před derby na Slovensku tedy kapitán vsadil na ambice obou tenistů a jejich solidní úsudek. To, že dá na pocity hráčů, pro něj není nic nového; už dřív se mu to vyplatilo, když nechal Tomáše Berdycha a Radka Štěpánka, aby si nastavili vzájemnou spolupráci ? vzešla z toho zlatá éra českého tenisu.
V něco podobného, i když zatím v menším měřítku, doufá Navrátil i nyní. Vždyť na Slovensku má k dispozici to aktuálně nejlepší, co mohl do reprezentace sezvat. Poté, co loni Češi v novém formátu Davis Cupu napoprvé na finálový turnaj do Madridu neprošli, věří v reparát. Vnitřní spory by tomu nepomohly.
?Není to o Rosolovi, o Navrátilovi nebo o Veselém. Jsme tu jako tým,? zdůraznil. ?Kluci si šli sednout sami, nemusel jsem jim nic říkal. Sami to pochopili. Tak velký problém to nebyl a teď už absolutně není. Srovnalo se to,? pravil Navrátil.
Reagovat
EllNino
Díky, skvělej! :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist