Vrbenský na challengeru v Zadaru vyřadil nasazenou sedmičku, Šafránek v Lille nepřekvapil

22. 3. 2021, 15:23
Aktuality 0
ATP CHALLENGER TOUR - Michael Vrbenský na antukovém challengeru v chorvatském Zadaru vyřadil nasazenou sedmičku Enza Couacauda z Francie, po měsíci vyhrál zápas a na challengerech dokázal v hlavní soutěži uspět poprvé od loňského září. Ve francouzském Lille naopak v prvním kole neuspěl Václav Šafránek.
Michael Vrbenský (© LTK Liberec)

Michael Vrbenský si na začátku letošní sezony poprvé vyzkoušel hlavní okruh ATP a v turecké Antalyi zvládl projít dvoukolovou kvalifikací a v prvním kole potrápit hráče Top 20 Fabia Fogniniho. Na skvělé vystoupení však navázat nedokázal a na dalších čtyřech akcích dohromady vyhrál jen dvě utkání.

Obrat k lepšímu by mohl nastat na antukovém challengeru v chorvatském Zadaru, kde dnes po skalpu nasazené sedmičky Enza Couacauda přerušil sérii tří porážek a dočkal se v hlavních soutěžích na této úrovni své první výhry od loňského září.

Vrbenský sice v úvodním dějství nepotvrdil brejk a soupeři dovolil otočit z 1-2 na 3-2, ovšem v dalším průběhu zápasu měl jasně navrch a proti favorizovanému Francouzovi už ztratil jen dvě hry.

O své třetí čtvrtfinále na challengerech bude 21letý Čech bojovat s domácím Dujem Ajdukovičem, nebo Slovákem Lukášem Kleinem.


Šafránek v Lille nepřekvapil
Václav Šafránek měl ve francouzském Lille smůlu na los a v úvodním zápase čelil nasazené jedničce Grégoiremu Barréremu, na domácího favorita nestačil 4-6 7-6(5) 0-6.

Šestadvacetiletý Čech tak pokračuje v trápení, po loňské koronavirové pauze dokázal vyhrát jen tři ze 16 zápasů a už přes rok čeká na vítězství v hlavních soutěžích mimo nejnižší okruh ITF, kde se mu rovněž nedaří.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist