Vrbenský na Štvanici vyhrál derby s Kopřivou a zahraje si o první finále na challengerech

7. 5. 2021, 13:12
Aktuality 6
ATP CHALLENGER PRAHA - Jednadvacetiletý Michael Vrbenský ve čtvrtfinále challengeru na pražské Štvanici, kde si loni v srpnu zahrál své jediné dosavadní semifinále na této úrovni, přehrál o dva roky staršího Víta Kopřivu. O své největší finále bude bojovat proti Oscarovi Ottemu, nebo Maximeovi Cressymu.
Michael Vrbenský

Michael Vrbenský si loni po koronavirové pauze na challengeru v Praze zahrál své premiérové semifinále na challengerech a na další výraznější úspěch čekal až do tohoto týdne. Jednadvacetiletý Čech se i do svého druhého semifinále na této úrovni probojoval na Štvanici, když vyřadil Sebastiana Ofnera, nasazeného Slováka Andreje Martina a dnes po setech 6-1 6-4 kvalifikanta Víta Kopřivu.

Vrbenský měl utkání s o dva roky starším a favorizovaným krajanem celou dobu pod kontrolou. Jedinou komplikaci musel řešit v úvodu druhé sady, když prohrával 0-2. Ztracené podání si ovšem ihned vzal zpět a závěr zvládl lépe.

"Se štěstím jsem to vrátil na 2-2 a pak to bylo o jednom míčku. Asi je to můj nejlepší úspěch v téhle sezoně. Jsem rád, že jsem tady dostal díky tenisovému svazu volnou kartu a že si můžu tenhle turnaj zahrát," řekl rodák z Nymburka Vrbenský.

"Za dnešní výkon jsem si postoupit do semifinále nezasloužil. Nezvládl jsem to v hlavě," řekl zklamaný Kopřiva.

318. hráč světového žebříčku Vrbenský v loňském semifinále ve třech setech nestačil na Stana Wawrinku, v tom letošním bude o své premiérové finále na challengerech bojovat s Němcem Oscarem Ottem.

Dvouhra žen už pokračuje bez české účasti a ve čtvrtfinále skončila bývalá světová dvacítka Ana Konjuhová z Chorvatska, která se snaží o návrat po čtyřech operacích lokte a je aktuálně na 205. místě WTA. V nejdelším utkání dne zdolala Chilanka Daniela Seguelová Maďarku Reku-Lucu Janiovou za tři hodiny a 19 minut v tie-breaku třetí sady.

• CHALLENGER PRAHA (Štvanice) •
Česko, antuka, 44.820 eur
páteční výsledky (07. 05. 2021)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Vrbenský (ČR) - Kopřiva (ČR) 6-1 6-4
Gombos (1-SR) - Nagal (8-Ind.) 6-4 6-2
Otte (Něm.) - Cressy (USA) 6-3 7-5
Griekspoor (Niz.) - Silva (Portug.) 6-2 6-4

 

• ITF W25 PRAHA (Štvanice) •
Česko, antuka, 25.000 dolarů
páteční výsledky (07. 05. 2021)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Ruseová (4-Rum.) - Büyüakcayová (5-Tur.) 6-2 6-3
Galfiová (Maď.) - Konjuhová (Chorv.) 6-1 6-4
Seguelová (Chile) - Janiová (Maď.) 4-6 6-3 7-6(1)
Niemeierová (Něm.) - Bondarová (Maď.) 2-6 6-3 6-1
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

6
Přidat komentář
Maca
Nevíte, prosím, co s ním je? A Macháč nehraje kvůli noze? Díky.
Reagovat
Maca
Forejteksmile
Reagovat
Mony
Oba by měli mít něco s nohama
Reagovat
Maca
Díky
Reagovat
EllNino
Oba kotnik
Reagovat
Maca
smile. A kdy se vrátí? Macháč se vždycky v pondělí odhlásí z nadcházejícího challengeru. Už snad měsíc a půlsmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist