Vrbenský v Antalyi statečně vzdoroval Fogninimu, ale favorita nezaskočil

8. 1. 2021, 12:45
Aktuality 3
ATP ANTALYA - Michael Vrbenský má i přes dnešní porážku za sebou velmi úspěšný debut na hlavním okruhu. Jednadvacetiletý Čech v Antalyi bez ztráty setu prošel dvoukolovou kvalifikací a dnes statečně vzdoroval nasazené trojce a světové sedmnáctce Fabiovi Fogninimu. Bývalý devátý hráč světa Fognini, který dva zápasy v řadě naposledy vyhrál loni na Australian Open, se v dalším kole utká s Jérémym Chardym.
Profily hráčů
M. Vrbenský (© Martin Sidorják)

Michael Vrbenský momentálně figuruje až na 311. místě žebříčku ATP a většinou se objevuje na challengerech nebo turnajích ITF. Jednadvacetiletý Čech ale na začátku letošní sezony dostal šanci si poprvé zahrát na hlavním okruhu, jelikož v Antalyi nemohou startovat účastníci kvalifikace Australian Open, jež je na programu v příštím týdnu.

A rodák z Nymburka svou premiéru i přes dnešní porážku zvládl skvěle. V dvoukolové kvalifikaci tureckého podniku ATP 250 neztratil jediný set a dnes sehrál vyrovnanou partii s bývalou světovou devítkou a aktuálně 17. hráčem světa Fabiem Fogninim, kterého trápil skoro dvě hodiny.

Vrbenský dvakrát prohrával o set a brejk, ale ve druhé sadě si ztracený servis vždy okamžitě vzal zpět. Dramatický druhý set nakonec dovedl do tie-breaku, v němž měl obrovskou šanci, jelikož vedl už 3-0 a šel dvakrát servírovat. Fognini ale na konci zápasu ukázal větší zkušenosti a vyhrál 6-4 7-6(4).

Fognini bude v dalším kole čelit Jérémymu Chardymu. Proti Francouzovi, s nímž má pozitivní bilanci 7-1, bude usilovat o první sérii dvou výher od loňského Australian Open a po operaci obou kotníků.


Jednička Berrettini a de Minaur suverénně zvládli vstup do sezony
Desátý hráč světa Matteo Berrettini do letošní sezony vstoupil hladkým vítězstvím. Nejvýše nasazený přehrál 6-0 6-4 domácí divokou kartu Ergiho Kirkina a o čtvrtfinále se utká s kvalifikantem Dimitarem Kuzmanovem.

Po Berrettinim vstoupil do turnaje suverénně i Alex de Minaur, čtvrtý nasazený za hodinu hry smetl 6-2 6-1 Maleka Džazírího z Tuniska. Jeho soupeřem v boji o čtvrtfinále bude kvalifikant Adrian Andrejev. Z nasazených dnes uspěl i Jan-Lennard Struff.

• ATP 250 ANTALYA •
Turecko, tv. povrch, 361.800 eur
páteční výsledky (8. 1. 2021)
• Dvouhra - 1. kolo •
Fognini (3-It.) - Vrbenský (ČR) 6-4 7-6(4)
Berrettini (1-It.) - Kirkin (Tur.) 6-0 6-4
de Minaur (4-Austr.) - Džazírí (Tun.) 6-2 6-1
Struff (5-Něm.) - Kotov (Rus.) 6-4 6-3
Lamasine (Fr.) - Gerasimov (Běl.) 7-6(6) 6-2
Andrejev (Bulh.) - Ilhan (Tur.) 6-4 6-3
Grenier (Fr.) - Molčan (SR) 7-5 6-4
Chardy (Fr.) - Albot (Mol.) 6-3 6-4
Kuhn (Šp.) - Bachinger (Něm.) 3-6 6-3 4-1 / skreč
Kuzmanov (Bulh.) - Djere (Srb.) 6-1 3-2 / skreč
• Čtyřhra - 1. kolo •
Mektič/M. Pavič (1-Chorv.) - Veselý/Weissborn (ČR/Rak.) 6-4 5-7 10-6
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Dobry-den
Je to zklamání. Věřil jsem proti tomu italskému lemplovi v překvapení.
Reagovat
smazaný uživatel
No, první set 20 UE a i tak skončil 6:4, to se dá považovat za úspěch, těch 3:0 v TB je škoda.

Bohužel měl Vrbenský dneska smůlu v tom, že se Fogninimu chtělo hrát.
Reagovat
EllNino
Doufám, že na tyto výkony Michal naváže a dostane se aspoň blíž ke druhé stovce ... dneska ke třetímu setu chyběl lepší servis

Ale rozhodně sympatický výkon a zkušenosti
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist