Vzteklý Fognini přál Wimbledonu, aby tam vybuchla bomba

7. 7. 2019, 13:51
Aktuality 14
Italský tenista Fabio Fognini nejspíš bude znovu pykat za svoji vznětlivou povahu. Během třísetové porážky ve třetím kole Wimbledonu procedil, že by Angličanům přál, aby v areálu vybuchla bomba. Řekl to ve vzteku z vlastního špatného výkonu i kvůli tomu, že jeho zápas s Američanem Tennysem Sandgrenem pořadatelé nasadili na malý kurt číslo 14.
Profily hráčů
Fabio Fognini

"Je fér tady hrát? Zatracení Angličané. Měla by v tomhle klubu vybuchnout bomba," řekl italsky desátý hráč světového žebříčku v době, kdy prohrával 0-2 na sety. Během druhé světové války přitom na londýnský Wimbledon dopadly stovky pum.

"Kurt nebyl dobrý. A když hrajete na takovém kurtu, jste většinu času frustrovaní. Se svým výkonem jsem nebyl spokojený, protože v sázce bylo hodně a já věděl, že je šance vyhrát," vysvětloval Fognini na tiskové konferenci a svá ostrá slova z kurtu se snažil zmírnit.

"Jestli jsem někoho urazil, tak se omlouvám. To jsem určitě nechtěl," uvedl dvaatřicetiletý Ital. "Teď se budu soustředit na druhou půlku sezony," dodal.

Britské média spekulují, jak wimbledonští pořadatelé Fogniniho potrestají. V roce 2014 za nevhodné chování v All England Clubu dostal pokutu 27.555 dolarů. Před dvěma lety v říjnu na US Open zase dostal kvůli vulgárním urážkám rozhodčí podmíněný zákaz startu na dvou grandslamech a pokutu 96.000 dolarů. Podmínka platí do konce této sezony.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

14
Přidat komentář
smazaný uživatel
Clovek si uz ani nemoze ulavit vo svojej vlastnej reči. Lebo okamzite to ktosi zachyti, následne prelozi a chudák Fogna je konfrontovaný uz o hodinu neskor na tlacovke. Internet je holt mocny nastroj..

Samozrejme, ze je to urazlivé, no zároven bolo urazlive posunut top 10 hraca na vedlajsi kurt. Pokuta na mieste, ale nehrotil bd som to. Nezainteresovaného to musi pobavit/
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně.

Na druhou stranu taky nechápu proč hrál na 14tce. To je trosku na houno
Reagovat
Torresek
Tipl bych že šlo hlavně o "jméno" soupeře. Kdyby postoupil Simon, tak bude na větším kurtu.
Reagovat
Stan_Borowitz
Přesně. Kdyby si ulevil ve stylu "Za to určitě může Putin, kéž by v Kremlu vybuchla bomba", tak ho budou oslavovat, jak je mimořádně vtipný...
Reagovat
Torresek
Fognini je hodně horkokrevný, blázen a jeho výstřelky jsou šílené ale z mého pohledu to je především jeho zápalem do hry. Rozhodně je ale pokuta na místě! Je to hodně urážlivé co řekl
Ale prohrát 3:0 s Sandgrenem to je taky kumšt :D
Reagovat
Fransoas
Fognini a Paire se mohou vzít za ruce.Pokud si zvykly vyhrávat a nedokážou vstřebat lepší hru soupeře - potom dochází k těmto exesům.Kdo chce vyhrávat,měl by nejdříve umět prohrát.Je to bohužel mentální stránka.
Reagovat
Torresek
A kdyby řekl Paire něco takového? Navíc viděl jste Paireho poslední rok? Dospěl, uvědomil si že to vše dělal špatně a ted se snaží.
Reagovat
Enterprise
Dopředu podotýkám, že mužský tenis moc nesleduji a měl jsem možnost vidět Paireho letos jen dvakrát, ale sledoval jsem letos v únoru zápas Tomáše Berdycha s Pairem v Montpellieru a tam ten zápas francouzský hráč vyloženě odchodil a diváci ho vypískali. Dokonce i Tomáš vypadal z přístupu Paireho celkem naštvaný.
Reagovat
Torresek
:D vykašlat se na zápas x přát výbuch bomby to je jedno a to samé ?
Každopádně od Fabia to byla klasická klukovina z nervů že mu to nešlo proti někomu jako je Sandgren
Reagovat
Enterprise
Já nesrovnávám, jen reaguji na tu část vašeho příspěvku, že Paire dospěl a že má letos úplně jiný přístup k tenisu. A jak jsem už v předchozím příspěvků podotkl, viděl jsem ho letos hrát jen dvakrát.
Reagovat
Torresek
V pohodě :) no dobře, přehnal jsem to. Paire je extrovert a k tenisu potřebuje něco víc. Každopádně letos udělal 2 tituly ATP 250 což je zázrak a jako má snahy ale i výpadky.
Reagovat
VlS
Poslechni, je to profík. Kdyžpůjdeš na operaci k chirurgovi profíkovi, aten to odflákne, tak to bude OK?
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak showbusiness je hodně specifický obor lidské činnosti a s chirurgií bych ho úplně nesrovnával (i když spousta lidí ze showbizu se považuje za chytřejší než doktoři nebo vůbec kdokoli, namátkou u nás Klus, Holubová...)
Reagovat
ttopi
Klus - samozvanej spasitel :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist