Wang slaví v Acapulku premiérovou trofej z okruhu WTA

3. 3. 2019, 09:22
Aktuality 14
WTA ACAPULKO - Ženské finále na turnaji v Acapulku ovládla Číňanka Yafan Wang, která zdolala turnajovou pětku Sofii Keninovou z USA 2-6 6-3 7-5 a vybojovala tak premiérový titul z okruhu WTA. Ve čtyřhře uspěly Číňanka Saisai Zheng s Běloruskou Viktorií Azarenkovou.
Yafan Wang

Čtyřiadvacetiletá Yafan Wang ve svém prvním finále v kariéře udolala o čtyři roky mladší Sofii Keninovou, přestože prohrávala 2-6 0-2. První singlovou trofej přidala 65. hráčka světa ke třem deblovým titulům a v pořadí WTA se poprvé posune do první padesátky, kde bude už čtvrtou čínskou tenistkou.

"Jsem tento týden v Mexiku poprvé a myslím, že na to nikdy nezapomenu. Byl to nádherný týden, moc jsem si ho užila. Jsem opravdu šťastná, že jsem tu vyhrála svůj první titul," řekla v rozhovoru po vítězství Číňanka.

"Já jsem také v Mexiku poprvé, ale bohužel se mi nepodařilo vyhrát, protože soupeřka byla v dnešním utkání lepší. Gratuluju, Yafan. I tak jsem si ale tento týden moc užila," konstatovala poražená Keninová, jež ve druhém letošním finále nenavázala na triumf z Hobartu.

V ženské čtyřhře triumfovaly jiná Číňanka Saisai Zheng s Běloruskou Viktorií Azarenkovou. Bývalá světová jednička Azarenková získala první turnajový titul poté, co se jí v prosinci 2016 narodil syn. "Je to trochu výjimečné, když jsem poprvé vyhrála jako máma. Bylo to na poslední chvíli, ale nakonec se ten týden povedl," uvedla Běloruska po finále, v němž se Zheng porazily domácí tenistku Guilianu Olmosovou a Američanku Desirae Krawczykovou 6-1 6-2.

• WTA INTERNATIONAL ACAPULCO •
Mexiko, tv. povrch, 250.000 dolarů
sobotní výsledky (02. 03. 2019)
• Dvouhra - finále •
Yafan Wang (Čína) - Keninová (5-USA) 2-6 6-3 7-5

• Čtyřhra - finále •
Azarenková, Zheng (Běl./Čína) - Krawczyková, Olmosová (3-USA/Mex.) 6-1 6-2

Komentáře

14
Přidat komentář
dadaft
tak se dívám na opáčko finále Wang - Kenin a po prvním setu Baumruk říká, že si jde Kenin nekompromisně za dalším titulem,,,,,,,,,,,, všichni víme, jak to dopadlo.

a to samé říkal po prvním setu Wang - Vekič, jak Donna nekompromisně ukazuje svůj level a kráčí k vítězství,,,,,,,,,,, aby o hodinu později byla v naprostém rozkladu.

:-))
Reagovat
turista
Vekic do ženské špičky nepatří. Je to spíš taková královna krásy, ne tenisu.
Reagovat
dadaft
zase bych nepřeháněl...
Reagovat
bIbec
jj, zas tak krásná néni =)
Reagovat
sojka1
a zas tak spatne taky nehraje.. :-))
Reagovat
turista
A špatně taky nehraje. Partnerství se Stanem Wawrinkou jí evidentně svědčí.
Reagovat
gigin
Ale třeba kdyby ju Kokki ještě párkrát zneuctil, tak sa zbýčí ještě víc.
Reagovat
sojka1
zas koridu misto kurtu take mit nemusim... jo a ahoj giginku! :-)
Reagovat
gigin
:)) ahoj! Ani netušíš, jak rád tě vidím. Kdes byla tak dlouho se raději ani neptám :))
Reagovat
blixa
No kde tak sojka mohla být .. lítala někde po lese, ne ? :D
Reagovat
turista
Je fakt hezká.
Reagovat
blixa
Řečeno s Jindřichem Plachtou, krasavice inteligentní !!! ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=NL4lvl_WqB8
Reagovat
turista
Asi tak.
Reagovat
dadaft
zajímavé, další otočený zápas od Yafan, gratulace, rád bych na to mrknul, ale koliduje to s mužskou padesátkou na MS, takže smůla...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist