Wawrinka, Azarenková a Kuzněcovová dostali divoké karty na US Open

14. 8. 2018, 20:33
Aktuality 15
Bývalí grandslamoví šampioni Stan Wawrinka, Viktoria Azarenková a Světlana Kuzněcovová dostali od pořadatelů US Open volné karty pro účast v hlavní soutěži tohoto newyorského turnaje. Poslední grandslam tenisové sezony začne 27. srpna.
Stan Wawrinka

Třiatřicetiletý Švýcar Wawrinka triumfoval na US Open v roce 2016 a loni titul neobhajoval kvůli zranění kolena. Po dvou operacích bývalý třetí muž světového žebříčku pomalu šplhá vzhůru pořadím ATP Tour, v němž mu aktuálně patří 151. místo.

Běloruska Azarenková je dvojnásobnou šampionkou Australian Open a na US Open hrála dvakrát finále. Loni ve Flushing Meadows nestartovala kvůli právním sporům o opatrovnictví syna s bývalým partnerem. Na žebříčku je bývalá světová jednička na 87. místě, o jednu příčku výš než ruská šampionka US Open z roku 2004 Kuzněcovová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

15
Přidat komentář
Tsonga1
Bude hrat uz Tsonga bo je stale zraneny ?
Reagovat
Krisboy
Správné rozhodnutí.
Reagovat
a.magerova
I když by mě šokovalo, kdyby Staňa WC nedostal, kdo už jiný?!

Babám je taky přeju.
Reagovat
kada.tom
Všichni tři si je zaslouží.
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě lepší, než to dat Fritzovi a spol.
Reagovat
Fandina
Na ty se také dostane. :-)
Reagovat
kada.tom
můj názor je ten, že část WC by se měla dát hvězdám, které se vrací vinou zranění, těhotenství nebo kterým se nedaří, ale v Americe hrají dobře, což jsou přesně tyto případy ... no a pak samozřejmě nějaké WC těm možným nadějím budoucnosti, samozřejmě domácím a pak těm z ostatních GS zemí podle vzájemné dohody :-)
Reagovat
ttopi
To bys potřeboval na každý turnaj tak 20 WC.

Je fakt, že ta WC je většinou pro hráče, kterému žebříčkové postavení nedovoluje se přímo kvalifikovat, ale objektivně na hlavní soutěž má (návrat po zranění, mateřství, nebo po odpykání trestu za doping).

S tím dopingem samozřejmě žert.
Reagovat
Krisboy
Žert? Ve WTA čertužel realita.
Reagovat
ttopi
Sharapova?
Reagovat
smazaný uživatel
To je diskutabilní. WC by měly být vybírány velmi pečlivě. Stan, Murray atd. jsou samozřejmě oprávněné WC, ale dávat WC třeba Fritzovy, jakožto naději budoucnosti, která nemá výsledky taky moc nerespektuji.

Bouchard je stejná pohádka.
Reagovat
smazaný uživatel
Divoké karty sa dávali vzdy najma domácim mladým puškám..

Fritz je typickým prikladom...Snad najtypickejsia divoká karta..
Reagovat
misa
Někteří borci jedou skoro každý turnaj na WC. Počet karet za rok by měl být omezený, ať se taky snaží jako drtivá většina hráčů/hráček.
Reagovat
EllNino
tak zrovna tady jsou to hodně oprávněné WC, divoké karty jsou omezené, ale ne pro GS vítěze ...

Pokud narážíš na Bouchard a podobné "hvězdičky", tak souhlas
Reagovat
EllNino
To je super zpráva :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist