Wawrinka dál marně hledá formu, ve Washingtonu padl v bitvě s trápícím se Youngem

1. 8. 2018, 08:17
Aktuality 2
ATP WASHINGTON - Stan Wawrinka si ve Washingtonu teprve sedmou letošní výhru nepřipsal. Po operaci kolena se trápící Švýcar v prvním kole podlehl po třísetové bitvě domácímu Donaldu Youngovi, kterému k vítězství stačil jediný brejk. Americký tenista se ve druhém kole střetne s japonským šampionem z roku 2015 Keiem Nišikorim, jemuž může oplatit loňské vyřazení.
Stan Wawrinka

Stan Wawrinka se od začátku sezony snaží dostat zpět do formy po loňské operaci kolena, půlroční pauza si však z jeho výkonnosti a herní pohody vzala velkou daň. Letos odehrál 11 turnajů a jen jednou vyhrál dva zápasy po sobě. Šestkrát vypadl v prvním kole, naposledy včera ve Washingtonu. 

Třiatřicetiletý Švýcar na začátku přípravy na US Open, na kterém předloni získal svůj třetí grandslamový titul, podlehl 4-6 7-6 6-7 domácímu Donaldu Youngovi. I když jen jednou přišel o podání a dalšímu brejkbolu nečelil, sám žádnou ze dvou šancí na brejk nevyužil a prohrál 4-6 7-6 6-7.

"Hodně jsem chyboval a stále se necítím tak, jak bych chtěl. Samozřejmě mi chybí sebevědomí," uvedl po těsné porážce Wawrinka. Minulý měsíc ve Wimbledonu překvapil výhrou nad světovou šestkou Grigorem Dimitrovem, ale pak hladce vypadl ve druhém kole s outsiderem Thomasem Fabbianem.

Bývalý třetí muž světového žebříčku Wawrinka je aktuálně v pořadí ATP Tour až na 198. pozici a na blížící se turnaj Masters v Torontu dokonce potřeboval divokou kartu do kvalifikace. "Je těžké, když nevyhráváte. Pak začnete na kurtu až moc přemýšlet," poznamenal rodák z Lausanne, jenž má letos negativní bilanci šest výher a 11 porážek.

"Musíte prostě přijmout, že to bude bolet. Už jsem to zažil a trvalo mi hodně dlouho, než jsem se dočkal grandslamových titulů, takže jsem srovnaný s tím, že budu potřebovat k úspěšnému comebacku ještě pár měsíců navíc," uvedl Wawrinka, jenž první ze svých tří grandslamů, Australian Open v roce 2014, vyhrál krátce před třicítkou.



Ani Young letos nemá ideální formu. Během roku 2018 zaznamenal bývalý 38. hráč světa teprve sedmou výhru, z toho čtvrtou v hlavní soutěži a třetí ve Washingtonu, kde prošel kvalifikací. 

"Dnes to byl těžký zápas. Bylo to hodně nervózní, ale jsem šťastný, že výsledkem na konci dne je vítězství. Proti Stanovi je to vždy velmi náročné," komentoval Young, který vzájemnou bilanci upravil na 2-3

"Letos postrádám sebedůvěru. Vyhrát vyrovnané zápasy je schopnost, která mi v tomto roce chybí. Ale tento zápas mi může hodně pomoct," věří devětadvacetiletý rodák z Chicaga.

Semifinalista z let 2011 a 2014 Young se ve druhém kole, v němž v předchozích třech letech vždy ztroskotal, utká s Keiem Nišikorim. S Japonským šampionem z roku 2015 prohrává ve vzájemné bilanci 1-6, naposledy mu podlehl před rokem právě ve Washingtonu. Porazit ho dokázal jen před 11 lety na Futures.

Do turnaje už vstoupil také obhájce titulu Alexander Zverev. Jeho zápas proti Tunisanovi Maleku Jazírímu ale byl dvakrát přerušen kvůli dešti, poprvé za stavu 3-0, naposledy pak po prvním setu, který německý favorit vyhrál 6-2.

Zverev ve Washingtonu útočí na třetí letošní titul, první z tvrdého povrchu. V případě postupu přes Jazírího by se v osmifinále mohl poprvé v hlavní soutěži utkat se svým o devět let starším bratrem Mischou, s nímž dvakrát prohrál v kvalifikacích.

• ATP 500 WASHINGTON •
USA, tv. povrch, 2.146.815 dolarů
úterní výsledky (31. 07. 2018)
• Dvouhra - 1. kolo •
Young (USA) - Wawrinka (Švýc.) 6-4 6-7(5) 7-6(3)
Duckworth (Austr.) - Kwiatkowski (USA) 6-3 7-5
Donaldson (USA) - Thompson (Austr.) 6-4 7-6(4)
Kudla (USA) - Lacko (SR) 6-7(3) 6-1 6-4
Medveděv (Rus.) - Watanuki (Jap.) 3-6 7-5 6-1
De Minaur (Austr.) - Pospisil (Kan.) 6-7(6) 6-2 6-3
Baghdatis (Kypr) - Paire (Fr.) 6-3 3-6 6-2
Herbert (Fr.) - Krueger (USA) 7-5 6-3
Millot (Fr.) - Sugita (Jap.) 6-3 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
George_Renel
https://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/1010314-radil-jak-nepricetny-tenisovy-bourlivak-rozlamal-tri-rakety-fanousci-ho-vybuceli.html#hp-sez
Reagovat
Kozoroh
https://youtu.be/GuLM-H-x5qI
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist