Wawrinka je v prvním čtvrtfinále série Masters

19. 3. 2008, 21:43
Aktuality 1
Dvaadvacetiletý Švýcar Stanislas Wawrinka se poprvé v kariéře probojoval do čtvrtfinále turnaje série Masters. Po špatných výsledcích z posledních týdnů si dnes v Indian Wells poradil i s Korejcem Leem a je tak příjemným překvapením Pacific Life Open.
Profily hráčů
Stanislas Wawrinka

Stanislas Wawrinka začal dnešní zápas lépe. Hned v prvním gamu dokázal odvrátit dva brejkboly a následně soupeři jeho podání prorazil. Co se švýcarskému tenistovi povedlo v úvodu, zopakoval i na druhém vlastním servisu - odvrátil dvě hrozby ztráty podání a potvrdil tak brejk. Leemu se nedařilo na servisu, po každém totiž prohrál každý druhý míček a úvodní sadu tak zákonitě ztratil hladce 1-6.

Druhý set už tak jednoznačný nebyl. Korejec se mohl spolehnout na svůj asi nejnebezpečnější úder - bekhend jednoruč, na který Švýcar těžko hledal odpověď. A když Lee vedl 5-3, zdálo se, že bude muset rozhodnout třetí dějství. To však Wawrinka nechtěl připustit a dokázal srovnat na 5-5. Vítězství v celé druhé sadě však na svou stranu nestrhl - Lee znovu prolomil soupeřovo podání a srovnal stav na 1-1 na sety.

Rozhodovat se tak muselo až ve třetí sadě, stejně jako minulý rok v prvním vzájemném zápase. A i dnes byl úspěšnější o 9 let mladší Švýcar. Wawrinka si vě třetím setu vytvořil osm brejkových příležitostí, jednu využil a dotáhl zápas do vítězné konce v poměru 6-1 5-7 6-4.

Wawrinka si tak poprvé v kariéře zahraje na turnaji série Masters čtvrtfinále. Švýcar začal letošní sezonu finálovou účastí v Dauhá, ale pak mu čtyři podniky nevyšly podle představ a v Indian Wells tak svými výkony mile překvapil. Čtvrtfinálový soupeř mu vzejde ze souboje Djokovič - Caňas.

ATP Indian Wells - středeční výsledky:

Dvouhra - osmifinále:
Wawrinka (Švý) - Lee (Kor) 6-1 5-7 6-4

WTA Indian Wells - středeční výsledky:

Dvouhra - čtvrtfinále:
Kuzněcovová (2-Rus) - A. Radwaňská (10-Pol) 6-2 6-4

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist