Wawrinka navázal na dobré výkony výhrou

13. 5. 2008, 22:38
Aktuality 0
ATP HAMBURK - Švýcarský tenista Stanislas Wawrinky, který se díky semifinále z Barcelony a finále v Římě dostal v žebříčku do elitní světové desítky, dnes na úspěchy navázal další výhrou. V Hamburku si v úvodním kole poradil se Španělem Albertem Martinem. S turnajem se už rozloučila největší domácí naděje - Philipp Kohlschreiber.
Stanislas Wawrinka

U Stanislase Wawrinky bylo špatným zvykem, že po úspěšném turnaji na následujícím selhal hned v 1. kole. To se nestalo v Hamburku. Španělského kvalifikanta Alberta Martina porazil i posedmé v kariéře a už je jisté, že si v dalším vydání žebříčku bodově znovu polepší - před rokem totiž vypadl už v 1. kole. O další zlepšení se pokusí v druhém kole proti domácímu Kieferovi.

Největší naděje vkládali němečtí fanoušci do Philippa Kohlschreibera. Ten se však s turnajem loučí už po prvním kole. Dnes sice proti Tommymu Robredovi ze Španělska vyhrál po dobrém výkonu úvodní set 6-2, ovšem v následné sadě prohrál tie-break a Robredo, vítěz turnaje z roku 2006, obrat dokonal v 3. setu výhrou 6-3. Robreda v dalším duelu čeká Chorvat Ivo Karlovič.

Špatné formy osmého nasazeného Francouze Richarda Gasqueta dokázal využít Ital Andreas Seppi. Po výhře 6-3 6-2 se po sedmi turnajích, na nichž vypadl vždy v druhém kole, konečně probojoval alespoň do bojů o postup do kola čtvrtého - v Hamburku čtvrtfinále.

Zítra se na hamburkském turnaji dotovaném částkou 2.270.000 euro po měsíční pauze poprvé představí Tomáš Berdych v duelu s Maratem Safinem (preview). Diváci se už těší i na TOP trojku - Federera, Nadala a Djokoviče.

ATP Masters Series Hamburk - úterní výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:
1. kolo: Soderling (Švéd.) - Andrejev (Rus.) 4:6 6:3 6:3
Tipsarevič (Srb.) - Beck (Něm.) 3:6 6:3 6:1
Acasuso (Arg.) - Vliegen (Bel.) 5:2 skreč V.
Starace (It.) - Horna (Peru) 6:3 4:2 skreč H.
Moya (Šp.) - Benneteau (Fr.) 3:6 6:4 7:6(7)
doplněno:
Robredo (13-Špa) - Kohlschreiber (Něm) 2-6 7-6(5) 6-3
Wawrinka (Švý) - A. Martin (kv.-Špa) 6-3 6-3
Nieminen (Fin) - Schüttler (Něm) 6-1 6-3

Dvouhra - 2. kolo:
Davyděnko (4-Rus.) - Ljubičič (Chor.) 6:4 6:1
Verdasco (Šp.) - Llodra (Fr.) 6:2 6:0
Ferrer (5-Šp.) - I. Minář (ČR) 6:3 6:3
doplněno:
Seppi (Itá) - Gasquet (8-Fra) 6-3 6-2

Čtyřhra - 1. kolo:
Fyrstenberg/Matkowski (Pol) - Kas/Wassen (Něm/Niz) 7-5 6-1
Benneteau/Llodra (Fra) - Mirnyj/J. Murray (Běl/VB) 5-7 6-3 10-7

Čtyřhra - 2. kolo:
Blake/Fish (USA) - Bhúpathí/Knowles (4-Ind./Bah.) 6:2 6:3

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist