Wawrinka zvládl start na Masters v Paříži. Evanse porazil i popáté

3. 11. 2020, 13:31
Aktuality 20
ATP MASTERS PAŘÍŽ - Stan Wawrinka si i v pátém vzájemném souboji poradil s Danielem Evansem. Zatímco před třemi týdny v petrohradské hale musel proti britské jedničce odvracet tři mečboly v řadě, v prvním kole pařížského Masters zvítězil bez ztráty setu a podání. Jeho dalším soupeřem bude Gilles Simon, nebo Tommy Paul.
Stan Wawrinka (© AFP)

Stan Wawrinka měl solidní vstup do sezony, ale po koronavirové pauze marně hledá svou nejlepší formu. Na French Open vypadl již ve třetím kole po šokující porážce s nezkušeným Hugem Gastonem, v petrohradské hale ve čtvrtfinále nestačil na Denise Shapovalova a před týdnem ve Vídni prohrál hned v prvním kole s antukářem Christianem Garínem.

Svou již 14. účast na pařížském Masters zahájil vítězstvím 6-3 7-6(3) nad Danielem Evansem. Zatímco před třemi týdny v hale v Petrohradu musel trojnásobný grandslamový šampion a bývalý třetí hráč světa odvracet tři mečboly v řadě, tentokrát odvrátil oba brejkboly a k postupu si pomohl osmi esy. Nejlepšího Brita v žebříčku ATP porazil i popáté.

Dalším soupeřem 35letého Švýcara, jehož maximem v hale Bercy je semifinále ročníku 2015 bude Tommy Paul. Třiadvacetiletý Američan dnes ve své premiéře v pařížské hale Bercy zdolal 3-6 6-3 6-3 domácího veterána Gillesa Simona a připsal si teprve třetí výhru na turnajích Masters 1000. V prvním vzájemném duelu proti Wawrinkovi bude bojovat o premiérový postup do 3. kola akcí této kategorie.

Kevin Anderson si znovu po týdnu zahraje s Daniilem Medveděvem, kterého vyřadil ve vídeňské hale. Dvojnásobnému grandslamovému finalistovi dnes na Masters v Paříži v prvním kole za stavu 2-5 vzdal lucky loser Laslo Djere.

Milos Raonic odstartoval své působení v pařížské hale suverénním vítězstvím 6-3 6-2 nad Aljažem Bedenem. Nasazený Kanaďan nastřílel 18 es, na podání dohromady ztratil jen šest fiftýnů a svému soupeři nenabídl jediný brejkbol. O postup do osmifinále se utká s domácím Pierrem-Huguesem Herbertem.

John Millman v Paříži nenavázal na úspěch z kazašského Nur-Sultanu, kde v neděli získal první titul na okruhu ATP. Ve francouzské metropoli 31letý Australan prohrál v prvním kole 4-6 2-6 s o deset let mladším Srbem Miomirem Kecmanovičem, jenž ve druhém kole vyzve osm zápasů neporaženého Němce Alexandera Zvereva (h2h 1-0), kterého loni porazil v Cincinnati.

Prvním osmifinalistou letošního ročníku Masters v Paříži se stal Marin Čilič. Vítěz US Open 2014 se mezi nejlepší šestnáctku dostal bez boje po odhlášení Corentina Mouteta, který byl z turnaje vyřazen na základě pozitivního testu na Covid-19.

Norbert Gombos v Paříži navázal na svou premiérovou výhru na turnaji Masters 1000, když porazil 6-4 7-6 světovou čtrnáctku Davida Goffina a připsal si tak svůj první skalp hráče Top 20. V předchozích sedmi zápasech s nimi přitom neuhrál ani set a ve 30 letech měl na kontě pouze čtyři výhry nad členy Top 50.

Naopak Belgičan Goffin, který se před třemi týdny léčil s Covidem, už dva měsíce čeká na vítězství. Od postupu do osmifinále US Open prohrál pět zápasů a dvanáct setů v řadě.

Slovák Gombos se o postup do svého největšího čtvrtfinále utká s Pablem Carreñem (h2h 1-1), kterého zaskočil letos v Montpellier. Španělský tenista si dnes poradil 7-6 6-2 s Němcem Janem-Lennardem Struffem.

Svůj úvodní zápas v Paříži nezvládl jeden z favoritů Stefanos Tsitsipas. Druhý nasazený Řek ve večerní tie-breakové bitvě podlehl domácímu Ugu Humbertovi a před obhajobou titulu na Turnaji mistrů se tak do zápasového tempa nedostal.

Nejvýše nasazený Rafael Nadal do turnaje vstoupí až zítra soubojem s krajanem Felicianem Lópezem, šampion posledních dvou halových akcí Andrej Rubljov bude zítra čelit lucky loserovi Radu Albotovi.

• ATP MASTERS 1000 PAŘÍŽ •
Francie, tv. povrch / hala, 4.289.970 eur
úterní výsledky (3. 11. 2020)
• Dvouhra - 2. kolo •
Humbert (Fr.) - Tsitsipas (2-Řec.) 7-6(4) 6-7(6) 7-6(3)
Giron (USA) - Berrettini (7-It.) 7-6(3) 6-7(0) 7-5
Gombos (SR) - Goffin (8-Belg.) 6-4 7-6(6)
Carreňo (9-Šp.) - Struff (Něm.) 7-6(3) 6-2
Čilič (Chorv.) - Moutet (Fr.) / bez boje
• Dvouhra - 1. kolo •
Raonic (10-Kan.) - Bedene (Slovin.) 6-3 6-2
Wawrinka (12-Švýc.) - Evans (Brit.) 6-3 7-6(3)
Anderson (JAR) - Djere (Srb.) 5-2 / skreč
Nišioka (Jap.) - Andújar (Šp.) 5-7 6-4 6-2
Gasquet (Fr.) - Fritz (USA) 6-0 3-6 6-3
Sonego (It.) - Bublik (Kaz.) 6-1 6-4
Herbert (Fr.) - Sandgren (USA) 2-6 6-4 7-6(4)
Kecmanovič (Srb.) - Millman (Austr.) 6-4 6-2
Paul (USA) - Simon (Fr.) 3-6 6-3 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

20
Přidat komentář
smazaný uživatel
Humbert - Tsitsipas

7:6 6:7 7:6

Neskutečný zapas. Tsitsipas tam nechal dusi a nestacilo to. Humbert zaznamenal obrovský progres. Vyhrát zapas po třech prosranych matchballech vyžaduje extrémní hlavu.

Tsitsipas prohrál dva zápasy po sobě, kde nechal všechno. Teď je otázka, zda to jeho všechno bude na velké tituly stačit.

Dneska mu chybělo něco navíc, nějaký uder, kterým by překvapil.
Reagovat
Patik
v ďalšom kole chce hrať s oddýchnutým Čiličom..nemám rád takéto situácie na turnajoch..Humbert to odchodí alebo odovzdá..škoda toho gréka..s Čiličom to mohol byť zaujímavý zápas..takto to bude nuda..
Reagovat
smazaný uživatel
Humbert neodchodi ani míček, to se vsadim.
Reagovat
Patik
Pozerám teraz že bude mať deň volna..čiže asi stihne zregenerovať..ale myslím si že aj tak v ďalšom kole padne s Čiličom..
Reagovat
EllNino
Nechapu, proč dehonestujes Humberta ... je na vlně, klidně může dojít do finále :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jsem si říkal, že má dnes Gomboš jedinečnou příležitost porazit Goffina. Tak ještě gem/setsmile
Reagovat
Krisboy
David má hodně špatný období smile
Reagovat
Patik
zaujímalo by ma prečo..na ATP Cupe išiel ako píla proti Nadalovi..a teraz padne s Gombošom..
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Po coronaviru...
Reagovat
Krisboy
On ho prodělal? To jsem nevěděl. Jestli měl nějaký těžší průběh, určitě to může mít vliv.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Byl pozitivní. O průběhu se u něj moc nepsalo a brzy začal hrát, ale nedivil bych se, že ho to vyhodilo z rytmu nebo pohody.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
to má za sebou a může na autogramiádusmile
Reagovat
EllNino
Zápas Paul Simon - pro hudební klasiky :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Patik
Stanove výkony na turnajoch ..to je strašná krivka..raz je top raz zase úplna katastrofa..raz skala raz labil..jeden set stanimal druhý set dostane kanára..toto veru neni vintage Wawrinka..
Reagovat
EllNino
tohle je přesně vintage Wawrinka :)
Reagovat
Krisboy
Gasquet zatím podle předpokladů. Počítám, že během dvou tří gamů se rozsype.
Reagovat
Krisboy
Tak to dneska zvládnul. Ale Králem prvních setů je stále smile
Reagovat
smazaný uživatel
6:0 Fritzovi. To je strašný tragéd ten Amík.
Reagovat
Krisboy
Stanimal lives on!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist