Wawrinkovi se v Marseille povedla odveta, Stachovskému musel utéct z mečbolů

18. 2. 2016, 07:49
Aktuality 14
ATP MARSEILLE - Stan Wawrinka v Marseille málem skončil po roce znovu na raketě Sergeje Stachovského. Letos se mu ale povedlo proti ukrajinskému soupeři odvrátit dva mečboly a po boji postoupit do čtvrtfinále.
Stan Wawrinka a Sergej Stachovskij

Stan Wawrinka loni v Marseille pět dní po triumfu v Rotterdamu prohrál už ve čtvrtfinále se Sergejem Stachovským. Přesně po roce se na stejném místě dočkal odvety a i když měl znovu namále, tentokrát třísetový duel zvládl a vzájemnou bilanci vyrovnal na 2-2.

Třicetiletý Švýcar ve svém prvním zápase od Australian Open začal lépe, za stavu 6-4 a 4-4 ale poprvé přišel o podání a rozhodnout musel třetí set. V něm se Stachovskij dostal do vedení 2-1, ale brejk nepotvrdil. Vyrovnané dějství musel rozhodnout tie-break a ukrajinský tenista se v něm dostal ke dvěma mečbolům, Wawrinka však kritické momenty ustál a po dvou hodinách zvítězil 6-4 4-6 7-6.

Stachovskij se v zápase vydal celkem 62krát k síti, ale poslední náběh se mu stal osudným, neboť ho Wawrinka prohodil svým 49. vítězným úderem.



"Byla to velká bitva. Měl jsem štěstí, že jsem z ní dostal dál. Třetí set byl komplikovaný, měl jsem štěstí, že jsem ho dokázal brejknout," komentoval nejvýše nasazený Wawrinka, který si v devátém letošním utkání připsal osmou výhru. V úvodu sezony triumfoval v Čennaí, jedinou porážku utrpěl v osmifinále Australian Open s Raonicem.

O postup do semifinále si Wawrinka zahraje buď s francouzským kamarádem Benoitem Pairem, nebo jeho krajanem Vincentem Millotem.

Mezi osmičkou nejlepších je také Marin Čilič. Čtvrtý nasazený Chorvat zdolal 4-6 6-3 7-5 Nizozemce Robina Haaseho, s nímž vyhrál i pátý vzájemný souboj.

• ATP 250 MARSEILLE •
Francie, tv. povrch, 665.910 eur
středeční výsledky (17. 02. 2016)
• Dvouhra - 1. kolo •
Millot - Mahut (oba Fr.) 6-7(1) 6-2 6-3
Halys - Guez (oba Fr.) 6-7(5) 6-2 6-3
• Dvouhra - 2. kolo •
Wawrinka (1-Švýc.) - Stachovskij (Ukr.) 6-4 4-6 7-6(8)
Čilič (4-Chorv.) - Haase (Niz.) 4-6 6-3 7-5
Goffin (6-Belg.) - M. Zverev (Něm.) 6-1 2-0 skreč Z.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
Fandina
super. Mám radost. První set v TB a druhý 6:3. Gratulka a jen tak dál.
Reagovat
gigin
Jestli dnes porazí Gulba Ríšu, tak pak bude mač s Dickem. Kuwa to musí byt :DDD
Reagovat
VlS
No, tak uvidíme, jak to dneska regulovčíkovi pude :-)
Reagovat
gigin
Tak nic no.
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.tenisovysvet.sk/clanok/18285/argentincan-heras-znechuteny-z-odmien-na-mensich-turnajoch
Reagovat
smazaný uživatel
Riziko podnikání. Když není úspěšný, ať změní obor. Sponzorování malých turnajů, na kterých hrají absolutně neznámí hráči, je v podstatě charita.
Reagovat
panzer.dragon
myslíš, že takovejhle hráč (mezi 300-800místem žebříčku) obětoval tenisu celou svojí profesní kariéru? že nemá například nějaký normální vzdělání, ale má nějakou sportovní tenisovou akademii?
Reagovat
VlS
Tak proč nejde umývat auta do myčky? 100 dolarů za tři hodiny by spousta lidí bralo.
Reagovat
spaniel
Ne kazdy muze byt jednicka a tenis musi mit zazemi, podhoubi. Tenis je asi nejmene financne vyvazeny top sport. Neni dobre, ze hraci nad 209 mistem v rankingu jsou v minusu.
Reagovat
VlS
No, a kdo to zaplatí? Jakejkoliv sport jde dělat i amatérsky. Promiň, ale challenger 10.000, to je tak 5 liga, řek bch určená pro juniory na přestup výš, respektive jako síto, kdo na to má a kdo ne. Co tam ten starej křen dělá? Ten spíš ž měl dávno zjistit, že je lepší dělat něco jinýho.
Trochu mi to připomíná nářky herců, že si v divadle, kam nikdo nechodí, nevydělají a měli by dostat dotace.
Reagovat
Fandina
Na druhou stranu, aby ten tenis byl top, tak k tomu jsou nutné i nižší turnaje, to, že on řekl, že odměna byla malá neznamená, že si vedle nevydělává mytím nádobí.
Reagovat
rusedski
Video je z loňska :)
Reagovat
Fandina
:-))
Reagovat
LubosZabloudil
opraveno, děkuji :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist