Wickmayerová má šanci obhájit titul, v Aucklandu ale měla namále

7. 1. 2011, 08:41
Aktuality 0
WTA AUCKLAND - Yanina Wickmayerová v Aucklandu vyhrála už deváté utkání v řadě. Její sérii dnes mohla ukončit Číňanka Shuai Peng, nadějný stav ale v postup do finále neproměnila. Druhou finalistkou je překvapivě Maďarka Greta Arnová.
Yanina Wickmayerová

Yanina Wickmayerová loni v Aucklandu triumfovala bez ztráty setu, letos měla cestu do finále o poznání komplikovanější. Safinovou a Lisickou porazila až ve třech setech, následně smetla Halepovou, ale v semifinále měla namále proti Shuai Peng.

Číňanka za stavu 6-3 5-4 podávala na postup a získala úvodní fiftýn. Favorizovaná Belgičanka ale nakonec utkání, které trvalo téměř tři hodiny, otočila a vyhrála i třetí vzájemný duel. Obě hráčky dnes ztratily po šesti servisech.

Soupeřkou druhé nasazené Belgičanky bude překvapivě Greta Arnová. Třicetiletá Maďarka povzbuzená skalpem turnajové jedničky Šarapovové si v semifinále vyšlápla i na čtvrtou nasazenou Němku Julii Görgesovou a podruhé v kariéře postoupila do finále.

Ani maďarská tenistka neměla semifinálový zápas jednoduchý. Klíčovým se stal 12. game úvodní sady, ve kterém Görgesová za stavu 6-5 a 40-0 neproměnila tři setboly.

Arnová dosud triumfovala pouze před čtyřmi lety ve svém jediném finále na antuce v Estorilu, kde začala v kvalifikaci a na cestě za největším úspěchem kariéry ji nezastavily ani vycházející hvězdy Wozniacká s Azarenkovou.

Wickmayerová, jež Arnovou loni v jediném vzájemném duelu na tvrdém povrchu smetla dvakrát 6-2, bude v šestém finále usilovat o čtvrtý titul.

- WTA INTERNATIONAL AUCKLAND (Nový Zéland, tv. povrch, 220.000 dolarů) -
páteční výsledky (07. 01. 2011)

Dvouhra - semifinále:
Arnová (Maď.) - Görgesová (4-Něm.) 7-6(3) 6-3
Wickmayerová (2-Belg.) - Šuaj Pcheng (Čína) 3-6 7-6(3) 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist