Wimbledonská šampionka Muguruzaová začala ve Stanfordu drtivou výhrou

3. 8. 2017, 09:42
Aktuality 3
WTA STANFORD - Garbiñe Muguruzaová se představila poprvé od svého triumfu ve Wimbledonu. Třiadvacetiletá Španělka odstartovala svou pouť na akci WTA Premier v kalifornském Stanfordu drtivou výhrou 6-2 6-0 nad domácím talentem Kaylou Dayovou. Turnajovou jedničku ve čtvrtfinále čeká Ana Konjuhová z Chorvatska.
Profily hráčů
Garbiñe Muguruzaová

Garbiñe Muguruzaová před necelými třemi týdny získala svou druhou grandslamovou trofej, když nenašla přemožitelku ve slavném Wimbledonu, a fantastickou formu si přivezla i na první podnik US Open Series do Stanfordu, kde se v tomto týdnu koná akce série WTA Premier.

Rodačka z venezuelského Caracasu měla coby turnajová jednička v prvním kole volný los a v kole druhém potvrdila roli jasné favoritky. S vítězkou loňské juniorky na US Open Kaylou Dayovou ztratila pouhé dva gamy a rozhodně měla s talentovanou Američankou mnohem méně práce než v březnu v Indian Wells.

Třiadvacetiletá Španělka na kurtu strávila necelou hodinu. V průběhu utkání čelila jedinému brejkbolu, který odvrátila. V prvním setu sebrala domácí hráčce dvakrát podání, a ve druhé sadě své soupeřce dokonce nedovolila uhrát jedinou hru a nadělila jí kanára.

Muguruzaová tak vyrovnala své stanfordské maximum. Při svém jediném startu na turnaji s oficiálním názvem Bank of the West Classic před třemi lety uhrála čtvrtfinále.

V něm se letos premiérově utká s Anou Konjuhovou. Devatenáctiletá talentovaná Chorvatka si po setech 7-5 6-4 poradila s nebezpečnou Ruskou Natalií Vichljancevovou.

Teprve šestou letošní výhru a vůbec první ve třech setech si připsala domácí Madison Keysová. Američanka otočila duel s krajankou Caroline Dolehideovou a zvítězila 3-6 6-2 6-3.

O semifinále si zahraje s Lesjou Curenkovou, jež k souboji druhého kola nastoupit nemusela, jelikož se z turnaje pro zranění odhlásila Maria Šarapovová.

Do turnaje dnes vstoupí Petra Kvitová. Nasazená dvojka bude v zápase druhého kola čelit Ukrajince Kateryně Bondarenkové.

• WTA PREMIER STANFORD •
USA, tv. povrch, 776,000 dolarů
středeční výsledky (2. 8. 2017)
• Dvouhra - 2. kolo •
Muguruzaová (1-Šp.) - Dayová (USA) 6-2 6-0
Keysová (3-USA) - Dolehideová (USA) 3-6 6-2 6-3
Konjuhová (5-Chorv.) - Vichljancevová (Rus.) 7-5 6-4
Curenková (7-Ukr.) - Šarapovová (Rus.) / bez boje
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

3
Přidat komentář
Frick
didn't have a great day.
Reagovat
Fandina
Neviděla jsem to, ale Mugu jede, tak jen tak dál!!!
Reagovat
dadaft
jako vždy skvělý, hlavní kurt je nejrychlejší hard v USA...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist