Wozniacká a Keysová hrají nejlepší turnaj roku. V Charlestonu svedou souboj o titul

7. 4. 2019, 09:34
Aktuality 2
WTA CHARLESTON - Caroline Wozniacká a Madison Keysová si až tento týden zahrály poprvé v sezoně čtvrtfinále a nakonec to na zelené antuce v Charlestonu dotáhly až do finále. Ve třetím vzájemném duelu budou bojovat o titul, Dánka může navázat na svůj triumf z roku 2011.
Caroline Wozniacká (j48tennis.net)

Caroline Wozniacká i kvůli problémům s revma odehrála během prvních třech měsíců sezony pouze čtyři turnaje s mizernou úspěšností, když ani jednou nebyla ve čtvrtfinále a z devíti zápasů vyhrála jen pět.

Víc jak dvě soupeřky po sobě osmadvacetiletá Dánka porazila poprvé až tento týden na prvním antukovém turnaji v Charlestonu. Roli favoritky potvrdila proti Němce Siegemundové, Rumunce Buzarnescuové, Řekyni Sakkariové a v sobotním semifinále i proti Chorvatce Petře Martičové, kterou přehrála 6-3 6-4 a ani v šestém vzájemném duelu s ní neztratila set.

Vítězka loňského Australian Open Wozniacká startuje na oblíbené specifické zelené antuce pošesté, nikdy nechyběla ve čtvrtfinále, čtyřikrát byla v semifinále a potřetí postoupila do finále. Triumf slavila v roce 2011.



Ve svém celkově 55. finále kariéry bude bývalá světová jednička a aktuálně 13. hráčka světa usilovat o 31. titul. Do cesty se jí postaví poprvé v sezoně hráčka Top 20 Madison Keysové, s níž vyhrála obě vzájemná utkání 2-0 na sety.

Čtyřiadvacetiletá Keysová prožívá rovněž nejlepší týden sezony, během které hraje na dokonce teprve čtvrtém turnaji. Na Australian Open vypadla v osmifinále, v Indian Wells a v Miami skončila vždy už po prvním vystoupení. 

V Charlestonu Keysová vyřadila Němku Tatjanu Mariaovou, bývalou finalistku Lotyšku Jelenu Ostapenkovou, bývalou šampionku a nasazenou jedničku Sloane Stephensovou, kterou porazila až na čtvrtý pokus, a v semifinále si v deštěm přerušeném duelu poradila hladce 6-4 6-0 s olympijskou vítězkou z Ria Portoričankou Monicou Puigovou.



Čtyřiadvacetiletá Keysová si finále v Charlestonu zahraje podruhé, před čtyřmi lety v něm podlehla Němce Angelique Kerberové. Celkově ji čeká osmé finále a první od US Open 2017. I počtvrté může triumfovat na podniku kategorie WTA Premier, dosud slavila v Eastbourne 2014, Birminghamu 2016 a Stanfordu 2017.

O účast ve finále čtyřhry neúspěšně bojovala Lucie Hradecká. Ve dvojici se slovinskou spoluhráčkou Andrejou Klepačovou nepotvrdily pozici druhého nasazeného páru a prohrály s Ruskami Irinou Chromačevovou a Veronikou Kuděrmětovovou dvakrát 3-6.

• WTA PREMIER CHARLESTON •
USA / Jižní Karolína, zelená antuka, 823.000 dolarů
sobotní výsledky (06. 04. 2019)
• Dvouhra - semifinále •
Wozniacká (5-Dán.) - Martičová (15-Chorv.) 6-3 6-4
Keysová (8-USA) - Puigová (Portor.) 6-4 6-0
• Čtyřhra - semifinále •
Chromačevová/Kuděrmetovová (Rus.) - Hradecká/Klepačová (2-ČR/Slovin.) 6-3 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
Fandina
Caro mě tenhle týden potěšíla. Tak nějak jsem si pořád myslela, že prohraje, ale ona prošla až do finále. Tam to nevyšlo, ale Klíče jí dneska přestřílely :-)). Dalo se to i čekat. A jinak se mi Caro líbila při závěrečné řeči, poděkovala všem i Fran, že s ní ten týden byla na lavičce a radila. A také popdřála Klíčům auto, že prý si nikdy žádné nevyhrála. A Mad jí potom zase řekle, že s Caro to byl těžký mač a že se těší, že si zase spolu zahrají a že jí auto půjčí, až na to přijde :-)).
Reagovat
smazaný uživatel
První "domácí" vítězka r. 2019.
Gratulace.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist