Wozniacká: Chci být znovu jednička

24. 1. 2012, 13:19
Aktuality 36
Po dnešní porážce z rakety Kim Clijstersové sice přijde o pozici tenisové královny, to prý ale Caroline Wozniackou příliš netrápí. Ještě se na vrchol vrátím, věří Dánka.
Caroline Wozniacká

"Abych byla upřímná, moc nad tím nepřemýšlím," odpověděla Wozniacká klidně na otázku, jak se vyrovnává se ztrátou pozice světové jedničky. Zároveň připomněla, že jedničkou byla dlouho a dvakrát po sobě i na konci sezony. "A je teprve leden a až na konci roku se uvidí, kdo hrál vyrovnaně a nejlépe," konstatovala Dánka.

Wozniacká se poprvé stala jedničkou 11. října 2010. S výjimkou týdne od 14. února 2011, v němž ji nahradila Clijstersová, strávila v čele celkem 67 týdnů. Často přitom čelila kritice, že není "opravdovou" první hráčkou, protože nevyhrála grandslam.

"Na konci roku uvidíme. Nakonec bych mohla být zpět, ale netrápím se tím," tvrdila Wozniacká. "A musím se smát, protože o mně mluvíte, jako bych končila kariéru, měla před sebou poslední rok a čas se mi rychle krátil. Ale faktem je, že mám před sebou ještě několik dobrých let," ujišťovala jednadvacetiletá rodačka z Kodaně.

Wozniacká věřila, že se může pořád zlepšovat, aby jednou grandslamový vavřín získala. Nejlépe hrála finále US Open 2009. "Udělám vše a jeden nebo více můžu vyhrát," řekla směrem k Australian Open, Wimbledonu, French Open a US Open. "Jsem si jistá, že mám před sebou hodně startů a grandslamových šancí."

Z Melbourne Wozniacká brzy odjede a plánovala, že bude dva a půl týdne pilně trénovat. "Abych se vrátila silnější a lepší," řekla Dánka. Od druhé půlky února do března absolvuje sérii turnajů v Dauhá, Dubaji, Indian Wells a Miami.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

36
Přidat komentář
smazaný uživatel
Pokud nevyhrála nikdy GS a je 1. tak je něco špatně na systému bodování. Teď ji převálcuje Kvitka z bodama za výhru AO a bude si to dlouho držet.
Reagovat
smazaný uživatel
Milánku, pokud by se tenistkám přepočetly body na systém ATP, byla by Carol jednička po většinu roku 2011 i tak (ano, na konci sezony by před TM i po TM byla až dvojka). Odlišné body za jednotlivá kola turnajů proti ATP toho moc na pořadí nejlepších nezmění, dost dlouho totiž měla Carol před dalšími slušný náskok.

Jiná věc, během úspěšného období vyhrála 3 turnaje kategorie Premier 5, kde za titul je jen 900 bodů. ATP má za vechny turnaje Masters 1000 bodů, u WTA je tedy obírají o 100 bodů (v případě Karolíny jde o tituly z Montrealu, Tokia a Dubaje).

Podívej se, kdo loni vyhrával turnaje. Každý GS má jinou vítězku, stabilita formy nejlepších byla mizivá. I na dalších velkých turnajích se do finále dostalo mnoho tenistek, narozdíl od jasné dominace Novaka a Rafy v případě ATP.
Před sepisováním takových výplodů by si mnozí z vás měli zjistit fakta. Plkat dojmy a nesmysly je velmi snadné.
Reagovat
Heather_Fedex
Q. This is the other side of the game, but did you feel a little bit of sympathy with Caroline Wozniacki who has had to put up with a lot of, not criticism necessarily, but a lot of investigation into the fact that she's been the No. 1 player of the world without winning a slam. Been taking quite a bit of schtick for what she's done. Do you feel a little bit of sympathy for her in that situation?

ROGER FEDERER: Well, I mean, I haven't followed in detail what's been written in the press about her or how she's been handling her press conferences or how tough you guys have been on her.

But I can imagine it could be tricky because it's been like this for a while now. Many world No. 1s in the past have not won slams. I have been aware of that, so it makes it difficult out there on the court, I guess. I see many women's players being extremely sort of tense and fist pumping after every single point. It's to me pretty surprising to see that, I guess.

I have fist pumped maybe five times at the most, and they do that in one game. It's incredible to see how intense they are. But then again, I think she's done really well. There has been many players coming in and out of the game on the women's side.

But it's not her problem, really. She did her work, and I think she deserves to be world No. 1. There is no free pass to world No. 1, you know. I think she's done very well. She wasn't just there for a week, either. You have to credit her for taking advantage of it and doing the best of it.

It's not all about the slams anyway. They're big tournaments, you know, but it's not only about that.
Reagovat
VlS
To jsou dvě věci. Vyhrát GS se pro královnu sluší, ale není to podmínkou, jen je ta koruna jaksi málo lesklá.
Myslím, že většině z nás, kteří kritizujeme Karolininu HRU je úplně jedno, jestli GS vyhrála nebo ne. Kritizujeme málo odvahy ke hře, málo aktivního zakončování , prostě moc opatrnosti a málo srdce. To není o GS. Pokud Vika předběhne Petru v bodech a bude No 1 ona, což se klidně může stát (Lajno, do hlavy ne prosím) tak s tím nebudu mít problém, protože bude koruna na odvážný hlavě. Rozumíš mi?
Reagovat
VlS
Mimochodem, dneska o tom mluvil Mats ( i když on dost často hrozně kecá)a říkal něco v tom smyslu, že Caro nemá tu správnou vůli vítězit a dokud ji nebude mít, tak velký turnaje nebude vyhrávat. Myslím, že je to jinými slovy to samé.
Reagovat
Heather_Fedex
...ze jsou ruzne spusoby, jak se stat jednickou. a ze to carol urcite nedostala zadara
Reagovat
smazaný uživatel
Co dodat, je to frajer. Někdo souhlasí s Navrátilovou, já souhlasím s Rogerem. :) Jedna věc je ale stejně zvláštní. Aktivní hráči se Caro zastávají (Roger, Kim, Jelena atd.) a bývalí hráči přesně naopak (Navrátilová, Wilander). Svůj názor můžeme mít všichni. Já ale spíš beru to, co říkají současní hráči a hráčky. Navrátilová toho vyhrála spoustu a zaslouží si velký respekt, ale její názor typu "Pro mě je jedničkou Petra, Wozniacká není pravá jednička. Jó, kdyby se to počítalo tenkrát..." mně přijde prostě úplně mimo. O tom, kdo bude jednička nerozhoduje ani Navrátilová, ani my tady na diskusi. O tom rozhodují body a ty se samy neuhrajou... Že někdo kritizuje systém toho počítání je jeho problém. Prostě je takový systém platný a je třeba ho respektovat. Jestli teď bude jedničkou Petra, tak ji budu jako jedničku respektovat a respektoval bych ji, i kdyby nevyhrála Wimbledon. Jestli bude jedničkou Vika nebo Masha, tak je to snad jasné. :) A ještě jedna věc je pro mě zvláštní: Kolik kritiků má Caro jenom proto, že jako jednička nevyhrála grandslam. Kdyby neměla grandslam a byla by celou dobu "jenom" dvojka, tak by to nikomu nevadilo. Přitom je to jedno místo. :D

VIS: Chápu, že máš radši útočnější tenis. Ale já na místě Caroline bych taky neměnil styl, se kterým jsem se dostal na 1. místo a vyhrál 18 turnajů. :) Samozřejmě je potřeba se pořád zdokonalovat a vyladit určité věci, to je jasné. Já věřím, že Caro bude pracovat na tréninku a udělá maximum, aby byla ještě lepší. Nemůžeš ale ohledně jejího stylu čekat nějaký skok z černé na bílou. Každý hraje tak, jak mu to vyhovuje a nevidím důvod, proč bych za to měl někoho kritizovat.
Reagovat
Heather_Fedex
oni (byvali hraci) nemohu vedet, jaky tenis se hraje dneska, jaky je na hracky vivijeny tlak a ze konkurence je mnohem vetsi nez za jejich casu
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já zase to, co říká Martina Navrátilová beru zcela vážně. Kdo jiný by měl o tom něco vědět než nejlepší hráčka všech dob. Před časem tady v diskusi o novém kouči Andyho Sojka napsala, že Ivan Lendl je člověk, který ví o tenisu VŠECHNO. A Martina Navrátilová je to samé na druhou. Ať už mluví o žebříčku a Caro nebo o řvaní při úderech nebo o čemkoli jiném.
Ano, Caro je mladá, mluvit o ní jako by byla u konci kariéry je blbost, v budoucnu se znovu může stát světovou jedničkou, ale bude to vyžadovat jediné. Výrazně změnit styl hry. A odpovězme si na otázku, jestli je toho schopna. Už jsem to tady jednou psal, že holčina může být šťastná, že shodou všech možných okolností, které se stávají v historii tenisu tak jednou za 100 let se jí povedlo to, co se jí povedlo. Být cca 2 roky světovou jedničkou.
Reagovat
smazaný uživatel
To už je snad fanatismus do té Navrátilové. Ano, je to obrovská persona (HUGE RESPECT), ale každý má svůj názor a neznamená, že ona má vždy pravdu jen proto, že vyhrála kvantum trofejí.
Reagovat
smazaný uživatel
Neboj, to není fanatismus, já už tohle říkal dávno, jen mě teď Martina moc potěšila, že řekla to samé.
Reagovat
smazaný uživatel
To potom pardon :)
Reagovat
VlS
Já si Martiny taky hrozně vážím a souhlasím, že ví o tenisu (skoro) všechno. Jen prostě neberu úplně vážně ty propočty, že Petra už vlastně jako by byla jednička, kdyby se ranking počítal tak a tak ................. Myslím si, že je to zbytečný, protože se tak ranking prostě nepočítá. Takobvá velká holka, by se do "kdybysmů" pouštět prostě nemusela, protože pravdu má ona i Petra, že důležité je dobře hrát, pak přijde žebříček sám.
Reagovat
Heather_Fedex
Je fakt, ze se caro snazi hrat agresivneji. jenomze to holcina proste v sobe nema. dnes v zapase s kim se casto nepochopitelne vybrala k siti ale kim ji tam vacsinou prejela. ja si myslim, ze kdyz se bude snazit hrat agresivnej, tak se zbytecne ubije nevynucenymi chybami. je to skoda, protoze carol jiste potencial ma, ale...
Reagovat
smazaný uživatel
tak i se sílou úderů, co má Wozniacki se dá hrát agresivně, stačí "jen" správně umisťovat údery a vědět, kdy a kam je umístit a kdy přejít na síť... s těma kopcema se to nezmění... ale problém u ní asi je to, že tenhle styl má zažitej od mala a hrozně těžko by se na to zvykalo, přitom tvrdší a přesný úder zahrát umí, to i Aga zvládne, jde jen o to, pokusit se to zkoušet často.. samozřejmě s agresivní hrou přichází i nevynucené chyby, to je jasný, na druhou stranu s tím příchází a plno krásných úderů a zápasových situací... na druhou stranu buďme rádi, že tu sou hráčky jako Caro, bychom se nudili, kdyby všechny výměny končily po dvou, třech úderech:-)
Reagovat
VlS
Ale ona se přece k síti nepouštěla (až asi na dvě výjimky), šla tam když musela, protože si ji tam Kim natáhla. Ale to není jen o síti. Prostě když má trochu zariskovat a nasolit winer do kouta i s rizikem, že to bude venku, tak zahraje nějaký alibi a doufá, že to ta druhá zkazí. To je celý. Ona nejde tu druhou porazit, ona jde počkat, až se ta druhá porazí sama. A je (bylo) tristní, že s touhle strategií mohla být tak dlouho na vrcholu.
Reagovat
Heather_Fedex
Ja videla jen zestrih 2. setu. a podle mne v tomhle setu nehrala spatne. v taj brejku se ji darilo 1. podani az do stavu 4:4 a pak ji carol nahra micek do stredu kurtu. desna chyba
Reagovat
smazaný uživatel
Caroline Wozniacká je bezesporu vynikající hráčka, světovou jedničkou byla oprávněně, i když mnozí tvrdí opak. Ale podle mojeho názoru se už na pozici světové jedničky nevrátí. Konkurence v ženské světové špičce je opravdu velká a hlavně, jsou tu už hráčky, které jsou lepší než ona. Nejde ani tak o Kim, která už zanedlouho ukončí svoji kariéru. Ale jsou tu Petra,Vika a Máša, a ty jsou bezesporu lepší. Já osobně si myslím, že v nejbližších letech to bude souboj mezi Petrou a Vikou.
Reagovat
smazaný uživatel
vcelku souhlas, Caro byla zaslouženě světovou jedničkou, nikdo lepší nebyl a nehrál konzistentněji než ona... jenže časy se začínají měnit, Caro jakoby se moc nikam dál se svojí hrou neposouvala, kdežto Vika, Maria či Petra se začaly hodně zlepšovat a postupně se na Caro dotahovat, až ji dle mého předehnaly, blízko tomu byla i Věrka, ale nepovedlo se jí to a už se jí asi ani nikdy nepodaří dostat na ten samej level, kde byla před rokem či dvěma... Caro je mladá, to je pravda, stále tam ten potenciál pro zlepšení je, ale dle mě musí něco na své hře zlepšit, být právě agresivnější a nespoléhat na to, že si vše uběhá a soupeřce dojdou nervy a vyhodí to... ještě bych chtěl dodat, že se Caro může zařadit právě mezi světové jedničky, co nikdy nezískaly titul, je to teď předběžné říkat, ale klidně se to může stát, což by bylo pro ni určitě mrzuté... jinak si nemyslím, že by během roku padala rapidně žebříčkem, to fakt nehrozí, v Top 5 bude podle mě i na konci roku a vcelku v pohodě, pokud si bude dál hrát to svoje...
Reagovat
VlS
No, myslím, že to bude hodně těžký. Od konce AO do konce RG obhajuje 4 315 bodů, v tom 4 tituly. (Dubai 900, Indiana Wels 1000, Charleston a Brusel po 470)finále v Doha a Stutgartu po 320, nějaké semi a QF.
Pochybuji, že tam ty body zopakuje a když odečteš jen půlku (a to by měla z pekla štěstí), tak je někde na pomezí desítky.
Reagovat
smazaný uživatel
je to hodně bodů, ale v minulosti to zvládla uhájit, sice je pravda, že na ni netlačily tři hráčky, ale já si myslím, že ty tři holky zase toho nebudou tolik vyhrávat, že to jen tak hned nebude jen o Petře, Vice a Marii... no uvidíme, tenis je zrádný, ale já si myslím, že se furt v top 5 udrží v klidu i se stále stejnou hrou jako dosud...
Reagovat
VlS
Tak tvrdit že určitě ne, to by asi byla pitomost, cokoliv je možný. Ale to není jen o 3 holkách. Podívej se poslední půlrok zpátky na výsledky Caro s holkama z první desítky. Už ji dokáže porazit i Aga a ta má silnej blok ke Caro, když hraje s ní, tak je poloviční. Je tam Kim, Na-li, Sabine, možná by měla velkej problém i s Anou, Kaiou .............. .
Žebříček je udělanej (podle mýho rozumu dost nespravedlivě) tak, že je posunutej hodně k heslu "vítěz bere vše". Vítězka, která vyhrála 7 zápasů má 2 000 bodů, poražená (6 výher) 1400 a semifinalistka (5 výher)900. Rozdíl mezi 1 výhrou (100) a 5 výhrama je 800 bodů, mezi 5 a 7 1100 bodů. A v tom je ten problém. Kdo neudělá na turnajích aspoň finále, bere bodů málo. Nevěřím tomu, že teď Caro udělá 4 tituly, z toho jeden za 900 a jeden za 1000 bodů, pokud se tam dostane do QF (odhadem tak by mohla) , tak udělá max 500 bodů a 1400 je v pekle.
To je o systému rankingu, kterej tvrdě potrestá nevyhrávání a vypadnutí před finále.
Reagovat
smazaný uživatel
hlavně si ale všimni s jakými typy hráček Caro prohrává... já bych ještě přidal Juliu Görges, která ji loni 2x za sebou porazil... Caro prohrává s hráčkama, které se s míčem nepářou (Agu moc nepočítám, Kim umí hrát všechno), většinou ty holky mají dobrý první servis a když jim vychází, tak je radost se na ně dívat plus přidávají skvělou agresivní hru od základní čáry, kdy se snaží výměny co nejdříve zakončovat a když jim to tam padá a maj formu, tak má Caro obrovský problémy, to by měl samozřejmě každej, jen tím chci říct, že proti těmto agresivním hráčkám se dle mě Caro nedaří právě kvůli tomu, že nejsou ochotny přistoupit na její styl hry, tudíž si hrajou furt to svoje, ať to padá do dvorce nebo ne... Maria, Vika, Petra, Sabine, Julia, možná i ta Kaia či Ana jsou proto schopné ji porazit...
jinak souhlasím, co se týká toho žebříčku a počítání těch bodů, taky si myslím, že to přerozdělování bodů je u žen docela divný a měli by ho lidi v WTA trošku pozměnit, naopak u chlapů mi přijde na druhou stranu někdy i krutý, co se týká bodů za první kola...
Reagovat
skott
Goerges je velice dulezite zminovat, z jejich dvou upachtenych vyher nad Wozniacki budou zit jeste jeji deti...ale hracku ktera na ni jako jedna z mala OPRAVDU UMI, tzn. sehrala velky pocet zapasu pri pozitivni h2h a zaroven bere tour vazne, nenapises.
Reagovat
smazaný uživatel
si myslím, že tuhlenctu australian open zase vihraje Seréna,je to chlap ako hora:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Serena už na turnaji neni...:-)
Reagovat
W.G.M.
Kafe asi zaspalo :), v diskuzi u Tomase se pta, s kym bude Berda hrat semifinale :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Caro se vrátí. Velice pěkné vyjádření a ten GS, věřím, vyhraje. Vždyť má stále jen 21 let! Největší šance bude mít vždy asi na US Open.
Reagovat
smazaný uživatel
Snad se to Caroline povede, moc bych jí to přál. :) Konkurence je velká, ale ona je pořád ještě mladá. Podle mě bude hrát pořád dobře, ať už bude první nebo ne... Co se týče toho grandslamu: Třeba od Schiavone to taky nikdo nečekal a vyhrála. Na druhé straně jsou zase tenistky, které grandslam nevyhrály, ale řadu let patřily mezi absolutní světovou špičku. Příkladem může být Elena Dementieva, ale ta zase vyhrála olympijské zlato, což je podle mě ještě cennější.
A ještě malá připomínka: Caro není rodačka z Kodaně, ale z Odense. :)
Reagovat
Heather_Fedex
Nejvetsi sanci ma carol na us open. povrch ji sedi a v poslednich 3 rocnicich postoupila alespon do semi. moc bych ji to prala
Reagovat
r176
:-D
Reagovat
Labi
ja si myslím že na to nemá, prostě konkurence je silnější než ona
Reagovat
Jan
Taky si myslím, že konkurence je pro Caro silnější. Ale na druhou stranu člověk nikdy neví.
Reagovat
smazaný uživatel
Já si též myslim že konkurence jakou jsou: Vika, Petra, Maria jsou nad její síly...A jak tu dnes už psal VIS jestli caroline nezačne aktivně ukončovat ty výměny tak nemá šanci..A budu zlej-něpřejují to :D
Reagovat
VlS
Podívejte chlapci a děvčata, to se může klidně stát. Nemám rád její tenis (ona mi nevadí, ale ani zní nejsem paf ale jsou to dvě různé věci). Body, díky kterým byla tak dlouho jedničkou (a před tím Dinara, Jelena ) si uhrála a byla tam proto právem. Úplně nežeru řeči Martiny Navrátilové, která přepočítává, jak by to bylo, kdyby to bylo jinak (jak dřív).
Osobně si nemyslím, že se vrátí, spíš tipuji, že si letošní TM nezahraje a před USO bude někde kolem dvacítky.
Konkurence totiž nepočká, až si něco dotrénuje. Myslím, že se konkurence naučila, jak její superdefenzivu a v podstatě destrukci hry eliminovat a poměrně úspěšně to dělá. Caro hraje svojí hru dobře, pokud není pod tlakem. Jak jí dostane někdo pod tlak (tlak není to co hraje Aga), tak chybuje stejně jako ostatní.
Ale třeba se opravdu zlepší a začne hrát jinak. Rychlý nohy má, údery a servis celkem taky, takže zbejvá jen to nejsložitější - předělat hlavu a srdce.
Reagovat
smazaný uživatel
přesně tak,nesnáším hráčky,který vyčkávaj na chybu soupeřky,v jejím případě vyhrála kvantita nad kvalitou a doufám ,že na No.1 se už nikdy nevrátí,číslo 1.bude dlouhodobě Viktoria nebo Petra
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist