Wozniacká po US Open poprvé vyhrála

13. 10. 2009, 14:22
Aktuality 3
WTA ÓSAKA - Devatenáctiletá Dánka Caroline Wozniacká ukončila sérii tří porážek. Finalistka US Open vstoupila do soutěže v Ósace snadným vítězstvím nad domácí Moritaovou a potvrdila roli turnajové jedničky. Dnes nezaváhaly ani další nasazené tenistky včetně Marion Bartoliové.
Caroline Wozniacká

Caroline Wozniacká v srpnu vyhrála turnaj v New Havenu a na US Open si poprvé zahrála grandslamové finále. V druhé polovině září ji ale skolila viróza a na jejích výkonech se to odrazilo. V Tokiu v prvním zápase vzdala a před týdnem v Pekingu ji došly síly rovněž v úvodním duelu proti Martinezové.

Již jistá účastnice letošního Turnaje mistryň se ale zřejmě vrací do formy. V Ósace proti domácí Ayumi Moritaové odvrátila oba nabídnuté brejkboly a za pouhých 55 minut vyhrála 6-4 6-1. O čtvrtfinále se utká s Britkou O`Brienovou, jež přešla přes Američanku Glatchovou a připsala si letos vůbec první výhru na okruhu WTA.

Ve dvou setech vyhrála i druhá nasazená Marion Bartoliová, přestože s Kazaškou Galinou Voskobjevovou prohrávala ve druhé sadě již 2-5.

Francouzka, jež ještě stále usiluje o poslední volnou letenku na Turnaj mistryň do Dauhá, se ve druhém kole střetne s domácí Kurumi Naraovou. Sedmnáctiletá Japonka dostala od pořadatelů premiérovou šanci ukázat se na okruhu WTA a za divokou kartu se jim odvděčila výhrou nad Jihoafričankou Scheepersovou. Ta do hlavní soutěže prošla kvalifikací, ve které zstavila tři domácí hráčky.

Radost svým fanouškům rozhodně neudělala devětatřicetiletá veteránka Kimiko Dateová-Krummová. Japonka, jež před třemi týdny vyhrála turnaj v Soulu, v zápase s Craybasovou připravila soupeřce 19 brejkbolů. Američanka osmi využila, a byť sama sedmkrát ztratila své podání, vyhrála ve třech setech 6-2 2-6 6-4.

Stoprocentní úspěšnost nasazených tenistek dnes potvrdily výhry Australanky Samanthy Stosurové a Kanaďanky Wozniakové. Obě na postup potřebovaly necelých 80 minut. Stosurová hrála s náhradnicí Panovovou, jež nahradila zraněnou Shuai Peng.

- WTA INTERNATIONAL ÓSAKA (Japonsko, tv. povrch, 220.000 dolarů) -
úterní výsledky (13. 10. 2009)

Dvouhra - 1. kolo:
Wozniacká (1-Dán.) - Moritaová (Jap.) 6-4 6-1
Bartoliová (2-Fr.) - Voskobojevová (Kaz.) 6-3 7-5
Stosurová (3-Austr.) - Panovová (Rus.) 6-2 6-4
Wozniaková (6-Kan.) - Fergusonová (Austr.) 6-1 7-5
Kingová (USA) - Coinová (Fr.) 2-6 6-3 6-4
Naraová (Jap.) - Scheepersová (JAR) 7-6(5) 4-6 6-2
Chang Kai-chen (Tchaj-wan) - Tanasugarnová (Thaj.) 7-5 6-1
Chan Yung-jan (Tchaj-wan) - Gullicksonová (USA) 6-1 6-1
Craybasová (USA) - Dateová-Krummová (Jap.) 6-2 2-6 6-4
Morigamiová (Jap.) - Rodionovová (Rus.) 6-4 4-6 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
neví někdo kde bych sjistil co třeba hráči obhajují
Reagovat
smazaný uživatel
Mám takový dotaz, je někde možné se podívat jak si hráči naplánovali sezonu?
Reagovat
smazaný uživatel
jedine, ze by ses s ni libal ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist