Wozniacká s Heninovou prolétly do dalšího kola

19. 1. 2011, 15:28
Aktuality 6
V Melbourne chce konečně získat svůj první grandslamový titul a soupeřkám znovu vyslala důrazné varování. Světová jednička Caroline Wozniacká nechala svou dnešní překážku Vaniu Kingovou uhrát jediný game a za necelou hodinu postoupila do třetího kola. Spolu s ní si o osmifinále zahrají i bývalé nejlepší tenistky světa Maria Šarapovová a Justine Heninová.
Caroline Wozniacká (© australianopen.com)

Jestli se fanoušci Caroline Wozniacké obávali, že světová jednička nemá na začátku nové sezony příliš formu, dvacetiletá Dánka dnes možná jejich obavy rozptýlila. Američanku Vaniu Kingovou přejela za pouhých 58 minut jednoznačně 6-1 6-0.

Wozniacká, která do Melbourne přicestovala se dvěma porážkami v řadě, musí na Australian Open dojít alespoň do semifinále, aby s jistotou uhájila svou pozici nejlepší hráčky žebříčku WTA. Po dnešku je postupu mezi nejlepší čtyři znovu o něco blíž, a navíc si znovu zvýšila sebevědomí, které bude potřebovat proti silnějším soupeřkám.

"Dneska jsem rozhodně měla pocit, že hraju dobře," řekla po utkání Wozniacká. "Věřím, že jsem dobrá hráčka, a že když mám dobrý den, dokážu porazit kohokoliv."

Už v dalším utkání ji čeká těžký test v podobě Slovenky Dominiky Cibulkové. Právě ona je jednou ze dvou tenistek, které letos dokázaly Wozniackou porazit.

Razzanovou zaskočilo hekání Šarapovové
Krátce po Dánce si postup mezi nejlepších 32 tenistek zajistila i bývalá světová jednička Justine Heninová. Ta měla po svém prvním zápase v Melbourne o čem přemýšlet, Indka Mirzaová jí totiž nadělala velké problémy. Tentokrát si ale postup s přehledem pohlídala; Britka Elena Baltachaová za hodinu nenašla na hru Belgičanky protizbraň a Heninové podlehla 1-6 3-6.

"Jsou tu nejhorší podmínky, co jsem zažila," postěžovala si vítězka Australian Open z roku 2004 Heninová. "Počasí člověku moc nepomáhá, takže jsem ze sebe dneska neměla nejlepší pocit. Ale s tím musím vypořádat a zůstat soustředěná, i když to není jednoduché. V tomhle ohledu jsem si dneska vedla dobře," dodala.

Sestavu bývalých světových jedniček, které dnes v Melbourne postoupily, "nezradila" ani Maria Šarapovová. Utkání, v němž pořádně otestovala uši své soupeřky Virginie Razzanové i přítomných diváků, vyhrála 7-6 6-3.

Ruska, pověstná svými hlasitými projevy při hře, přitom nezačala vůbec dobře. Rychle prohrávala 0-3, postupně se ale dostávala do hry a ještě v prvním setu dokázala srovnat. Vítězka Australian Open 2008 pak první set získala v tie-breaku a ve druhém už se Francouzka na zvrat nezmohla.

"Hrála jsem s ní poprvé a nevěděla jsem, že dokáže takhle řvát," divila se po porážce Razzanová. "Nebylo to jednoduché, ale zvykla jsem si na to."

Šarapovová se sice na postup nadřela dvě hodiny, nespokojená ale nebyla. "Samozřejmě že chcete vyhrát rychle, ale špatné není ani odehrát těžký zápas, ve kterém si najdete cestu, jak vyhrát. Začala jsem hodně pomalu, ale držela jsem se, což je důležité."

Výsledky - Australian Open - ženy:

Dvouhra - 2. kolo:
V. Williamsová (4-USA) - Záhlavová (ČR) 6:7 (6:8), 6:0, 6:4, Azarenková (8-Běl.) - Hlaváčková (ČR) 6:4, 6:4, Záhlavová-Strýcová (ČR) - Dokicová (Austr.) 7:6 (7:3), 6:1, Wozniacká (1-Dán.) - Kingová (USA) 6:1, 6:0, Schiavoneová (6-It.) - Marinová (Kan.) 6:3, 5:7, 9:7, Li Na (9-Čína) - Rodinová (Rus.) 6:3, 6:2, Heninová (11-Belg.) - Baltachaová (Brit.) 6:1, 6:3, Šarapovová (14-Rus.) - Razzanová (Fr.) 7:6 (7:3), 6:3, Manasjevová (Rus.) - Bartoliová (15-Fr.) 3:6, 6:3, 6:0, Görgesová (Něm.) - Kanepiová (20-Est.) 6:4, 3:6, 6:4, Sevastovová (Lot.) - Wickmayerová (21-Belg.) 6:4, 6:2, Kuzněcovová (23-Rus.) - Rusová (Niz.) 6:1, 6:4, Cibulková (29-SR) - Briantiová (It.) 6:1, 4:6, 6:2, Petkovicová (30-Něm.) - Keothavongová (Brit.) 2:6, 7:5, 6:0, Niculescuová (Rum.) - Pironkovová (32-Bulh.) 6:4, 6:1, Scheepersová (JAR) - Kulikovová (Rus.) 6:4, 4:6, 7:5.

Čtyřhra - 1. kolo:
Dulková/Pennettaová (1-Arg./It.) - Mirzaová/Voráčová (Indie/ČR) 6:4, 6:1, Šafářová/Cirsteaová (ČR/Rum.) - Borwellová/Pelletierová (Brit./Kan.) 5:7, 6:2, 6:2/Grandinová, Uhlířová (JAR/ČR) - Cornetová/Hallová (Fr./Rum.) 7:6 (7:3), 6:2, Grothová/Zakopalová (Austr./ČR) - Gullicksonová/Oudinová (USA) 6:1, 6:2.

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Maria když porazí Georges tak v OF by měla buď zraněnou Venus, a nebo Andreu Petkovic, kteou by měla porazit.. takže QF není nereálné.. budu držet palce.. v něm buď Azarenka nebo Li..
Reagovat
smazaný uživatel
já budu fandit Julii, tak uvidíme, kdo bude šťastnější na konci:-) Julia nemá co ztratit...
Reagovat
smazaný uživatel
Velice by mě potěšilo, kdyby Wozniackou poslala domů Dominka, i když tomu moc nevěřím. Popř. ve čtvrtém kole (jestli se tam dostane) dnešní přemožitelka Wickamyerové Sevastová, kt. hrála opravdu výtečně.

Wozniacká podle mě potřebuje pár nakládaček, aby byla motivována k tomu:

1/ aby se z ní stala aktivněji a pestřeji hrající tenistka, a

2/ aby se odpoutala od toho svýho otecka, kt. vždycky když vidím v záběru, jak kroutí hlavou nebo má obličej v dlaních nebo jí "radí", tak bych mu dakl nejradši pěsťovku.
Reagovat
Matti
:-) přesně. Dnešní zápas jsem neviděl, ale jak hrála s Dulko, tak ten obličej měl v dlaních pořád.
Reagovat
smazaný uživatel
jen tak dál Caroline :)
Reagovat
smazaný uživatel
Great Sweet Caro :))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist