Wozniacká sezonu bez titulu neukončí, v Lucemburku potvrdila roli favoritky

20. 10. 2013, 16:30
Aktuality 51
WTA LUCEMBURK - Caroline Wozniacká vyhrála halový turnaj v Lucemburku a získala první titul v sezoně. Dánská tenistka ve finále porazila hladce ve dvou setech devatenáctiletou Němku Anniku Beckovou a zajistila si účast na Turnaji šampionek. Start v Sofii ale prý zřejmě odmítne.
Profily hráčů
Caroline Wozniacká

Caroline Wozniacká si v letošním roce zahrála finále pouze v březnu v Indian Wells, kde však nestačila na Rusku Marii Šarapovovou. Prvního titulu se dočkala až v samém závěru sezony, když tento týden triumfovala na podniku WTA International v Lucemburku, kde si o titul zahrála už před pěti lety. 

Nejvýše nasazená Dánka soutěží prošla se ztrátou jediného setu, který ji ve čtvrtfinále sebrala Srbka Jovanovská. V dnešním finále neměla potíže s mladou Němkou Annikou Beckovou, která byla ve svém prvním finále nervózní a příliš kazila. Defenzivně hrající Wozniacké tak stačilo hrát trpělivě a už po hodině a čtvrt se mohla radovat z vítězství 6-2 6-2. Zápas ukončila ziskem 11 fiftýnů v řadě.

I když je vítězství v Lucemburku prvním letošním triumfem, získala bývalá světová jednička Wozniacká svůj již 21. titul na okruhu WTA. V letech 2008 a 2009 získala po třech trofejích, v dalších dvou sezonách zaznamenala pokaždé po šesti titulech, loni přidala další dva a letos jeden.

"Jednadvacátý titul, to je paráda. Jsem pořád ještě mladá, mám před sebou pár roků. Mít už teď tolik titulů je skvělé," radovala se Wozniacká, jež z Lucemburku zamířila do Istanbulu na Turnaj mistryň, kde ji připadla role náhradnice.

Devatenáctiletá Becková si s Wozniackou v Lucembursku zatrénovala, přesto byla nervózní. Přeci jen hrála ve finále poprvé.

"Caroline a já jsme tu jednou spolu trénovaly a já byla velmi nervózní. A dnes jsem byla znovu. Ale nečekala jsem, že bych tu byla až do neděle. Měla jsem skvělý týden, během kterého jsem hrála skvělý tenis. Dnes byla Caroline lepší, vyhrát turnaj si tady zasloužila," řekla Becková.

"Vím, že tu je spousta Němců a ti asi dnes přáli Annice. Ale ona tu měla skvělý týden a bude mít mnoho dalších příležitostí zahrát si ve finále," řekla Wozniacká. "Annika je skvělá hráčka a bojovnice, ale především skvělá a zábavná holka mimo kurty. Pokud bude i nadále tvrdě pracovat, tak jsem si jistá, že tohle nebylo její poslední finále," chválila Wozniacká svou dnešní soupeřku.

- WTA INTERNATINAL LUCEMBURK -
(Lucembursko, tv. povrch / hala, 235.000 dolarů)
nedělní výsledky (20. 10. 2013)

Dvouhra - finále:
Wozniacká (1-Dán.) - Becková (Něm.) 6-2 6-2

Čtyřhra - finále:
Vogtová/Wickmayerová (Licht./Belg.) - Barroisová/Thorpeová (Něm./Fr.) 7-6(2) 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

51
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Neskorá gratulácia, ale lepšie neskoro ako nikdy - zaslúžený titul, dúfam, že povzbudí a v roku 2014 uvidíme na kurte inú, lepšiu Caroline (stačila by aj taká ako teraz v Luxemburgu).
Reagovat
freeteepek
Zatím je stále reálná moje předpověď, že turnaj začne zápasem Petry se Serenou. Mě by to ani tak nevadilo, kdyby ve skupině nebyly Aga a Angie. Obě už dokázaly Petru porazit. Sara s Jelenou by byly lepší. Sara Petru ještě nikdy neporazila a Jelena sice nedávno ano, ale po bitvě a má s Petrou těžce negativní bilanci.
Reagovat
tommr
Petra má H2H s Jankovicovou 2:1 - to určitě není pro Jankovicovou těžce negativní bilance. Jinak s tebou ale souhlasím - Kerberová představuje pro Petru větší nebezpečí než Jankovicová ... :)
Reagovat
freeteepek
Tak si to převeď na sety 5:2 pro Petru:-)
Reagovat
freeteepek
Tak nevím. Ty Petřiny šaty mají divnou barvu, jednoduchej střih a rukáv ani dlouhej ani krátkej. Mě se na Petře tyhle jednobarevný věci bez nápadu nelíbej. Třeba květinovej vzor by byl super. K tomu velký náušnice a velký korále:-)Li Na má šaty hezčí. Příjemná pastelová barva. A je na nich nějakej vzorek. Ten módní návrhář projevil aspoň nějakou kreativitu...
Reagovat
freeteepek
Viděli jste fotky z večírku ve stylu 70tých let z Lince? To bylo super! I Angie to tam seklo. A to už je co říct:-)
Reagovat
smazaný uživatel
70tých? Je nutné psát takové paskvily? Řadová číslovka se v češtině píše jinak, za číslo se dá tečka. Nic víc tam nepatří.
Reagovat
freeteepek
Asi máš pravdu s tím paskvilem:-)
Reagovat
PetaM
Wow :D Tak Petra chytla Serenu, Agu a Angi :D :D
Reagovat
PetaM
To se dalo čekat, že se Petra a Vika ZASE vyhnou!!!!! :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem spokojená.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To je super náhodou..:D Akorát Vika to bude mít dost jednoduchý..
Reagovat
PetaM
Já jsem taky spokojen, uvidíme krásné zápasy.
Reagovat
MarcelPersch
Moje tipy:
Red group: 1. Serena White group: 1. Vika
2. Petra 2. Li Na
F:Serena- Petra
Vítězka: Serena.
Reagovat
tmora
TAk Vika ma neskutecnou pecku s tim ucesem a saty - musim rict ze Petre to teda mimoradnes slusi asi nejvic..
Reagovat
PetaM
Kež by :D Jen tu vítězku finále bych si představoval jinak, ale budiž :D Složení dobrý :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nejvíc se těším na zápas se Serenou.. to bude bomba!
Reagovat
MarcelPersch
Když ne Serena, tak Petra, Li nebo Vika. Nechci nikoho podceňovat, ale nikdy jiný podle mě nemá šanci.
Reagovat
smazaný uživatel
asi není moc spokojená s losem... dvě ranařky ve skupině.
Reagovat
PetaM
No, nemá moc důvodů být spokojená :D Navíc jestli bude hrát první zápas s Angi, tak se obě dvě dost unaví :D :D
Reagovat
freeteepek
Chudák Sara, bookmakeři jí přidělili kurs na vítězství v turnaji 151. Vsadí si někdo? :-)
Zajímavý, že se tam objevily ty kursy už před losováním. A zatím se nezměnily...
Reagovat
tmora
Reagovat
tmora
muzete zaslat link PLS??
Reagovat
PetaM
http://www.youtube.com/ watch?v=EAxznHvoWKs
Reagovat
PetaM
Bez mezery samozřejmě :)
Reagovat
tmora
diky, uz jsem to take nasel :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Velká gratulace Caro k titulu a taky Annice k jejímu prvnímu finále na okruhu! :) Jsem rád, že Caro nekončí sezonu bez titulu, protože by to bylo takové smutné. Takhle je letošní sezona hodně podobná té loňské. Zase má Caro velmi dobrý závěr roku... Čtu tady, že možná odmítne účast na Turnaji šampionek. No, možná to souvisí s tím, že Caro letí do Istanbulu a těžko říct, jestli do TM třeba nějak nezasáhne. A taky chápu, že ta sezona je už dlouhá... Byl bych rád, kdyby Caro v Sofii hrála, ale záleží na ní. Teď jsem rád, že vyhrála titul v Lucemburku a víc neřeším. :) Je to její 21. titul v kariéře a zároveň je to první titul mojí favoritky, který v letošní sezoně nevyhrála Vika nebo Masha (když počítám jenom WTA, protože Katka Siniaková třikrát vyhrála ITF). Taky je to teprve druhý titul mojí favoritky ve druhé polovině sezony (předtím Vika v Cincinnati), která obvykle nebývá tak úspěšná jako ta první. Ale třeba ještě něco přijde na TM nebo TŠ. To bych byl moc rád. :)
Reagovat
smazaný uživatel
K zápasu: Utkání začalo čtyřmi brejky, když Caro dvakrát ztratila podání, ale dvakrát si ho vzápětí vzala zpátky. Na začátku to bylo hodně vyrovnané, doslova boj o každý míček. Potom si Caro poprvé v zápase podržela servis a vedla 3:2. Rozhodující v 1. setu byl asi šestý gem, který byl pro Anniku docela smolný. Měla čtyři gemboly, ale žádný nevyužila a Caro naopak proměnila druhý brejkbol. Tak trochu "nedáš-dostaneš" a Caro vedla 4:2. Další dvě hry získala Caro už poměrně snadno, takže vlastně od stavu 2:2 vyhrávala gemy v 1. setu už jenom ona... Druhý set byl podle mě o něco lepší, ať už výkon Caroline nebo úroveň tenisu celkově. Bylo k vidění celkem dost zajímavých výměn na síti a obě holky ukázaly, že rozhodně nehrají jenom "totální defenzívu". Naopak, někdy do toho řezaly velmi slušně. :) Caro ukořistila brejk na 3:1 a už se zdálo, že Annice odskočí a bude mít navrch. To se ale nestalo, protože Annika kontrovala rebrejkem. Zlomový moment byl ale v tom, že Annika nedokázala srovnat a Caro se znovu o brejk vedla - 4:2. Tam se to asi definitivně rozhodlo a pak už následovaly jenom dvě čisté hry, které znamenaly vítězství pro Caroline. :)

Taky musím zmínit, že po zápase mluvily obě holky moc hezky. Obě jsou velmi sympatické a jejich proslovy to jenom potvrdily. :) Caro řekla dobře, že pro Anniku to rozhodně není poslední finále. Annika je ještě mládě a nepochybuju, že o ní v budoucnu uslyšíme. Jak už jsem dneska psal, je to dobrá kamarádka Monicy Puig, takže jí přeju všechno dobré. Jo a taky mi Annika hodně připomíná Tatianu Golovin, když se usmívá (vidí to někdo stejně jako já?). To je určitě další plus. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Petra a Li Na :-)

https://twitter.com/Petra_Kvitova/status/391931086906728448/photo/1
Reagovat
LukasH
fešandy
Reagovat
dadaft
já nevím, mně se holky nejvíc líbí v tenisovém.
Reagovat
freeteepek
Sledujte losování TM v Istanbulu právě teď na YouTube!
Reagovat
LukasH
jojo, škoda, že není vidět na tu obrazovku.
Reagovat
LukasH
tak už...
Reagovat
smazaný uživatel
Jako kdyby tě poslechli.. už tam na tu obrazovku byl záběr.. :-)
Reagovat
LukasH
:-)
Reagovat
PetaM
Konečně je napadlo tu kameru obsloužit. Sama asi sloužit nebude že :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Petře to sekne :)
Reagovat
PetaM
Petra sedí vedle dobrých kamarádek, Li a Sara :D Aspoň se nebude nudit :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
jj.. Petře to fakt sluší! Hezký šaty, super účes :-)
Reagovat
PetaM
Nemůžu si pomoct, ale Vika vypadá hrozně v těch šatech a s těmi korály. Jak babička ... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Když jsem ji uviděla, tak jsem si myslela, že jde na pohřeb.. :D
Reagovat
PetaM
:D :D :D :D
Reagovat
PetaM
Asi je to varování soupeřkám, že se mají čeho bát :D :D
Reagovat
LukasH
Už je to nějaký zdlouhavý.
Reagovat
PetaM
No jo, formality :D :D Zatím se pořád děje jen omáčka okolo toho všeho :D Já už čekám na to maso! :D :D Maso jako rozdělení hráček do skupin :D
Reagovat
smazaný uživatel
tak konečně.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
JO! Serena, Aga a Angie.. :-)
Reagovat
LukasH
Agu a Angie by mohla dát.
Reagovat
PetaM
Gratulace Caro! :) :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist