Wozniacká suverénně pokračuje v obhajobě, ve třetím kole narazí na Šarapovovou

16. 1. 2019, 07:57
Aktuality 3
AUSTRALIAN OPEN - Už ve třetím kole Australian Open dojde na souboj bývalých šampionek a světových jedniček mezi Caroline Wozniackou a Marií Šarapovovou. Obě dnes v Melbourne hladce zvítězily nad soupeřkami ze Švédska, dánská obhájkyně titulu si poradila s Johannou Larssonovou a Ruska půl hodinu po půlnoci smetla Rebeccu Petersonovou.
Caroline Wozniacká

Caroline Wozniacká, jež možná kvůli zdravotním potížím (od léta ji trápí revma) hraje svou poslední sezonu, pokračuje v obhajobě svého jediného grandslamového titulu suverénně. Po Belgičance van Uytvanckové neztratila set ani s Johannou Larssonovou, kterou za 66 minut přehrála 6-1 6-3.

Bývalá světová jednička v utkání odvrátila oba brejkboly, čtyřikrát soupeřku brejkla a na podání dohromady ztratila jen 12 fiftýnů, po druhém servisu dokonce vyhrála 11 ze 12 výměn. Švédskou tenistku přestřílela na vítězné míče (19-12) a udělala jen 12 nevynucených chyb.

"Zatím se tu cítím dobře a se svými výkony jsem spokojená. Doufám, že mi současné rozpoložení vydrží," řekla Wozniacká, kterou od loňského léta limituje revma.

Už ve třetím kole Wozniackou čeká souboj s jinou bývalou vítězkou úvodního grandslamu sezony a někdejší světovou jedničkou Marií Šarapovovou, s níž ve vzájemné bilanci prohrává 4-8. Naposledy se střetly před téměř čtyřmi lety.

Ruská šampionka z roku 2008 proklouzla přes první dvě soupeřky se ztrátou pouhých tří gamů, které dnes povolila Švédce Rebecce Petersonové. Až půl hodiny po půlnoci ji přehrála 6-1 6-2.

Sloane Stephensová rovněž pokračuje bez ztráty setu. Po vítězství nad krajankou Townsendovou si dnes poradila 6-3 6-1 s Timeu Babosovou. Její další soupeřkou bude Petra Martičová, jež vyřadila Markétu Vondroušovou.

Největší domácí naděje Ashleigh Bartyová přehrála hladce 6-2 6-3 Yafan Wang a postoupila do třetího kola. O první osmifinále na domácím grandslamu a vyrovnání svého grandslamového maxima (US Open 2018) bude usilovat proti Marii Sakkariové.

Caroline Garciaová zvládla i druhé utkání. Světová devatenáctka si poradila 6-3 6-3 s domácí divokou kartou Zoe Hivesovou. O vyrovnání svého melbournského maxima bude bojovat proti Danielle Rose Collinsové.

Aryna Sabalenková zatím potvrzuje roli favoritky. Dvacetiletá Běloruska, která v Melbourne útočí na elitní desítku žebříčku WTA, zvládla i druhý zápas bez ztráty setu. Dnes si poradila 6-3 6-4 s Katie Boulterovou. Její další soupeřkou bude Amanda Anisimovová.

Sedmnáctiletá Anisimovová, jež v Melbourne hraje poprvé a ještě nikdy předtím nepřešla přes první kolo grandslamu, si vyšlápla na nasazenou Lesju Curenkovou. Ve formě hrající Ukrajinku, která byla na generálce v Brisbane blízko titulu, za necelou hodinu zničila 6-0 6-2.

Další překvapení se odehrálo na úvod dnešního programu. Anastasia Pavljučenkovová totiž zaskočila Kiki Bertensovou. Světovou a nasazenou devítku porazila 3-6 6-3 6-3 a poprvé od předloňské čtvrtfinálové účasti v Melbourne přešla přes druhé kolo grandslamu.

O osmifinále svede souboj s Aljaksandrou Sasnovičovou. Čtyřiadvacetiletá Běloruska hrající ve výborné formě nedala šanci nasazené dvacítce Anett Kontaveitové (6-3 6-3) a postupem do třetího kola vyrovnala své maximum v Melbourne Parku a pokusí se vyrovnat své grandslamové maximum z loňského Wimbledonu.

Další překvapení na sebe nenechalo dlouho čekat. Až 240. hráčka světa Kimberly Birrellová porazila 6-4 4-6 6-1 nasazenou Donnu Vekičovou. a při svém teprve druhém startu na grandslamovém turnaji postoupila do 3. kola.

V něm dvacetiletou Australanku čeká šampionka z roku 2016 a loňská semifinalistka Němka Angelique KerberováSvětová dvojka byla suverénní i ve svém druhém vystoupení, když dnes přehrála 6-2 6-3 Brazilku Beathriz Haddadovou Maiaovou.

• AUSTRALIAN OPEN 2019 •
Melbourne, Austrálie, tv. povrch, 62,500.000 australských dolarů
středeční výsledky (16. 01. 2019)
• Dvouhra žen - 2. kolo •
Kvitová (8-ČR) - Beguová (Rum.) 6-1 6-3
Martičová (31-Chorv.) - Vondroušová (ČR) 6-4 7-5
Kerberová (2-Něm.) - Haddadová Maiaová (Braz.) 6-2 6-3
Wozniacká (3-Dán.) - Larssonová (Švéd.) 6-1 6-3
Stephensová (5-USA) - Babosová (Maď.) 6-3 6-1
Pavljučenkovová (Rus.) - Bertensová (9-Niz.) 3-6 6-3 6-3
Sabalenková (11-Běl.) - Boulterová (Brit.) 6-3 6-4
Bartyová (15-Austr.) - Yafan Wang (Čína) 6-2 6-3
Garciaová (19-Fr.) - Hivesová (Austr.) 6-3 6-3
Sasnovičová (Běl.) - Kontaveitová (20-Est.) 6-3 6-3
Anisimovová (USA) - Curenková (24-Ukr.) 6-0 6-2
Birrellová (Austr.) - Vekičová (29-Chorv.) 6-4 4-6 6-1
Šarapovová (30-Rus.) - Petersonová (Švéd.) 6-2 6-1
Sakkariová (Řec.) - Sharmaová (Austr.) 6-1 6-4
Collinsová (USA) - Vickeryová (USA) 6-3 7-5
Bencicová (Švýc.) - Putincevová (Kaz.) 7-5 4-6 6-2
• Čtyřhra ženy - 1. kolo •
Krejčíková/Siniaková (1-ČR) - A. Bogdanová/An. Rodionovová (Rum./Austr.) 6-2 6-2
Melicharová/Peschkeová (4-USA/ČR) - Mariaová/Watsonová (Něm./Brit.) 6-1 4-6 6-4
Hradecká/Makarovová (6-ČR/Rus.) - Barthelová/Keninová (Něm./USA) 6-3 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

3
Přidat komentář
kada.tom
Caro super postup, v pátek naprosto jasná RLA a řekl bych, že to bude i night session :-)
Reagovat
Fandina
Jupííííííííí, neviděla jsem to, ale první zápas na AO ano a tam hrála Caro výborně, tak předpokládám, že to pokračuje. Samozřejmě, že Márii se bojím, nevidím to dobře, ale třeba bude Caro lepší. Držím palce Caroline, kom igen, chodž, go a pojď!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
peek
Mám takový pocit, že některá z Karolín letos bude slavit.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist