Wozniacká triumf v Melbourne neobhájí. Ve třetím kole prohrála bitvu se Šarapovovou

18. 1. 2019, 08:09
Aktuality 21
AUSTRALIAN OPEN - Caroline Wozniacká na Australian Open svůj jediný dosavadní grandslamový triumf neobhájí. Světová trojka v téměř dvouapůlhodinové bitvě bývalých světových jedniček a šampionek podlehla vítězce ročníku 2008 Marii Šarapovové. Pětinásobná grandslamová šampionka Šarapovová v osmifinále změří síly s domácí nadějí Ashleigh Bartyovou.
Caroline Wozniacká

Caroline Wozniacká odstartovala loňskou sezonu postupem do finále v Aucklandu a na Australian Open vybojovala svůj premiérový grandslamový vavřín. Letos se však Dánce ty samé turnaje vůbec nepovedly. Na Novém Zélandu skončila už ve druhém kole a jen o kolo dále se dostala na úvodním grandslamu sezony.

V Melbourne po jasných výhrách nad Belgičankou van Uytvanckovou a Švédkou Larssonovou v dnešní bitvě bývalých světových jedniček a šampionek po téměř dvou a půl hodinách podlehla 4-6 6-4 3-6 Marii Šarapovové, která na turnaji před dnešním zápasem rovněž ani jednou neztratila podání.

Šarapovová v úvodním dějství dominovala na servisu. Přesto podání ztratila jako první. Od stavu 1-4 ovšem uhrála pět gamů v řadě, když bránící se Wozniacké povolila pouhých sedm fiftýnů.

Také ve druhé sadě se Rusce povedlo skóre srovnat (z 0-3 na 3-3), ale v desáté hře na podání zaváhala znovu. Nejprve dvojchybou nabídla Wozniacké setbol a poté set zakončila nevynucenou chybou z forhendu.

V rozhodující sadě si hráčky dlouho bez potíží držely podání. Až v sedmém gamu úspěšně zaútočila Šarapovová. O dvě hry později se díky dvojchybě Wozniacké dostala k prvnímu mečbolu. Ten ještě Dánka odvrátila, na druhou hrozbu už odpověď nenašla.

Šarapovová celkem nasázela 37 vítězných úderů, zatímco její dánská soupeřka jen deset. "Myslím, že úroveň hry byla poměrně vysoká. Tohle jsou typy zápasů, pro které trénuji, takže je velkou odměnou vyhrát ten poslední míč," pochvalovala si Šarapovová v rozhovoru na kurtu.

Wozniacká se vrátila k nevýrazným výsledkům na úvodním grandslamu sezony z dřívějších let. Před loňským triumfem se čtyřikrát za sebou nedostala přes třetí kolo. Naopak Šarapovová loňský výsledek dnešní výhrou vylepšila a může dál snít o zisku grandslamového titulu. Poslední velkou trofej získala v roce 2014, kdy vyhrála Roland Garros.

Wozniacká, kterou od loňského léta limituje revma, kvůli ztrátě obrovské porce bodů může přijít o pozici v Top 10. Do té se mohou stále dostat například Sevastovová, Bartyová nebo Serena Williamsová.

Vítězka ročníku 2008 Šarapovová, jež Wozniackou porazila již podeváté, je na Australian Open v osmifinále poprvé po návratu z dopingového trestu. O čtvrtfinále si pětinásobná grandslamová šampionka zahraje s Ashleigh Bartyovou, kterou loni porazila na antuce v Římě.

Největší domácí naděje Bartyová je ale aktuálně ve výborné formě. Na turnaji v Sydney prohrála Bartyová až ve finále s Petrou Kvitovou a ve třech zápasech v Melbourne neztratila ani set.

"Myslím, že její příběh je fenomenální, ráda tu hraje," řekla jednatřicetiletá Ruska na adresu o devět let mladší Australanky. Ví, že na straně Bartyové bude publikum. "Ale já tam půjdu a budu hrát tenis," doplnila.

Bartyová dnes přehrála 7-5 6-1 Marii Sakkariovou, se svou kamarádkou si poradila i potřetí a poprvé si zahraje osmifinále domácího grandslamu. V něm bude usilovat o své premiérové grandslamové čtvrtfinále.

Amanda Anisimovová při své premiéře na Australian Open prožívá nejlepší turnaj kariéry. Teprve sedmnáctiletá Američanka po Lesje Curenkové zničila i Arynu Sabalenkovou, jednu z největších favoritek po fantastickém výkonu přehrála 6-3 6-2. O čtvrtfinále si Anisimovová, která nikdy předtím nevyhrála zápas v hlavní soutěži grandslamu, zahraje s Kvitovou, nebo Bencicovou.

Sloane Stephensová měla plné ruce práce. Světová pětka přetlačila Petru Martičovou, přemožitelku Markéty Vondroušové z minulého kola, až po velké bitvě 7-6(6) 7-6(5) a po pěti letech si v Melbourne zahraje osmifinále. V něm nastoupí proti Anastasii Pavljučenkovové, s níž oba předchozí souboje vyhrála.

Ruska se na Australian Open pořádně rozjíždí. Po skalpu světové devítky Bertensové smetla 6-0 6-3 ve formě hrající Aljaksandru Sasnovičovou a po dvou letech si zahraje grandslamové osmifinále.

• AUSTRALIAN OPEN 2019 •
Austrálie / Melbourne, tv. povrch, 62,500.000 australských dolarů
páteční výsledky (18. 01. 2019)
• Dvouhra žen - 3. kolo •
Kvitová (8-ČR) - Bencicová (Švýc.) 6-1 6-4
Kerberová (2-Něm.) - Birrellová (Austr.) 6-1 6-0
Šarapovová (30-Rus.) - Wozniacká (3-Dán.) 6-4 4-6 6-3
Stephensová (5-USA) - Martičová (31-Chorv.) 7-6(6) 7-6(5)
Anisimovová (USA) - Sabalenková (11-Běl.) 6-3 6-2
Bartyová (15-Austr.) - Sakkariová (Řec.) 7-5 6-1
Collinsová (USA) - Garciaová (19-Fr.) 6-3 6-2
Pavljučenkovová (Rus.) - Sasnovičová (Běl.) 6-0 6-3
• Čtyřhra 2. kolo •
Krejčíková/Siniaková (1-ČR) - Adamczaková/Mooreová (Austr.) 6-4 6-4
Peschkeová/Melicharová (4-ČR/USA) - N. Kičenoková/Yafan Wang (Ukr./Čína) 6-4 6-3
Baraová/Niculescuová (Rum.) - Hradecká/Makarovová (6-ČR/Rus.) 6-4 7-6(8)
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

21
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
jestli monty25 dneska koukal, tak si musel sedrit predkozku z toho sebeukajeni podle me
Reagovat
peggy
Mario,moc jsem neberila, ze Wozniackou porazis.Velke blahoprani a vydrz.!!!
Reagovat
FulnekUltras
https://www.super.cz/614566-takhle-svuj-obri-zadek-jeste-neukazala-serena-willliams-sokovala-na-australian-open-neuveritelnym-modelem.html
Reagovat
Fandina
Garcia je také venku, Collins jí nedala šanci, hrála moc dobře a Caro se nemohla chytnout. Je to škoda, dneska dvě moje Caroline venku.
Reagovat
milik254
A zítra třetí
Reagovat
Andrew89
:D
Reagovat
Fandina
Neeeee, Moje Kájina neeee. Ta třetí už musí zůstat.
Reagovat
Fandina
Tu mám z nich nejraději. Kájino pojď!!!
Reagovat
kada.tom
tak jak mě potěšila (pro dnešek) Anisimova a Sloane, tak teda od Caro jsem očekával, že si s Meldoniovovou poradí, bohužel se tak nestalo, takže Caro neobhájí (což se ale ani moc nečekalo) .. taky zatím těší Nasťa :-)
Reagovat
FulnekUltras
Věřím, že Ash již Mařvenu zastaví.
Reagovat
Haitik
Pořád tomu nemohu uvěřit.. :DD Jsem fakt rád, že to Maruš zvládla! V prvním polovině 1. setu Wozniacki strašně dobře servírovala, to bylo jak kdyby Maria hrála proti Sereně, ale od toho stavu 1:4 jí už tak servis nefungoval a naopak Maria celou svoji hru pozvedla vysoko, hrála super! Věřil jsem, že to uzavře ve dvou setech, ale na konci se úplně zbytečně vyházela.. Třetí set.. No, tak přiznám se, že tam jsem Maruš moc nevěřil, ale překvapila mě, holka jedna.. :DD Fakt super výsledek, první výhra nad Wozniacki na GS.. :D Jo! Tak teď Barty, ta zatím letos hraje super, tak uvidíme.. Ale když Maruš předvede podobnou hru, jako dneska, tak má rozhodně šanci.. :D
Reagovat
Fandina
Já viděla třetí set a tam byla Mária přesvědčivá, i když ze začátku prohrávala 0:3, tak pak to tam začla sázet a Caro neměla šanci.
Reagovat
bIbec
Máša super.
Reagovat
Fandina
Petruška zatím hezky v prvním setu 6:1 W/UE 12/8 BeBe 3/5.
Reagovat
peek
Tak už nám v pavouku zbyly jen dvě Karolínky...
Reagovat
Fandina
Caro škoda, ale dalo se to čekat, že dneska prohraje, po té jízdě, co tu zatím Mária předváděla. I dneska byla suverénní, bohužel, Caro na ní nestačila.
Reagovat
rybicka
Z hlediska našich holek to škoda není. Spíše je škoda, že Sloane to nakonec dotáhla. Martičová mohla zmenšit konkurenci ve špičce, aniž by sama ohrožovala...
Reagovat
Fandina
Caro mám ráda, takže pro mě je to škoda. A co se týká našich holek, tak je ve čtvrtině s Petrou a raději bych, aby Petra hrála s Caro, než s Márií, která tady jede jako pila.
Reagovat
rybicka
Hmmm, to je pravda.
Reagovat
FulnekUltras
spíš je možná odveta s Ash
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist